Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין מזגן בכלל!! פיג'ו 205 gti

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזרה!!!!!

טוב אני ממש צריך פה עזרה - התברר לי לאחרונה שאין מ ע ר כ ת מ י ז ו ג בכלל באוטו

כלומר , הכל פורק , אין מדחס , אין מייבש , אין רדיאטור חימום (זה קשור למזגן לא?)

אין כ-ל-ו-ם

הבעלים הקודם החליט שהוא מוריד את כל המערכת מיזוג לא ברור למה

השאלה שלי היא כזאת :

איך אני משחזר אותה????

איזה חלקים מרכיבים את המזגן? אני רוצה להתחיל לאסוף אותם וללכת לאיש מקצוע שירכיב לי

האם זה שווה לי??? אמרו לי שזה עלול לעלות לי 4000 שקל!!!!!!!!!!!

אשמח לעזרה ... תודה

פורסם

שלום רב !

מישהו בשם עזרה,שברוב טיפשותו טוען, ומציע שתלך תחפש רכב זהה, עם מזגן תקין שמורכב בו, מאשר להשקיע סכום גבוה מערך משווי הרכב בגריטה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, עצה מצויינת !

במיוחד שידוע שיש המון 205 GTI במצב תצוגה כיום בישראל

רק צריך לבחור :?

עומרי, גש למזגניסט ותבקש הצעת מחיר, אין לך מה להפסיד

אגב, אין קשר ישיר בין רדיאטור החימום למזגן, הוסבר אלפי (אולי אפילו מאות!) פעמים בפורום

פורסם

בניגוד לאדון "עזרה" המעודד ,

אני לא מכיר אם המערכת מיזוג על כל המרכיבים והכפתורים ב205 הרגילות אם הם זהים ל205 שברשותך,

אם כן, אז תנסה להשיג מפירוק את החלקים כמו כפתורים , מפסקים יחידת וואקום אם אין ברשותך, מדחס,מייבש, תנסה להשיג את כל אלו לבד, (מייבש לקנות רק חדש!!!!)

תבקש מהמזגניסט רק הרכבה וואקום גז וצנרת, מעבה חיצוני שיהיה חדש ומעבה פנימי רצוי חדש גם כן.

מדחס לא אמור לעלות יותר מ400-500 שקל כפתורים , תלוי כמה תתמקח ואם תיפול על מציאות ( אני רכשתי בזמנו תמורת 180 שקל פאנל שלם עם כל הכפתורים והבוררים והפתחי מיזוג של הסובארו שלי, ובמקום אחר הציעו לי 350 כולל מעמ רק על הכפתור מזגן!!! תנסה לעשות סקר שוק בפירוקיות)

את כל החלקים החדשים תבקש מהמתקין שיקנה , ואת השאר תשיג לבד. יש אפשרות לבדוק את יניקת המדחס בצורה חיצונית , בקש מהחשמלאי שיבדוק אותו (ללא תשלום כמובן הרי אתה הולך לסגור לו משכנתא) ובמידת הצורך החלף אותו בפרוקיה שממנה קנית.

בקיצור תבקש הצעת מחיר כתובה ומפורטת על כל המרכיבים שהמזגניסט ירכיב לך, ותברר אם אפשר להשיג את החלקים זול יותר משמעותית , אם לא אז אין מנוס מלעשות הכל אצלו או להתבשל באוטו...

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני רק מוסיף למה שאמר adi_n,שהרדיאטור חימום הפנימי יקר בגלל העובדה של פירוק הדשבורד!

כי ההרדיאטור נמצא שם,ולא ניתן לפרק אותו בלי פירוק הדשבורד.

ולגביי חלקים,תנסה לחפש בebay ,ואם תמצא תזמין משם.

פורסם

דווקא שווה לו כן להחליף את רדיאטור החימום אם המעבה הפנימי של המזגן חסר, העבודה היא אותה עבודה כבר (פירוק הדש בורד) ועד הדרך רק צריך להוסיף את עלות רדיאטור החימום

פורסם

המזגנים שהתוקנו בפג'ו 205 הם מתוצרת אלכס אורגינל - התקנה מקומית.

הם מרבים להתקלקל, מעמיסים על המנוע בצורה ניכרת וגורמים למנוע למאמץ ולהתחממות, ותפוקת הקירור שלהם נמוכה.

וזאת הסיבה שהבעלים הקודמים העיף את כל המערכת מיזוג - היא לא שווה כלום.

אם תראה בקיץ,נדיר לראות פג'ו 205 עם חלונות סגורים ומזגן עובד כי ההשקעה הכספית בכדי שיעבוד בצורה נורמלית

עולה המון כסף ,כל פעם משהו אחר מתקלקל במערכת.

אני בעבר שקניתי את ה 205 השקעתי לא מעט כסף בכדי שיהיה מזגן, נהנתי ממנו חודש ואז התחילו המון בעיות

ניסיתי לסדר אותו, והשקעתי עוד כסף אבל זה עזר לתקופה קצרה עד שהחלטתי שאני מוותר על המזגן.

התקלות : דליפת גז מהמדחס ,טרמוסטט פעמיים ,לוח בורר מצבים נדפק ,כפתורים שנשברים כל כמה חודשים,נגד מהירויות,

כיבוי הרכב תוך כדי נסיעה שהמזגן פועל - נבדק אצל מס' מקומות מקצועיים ולא נמצא פיתרון ,

נזילה של מים מהמזגן לתוך הרכב -עלות תיקון 1800 ש"ח ,התחממות מנוע עם מזגן.

באשר לרדיאטור חימום, כל כמה שנים דורש החלפה שעלותו בין 800 ש"ח ללא פירוק דשבורד ועד ל 1700 ש"ח אם יש צורך בפירוק דשבורד (תלוי בדגם). גם עליו ויתרתי כי גם ככה אין כמעט חורף בארץ ונמאס לי לשפוך כסף על הצרפתיה הזקנה.

בקיצור, וותר על הרעיון.

פורסם
המזגנים שהתוקנו בפג'ו 205 הם מתוצרת אלכס אורגינל - התקנה מקומית.

הם מרבים להתקלקל, מעמיסים על המנוע בצורה ניכרת וגורמים למנוע למאמץ ולהתחממות, ותפוקת הקירור שלהם נמוכה.

וזאת הסיבה שהבעלים הקודמים העיף את כל המערכת מיזוג - היא לא שווה כלום.

אם תראה בקיץ,נדיר לראות פג'ו 205 עם חלונות סגורים ומזגן עובד כי ההשקעה הכספית בכדי שיעבוד בצורה נורמלית

עולה המון כסף ,כל פעם משהו אחר מתקלקל במערכת.

אני בעבר שקניתי את ה 205 השקעתי לא מעט כסף בכדי שיהיה מזגן, נהנתי ממנו חודש ואז התחילו המון בעיות

ניסיתי לסדר אותו, והשקעתי עוד כסף אבל זה עזר לתקופה קצרה עד שהחלטתי שאני מוותר על המזגן.

התקלות : דליפת גז מהמדחס ,טרמוסטט פעמיים ,לוח בורר מצבים נדפק ,כפתורים שנשברים כל כמה חודשים,נגד מהירויות,

כיבוי הרכב תוך כדי נסיעה שהמזגן פועל - נבדק אצל מס' מקומות מקצועיים ולא נמצא פיתרון ,

נזילה של מים מהמזגן לתוך הרכב -עלות תיקון 1800 ש"ח ,התחממות מנוע עם מזגן.

ממש לא נכון! מנסיון שלי עם המזגנים של ה-205 ובכלל המזגנים של אלכס מאותה תקופה, הם פשוטים מאוד ומקררים מצוין.

כמובן שזה תלוי בתחזוקה, רוב ה-205 סובלים מהזנחה מכיוון שרוב הבעלים של המכוניות האלה לא מוצאים לנכון להוציא אלפי שקלים על רכב שזה פחות או יותר המחיר שלו.

מה עוד, שמדובר בGTI עם מנוע חזק במיוחד שאין לו שום בעיה עם המזגן הזה.

אין סיבה שיעמיס או יתחמם, כל עוד הרכב תקין. גם לא ב1.4!!!

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

הפג'ו שלי רחוקה מלהיות מוזנחת.

נקנתה לפני שנתיים וחצי מיד ראשונה עם 33,500 ק"מ וטופלה במוסך "מרום הצמרת" כל השנים (אצל הבעלים הקודמים).

כל מה שכתבתי מניסיון כואב וחם . תאמין לי שהייתי שמח מאוד אם המזגן היה עובד טוב. זה החסרון העיקרי של הרכב.

205.jpg

• תוכן חדש...