Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה נתקלתי בתופעה מרגיזה בטיפול של חברות הביטוח.

הרכב של אחותי היה מעורב בתאונה קלה במגרש חניה, תיאור המקרה בקצרה: אחותי חנתה בחניון ציבורי כאשר רכב חסם אותה. (חנה אנכית לשורת המכוניות), היא ניסתה לצאת וכאשר ראתה שהיא לא מצליחה להשתחל החוצה, צפרה לרכב החוסם על מנת שיזוז.

ברכב החוסם ישבה נהגת חדשה בת 17 , אשר שילבה לרוורס במקום לדרייב ונסעה אחורה לתוך הרכב של אחותי.

הנזק : כנף + דלת צד נוסע. סך של 3.5K ש"ח

המקרה הזה היה בחודש ספטמבר.

מאז ועד עכשיו , מסתבר (רק עכשיו נחשפתי לפרטים ) שהיו מריבות עם חברת הביטוח של הצד השני על מנת לקבל את הכסף. הצד השני טוען שמדובר ברשלנות תורמת (לא ברור למה) ומערים קשיים בלי סוף וזו למרות שנמסרה הודאה בכתב ע"י הנהגת הפוגעת בה היא מודה באשמה.

לאחר כך וכך חודשים קיבלנו הצעה "נדיבה" לכיסוי של 65 אחוז מערך הנזק.

לאחר עוד כמה שבועות של מאבקים ההצעה הועלתה ל75 ואחריה ל80 אחוז.

זה השלב שאני נכנס לעניינים והולך להפוך שולחנות בחברת הביטוח.

השאלה היא:

האם אני תמים בכך שאני חושב שתאונה שלא באשמת הנפגע לא צריכה לגרום לו לנזק כספי ?

האם העובדה שיש ביטוח מקיף לא אומרת שהם צריכים להבטיח את קבלת הסכום מהצד השני? (בזמנו כאשר השבתתי רכב, תבעתי את חברת הביטוח שלי וקיבלתי את מלוא הסכום ללא תשלום השתתפות עצמית )

האם יש גבול לחוצפה של חברות הביטוח שלא מוכנות לשלם גם במקרה של הודאה מוחלטת של הצד השני באשמה ?

מה אתם ממליצים לעשות? מלבד איום על סוכנות הביטוח בכך שאני לא מחדש אצלם את הפוליסות של כל המשפחה (מכוניות ודירות) מה עוד אפשר לעשות לפני שניגשים לתביעות קטנות ?

תודה.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה לא תמים, אתה צודק. קודם כל, שלח מכתב שבו אתה מצהיר שלא תשלם אגורה שחוקה, עקרונית, ותפעל בכל דרך לדאוג לכך שלא תינזק (אם יש לך חבר עו"ד שיעזור לך לנסח, מה מומלץ!).

לא יעזור - זמן השולחן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש חברות ביטוח שהולכות בשיטת "מצליח".

אם תתייאש בדרך, הן הצליחו. אם לא תתיאש ותילחם, מקסימום תקבל את מה שמגיע לך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שולחים מכתב של עורך דין עם פרוט כספי של התביעה שתוגש באם העניין לא יפתר בקרוב. לא בטול שיעזור.

אחת הבעיות הגדולות שיש זה חברות ביטוח שאינן רוצות לשלם לצד ג...

פורסם

אוי, זה סיפור מתיש ושוחק.

בהנחה שאותה גברת הודתה ויש את זה בכתב או בהקלטה, מה שעושה את המצב ברור וקל יותר.

ראשית - כל עוד אינך מיופה כוח כי הרכב לא מבוטח על ידך, חברת הביטוח יכולה לסרב לדבר איתך ולגרום טרטור נוסף.

שנית, הם מניחים שעבור פחות מאלף ש"ח לא תבזבז זמן וכסף על עו"ד ואפילו תביעה קטנה.

שלישית, החברה/הסוכנות שלכם אמורה לסייע בהגשת תביעה, זה חלק מפוליסות המקיף.

לא כדאי לתבוע את החברה של אחותך, כי אחר כך יהיה ביטול הנחת העדר תביעות 3 שנים.

אם יש לכם כוח ורצון - תתמודדו! אתה יכול להעזר בעו"ד כדי להגיש תביעה קטנה, לבקש את ההוצאה הזו בנוסף לסכום התביעה.

אן תזכה - יש סיכוי גבוה לקבל את שכ"ט הזה. בנוסף, תתייעץ עם עו"ד האם לקבל את הסכום החלקי או לא, כי יש אפשרות למשמעות משפטית, במיוחד כאשר על השיק של הביטוח אתה חותם שאין לך טענות וכו' וכו'.

בהצלחה !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
לא מדובר כאן על צד ג', יש צד פוגע ויש צד נפגע.

בוודאי שיש צד ג'.

חברת הביטוח - צד א'.

הפוגע - צד ב'

הנפגע - צד ג'.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אוקיי,

אני באמת אפנה לכיוון המשפטי, כבר התייעצתי עם עורך דין לפני שפתחתי את השרשור הזה.

מה שיותר חשוב בכל העניין הזה זה שאני הולך להעביר את הביטוחים שלי (רכב ודירה) מהסוכנות הזו גם אם זה יעלה לי יותר כסף בשנה, כי עם טיפול כזה - עדיף לירות לעצמך בראש.

עריכה: אני רוצה לחדד את השאלה : האם באמת יכול להיות שידיהם כבולות ? (של סוכנות הביטוח שלי) או שהכל תלוי בהם ובלחץ שהם מפעילים על הצד השני ?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מי שקובע מה איך כמה ולמה, זה אך ורק חברת הביטוח.

אומנם לסוכן יש מידה מסויימת של השפעה, אבל זאת השפעה די מינורית בפרט אם אתה לקוח קטן.

כשאני אומר לקוח קטן, פירוש הדבר לקוח סטנדרטי שמבטח בית ושתי מכוניות + ביטוחי חיים ואולי גם איזה עסק קטן.

הלקוחות הגדולים (דווקא אלה שהסיכונים אצלם יכולים להיות גדולים יותר) לא צריכים סוכן, ממילא חברת הביטוח תחפוץ ביקרם בעיקר כי תיק הביטוחים שלהם כנראה נאמד בעשרות מליונים.

ההבדל העיקרי בין סוכן ובין מוקדן שעונה לך בביטוחים הישירים הוא שהסוכן בד"כ איש מקצוע בעל תעודה שלמד את התחום ויודע מה אפשר להשיג ובאיזה דרכים בעוד שהמוקדן בביטוחים הישירים אינו מחוייב בהשכלה ביטוחית כלשהי ומקריא לך פורמטים כתובים מן המחשב.

.

פורסם

מדובר בסוכנות מהסוג הישן (והטוב?). אני לא מאמין בביטוחים ישירים.

לדעתי אם הסוכן שלי היה לוחץ כמו שצריך על הצד השני, היינו מקבלים את מלוא הסכום בלי כאבי ראש וסחבת.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני באמת אפנה לכיוון המשפטי, כבר התייעצתי עם עורך דין לפני שפתחתי את השרשור הזה.

עו"ד יידע לייעץ לך יותר טוב מכולנו.

יכול להיות ששווה לשלוח את מיכתב האיום (המרומז!) לכולם, חברת הביטוח שלך (כי לא מייצגים אותך כראוי), חברת הביטוח הנתבעת (כי לא מודים באחריות), וגורמת התאונה (כדי שתפעיל לחץ על חברת הביטוח שלה, כדי שלא תיתבע ישירות).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שיטת מצליח,חברות הביטוח חוש יצירתי מפותח כבר שמעתי על חברה שאמרה למבוטח אנחנו מורידים לך את המעמ על הרדיו שנגנב לך כי רכשת אותו בדיוטי פרי

לענין שלח מכתב התראה לפני תביעה בבית המשפט עם לא נענת בחיוב

תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות

צד הנתבע איזה חברה זו?אני אנחש שירביט?

פורסם

בחברת הביטוח שלי כבר ביקרתי אתמול (עם החליפה של האיומים :))

אנחנו נלך על הגישה של מכתב לפני תביעה, תודה לכם על הרעיון , הוא רעיון טוב .

סוכנות הביטוח שלי תסייע משפטית בעניין הזה וגם אם יגיע לתביעה.

סוכנות הביטוח שלי גם הבינו שאם אנחנו לא מקבלים את כל הסכום, כל הביטוחים מועברים למקום אחר.זה ענין של עקרון ועניין של דרך טיפול.

דרך אגב, חברת הביטוח בצד השני היא הראל.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נדיר שהסוכן שלך יוצא למלחמה כזו עבורך. מטרת הסוכן הממוצע לעבוד מעט ולהרוויח הרבה, ובדרך לא להסתכסך ולהילחם יותר מדי. זה ברור, לא? לפעמים גם מדובר פשוט בניגוד עניינים. יכול להיות שהסוכן שלך גם עובד עם החברה שאיתה הוא אמור לריב.

חכה רגע עם התביעות. התרגיל הזה נפוץ מאד. עברתי סיפור דומה נגד איילון.

הכלי הכי מהיר ופשוט הוא פניה בכתב אל המפקח על הביטוח בתלונה על הראל. פשוט כי עבר יותר מדי זמן והם לא שילמו לך כלום, אפילו שמודים בחלק. זהו אמצעי פסול להפעלת לחץ. כשמהמפקח פונים לחברת הביטוח לברר זה כבר מופיע לרעת החברה בסטטיסטיקה ולכן הם מזדרזים לשלם. גם שם יודעים לחשב ולראות שאם אתה מתעקש כבר עדיף להם לוותר. כשעשיתי זאת קיבלתי מיד את ה- 20% שניסו לא לשלם ואחר כך עוד שיק על ריבית נדיבה.

סתם שתדע - תביעה היא אישית נגד הנהגת הצעירה שפגעה ולא נגד חברת הביטוח שלה. בהמשך מה שקורה הוא שהחברה שלה תתמודד עם התביעה, תגיש כתב הגנה וכו'.

בכל אופן יש פה על הפרק סכום שאינו שנוי במחלוקת והם מחוייבים לשלם לך אותו. הם מתחמקים ולוחצים עליך להסכים לקבל רק חלק ולחתום על התחייבות שזה מספיק לך, ולכן לא מעבירים כלום, אך אתה יכול להעביר להם התראה בכתב שעליהם לשלם קודם כל את הסכום שהם מודים בו.

• תוכן חדש...