Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קבל הוא לא צרכן גדול במיוחד,הוא עוזר להיתמודד עם העומסים על מערכת חשמל בפיקים

הקבל צורך זרם גבוהה כשהוא מתרוקן לגמרי

החישוב של גודל הקבל הוא 1F על כל 1KWRMS

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

הקבל לא מועיל לך בהרבה כשמערכת החשמל היא חלשה, הוא אולי יפתור לך בעיה של הבהובי אורות אבל זה רק יגרור אותך למצב חמור יותר היות ועכשיו מערכת החשמל שלך שמלחתכילה היתה חלשה מידי, צריכה לשאת בעומס נוסף.

וכמות האנרגיה שהוא אוגר היא כל כך קטנה שלאורך זמן הוא לא יספיק להטעין בהנתן מערכת חשמל חלשה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני לא חושב שקבל גורע במערכת חשמל.

זה כמו קבל במגבר.

אז בכל מגבר שיש קבל הוא גורע לספק שלו?

אני לא מאמין בולשיט, ובניסוינות לא נכונים.

קבל זה כמו כל רכיב אלקטרוני יש לו יעוד.

ויעוד של קבל במערכת חשמל הוא יעוד כמו בחלק הקבלים בכול מגבר.

מה יעוד של מגבר? ועל ידי מה מגבר מגביר?

לא רק טרנזיסטורים וסלילים.....

זה כן עומס נוסף למצבר ראשי של הרכב, כמו כול מגבר חזק יותר שגם עומס למערכת חשמל, אבל זה לא גורע למוזיקה ולסט-אפ.

מה שכן, יותר יעיל וזול לקנות מצבר קטן נוסף ולחבר אותו למערכת חשמל במקום הקבל.

פורסם

אדגר, אני מציע שתלמד את נושא חשמל הרכב יותר לעומק,

על אף שמדובר באותו קונספט של קבל פנימי במגבר,

קבל במערכת בהחלט יכול לגרוע, אני חושב שהסברתי את העקרון בצורה ברורה

בהודעה שלי פה בשרשור

פורסם

דהיינו במידה והמערכת מבצעת משיכה פתאומית (בגלל סגנון מוזיקה או אלמנט כזה או אחר בשיר שגורם למגברים "להזיע")

במצב כזה למעשה אנחנו דורשים מהאלטרנאטור לשנות את קצב יצור החשמל שלו, במידה והאלטרנאטור לא עומד בקצב השינויים נוצרים מפלי מתח זעירים (נפילה רגעית, עד שהאלטרנאטור מתייצב חזרה)

לא, קודם משיכה היא מרכיב הקרוב ביותר. אם אין קבל אז זה דרך כבל מהמצבר, ואז מהאלטרנטור.

ועד שאלטרנטור תיתן לך את מה שביקש מצבר, ומצבר יתן מה שביקש מגבר... כבר מעביר לשיר עם קצב באס אחר.

פה בדיוק נכנס המצבר פריקה עמוקה, מצבר פריקה עמוקה הוא מצבר בעל יכולת להגיב במהירות לשינויים (פריקה מרובה של אמפרים,) בצריכת החשמל של הרכב, ובכך הוא מסייע לייצוב מערכת החשמל, ומסייע לאלטרנאטור להימנע משינויים תכופים בכמות יצור החשמל,

בכל הנוגע לקבלים, הריי המצב מאוד דומה עד כדי זהה למצברי פריקה עמוקה, עם מספר סייגים קטנים

הקיבולת של קבלים קטנה בהרבה משל מצבר פריקה עמוקה, ולכן לאחר פריקה מסוימת הוא חייב להטען מהר, אחרת הוא לא יהיה מוכן לפריקה הבאה, בעוד מצבר פריקה עמוקה יכול להתמודד עם פריקות מרובות ולהטען "בזמנו החופשי" כיוון שיש לו "בנק" אמפרים עשרי,

מנגד קבלים מספקים תגובה מהירה מאוד, אפילו מהירה יותר משל מצברי פריקה עמוקה, כך שלא שבפועל לא נדיר לראות מערכות מקצועיות שמכילות קבל בנוסף למצבר פריקה עמוקה,

אני ממשיך מכאן, כי אין צורך בקבל כי המצברים ליד מגבר. זה נכון, וכתבתי את זה, המצברפשוט יותר טוב מקבל פשוט, כי תמורה שהוא נותן יותר עשירה.

באופן עקרוני, במידה ויש לנו אלטרנאטור באמת חזק, לפעמים יספיק לנו קבל ואין צורך במצבר פריקה עמוקה, כדי לספק חשמל יציב למערכת,

אז למה אני לא צריך קבל ?

במידה ומערכת החשמל שלנו מתקשה להתמודד עם הצרכנים ברכב, הריי שקבל רק מחמיר את זה, ולמה זאת ?

ניקח מצב תיאורטי שיש לנו צריכת מתח גדולה ממה שהאלטרנאטור מספק, במצב כזה העומס על הרכב גדול והזמן לפריקת המצבר קצר, במידה ויהיה לנו גם קבל אז לאחר הפיק הראשון בו הקבל יגיב, הריי שכרגע הקבל צריך להטען בנוסף לעומס הקבוע של המערכת, ובכך למעשה הגדלנו את הצריכה על האלטרנאטור ברגע הנתון הזה, דבר שאנחנו רוצים להימנע ממנו, כי גם ככה האלטרנאטור לא עומד בעומס הנוכחי

נכון ולא נכון.

נכון שיש הגדלת עומס על אלטרנטור לטובת סט-אפ ברגע נתון, ונכון שאנחנו רוצים להימנע מזה כי גם ככה האלטרנטור לא מספיק לעמוד בעומס הנוכחי.

טוב זה היה קצת ארוך, אבל אני מקווה שזה הבהיר את הנקודות השונות,

הדבר אידיאלי שמצבר או יותר טוב, אלטרנטור יהיו כמה שיותר קרובים למגברים כי למה?

בדרך לנקודת צריכה יש סופית של כבל, כבל, סופית, מצבר, סופית.... ועוד הרבה רכיבים בדרך, ובכול אלו יש התנגדות, והיא גם שונה מרכיב לרכיב. מה שקורה שבדרך (כבל) אנחנו מאבדים הרבה חשמל, עד שזה מגיע לנקודת צריכה.

מה שקבל עושה הוא צובר חשמל ונותן במידת צורך, בן באס לבאס. ובנקודות שאין באס הוא צובר חשמל.

עוד דבר. יש כאלו שהמציאו תאוריה שאם קבל הואפורק, אז הוא מושך חשמל גם מכוון המצבר וגם מכוון המגבר.

זה בולשיט.

מגבר צורך חשמל כי סליל של רמקול צורך, ואם סליל של רמקול צרך חשמל, הוא לא יחזיר אחורה.

ואם הסליל ממשיך לצרוך חשמל אז בכלל אין על מה לדבר.

לילה טוב

פורסם

חבר בפורום אמר שברכב שלי (רובר 216) האלטרנטור מוציא 65A, הציוד שיש לי זה מגבר אינפנטי 5ערוצים, 4 ערוצים 50RMS ולמונו 300RMS ב2האום זאת המערכת כרגע, במידה ואני רוצה להוסיף מונובלוק שנותן 400RMS ב4, 600RMS ב2 האום

האם האלטרנטור יכול לעמוד בזה?

תודה מראש

פורסם

אתה כרגע מפיק 500 וואט,

500 - חלקי - 13.8 - פלוס - 30 אחוז (75 אחוז נצילות מגבר, ועוד 5 אחוז אובדן הנחתות - כבלים, סופיות, חיבורים וכו')

47 אמפר בפועל - זה בצריכת שיא, עם הרכב יחד אפשר להגיד שאתה צורך 77 אמפר בשיא, אבל משהו כמו 50 אמפר רגיל (זה תלוי גם באיזה ווליומים אתה שומע)

ברגע שאתה מוסיף מונובלוק של 600 וואט אתה מבטל את הערוץ ה-5 של ה200

זה אומר שהמערכת שלך הופכת בתאוריה ל-200 וואט קלאס AB,

ועוד 600 וואט קלאס D (כן - תקנה קלאס D !! :))

200 וואט זה - 18 אמפר

600 וואט קלאס D זה - 50 אמפר בערך (לפי 85 אחוז נצילות, במקום 70)

יחד זה 68 אמפר - תוסיף את הרכב אתה תגיע ל98 אמפר בערך,

אבל זה בשיא

אם אתה לא משתולל עם המערכת,

ותקפיד 5 דקות לפני ההגעה הביתה להנמיך לווליום נמוך ותתן לאלטרנטור להשלים קצת פריקה של המצבר

המצב יכול להיות סביר,

מנגד - אתה יכול לקפוץ לצביקה מהפורום, ובכמה מאות שקלים לסדר אלטרנטור גדול יותר וזהו.

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, רענן את כללי הפורום***

באמת תודה רבה על ההסבר המפורט, יש לי בנאדם שאני בד"כ עבודות החשמל מתבצעות אצלו.

אגב, עשית הסבה מגיר אוטו' לידני וראיתי שחיבור למצבר עוד כבלים של + ו- אין לי מושג למה.

ואם כבר אין לי מושג במושגים של מגבר קלאס A,AB וכ'ו, אני מתכוון להביא מגבר של אודיסון LRX 1.400

פורסם

אחרי שקראתי פה את כל התגובות יש לי שאלה קטנה..

ככל שהמערכת חזקה יותר ככה יש יותר עומס על האלטרנטור->ברגע שיש עומס גדול משהאלטרנטור מייצר->השימוש הוא בעיקר של המצבר עד שהוא מתרוקן -> בשביל להטעין מצבר ע"י האלטרנטור צריך סל"ד גבוה-> סל"ד גבוה זה יותר דלק

אם הבנתי נכון המערכת צורכת גם דלק במידה והחשמל הרכב לא מצליח להתמודד איתה

זה נכון?

פורסם

צריכת דלק גדולה יותר, מגדילה את הצורך בהכנסת כסף,

שכפועל יוצא גורם לך לעבוד יותר ולהרוויח יותר,

כתוצאה מזה אתה משלם יותר מס הכנסה ויותר ביטוח לאומי,

שהכסף הזה הולך בעיקר לצורכי ביטחון, שממן למעשה פעילויות צבאיות נרחבות,

שמסכל פיגועי טירור ברחבי הארץ והעולם, בינהם גם ביציאה ממופעיי ילדים.

אז למעשה, אם אני שומע מוזיקה ברכב, הצלתי אמא ו2 ילדים.

זה נכון ?

***הכל ברוח ההלצה, שבת שלום***

פורסם

גורל - זה נשמע כאילו שאתה מתגעגע לפאסאט :-P

אפשר ישר לקפוץ לביואיק לה סייבר.

סל"ד יותר גבוה שלא בהילוך סרק משמעו גם נהיגה במהירות יותר גבוהה או הילוך יותר נמוך

כמה מהר אתה כבר רוצה לנסוע?

כמה מהר אתה רוצה לשחוק את הגיר?

והגברת מהירות סיבובי הסרק - עד כמה שכן ניתן, תהיה משהו בטל בשישים סביר להניח וגם לא יתרום לאורך חייו של המנוע.

ובהילוך סרק, להעלות קצת את סיבובי המנוע זה די זניח.

כל הנושא של צריכת הדלק בעקבות הפעלת המערכת הוא מאוד זניח.

פורסם

אנשים: עתיד, LANSFORCE

תלמדו קצת חשמל לפני שאתם מגיבים ומפתחים תאוריות .

אתם יודעים מה קודם כל תסבירו איך קבל שהוא נתק ב DC (לאחר שהוא נטען) גורע מהמערכת החשמלית.

נ"ב.

שמעתם פעם על מתח מיוצב (שמצבר ואלטרנטור לא יכולים לספק) לרכיבים חשמליים

פורסם

כי הוא כל הזמן גם נפרק ואז נטען שוב :-)

הקבל לא משמש כי מייצב מתח למרות שהוא תורם במידה מסויימת להחלקה של העקומה .

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

• תוכן חדש...