Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא רכבי אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חובבי הרכב הקלאסי

לאחרונה אני ניתקל בחברים שרכשו רכבים בחו"ל ובתחילת תהליך היבוא העריכו במסגרת ההוצאות את סעיף המכס בהתאם לקריטריונים המקובלים[מחירון קראוס המקובל במכס בארץ ובהתאם לדירוג מצבו של הרכב בתוספת הובלה ו% שעור המכס מארץ המקור-כמקובל].אולם בתקופה האחרונה אותם אלו שהשקיעו ממיטב כספם בתחביב המשותף לכולנו ניתקלו בהפתעה,הסכומים שהם נידרשו לשלם היו מטורפים וללא שום קשר לקריטריונים המקובלים.יש האומרים שזו תגובה למיקרים שהתפרסמו לאחרונה בתקשורת.במידה וזה אכן כך כנראה ששיטת העונש הקולקטיבי לא נעלמה ממחוזותינו.היתכן שהעינין קשור אכשהו לכך שהמכס הביא לאחרונה שמאי חיצוני שקובע את השומות? ברצוני להעלות דוגמא מלפני מספר שבועות-רכב שנקנה במחיר של כ6500.$ ושבדירוג מצב 1[מוזיאלי] מוערך ב11000$.מצב 2[מעולה]8900$.מצב 3[טוב]6500$ מצב 4[בינוני]3800$ מצב 5[רע]1800$.

ההערכה המוקדמת של של האספן[חבר שלי] ושל בעל ניסיון עשיר היה שהרכב יוערך ברמה2.5 שזה כ7700$.בפועל הרכב הוערך ב12000$.שימו לב 12000$ שזה מעל למצב 1[רמה מוזיאלית]. לא צריך לומר שהערכה מופקעת זו גרמה להוצאה נוספת בלתי מתוכננת של כ20000 ש"ח.מקרה זה מצתרף למיקרים נוספים שנודף מהם רח רע של עושק.לסיום חבר שנמצא כרגע בהליך יבוא כבר נערך ל"מלחמה" בעזרתם של בעלי מקצוע מיומנים.חבל שכך מדינת ישראל מעודדת תרבות...

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגובתך במקום. לא ניתן להבין הערכה זו .לפי מה שנאמר לי השמאי "הידען" משתמש באיביי ככלי להערכותיו.,נוצר פרמטר חדש?או שמע כל בוקר נקבעת הערכת השומא בהתאם לגחמתו של השמאי. ימים יגידו....

פורסם
גם אני נכוותי וושילמתי פי 2 במחיר,וזאת ע"פ הערכת שמאי.אך ישנה אפשרות לערער על ההחלטה וזה מה שעשיתי.

מה היו תוצאות הערעור?

פורסם
תגובתך במקום. לא ניתן להבין הערכה זו .לפי מה שנאמר לי השמאי "הידען" משתמש באיביי ככלי להערכותיו.,נוצר פרמטר חדש?או שמע כל בוקר נקבעת הערכת השומא בהתאם לגחמתו של השמאי. ימים יגידו....

השמאי המדופלם משתמש באיי ביי כי זה הכי קל וזה תמיד יפעל לטובתו רוב העיסקאות שאני ראיתי לפחות שנסגרו באי ביי היו {אם נסגרו או הגיעו למחיר הסף} גבוהות יותר ממחיר השוק בתוך ארה"ב ואז אין לו בעיה לתקוע ערך לרכב הרבה מעל לרמת מוזיאון .

אז מה קרה בפועל? מי שמעוניין להביא רכב לארץ שיקח בחשבון שמכס לפחות בהתחלה הוא ישלם הרבה מעל מה שצריך .

מעניין אותי מאוד לראות כמה ישלם בן אדם שבאמת יביא רכב ברמה 1- 2 היום אולי ימציאו לו רמה חדשה...

כן אל תשכח שאפשר להגיש ערער רק תזכור גם שמי שמחליט אם מגיע לך כסף חזרה זה אותו הגוף שהחליט לקחת אותו מלחתחילה.

מדינה אוכלת יושביה?

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

מתוך היכרות אישית עם תחום השמאות, ישנם שמאים לא מקצועים.ההערכה שלהם נטולה פרמטרים נכונים או אף גרוע מכך הם מזגזגים על פי אמות מידה של "התלהבות" ממרעה עינהם ושוכחים שההערכה הינה אמפירית והקריטריונים קבועים.מספר שמאים שנחשבים מקצועים ומשתמשים באותו מחירון יעריכו הערכה דומה ,בסטיה של עד 1%. בתכנית t.v בארה"ב בחרו 5 שמאי רכב קלאסי וההבדל בהערכותיהם התבטא ב0.2% לידיעת השמאי המדופלם במכס הישראלי.

פורסם

השמועות הללו הגיעו גם אלי. ואני רוצה להצביע על אפשרות שנוצרה.

גם אני יבאתי בעבר רכב...מצבו הועורך לפי המצב החיצוני למיטב שיפוטם של המוכסים. אך...איש לא התענין במה שנימצא תחת

מכסה המנוע. שלא לדבר על השאסי ותחתית הרכב.

אם רוצים לעשות הערכה של שמאי מיקצועי זה בסדר..אם כך, יבדקו לעומק גם מצבו המכני של הרכב. הייתי עד למיקרה שרכב די נחשק ויפה שהיגע מחו"ל, ניראה יפה לעין החובבנית, אבל...מלא ריקבנות, איש לא נתן את דעתו לאלה.

לדעתי, אם כבר הערכה מיקצועית...אז כבר עד הסוף. למשל...ומה אם מדובר ברכב שניראה מעולה, אבל המנוע גמור...למה שלא ילקח בחשבון?? ןאם כך, מי יוכל לבדוק את זה?? (את המנוע)

אריה

פורסם

גם אני יבאתי בעבר רכב...מצבו הועורך לפי המצב החיצוני למיטב שיפוטם של המוכסים. אך...איש לא התענין במה שנימצא תחת

אם רוצים לעשות הערכה של שמאי מיקצועי זה בסדר..אם כך, יבדקו לעומק גם מצבו המכני של הרכב. הייתי עד למיקרה שרכב די נחשק ויפה שהיגע מחו"ל, ניראה יפה לעין החובבנית, אבל...מלא ריקבנות, איש לא נתן את דעתו לאלה.

לדעתי, אם כבר הערכה מיקצועית...אז כבר עד הסוף. למשל...ומה אם מדובר ברכב שניראה מעולה, אבל המנוע גמור...למה שלא ילקח בחשבון?? ןאם כך, מי יוכל לבדוק את זה?? (את המנוע)

אריה

אני מסכים לדבריך אולם כרגע נודף ריח רע של נקמנות כלפי אלה שמיבאים רכבי אספנות בגלל אחד או שניים שיתכן ועשו מעשים לא כשרים[חפים כל עוד לא תוכח אשמתם]האם בגלל אדם שנתפס מבריח טובין במכס מעלים לכל היבואנים את שיעור המכס?דעתי האישית ,שאותו שמאי חיצוני פשוט לא מקצועי ואינו מכיר היטב את תחום אספנות הרכב.כידוע מתחומים נוספים,מי שאינו יודע נותן הערכות יתר["יורה צרור כדי לפגוע בציפור"]

לפני מספר דקות כתב לי בפרטי אספן רכב שבמיקרה הוא עו"ד ונמצא בתחילת תהליך היבוא שהוא מתכוון "לטפל"בעינין שלו -לא בכפפות משי-אני מאחל לו בהצלחה.

פורסם

אריה

אריה ,

אם יעשה כך וכל רכב יבדק בדיקה מקפת ויסודית הדבר יהווה גורם אולי לשני הכיוונים , אולם יחסל סופית את ייבוא המכוניות (אולי זו כוונתך8) ) ולגופו של ענין . כל הרוצה לייבא רכב אספנות טוב אם יעשה שיעורי בית ויבדוק היטב את העלויות . יגיע מוכן עם כל המסמכים הרלוונטיים למכס בלי לחפש מציאות וקומבינות וייצא עפ''י ציפיותיו .

אודי.

פורסם
אריה ,

אם יעשה כך וכל רכב יבדק בדיקה מקפת ויסודית הדבר יהווה גורם אולי לשני הכיוונים , אולם יחסל סופית את ייבוא המכוניות (אולי זו כוונתך8) ) ולגופו של ענין . כל הרוצה לייבא רכב אספנות טוב אם יעשה שיעורי בית ויבדוק היטב את העלויות . יגיע מוכן עם כל המסמכים הרלוונטיים למכס בלי לחפש מציאות וקומבינות וייצא עפ''י ציפיותיו .

אודי.

אודי שלום

אתה כנראה לא מבין על מה מדברים פה.מה קשור ל"שעורי בית" חברים שהביאו כבר מספר רכבים מדווחים על שינוי מגמה מהותי.מה שטרם התברר מה הסיבה?האם נקמנות של המכס או חוסר מיקצועיות של השמאי החדש.בכל מקרה ההערכת הרכבים שנכנסו מאז שהשמאי נכנס לתפקידו אינם תואמים לשום הגיון מקצועי.

פורסם

א. המלצה - רצוי להביא למכס הוכחות רכישה מקוריות מחו"ל כגון שטר מכר חתום ע"י נוטריון.

ב. לא לוותר , ללכת לועדת ערער .

ג. להביא הערכת שמאי נגדית , אני ממליץ על משרד "אמות שמאים" שמתמחה מקצועית בהערכת רכבי אספנות.

יצחק זריאן -שמאי בכיר וותיק שנותן הערכה מקצועית ומפורטת. 03-6390054 , 052-4859385

תשמרו על הטלפון לשעת הצורך .

פורסם

שאלה :

אם אני מגיש ערעור , האם אני חייב קודם לשלם את הסכום ?

כמה זמן לוקח כזה ערעור ?

ומה קורה לרכב בנתיים (בהנחה שלא שלמתי את מלא הסכום )

בתודה

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
שאלה :

אם אני מגיש ערעור , האם אני חייב קודם לשלם את הסכום ?

כמה זמן לוקח כזה ערעור ?

ומה קורה לרכב בנתיים (בהנחה שלא שלמתי את מלא הסכום )

בתודה

ירון

אתה קודם משלם את המחיר שקבע השמאי של המכס ומשחרר את הרכב

כעת שהרכב אצלך אתה יכול לערער

אם אתה לא מסכים לסכום שקבע השמאי ולא משלם אותו הרכב ישאר בנמל עד להסדרת התשלום ובזמן הזה תחוייב בדמי אחסנה

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
א. המלצה - רצוי להביא למכס הוכחות רכישה מקוריות מחו"ל כגון שטר מכר חתום ע"י נוטריון.

ב. לא לוותר , ללכת לועדת ערער .

ג. להביא הערכת שמאי נגדית , אני ממליץ על משרד "אמות שמאים" שמתמחה מקצועית בהערכת רכבי אספנות.

יצחק זריאן -שמאי בכיר וותיק שנותן הערכה מקצועית ומפורטת. 03-6390054 , 052-4859385

תשמרו על הטלפון לשעת הצורך .

האם יש טעם לבוא כבר מהתחלה עם שמאי מטעמי למעמד קביעת גובה המכס ושחרור הרכב? (אופנוע במקרה שלי ,ויש לי שמאי מקצוען ולוחמני..) אני מתלבט אם הדבר לא יגרום דווקא להקשחה מצד המכס או שאם הם יראו שאנשים לא מוכנים להיאבק בהם אולי הם יהיו קצת

יותר הגיוניים בהערכות שלהם

• תוכן חדש...