Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ע"פ ספר הטיפולים שלי אני נדרש לקחת את הרכב למוסך כל 15K ק"מ או שנה המוקדם מביניהם.

אני נוסע ברכב מעט מאוד (נסיעה בינעירונית פעם בשבוע).

בשנה האחרונה ביצעתי קצת פחות מ-5K ק"מ, ובטיפול לפני שנה החלפתי טיימיניג + טיפול גדול (3 אש"ח).

האם אפשר לדחות קצת את הטיפול (נניח בחצי שנה)? האם מישהו יכול לפרט את הסיכונים/משמעות?

האוטו נוסע מעולה!!!

פורסם

גם תרופה חדשה יש לה "תאריך תפוגה". אני מאמין שלא תצטרך להחליף פלגים ופילטר אויר/דלק, אבל נוזלים כן, כי הם עוברים תהליך התיישנות, בעיקר שמן מנוע. לא שווה לחסוך בזה.

פורסם

מחזק את קודמי, השמן עובר תהליך של התחמצנות ולכן זקוק להחלפה פעם בשנה. לשאר המרכיבים בטיפול 15K אין כל כך פוקציה של זמן.

במידה ולא עלולה להיווצר אצלך בוצה במנוע. בגדול השמנים המודרנים מצהירים על זה שהם יכולים לעמוד ב30000 KM או שנתיים. לפחות ככה זה בBMW החדשות. אך בעקבות החום ששורר פה בארץ והצטברות בוצה במנועים, היבואנים ממליצים על פעם בשנה או 12 אלף.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

ברור שממליצים פעם בשנה או כל 12K ק"מ. אם היו יכולים, היו ממליצים להחליף שמן כל חודש.

לדעתי זה מיותר ואם מושכים את זה לשנתיים (במידה והרכב נוסע מעט), לא יגרם שום נזק.

על כמה וכמה אם עלות הכוללת של המכונית היא בסביבות 10 אש"ח או פחות.

פורסם

gollug- אתה טועה.

חייבים לעשות פעם בשנה טיפול, לא חייבים להחליף את המצתים(ובגלל זה מחליפים בדרך כלל לפי מספר קילומטרים) וכדומה אבל את השמן חייבים להחליף.

ברכבים ישנים מומלץ פעמיים בשנה.

קובי

פורסם

קודם כל , ישראל לא נחשבת למדינה חמה כל כך .

לעניין השמן , היתה לי סובארו 1988 שהייתי מחליף לה שמן פעם בשנתיים - 20/50 .

מכרתי אותה ב 170000 ק"מ ובבדיקה המנוע יצא תקין .

השמנים היום הם ברמה כזו גבוהה שגם אם תחליפו שמן פעם בשנתיים לא יווצר נזק .

הנזק למנוע נגרם ברוב המיקרים עקב חוסר שמן או חום גבוה מידי .

פורסם

תחפש באינטרנט תמונות של מנועים שעשו בהם טיפולי שמנים פעם בשנתיים.

פורסם

זה מנוע BMW מהשנים החרונות שלא החליפו בו שמן כל 10K.

תעשה חיפוש על מנועי VAG המוגדשים שלא טיפלו בהם בשמנים איכותיים/או בזמן.

nbug N42 x,uo kdnrv.jpg

• תוכן חדש...