Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המכשיר קצת יותר מסובך (נגדיר את זה ככה) מהפיוניר 4050 שהיה לי...

צורת חיבור- NORMAL או 2WAY?

בלי הD2E הטוויטרים פשוט צורמים לי, שמתי על האופציה השניה (שבה הגבוהים מונמכים) לפחות לעכשיו, אני יודע שהוא צריך להיות על OFF.

P.EQ- מה אני מגדיר שם? הסט הקידמי הוא הרץ היי אנרג'י והסאב הוא HX300 מסדרת היי אנרג'י.

כשאני בוחר בP.EQ ולא בB/T נעלמת לי אופציית כיוון הטרבל והבס, יש דרך להחזיר את האופציות האלו?

איפה הEQ 7 ערוצים שאמרו שיש? או שהוא רק ב3WAY?

תודה רבה!!!

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

P.EQ זה אקולייזר פרמטרי, ובו אתה בעצם יכול להגדיר את הטוויטרים כנמוכים יותר.

כשאתה נכנס לתוכו יש לך בו 3 אפשרויות לשינוי: גיין, Q ותדר. אתה בוחר את התדר שאתה רוצה להנמיך, או יותר נכון את התדר המרכזי מתוך טווח התדרים. מגדיר את ה- Q לפי רוחב הטווח שברצונך להקטין, כאשר כ שתגדיל את הQ, טווח התדרים מסביב לתדר שבחרת יגדל, ואת הגיין אתה מנמיך כאוות נפשך.

לדוגמא:

תדר- 10HZ

Q- משהו בין האמצע למקסימום.

גיין- מינוס 6

כמובן שזה מנחית בצורת גרף פעמון וקצוות התדר יתרוממו בחזרה, אך אתה יכול להגדיר 3 הנחתות כאלו ובכך להגיע לאיזון הרצוי מבחינתך.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

SROOL

אני מצטרף לחפירות על ה 785

אפשר הסבר קצת מה כל אחד מהם אומר?

מה זה ה Q

מה זה FREQ

והגיין מובן

ואיך גורמים לטוויטרים להרגע?

Alpine 9887 | Morel Hybrid @ Genesis ST100 | MT22 @ Genesis ST60 Active | Morel Ultimo @ Hifonics Brutus 1206

פורסם

מצחיקים אתם.

חיפוש קצר בגוגל יביא אתכם ל manual. גם לי לקח כמה ימים להתאפס על האקולייזר.

FREQ זה התדר.

Q זה רוחב ההנחתה, ז"א, אם אני בוחר להנחית את התדר 10KHZ ב- 5 DB אז ההנחתה של 10K תהיה 5 DB מלאים, אך ההנחתה היא בצורת גרף פעמון ולכן גפ 10.5 יונחת, אך לא ב- 5 DB מלאים, בוא נגיד שב- 2.5 DB, ו- 11K כבר יהיה 0.

אז ככל שה- Q גדול יותר טווח התדרים המושפע גדול יותר:

E2C6C843904D2CDC5300B2691FDEF68F_13_13_14.gif

פה יש מצב של גיין קבוע ו Q משתנה.

בהנחה ששומרים על אותו גיין, Q נמוך ייתן תלילות גבוהה, ואילו Q גבוה ייתן מתינות גבוהה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

את נושא הPEQ סגרו נראה לי.

כמה דברים קטנים:

יש לך או PEQ או כיווני treble/bass - לא ביחד - אתה בוחר איזה אופציה אתה מעדיף.

לPEQ יש רק 3 באנדות...

לגבי מוד עבודה:

NORMAL - רמקולים קדמיים (פול ריינג', עם אפשרות חיתוך HPF בלבד), אחוריים אותו דבר, סאב.

בשביל עבודה אקטיבית:

2WAY - קדמי: מידבס+טויטר, רמקולים אחוריים פול.

3WAY - קדמי: מידבס+טויטר, סאבוופר. (ככה אני עובד)

ב-2WAY/3WAY יש לך שליטה מלאה bandpass יעני HPF+LPF + סלופים+ שליטה על עוצמה של כל אלמנט בנפרד.

כמובן יש טיים קורקשן תמיד - הכי חשוב.

תתחיל לשחק עם PEQ, רק אם אתה חייב (אני עובד בלי -באקטיבית), רק אחרי שקבעת חיתוכים וסלופים...

דבר איתי אם אתה מסתבך

פורסם

העברתי את העבודה ל3WAY עם החיבור של רמקולים בפסיבית (החיבור השחור).

כרגע העבודה היא עם PEQ, HPF LPF

הכיוונים ממש על הגבול המושלם, כרגע בלי טיים קורקשן, אין לי מושג איך לכוון את זה נכון.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

• תוכן חדש...