Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד סל"ד לאלטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי אלטו ידנית. חשוב לי שיהיה לה מד סל"ד אך לסוכנות אין מושג איך להוסיף את זה לאוטו, אפילו שבמכוניות ההדגמה יש מד סל"ד.

איך אני מוסיף מד סל"ד וכמה זה עולה? האם יש השלכות לאחריות? לבריאות האוטו?

בנוסף הייתי מעוניין בתוספות שונות אחרות שלא קיימות, אך נראה לי שהמחיר בסוכנות היה גבוה:

סגירת חלונות אוטומטית בנעילה

שליטה על חלון צד ימין, מהפאנל בצד שמאל

צרצר

כמה כל אחד עולה כולל התקנה? האם זה משנה אם אני מוסיף את זה במוסך אחר או דרך הסוכנות?

איזה עוד תוספות הייתם ממליצים לאלטו ידנית?

תודה!

פורסם

עצה שלי רד מזה. משיחה עם המתקין של סוזוקי זה בעייתי.

גם אני הזמנתי את האלטו הידנית וגם אני מאוכזב מזה שאי אפשר להזמין בארץ אבזור מקורי אבל אין מה לעשות.

דווקא המד סל"ד לא כ"כ מציק כמו חוסר האפשרות להוסיף תא כפפות נורמלי, משענת בין הכיסאות, רדיודיסק של קלריון, חיבור אייפוד ועוד כמה דברים שאפשר להזמין בחו"ל.

פורסם

בעייתי זה טוב, עם בעייתי אפשר לעבוד.

אתה יכול לפרט יותר, פה או בה"פ, מה המתקין אמר? תוכל לתת לי את פרטיו?

כניסה לאודיו אפשרי להשיג איכשהו?

גיסנו, יש לנו 6~ חודשים לקמבן חלקים והכל... השמיים הם הגבול!

פורסם

האוטו שלי מגיע בינואר הייתי בין הראשונים להזמין.

בכל מקרה חיבור לאייפוד, מקורי, אפשר להזמין בחו"ל וגם תא כפפות. עלות כ1000 ש"ח לחיבור ו500 לתא.

מד סל"ד לא מוכרים בנפרד (לפחות עכשיו), ואם תתקין חיצונית זה בהחלט יוריד לך את האחריות על מערכת החשמל או ניהול רכב וזה יכול לגרום להרבה בעיות.

אביזרים שאני קונה בסוזוקי אלה רק המגני דלתות, את כל השאר אפשר להתקים חיצונית אצל מתקינים מורשים (אפילו של סוזוקי) במחירים נוחים בהרבה ממה שהם מפרסמים.

אגב, מרים שמשות אני לא מציע להתקין אלא אם יש לך בעיית זיכרון שמונעת ממך לסגור לבד. אני לא בטוח בקשר לסוגי המנועים שמותקנים בסוזוקי אבל מרימי שמשות יכולים לגרום נזק למנגנונים ולמצבר בטווח הארוך (לפחות הדגמים הפשוטים)

פורסם

סתם שאלת תם!

מד הסל"ד הוא לא חלק מלוח השעונים? איפה הוא ממוקם?

אם המקורי "בולט" מלוח השעונים כפי שאני מניח אין סיבה לא למצוא אחד כזה בחו"ל ולהתקינו.

השאלה היא האם קיים חיוט ויוניט התמרת תדר/מתח ברכב. אם היוניט לא קים או שאיננו מובנה תזדקק גם ליוניט!

מתאם לאיפון "חובה" להשיג מחו"ל. המחירים אצל היבואנים הזויים (בדגמים בהם ניתן)

בשביל זה המציאו את EBAY לא?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כניסה לאודיו קיימת בדגמים בחו"ל אך לא אצלנו (AUX) אבל אני דווקא מדבר על מתאם לאייפוד כולל שליטה מהרדיודיסק המקורי.

מחיפוש מהיר באביזרי רכב לאלטו בחו"ל לא ראיתי את מד הסל"ד המקורי אני משער שאולי מתישהו בעתיד הקרוב יהיה כזה למכירה אך הוא לא יהיה זול.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ נושא ישן כי רציתי לפתוח אחד כזה בעצמי :?

בכל אופן, לאחרונה יותר ויותר צעירים קונים את הידנית, אני בטוח שהרבה היו רוצים להשיג את מד הסל"ד.

מישהו יוכל להסביר קצת יותר בפרטים מה הסיכון (ז"א מה כבר אפשר לדפוק שם) מבחינת האחריות של היבואן במידה ויותקן אצל מתקין חיצוני אותו מד? אני בטוח שעם קצת מאמץ אפשר להשיג אותו מחו"ל.

מה לגבי מד סל"ד לא מקורי של אלטו? האם יש חברות/מתקינים בארץ שמתעסקים עם זה?

תודה רבה.

פורסם

שווה לך לברר את זה עם הסוכנויות שלהם, כעיקרון אני בטוח שליבואן יש אינטרס כלשהו לשווק את התוספת בסופו של דבר.

גם משענות יד היבואן מייבא לסוזוקי סוויפט.

בכל מקרה, התקנה שהיא אםטרמרקט כלומר סתם מד סל"ד שמתחבר לכויל אתה יכול לשכוח מאחריות בערך על הכל.

מד הסל"ד אמור להתחבר למחשב הרכב, והוא לא משווק כאביזר חיצוני בחו"ל פשוט כי שם אפשר להזמין אותו כחלק מהרכב שיגיע מורכב מהודו יחד עם חישוקי מגנזיום ופנסי ערפל.

אני מציע לך לרדת מהרעיון. חודשיים ומשהו אני נוסע באלטו ואף פעם לא הזדקקתי למד הסל"ד, מאוד מורגש גם מבחינת הכח הזמין וגם מבחינת הרעש מהמנוע, באיזה תחום של סל"ד אתה נמצא והנהיגה מאוד טבעית.

פורסם

נהגתי 6 שנים על שרייד 93 ללא מד סל"ד, ברור שזה אפשרי ושאנחנו לא "נזדקק" לו במרבית המקרים.

עם זאת, הייתי ממש כן מעדיף שהוא יהיה קיים, לפעמים הבודדות שכן אצטרך.

אני גם יודע שיש עוד אנשים פה שהתעניינו בנושא ורציתי לראות אם יש איזשהי "הארה" בנושא.

תודה

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אשמח לדעת פרטים חדשים אם מישהוא התקין מד סל''ד כיוון שאת בעיית החיבור של האייפד וה- USB וה-AUX ניתן לפתור בקלילות ע'יי קניית מערכת שעלותה לא עולה על 450 ש''ח ונותן לך את כול הסאונד והפתרונות שרציתה, כמו כן אם נשאלת השאלה לגבי בעיית ההתקנה אז היא נפטרת ע''י הזמנת פאנל פלסטי לכיסוי על המערכת החדשה שהדבר אפילו אצל היקרן ביותר יעלה 350 ש''ח ואם להזמין מחו''ל לא יעלה מעל 150 ש''ח, לפחות כך אני פטרתי את בעיית הסאונד של האוטו, כמו כן לא להתקין רמקולים עוצמתיים בדלתות של האוטו !!!! זה מנפח אם הזמן את הדלתות כיוון שהפח ממש דק !!!

• תוכן חדש...