Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך הסקודה סופרב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הסופרב לעומת דגמי הפרימיום? הכל פסיכולוגיה (בגרוש, או בעצם במיליארדים). האמר, רכב יפה? בוודאי, לאחר שאתה יודע שזה האמר. אחרת היית טוען שזה שיא הכיעור. זה נכון גם לגבי הדיפנדר. קחו את הסופרב החדשה, החליפו את הסמל במרצדס/אאודי ותציגו בפני אדם שלא מכיר את הרכב (אבל מכיר את המותגים), ותראו אילו תגובות נלהבות לגבי הצורה החיצונית כמו גם לגבי איכות החומרים, האיבזור וכו'.

יואב, רוצה בכל זאת חסרונות? אם אתאמץ אוכל למצוא שניים, מניסיון. המושב הקדמי מעט צר לאנשים גדולים. לגיר יש גימגום קטן בהחלפה במהירויות נמוכות. וזהו פחות או יותר. ראיתי שאתה הולך על דגם האלגאנס, צעד נבון! ההבדל באיבזור (עצום) אינו פרופורציונלי להפרש במחיר. אגב, התלבטתי לגבי צבע היין מול צבע אפור פחם. בסוף בחרתי באחרון (טיפוס קצת שמרני), אולם צבע היין מדהים. אגב, הדגם בצבע הזה מופיע ברבים מהפירסומים שלהם, מה שאומר הרבה.

זה גם מה שאני חושב, שהרכב לא נופל בהרבה מכל מני דגמי מרצדס וכד' ואולי אפילו מתעלה על כמה, וכמובן שמנצח בוודאות בקטע של המחיר.

ראיתי באמת מכוניות מעט מרווחות יותר מקדימה, אבל זה עדיין הרבה מעל ומעבר למה שאנו רגילים כיום, ולא אמור להוות בעיה, במיוחד בזכות כל האזור האחרוי שפשוט עצום.

לגבי הההילוכים,נראה את זה בנסיעת מבחן,אבל זה לא נשמע משהו משמעותי.

ולגבי הצבע, גם אנחנו התלבתנו קצת בין כמה צבעים בין היתר האפור, ודווקא בחרנו את האדום יין כי הוא לא שמרני ולא שגרתי והוא ממש ממש יפה לטעמנו :)

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ודווקא בחרנו את האדום יין

צבע מאוד יפה אבל לצערי מאוד בעייתי ולא פרקטי. אני בזמנו הסכמתי לקבל צבע דומה (בורדו) בגלל ההנחה של 5000 ש"ח. הבעייה היא לאו דווקא בליכלוך הבולט, בדיהוי הפוטנציאלי עם השנים. הבעייה היא ששריטות ודפיקות הדלתות מאוד בולטות על הצבע הנ"ל. יתכן מאוד כי בגלל 5000 ש"ח שווה לסבול את כל הנ"ל. אך הצבע הלבן או אפור בהיר הרבה יותר נוחים להחזקה.

פורסם
צבע מאוד יפה אבל לצערי מאוד בעייתי ולא פרקטי. אני בזמנו הסכמתי לקבל צבע דומה (בורדו) בגלל ההנחה של 5000 ש"ח. הבעייה היא לאו דווקא בליכלוך הבולט' date=' בדיהוי הפוטנציאלי עם השנים. הבעייה היא ששריטות ודפיקות הדלתות מאוד בולטות על הצבע הנ"ל. יתכן מאוד כי בגלל 5000 ש"ח שווה לסבול את כל הנ"ל. אך הצבע הלבן או אפור בהיר הרבה יותר נוחים להחזקה.[/quote']

יכול להיות, מצד שני לצבע לבן או קרוביו יש גם חסרון , יופי (לפחות לטעמנו)

רצינו משהו קצת לא שגרתי...

ברור שיש פה סוג של איזון, ויכול להיות באמת שמה שאתה אמרת זה אחד מחסרונות הצבע הנ"ל...

ובכל זאת נראה לי אחלה בחירה

פורסם
צבע מאוד יפה אבל לצערי מאוד בעייתי ולא פרקטי. אני בזמנו הסכמתי לקבל צבע דומה (בורדו) בגלל ההנחה של 5000 ש"ח. הבעייה היא לאו דווקא בליכלוך הבולט' date=' בדיהוי הפוטנציאלי עם השנים. הבעייה היא ששריטות ודפיקות הדלתות מאוד בולטות על הצבע הנ"ל. יתכן מאוד כי בגלל 5000 ש"ח שווה לסבול את כל הנ"ל. אך הצבע הלבן או אפור בהיר הרבה יותר נוחים להחזקה.[/quote']

אני חושב שזאת הפעם הראשונה שאנחנו מסכימים כאן בפורום :oops::lol:

YOU MADE MY DAY :wink:

פורסם
אני חושב שזאת הפעם הראשונה שאנחנו מסכימים כאן בפורום :oops::lol:

YOU MADE MY DAY :wink:

האם זה כ"כ משמעותי ששווה לשקול להחליף צבע?

האדום הצבע הכי יפה לטעמנו, ואנחו לא ממש רוצים לכיוון גווני האפור כי זה דיי שמרני,

אבל אם מה שאמרתם באמת נכון, ומאוד בולט,

אז אולי כדאי לשקול להחליף צבע

פורסם

בכל מקום יש את היחודיות ואת התנאים משלו. כך למשל אם אתה חי באירופה מערבית - רצוי לשקול רכב קטן חיסכוני בגלל מחירי הדלק וההטלים שונים ומשונים. מאידך ברוסיה הדלק זול וההטלים עוד טרם הומצאו, לכן עדיף לשקול ג'יף בגלל שתחזוקת הכבישים לא תמיד הולמת רכבים נמוכי קומה. אם אתה חי בישראל מין הראוי לקחת בחשבון את רוע הלב של האוכוסיה ואת זילזולה ברכוש של אחרים. ז"א כאן כל דחפין ימצא לנכון להשאיר בתמימות או בזדון מזכרות מאוד לא נעימות על רכבך היפה. השיכבה הפנימית של הצבע הינה לבנה. לכן כאשר זורקים דלת או שורטים עם המפתח את הרכב הלבן - התוצאה של המעשה הנ"ל לא בולטת לעין. ואילו על גוונים הכהים הדבר כן בולט עד מאוד.

פורסם

בא ניקח דברים בפרופורציות, ד"ר. לא כל יום ולא בכל מקום שורטים רכבים עם מפתח... לי, למשל, בכל שנותי כבעל רכב (כ- 20 שנה) זה עוד לא קרה, ובאמת שגרתי גם בשכונות שלא היו בדיוק צפון ת"א... (ולא שצפון ת"א הוא ערובה למשהו בכלל).

יואב - אני מניח שהרכב לא יסתובב רק בנתיבי איילון, אלא גם באתרים פחות סלולים. בשל כך, יתכן באמת כי יחטוף כמה כתמים ו/או שריטות. אלה ניתנים לתיקון יחסית בזול, וחוצמזה אינם נוראיים כל-כך. הם גם משדרים משהו אצל איש עבודה - "אני עובד". על צבע לבן לא הייתי ממליץ - רק חסר להוסיף שלט של מונית... הרכב גם לא כ"כ מעוצב יפה בעיני, ולבן מבליט את זה. אולי אפור כהה או ירקרק, אם ממש חייבים לשנות צבע, אבל אני הייתי נשאר עם הבורדו, משום שהשילוב שלו עם הריפוד הבהיר הוא מאוד יפה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לי ברוך השם גם כן עדיין לא עברו על הרכב עם המפתח. אבל להונדה שחונה בהסמוך הדבר נעשה ביסודות ואף משני הצדדים. כנ"ל גם ג'יף במוו של אחד השכנים. למאזדה שהייתה לאישתי שרטו את מכסה המנוע וחלק מהגג. בגטס שלפניה עברו על הצד השמאלי. כך שתופעת הוונדליזם אכן שרירה וקיימת. אך יותר מנ"ל קיימת התופעת זריקת הדלתות. רכבי חוטף זריקת דלת בממוצע פעם ביומיים והצבע ניצל רק בזכות הכיסוי. רק פעמיים מאז 2008 התעצלתי לשים כיסוי ושתי המזכרות מאותם מעשי העצלנות בולטים על דלת הנהג ועל הכנף האחורי. כך זה להחזיק צבע בורדו בארץ.

פורסם

הגזמתם לגמרי.

יואב, קח את הצבע האהוב עליך - עזוב שטויות.

אתה קונה צבע שלא לטעמך כי אתה חושש משריטות?

נו באמת...

אני הייתי מחסידי הצבע הבהיר (צהוב) והרכבים האחרונים שלי עם צבעים כהים (הקודמת כחולה כהה והנוכחית אפורה כהה) - כי הם היו לטעמי, לא חשבתי על שריטות עתידיות.

צבע כהה דורש יותר השקעה מול צבע בהיר - כדי למנוע דהייה או שריפת הצבע (שזה מצב קיצוני).

ווקס אחת לחודשיים, הקפדה על כיסוי הרכב (או חנייה מוצלת) והכל בסדר :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לי ברוך השם גם כן עדיין לא עברו על הרכב עם המפתח. אבל להונדה שחונה בהסמוך הדבר נעשה ביסודות ואף משני הצדדים. כנ"ל גם ג'יף במוו של אחד השכנים. למאזדה שהייתה לאישתי שרטו את מכסה המנוע וחלק מהגג. בגטס שלפניה עברו על הצד השמאלי. כך שתופעת הוונדליזם אכן שרירה וקיימת. אך יותר מנ"ל קיימת התופעת זריקת הדלתות. רכבי חוטף זריקת דלת בממוצע פעם ביומיים והצבע ניצל רק בזכות הכיסוי. רק פעמיים מאז 2008 התעצלתי לשים כיסוי ושתי המזכרות מאותם מעשי העצלנות בולטים על דלת הנהג ועל הכנף האחורי. כך זה להחזיק צבע בורדו בארץ.

איפה כל זה קורה? באריאל?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הגזמתם לגמרי.

יואב, קח את הצבע האהוב עליך - עזוב שטויות.

אתה קונה צבע שלא לטעמך כי אתה חושש משריטות?

נו באמת...

אני הייתי מחסידי הצבע הבהיר (צהוב) והרכבים האחרונים שלי עם צבעים כהים (הקודמת כחולה כהה והנוכחית אפורה כהה) - כי הם היו לטעמי, לא חשבתי על שריטות עתידיות.

צבע כהה דורש יותר השקעה מול צבע בהיר - כדי למנוע דהייה או שריפת הצבע (שזה מצב קיצוני).

ווקס אחת לחודשיים, הקפדה על כיסוי הרכב (או חנייה מוצלת) והכל בסדר :wink:

בהנחה שניקח את צבע הבורדו,

מה עלינו לעשות כדי לשמר את הצבע בצורה הטובה ביותר(והזולה ביותר לצורך העניין)

ווקס לעיתים תכופות לא נשמע זול במיוחד. לעומת זאת כיסוי נשמע זול מאוד אבל דיי מבאס, משום שאני רוצה שיראו את האוטו ברחוב ולא מעוניין להסתובב עם כיסוי כל הזמן.

האם כל כך חשוב להקפיד ולשמור על האוטו, הדהייה כ"כ משמעותית ?

אגב במבט חדש על הבורדו (היום באנו בצהריים וראינו אותה באור יום) הצבע נראה מעט פחות מושך, באור חזק הצבע נראה קצת בהיר ופחות יפה וזה מעלה שאלה טובה לגבי דהיית הצבע שתהפוך אותו ללא יפה.

אתם מעלים פה שיקולים שגורמים לי לתהות האם לקחת את הצבא בורדו, או ללכת לכיוון סולידי יותר של גווני האפור שחור משהו (בוודאי שלא לבן).

יש לכם הצעות לצבעים אחרים לסופרב? לבן אנחנו לא רוצים, שחור גם לא כ"כ.

כמה אופציות שנראו לנו טובות אם לא הבורדו זה המוקה הקפוצ'ינו והאפור פחם. צבעים קצת יותר סולידיים לגוונים של האפור חום שחור... מצד שני זה לא ממש משחור וזה לא צבעים מאוד סטנדרטיים... השאלה האם בהם יש את אותה בעיה...

נסענו היום נסיעת מבחן. אני לא נהגתי ,אני קטן מדי (בעיות ביטוח :p) אז ישבתי מאחורה.

קשה לי להגיד התרשמות על איכות הנהיגה אבל אני יכול להגיד כמה דברים.

הרכב יושב טוב על הכביש, פניות והכל מתמודד בלי בעיה. מרגיש רכב דיי קל, מאיץ מהר וסוחב ממש טוב.

היה לי נח מאוד לשבת מאחורה, מאוד מאוד מרווח, שמתי לב פתאום שהאוטו לא מאוד גבוה ונשארו לי רק בערך 5-10 ס"מ עד התקרה, אבל לא נראה לי שזה מאוד משמעותי, אין לנו אנשים מאוד גבוהים במשפחה בכל מקרה...

במהירויות מאוד נמוכות,יש קצת קפיצה בהילוכים באמת כשלוחצים על הגז מרגישים איזה קפיצה קטנה, אבל בגדול זה דיי זניח.

מגיע בקלות למהירויות יפות מאוד ולא ממש מרגישים את זה.

אבא שלי אמר שהוא נהנה מאוד מהנהיגה, היה לו נח מאוד, הכוונון החשמלי היה נחמד מאוד ואפשר התאמה טובה מאוד של הכסא.

הקטע עם החנייה האוטומטית באמת מרגיש לי כמו גימיק, ניסינו להפעיל את זה, וזה פועל לא רע, אבל זה לא תחליף ראלי לחנייה...

חיישני החנייה לעומת זאת מאוד נוחים ועוזרים.

עוד דבר שהרגשתי קצת היה מתלים מעט נוקשים, הרגשתי קצת קפיצות, אבל ממש לא משהו דרמטי ולא מרגיש לי שונה במיוחד מרב הרכבים שנסעתי בהם עד כה.

אם אני מסכם את נסיעת המבחן אז היא בגדול כזו :

בחיובי : יושב טוב על הכביש, זריז, מאיץ מהר, מגיע למהירויות גבוהות בכבוד, הילוכים נוחים, שקט למדי, איכות נסיעה טובה. נוחות ישיבה (בעיקר על סמך אבא) מתנהג טוב,פניות וכד'...

בשלילי מה שאני הרגשתי זה שני דברים עיקריים שבאמת הועלו פה : 1 מתלים מעט נוקשים אבל לא משהו דרמטי ולא מאוד מפתיע בכזה סוג רכב. 2 קפיצה קטנה בהילוכים במהירויות מאוד נמוכות, גם לא משהו מאוד דרמטי ומשמעותי.

קשה לי להגיד מידע יותר רציני משום שלא אני נהגתי, אבל התרשמות כוללת עדיין מאוד חיובית על הרכב, במיוחד בתג המחיר שלו.

פורסם

הכל שאלה של כמה אתה אנאלי. ווקס אפשר לעשות לבד די בקלות וזה עולה גרושים. שריטות רואים גם על הצבעים הכהים.

גם לדעתי הבורדו מאוד מחמיא לרכב. קח אותו ותהנה. אי אפשר לחיות כל החיים בחרדות ולא לקנות דברים שאתה אוהב בגלל שהם עלולים להנזק.

emotion of motion

פורסם
הכל שאלה של כמה אתה אנאלי. ווקס אפשר לעשות לבד די בקלות וזה עולה גרושים. שריטות רואים גם על הצבעים הכהים.

גם לדעתי הבורדו מאוד מחמיא לרכב. קח אותו ותהנה. אי אפשר לחיות כל החיים בחרדות ולא לקנות דברים שאתה אוהב בגלל שהם עלולים להנזק.

זה נכון,

אבל אם הבורדו מצריך הרבה יותר השקעה ויש לו הרבה חסרונות אולי עדיף לשקול צבעים אחרים,

היו כמה גווני אפור,חום שנראו מאוד יפה, וכמובן שיש גם שחור שזה צבע מאוד קונבנציונאלי ושמשדר אלגנטיות הרבה יותר מלבן.

יש את האפור פחם, את המוקה את הקפוצינו (שני גווני חום) ושחור.

הבורדו נראה טוב מאוד באולם התצוגה, לפחות בערב, אבל כשראינו אותו היום והיה עליו קצת אור, אז הצבע נראה בהיר יותר ויפה פחות. מצד שני קשה מאוד לשפוט צבע לפי איך שהוא נראה באולם התצוגה, ולא יצא לי לראות את המכונית סתם כך ברחוב.

אנחנו עדיין קצת מתלבטים לגבי הצבע, אבל אנחנו כבד דיי סגורים על האוטו, שמצגיד הרבה יתרונות ולא הרבה חסרונות, ותג מחיר מאוד מפתה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...