Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאיזה המשך אתה מצפה ?

תהיה יותר מדוייק :-)

על תאוריה אפשר לדבר הרבה - לא סתם יש ספרים שלמים בחשמל רק שאני לא בטוח שכאן זה המקום . :idea:

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם
נו ו.. תמשיך את המשך התאוריה.

מה הקשר בכלל למתח מיוצב ? מגבר לרכב מכיל מייצב פנימי שמייצב לו את המתחים,

ובכלל הקבל לא מייצב שום מתחים, מתח המוצא שלו מושפע ישירות ממתח הכניסה

פורסם
מה הקשר בכלל למתח מיוצב ? מגבר לרכב מכיל מייצב פנימי שמייצב לו את המתחים,

ובכלל הקבל לא מייצב שום מתחים, מתח המוצא שלו מושפע ישירות ממתח הכניסה

1) כל רכיב חשמלי עובד טוב יותר במתח יציב. (אבל גם זה בטח לא שמיע כמו כל שאר הדברים בשבילך).

2) אם תוכל לעלות שרטוט של מגבר ולציין איפה נמצאים אותם מייצבי מתח שאתה מדבר אליהם.

3) אפשר הסבר קצת יותר מפורט על השורה האחרונה?

פורסם
1) כל רכיב חשמלי עובד טוב יותר במתח יציב. (אבל גם זה בטח לא שמיע כמו כל שאר הדברים בשבילך).

2) אם תוכל לעלות שרטוט של מגבר ולציין איפה נמצאים אותם מייצבי מתח שאתה מדבר אליהם.

3) אפשר הסבר קצת יותר מפורט על השורה האחרונה?

אני אפרוש מהדיון ברשותך,

שיהיה יום טוב :)

פורסם

חברים אין צורך במריבות, ואין צורך בציטוטים לא קשורים. כול אחד צודק חלקית.

כוונה של עתיד זה שבמערכת חשמל לא בריאה הקבל גורע עוד יותר, ובמערכת עם מקור חשמל (אלטרנטור) בריא, ומצבר טוב קבל הוא לא צואר בקבוק.

אבל בשני המקרים זה טוב יותר למערכת הגברה.

דגש קטן ונכון, שלא כל קבל משפר את סאונד.

לא צריך לשכוח שכל רכיב נוסף גורם להתנגדות נוספת במעגל וגם לא כל דבר נציל ב-100%.

פורסם

לא התערבתי עד כה, אבל..

אם אין לך "מספיק חשמל" בכדי לספק את כל הצריכה, איך בדיוק הקבל יכול לעזור לך?!

במידה ורק בפיק חסר מתח אז אתה צודק

כלומר, הקבל יגרום לוויסות הצריכה שהאלטרנטור יספק.

אך אם האלטרנטור שלך סובל ואין לו כוח בכדי לספק את המתח הנדרש ברגעים שהצריכה נמוכה אז הצריכה הינה צריכה מתמדת מהמצבר ואז הקבל הינו צרכן בלבד.

לדוג':

האלטרנטור שלך מספק 70A = (צרכני הרכב 30A) + (המערכת 50A,במקרה הטוב) ולכן אתה מושך 10A תמידי מהמצבר ואם בפיק המערכת צורכת 80A שום קבל שבעולם לא יוכל לעזור לך, אין לו מאיפה להביא 40A .

כך שהקבל יכול לעזור לך אם יש לך מערכת חשמל בריאה ומתאימה.

היצרן אינו מתכנן את האלטרנטור בכדי לספק צרכנים כבדים, אלא מקסימום מגבר קטן ומערכת "קלה".

מעטים האנשים שבאמת שמים מערכות שצורכות A - גבוה, אך רובם נמצאים פה.

המערכת שלי צורכת 130A (עם סאב ב1 אום) בפיק, אז תאמין לי שגם האלטרנטור המחוזק שלי אינו מספיק.

המשפט המתאים:

מאיפה שאין - אין...

תחשוב על זה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

1. קבל הוא לא צרכן במערכת חשמל-הוא רכיב פאסיבי,והוא צורך חשמל רק בטעינה הראשונה שלו

2. קבל מיצב מתח ובעבודה רגילה,כשמערכת חשמל מיוצבת,לא נכנס לפעולה בכלל

הקבל מספק מתח למגברים בפיקים-כלומר במאמץ,כשיש קטעים של באס "כבד",לדוגמה, אז מגבר צריך לקבל הרבה מתח\זרם בזמן קצר מאוד,ומצבר לא יכול לספק זאת,אז קבל נכנס לפעולה,מתבצעת פריקה של הקבל בזמן מאוד קצר,ומגבר מקבל את מה שדרוש לו. ואחרי זה הקבל נטען,כלומר,מקבל את מה שהוא פרק למגברים מהמצבר

כל הפעולה הזאת לא משפיעה על מערכת חשמל: בכל מקרה,אם לא היה קבל במערכת שלכם,המצבר היה מנסה לדחוף זרם\מתח למגברים בפיקים,אבל אם הוא לא היה מספיק לעשות זאת בזמן הדרוש,הינו מקבלים תופעה של חניקת הסאב\רמקולים

3.קבל לא גורע ולא משפר את מערכת חשמל ברכב,וכשיש בעיות כאלו ואחרות במערכת חשמל,אז צריך לטפל בהם ע"י החלפת מצבר,החלפת אלטרנטור לחזק יותר באת הצורך!

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

התגובה כבר רשמתי,

והקבל הינו צרכן - בטוח, כי הוא צריך להטען בכדי לעבוד.

אחרי כל פיק!

אז אם האלטרנטור שלך לא מסוגל לספק למערכת אז בטוח שלקבל הוא לא יוכל.

אם המערכת שלך צורכת פחות מההספק של האלטרנטור + הצרכנים הקבועים אז קבל יכול לעזור.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

האלטרנטור שלך מספק 70A = (צרכני הרכב 30A) + (המערכת 50A,במקרה הטוב) ולכן אתה מושך 10A תמידי מהמצבר ואם בפיק המערכת צורכת 80A שום קבל שבעולם לא יוכל לעזור לך, אין לו מאיפה להביא 40A .

רוני נ.

בחיבור ראשוני הקבל ניטען,וכשיש לך פיק,כשהמגבר דורש,יש לקבל מאיפה להביא(נכון,לא 40A) אבל בכל זאת

וכמו שאמרתי,כשיש בעיה במערכת חשמל,שום קבל לא יעזור!

אבל אנשים אמרו שהקבל מיותר במערת-וזה לא ממש נכון,תפקידו של הקבל ליצב את המתח במערכת חשמל בראיה!

ראיתי את התגובה השניה שלך,ונראה לי,אנחנו מדברים על אותו דבר!

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם

הבעיה הינה שמי שלא מבין מעט בחשמל יחשוב שאתה אומר שקבל יכול רק להעויל.

אך לא מבינים שאם אתה שם סאב של 1000WRMS (במיקרה הטוב) עם מגבר מפלצת (כמו שלי, AB CLASS )

הצריכת חשמל הינה מטורפת ולא חשוב כמה קבלים אני ישים כי המערכת חשמל מלכתחילה אינה עומדת בדירשה (גם לא בפיק)

הבסיס הוא לבדוק את הצריכת חשמל ואת הספק החשמל ברכב לפני חיזוק האלטרנטור והוספת קבל!

אחרי זה ניתן להוסיף קבל / מצבר פריקה עמוקה / מצבר נוסף בבגאג' וכו'..

אז התשובה לכל המחפשים לשים קבל ולפתור את הבעיות הוא בדיקה מקיפה של מערכת החשמל לפני כן.

בהצלחה

ושבוע מקסים

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

בואו נחשוב לרגע,שהמערכת חשמל תקינה,ואלטרנטור מספק מספיק זרם למערכת אודיו ולשאר הצרכנים ברכב.

ואז מגיע הפיק,כשהמונו דורש הרבה יותר מהמצב הרגיל

וכדי שהסאב ינגן את מה שדרוש,המונו צריך עוד 10A באותה מילי שניה,אז הוא מושך את זה מהמצבר,אבל המצבר לא יכול לתת לו את 10A האלו באותו רגע-ואז הקבל נכנס לפעולה,ונותן את 10A למונו

הפיק עבר,המערכת חשמל מתיצבת,וקבל ניטען ומחכה פיק הבא

אם לא היה קבל,אז הסאב פשוט לא היה מבצע את הקטע הזה

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם

ואם יש כמה פיקים מהירים מאוד מה קורה אז ? הוא צריך להיטען בין פיק לפיק לא ? וברגע שהוא נטען הוא לוקח עוד כוח מאספקת החשמל למערכת באותו רגע שהיא צריכה את אותה אספקה, כי הפיקים הם מאוד מהירים (בהנחה שכן).

טעיתי או שלא הבנתי נכון ? אם כן אני מצטער מראש.

פורסם

בגלל זה קונים מצבר כמו קינטיק שיתן לך כמה אמפר שתיצטרך לפיקים (בתנאי שיש אלטרנטור מתאים) ואין צורך בקבל. המערכת הכי גרועה שהייתה לי מבחינת חשמל הייתה כשהיה לי קבל של 1.6 פאראד עם מצבר ואלטרנטור מקוריים. כשהחלפתי לקינטיק והעפתי את הקבל ולמרות שקניתי מונו חזק ב50% יותר מהקודם,מערכת החשמל באוטו היתה טובה יותר ( עדיין גרועה יחסית כי האלטרנטור לא מספיק חזק)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הפריקה וטעינה של הקבל זה עניין של כמה מילי שניות (לא זוכר את הנוסחאות לחישוב,בכל זאת עברו יותר מ10 שנים:-P)

שומאכר-אתה צודק,אבל מחיר של קבל ממוצע קטן מהמחיר של המצבר

ECLIPSE 7200 MK II

• תוכן חדש...