Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי לבדוק רכב שאני שוקל לקנות, אלפא 147 שנת 2003 מנוע 1.6 גירסאת ה105 כ"ס.

כשעברתי על ספר הטיפולים שמתי לב שהוא החליף ראש מנוע.

עכשיו לשאלתי :):

הוא טוען שהוא החליף את הראש מנוע כי הוא התבלה והבורג התרופף, מה שיכל לגרום להרס טוטאלי של המנוע. השאלה שלי היא האם זה באמת יכול להיות ככה או שאין סיבה להחליף אותו אלא אם הייתה התחמות רצינית והמנוע הגיע למצב רע?

הקילומטרז של האוטו עומד על 180,000, גבוהה מהמוצע, אבל משולבת באוטו מערכת גפ"מ ולכן הבלאי על המנוע הוא נמוך הרבה יותר כך שזה פחות מפריע לי.

מה אתם אומרים?

פורסם

הייתי רוצה להוסיף לשאלה ולשאול גם מהי ירידת ערך במקרה של החלפת ראש מנוע? כמה אני אמור לבקש ממנו להוריד?

פורסם

למיטב ידיעתי, אין כל ירידת ערך בעקבות החלפת ראש מנוע. אם כבר - עליית ערך, מכיון שעכשיו יש לך פחות חלק להתעסק איתו, בהנחה שבוצעה עבודה טובה.

היכן הרכב מטופל?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כל הקבלות מציגות טיפולים במסע"ת או במוסך מורשה של אלפא בתל אביב.

מוזר שקשת התשובות פה די רחבה, כשדווקא דוד שלי שמבין טוב עניין הזה היה די נחרץ לעובדה שהחלפת הראש בכמעט רוב המקרים מתבצעת בגלל התחממות יתר של המנוע.

מה שעוד קראתי שההחלפה של הראש מקצרת משמעותית את אורך החיים של המנוע, האם זה נכון?

פורסם

גם לי הוחלף בשבוע האחרון ראש מנוע, בסופר לנסר בעל מספר ק''מ נמוך משלך עקב נזילה של שמן.

אני יכול להגיד שהרכב מגיב יותר טוב ומשמיע רעש אחר יותר באס. אמרו לי שגם מומלץ לי לא "ללחוץ" 400-500 ק"מ ראשונים.

עכשיו השאלה שלי כמו שלך האם יש ירידת ערך למרות עליה בתגובות ורציתי לדעת מה בידיוק מחליפים בראש מנוע?

פורסם
הלכתי לבדוק רכב שאני שוקל לקנות, אלפא 147 שנת 2003 מנוע 1.6 גירסאת ה105 כ"ס.

כשעברתי על ספר הטיפולים שמתי לב שהוא החליף ראש מנוע.

עכשיו לשאלתי :):

הוא טוען שהוא החליף את הראש מנוע כי הוא התבלה והבורג התרופף, מה שיכל לגרום להרס טוטאלי של המנוע. השאלה שלי היא האם זה באמת יכול להיות ככה או שאין סיבה להחליף אותו אלא אם הייתה התחמות רצינית והמנוע הגיע למצב רע?

הקילומטרז של האוטו עומד על 180,000, גבוהה מהמוצע, אבל משולבת באוטו מערכת גפ"מ ולכן הבלאי על המנוע הוא נמוך הרבה יותר כך שזה פחות מפריע לי.

מה אתם אומרים?

להתרחק מהרכב הזה בגלל:

מערכת גפ''מ מותקנת ברכב בגלל זה הוחלף ראש ויש בלאי גדול במנוע וממיר וחישני חמצן עקב מערכת גז.

פורסם
להתרחק מהרכב הזה בגלל:

מערכת גפ''מ מותקנת ברכב בגלל זה הוחלף ראש ויש בלאי גדול במנוע וממיר וחישני חמצן עקב מערכת גז.

אתה רוצה להגיד לי שמערכת הגז פוגעת יותר במנוע?

זה לא אמור להיות הפוך?

פורסם

שלום לשואל

1 ראש מנוע מוחלף בדרך כלל עקב נזק מכני (שסתום שנשבר או מנוע שעבר חימום קיצוני)

2 מנוע שהתחמם קיצונית קיים נזק גם במנוע.

3 הח' ראש מנוע לא גורמת לירידת ערך.

4 180000 ק"מ זה מעט יותר מדי היום נסיעה שנתית ממוצעת עומדת על כ 15000 ק"מ.

5 מע' גפ"מ לא גורמת כל נזק למנוע אדרבה המנוע ניזוק פחות מהממוצע עקב כמות קטנה יותר של מזהמים.

5.שים לב רכב לא מורכב רק ממנוע קימים עוד מספר מיכללים שרצוי לבדוק.

בהצלחה

פורסם
שלום לשואל

1 ראש מנוע מוחלף בדרך כלל עקב נזק מכני (שסתום שנשבר או מנוע שעבר חימום קיצוני)

2 מנוע שהתחמם קיצונית קיים נזק גם במנוע.

3 הח' ראש מנוע לא גורמת לירידת ערך.

4 180000 ק"מ זה מעט יותר מדי היום נסיעה שנתית ממוצעת עומדת על כ 15000 ק"מ.

5 מע' גפ"מ לא גורמת כל נזק למנוע אדרבה המנוע ניזוק פחות מהממוצע עקב כמות קטנה יותר של מזהמים.

5.שים לב רכב לא מורכב רק ממנוע קימים עוד מספר מיכללים שרצוי לבדוק.

בהצלחה

שלום!

מערכת גז ברכב שהוא לא מתוכנן למערכת זו פוגעת במנוע ועוד איך:

שריפת שסתומים ו תושבות שסתומים

נזק במערכת טבעות וצילינדרים

כמו שידוע ערך קלורי של גז הוא יותר גבוה מהבנזין גם חום שריפה היא הרבה יותר גבוה ומשמעותית למערכת פליטה ממיר חישן חמצן וכו...,מנוע שלא מתוכנן לעבוד על מערכת גז יסבול מאוד

פורסם

קודמי צודק. מערכות גז במצב אופטימלי ישמרו על המנוע אך לא כך הדבר במציאות וזה מאוד תלוי במתקין, זוג המערכת ואיכות הגז עצמו.

סביר להניח שראש המנוע תוקן בעקבות עבודת מנוע עם גז, שגרמה לשחיקת תושבות שסתומים. נסה לברר לעומק מדוע שופץ ראש המנוע ואם בזה מדובר אני ממליץ לא לרכוש את הרכב.

פורסם

תודה על העזרה, באמת ירדתי מהרכב הנ"ל. לא חושב באמת שהסיכון שווה את זה.

בכל מקרה, בקשר ל105 וה120, שמעתי דווקא שה105 הוא הפחות בעייתי. בכל מקרה, האם יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין ה105 ל120?

• תוכן חדש...