Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

106XS וונטה לא נדלק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , לאחר הרבה חשיבה ונסיון לפתור את הבעיה, חשבתי לנסות אולי לכם תיהיה איזה הצעה בישבילי לפתור תבעיה

טוב אני אתחיל.

יש לי 106 XS של חבר שלקחתי על עצמי לסדר לו את הבעיה.

מאז שהוא רכש את הרכב, הוא נסע כל הזמן כשהחום הגיע כמעט לשלושת רבעי, חשב שזה בסדר.

כשגיליתי את זה, שאלתי אותו אם הונטה נדלקת, הוא לא ידע לענות לי.

לאחר בדיקה זאת ההאבחנה.

הוונטה לא נדלק בטמפרוטורה שהיא צריכה להידלק, רק במצב חירום שזה קצת אחרי השלושת רבעי היא נדלקת,

בהתחלה חשבתי שזה אולי החיישן, בדקתי היתנגדות לפי AUTODATA והכל כמו שרשום. לאחר מכן ניתקתי את הקונטקטור כשהאוטו דלוק, ואכן הוונטה נדלקת ועוברת למצב קבוע (חירום נוסף)

הטרמוסטט נפתח והמים זורמים כרגיל, כמובן שאין אוויר במערכת.

ביררתי קצת, המערכת עובדת ככה שקיים חיישן שאמור להודיע למחשב מה הטמפרטורה של המנוע. ולפי זה היא שולחת פקודה להדלקת הוונטה. וכמו שהסברתי היא לא עושה את זה,

סימפטום נוסף הוא שהסלד יחסית גבוה וכשהמנוע חם הוא עומד על 1200 סל"ד וכשקר 1500 סל"ד.

היתייעצתי עם חבר בנוגע לשים חיישן חיצוני במקום החיישן וונטה הקיים. ובעצם לעשות מערכת חיצונית לוונטה. כלומר חיישן שיתן מינוס בטמפרטורה מסויימת ולתת פלוס קבוע או אחרי סוויטש לוונטה. והוא ציין שאם אעשה זאת אז המחשב יחשוב תמיד שהמנוע קר ותמיד הוא יתן דלק לפי זה, כלומר יואכל המון דלק.

כמה שאלות.

1.אם קרה למישהו ויש לו פתרון אני אשמח.

2.האם המערכת של הוונטה באמת עובדת כמו שציינתי.

3.האם הפתרון שחשבתי עליו הוא אפשרי וחבר שלי טועה, או שבאמת הוא יתן דלק תמיד ויהיה עשיר.

תודה לעוזרים!

A.R.T Performance

פורסם

בדוק התנגדות של חיישן טמפ' מנוע על מנוע קר, ועל מנוע בטמפ' עבודה.

חזור עם נתונים לכאן.

לא ממליץ לעשות קומבינות עם הוונטה, כי אתה עוקף את הבעיה.

לדעתי חיישן הטמפ' מנוע מקצר.

אם יש לך גישה לסורק תקלות אז תיקרא את הנתונים של הטמפ' מהחיישן דרך הסורק.

לדעתי המחשב ניהול מעביר פיקוד להפעיל את הוונטה כמו בלאנטיס, איני מכיר את רכבך כ"כ לכן אני יכול לעזור אם המערכת קצת דומה.

יתכן שהחיישן טמפ' מנוע(נוזל קירור) אינו תקין, מספיק שהוא מזייף מעט וכל המערכת משתגעת.

יש לי רעיון כיצד לבדוק את העניין

פנה לחנות אלקטרוניקה הקרובה, ורכוש נגד של 200אום, נתק את הקונקטור מחיישן הטמפ' מנוע(ETC) וחבר את הנגד ישירות לקונקטור, אם המאוורר פועל החיישן תקול.

אם לא אז הבעיה במקום אחר.

פורסם

זה לא בא מהחיישן בבטחה.

ניסיתי על כל הטמפ' האפשריות, קר, טמפ' עבודה , רבע מהמד חום.

כולם נותנים את הנתונים הנכונים.

A.R.T Performance

פורסם

אז אפשר את הנתונים של ההתנגדות, מה הם ובכמה מעלות בוצעה המדדיה?

האם אתה בטוח שהטרמוסטט נפתח בזמן?

יתכן והטרמוסטט נפתח מאוחר ולכן החיישן מקבל נתונים רק לאחר פתיחת הטסמוסטט(שוב תלוי היכן ממקום החיישן כי איני מכיר את הרכב הזה)

האם כשהמאוורר נכנס לפעולה מאוחר(ללא ניתוק שום דבר) הוא מוריד את הטמפ' לחצי? כי אם כן אז הטרמוסטט תקול.

טרמוסטט חליפי יפני עולה 50-60ש"ח+האטם, לדעתי כדאי להחליף זה ממש זול וכדאי.

פורסם

את הנתונים אין לי בידיים כרגע, אעלה אותם מחר

הטרמוסטט לא תקול, בדקתי בעצמי שבין הרבע לחצי המים בחלק התחתון של הרדיאטור היו חמים , כלומר הוא נפתח.

A.R.T Performance

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי,הכל תקין,רק השעון מזייף,בדוק בעזרת מד טמפרטורה בכמה מעלות בדיוק המאוורר נכנס לפעולה,וודא שזו המהירות הראשונה ולא השניה.

אורן

• תוכן חדש...