Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורטיבי תקציב 50,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קניתי פעם פונטו HGT, מהלב, טיפלתי בה מהלב, מילאתי שמן כל שבועיים, מהלב, שטפתי ידנית, מהלב, ואז יום בהיר אחד, קרסה משאבת המים, דיברתי ללב שלה, אך זו החליטה במחי רגע להקפיץ את חגורת הטיימינג מספר שיניים, השסתומים במו רשעותם פגעו בבוכנות ואלו החזירו להם בשבירת 15 מתוך 16 שסתומים.

ואני אכלתי את הלב...

ואם אתה חושב שהיוצא מן הכלל מעיד על הכלל אז התקשרו מהבלוקבסטר...

turboy

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול להעיד ממקור ראשון על צריכת דלק של אלפא 147 2 ליטר (בנסיעה משולבת - מנהלתית - עירונית - בין עירונית וספורטיבית) טוב יותר מ- 10 ק"מ לליטר.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

גם לבייב גילה שהשקעות ספקולטיביות הן כנראה לא משתלמות, בדרך הקשה

אתה צריך רכב משפחתי - לך על 4 או 5 דלתות

בטח לא יאריס או קליאו ספורט

אמין - לך על הפירמות הידועות כאמינות, ככה לא תהמר

שיהיה בהצלחה!

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

לא דואג ללבייב , הייתי מתחלף איתו גם במצבו הנוכחי.

גם לי יש סטיגמה על אלפא כרכב בוגדני שמביא צרות, ואני מנסה להבין אם זה באמת נכון או רק אותה דיעה קדומה.

פגשתי בפורומים השונים את בעלי האלפות ואני לא השתכנעתי שהם סובלים מצרות מיוחדות. גם אני נכנס למוסך עם הלאנטיס פעם פעמיים בשנה וחוטף איזו בומבה בת 2000-3000 ש"ח ואני מקבל זאת בהבנה - זה מה שעולה להחזיק רכב.

אני באמת לא צריך משפחתית, יש לי כבר מאזדה 3 וקורולה חדשה של העבודה, אני רק צריך להשאיר את האופציה להסיע ילדים מפעם לפעם ומשום כך אני מעדיף 4-5 דלתות.

השאלה אם להחליף ליונדאי גטס (שמצפונית תגרום לי להרגיש טוב יותר) או להתפנק על אלפא 147 ?

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

עם הגישה הבריאה הזו- פעם בשנה במוסך עם "בומבה" של 2000-3000 ש"ח (שרוב האנשים מעדיפים לטמון ראשם בחול ולומר - שלי אמין באופן מוחלט), אתה בהחלט בוגר מספיק כדי ליהנות מאלפא 8)

פורסם

אם זו הגישה מחזק את מי שמעליי.

עדיין, בשביל נסיעות יומיומיות הייתי נשאר עם המאזדה 3 ועם הכסף קונה אג"ח של טייקון, השלדה שלה מעולה וההגה טוב+.

8)

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

ה- 3 נשארת (בשביל האשה). אני "התנדבתי" לנסוע ברכב קטן.

לגבי "הגישה" - זו לא בגרות. בשורה התחתונה - ברכב חדש כמעט ואין את הדברים האלו, אבל יש ירידת ערך שזה לא פחות יקר.

וכשנוסעים ברכב יד שנייה שמתחזקים טוב, זה לא עולה פחות מ-3000 ש"ח בשנה (עובדה שנכונה לגבי 4 מכוניות על פני 12 שנים לפחות - אני רושם כל הוצאה וזה הממוצע). אז עוד 500 ש"ח לפה או לשם בשביל הנפש - חפיף.

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

הינה שאלה ששאלתי בפורום אחר :

אני מחפש רכב שאינו ראשון (וגם לא שני) אך לעיתים (רחוקות) מסיע גם ילדים, בעל התנהגות הכביש האידיאלית לסכום.

דרישות:

א. 4-5 דלתות - חובה.

ב. אחיזה טובה.

ג. כוח.

מעדיף שיהיה רכב קטן יחסית.

חשבתי על אלפא 147 2.0 סלספיד (בלתי אפשרי להשיג ידנית).

בהנחה ואמצא אחת במצב מתוחזק וטוב - האם זו הבחירה הטובה ביותר ?

וזאת תשובתו של רוני אהרונוביץ':

ממש לא

כל 306 או 320 עדיפה

1. האם יש עוד שחושבים כך ?

2. מהן העובדות לביסוס הטענה הזו ?

3. 320 - הכוונה ל-BMW ?

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

רפי,

זה מאד פשוט, איך שלא תסובב את זה רכב בעל גוונים ספורטיבים עולה קצת יותר יקר בתחזוקה.

יש לקחת את הדברים בפרופורציה, כל המכוניות הנ"ל הם לא פורשה ולא פררי אבל עדיין יעלו לך כמה אלפי שקלים יותר בשנה (לא בטוח שרק 2000 או 3000).

לכל רכב ספורטיבי השטיקים שלו, ביטוח קצת יותר יקר או חלפים או מוסכים מומחים או דלק.

בשורה תחתונה זה תחביב וזה עולה קצת (לא נורא).

יש לזכור שרכב כזה בד"כ ראוי שיתוחזק בצורה מעולה (שהרי אתה לא רוצה לתקוף פניות עם חופשים או חוסרים או בעיות ובד"כ רכב שנחשב "צעצוע" מתחוזק יפה - כי הרי קנית אותו כדי ליהנות הוא לא יכול להפוך לגרוטאה) ולכן עלות התחזוקה יכולה להיות קצת יותר גבוהה.

אני אסייג את דברי לגבי יאריס ספורט כדי שירון לא יקפוץ עלי - אני לא מכיר את הרכב כל כך מקרוב אבל לא הייתי משווה אותו לא ל 147 ולא לקליאו משום בחינה.

ה 147 נראית טוב היא לא ממש ספורטיבית אבל בהחלט נותנת הרגשה טובה.

אם יש לך כח להתעסק, לחפש מוסך טוב, לטפל וכו' (ובעיר לשלם כמה אלפי שקלים בשנה) אז לך על זה.

אם אתה רוצה לעשות טיפול בכל מוסך הקרוב לביתך ומחיר תחזוקה מינימלי אז רד מזה, סע במאזדה ותחלום על אלפא או קליאו ספורט של ה "משוגעים".

הכל מקרה אם יש לך כמה אלפי שקלים שאתה מוכן לסכן אתה יכול לנסות מקסימום תמכור ותפסיד קצת, לא מדובר על משכנתא, כמו שאמרת איבוד ערך של רכב חדש יכול להיות גבוהה מזה.

בהצלחה

נתן.

פורסם

כן, אני כבר הצלחתי להבין את העלויות הקשורות בתחביב ואני מוכן להתנסות.

יאריס, קליאו, פונטו ... כולן עם 2-3 דלתות וזה ממש לא רלוונטי בשלב זה בחיי.

לכן מצאתי את האלפא כאופציה ראויה. אין לי נסיון עם מכוניות מסוג זה כך שמבחינתי לאחר נסיעה על האלפא לא ירד לי החיוך מהפנים. וזה מספיק טוב עבורי בתור התחלה.

לגביי ההמלצה האחרונה על כך שכל 306 תהיה מוצלחת יותר - נשמע לי קצת תמוה ?!

BMW 320 - בוודאי טובה יותר אך זו לא מכונית קטנה וגם לא בתקציב שלי - למען האמת גם אין לי אומץ להופיע עם BMW.

יש עוד אופציות שלא נלקחו בחשבון ?

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם
רפי,

(...)

אני אסייג את דברי לגבי יאריס ספורט כדי שירון לא יקפוץ עלי - אני לא מכיר את הרכב כל כך מקרוב אבל לא הייתי משווה אותו לא ל 147 ולא לקליאו משום בחינה.

(...)

נתן.

אני מאמין שאם תקרא שוב את הודעותיי בשרשור לא תמצא שהמלצתי על יאריס TS, ובטח שאני לא אקפוץ עליך, אני לא מאלה.

בברכת סע ברכה

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

רפי,

לי יש ניסיון עם מספר מכוניות מעניינות, שתי האלפות שהיו לי היו מהמענגות ביותר (שילוב של החיוך המטופש על הבוקר כשאתה צועד אל האוטו וחווית הנהיגה עצמה).

מכוניות נוספות שהעלו על פני חיוך גדול כמו האלפות היו ב.מ.וו עם מנועים גדולים, אבל לפי מה שאני מבין זה לא בא בחשבון מבחינתך.

פורסם
אני מאמין שאם תקרא שוב את הודעותיי בשרשור לא תמצא שהמלצתי על יאריס TS, ובטח שאני לא אקפוץ עליך, אני לא מאלה.

בברכת סע ברכה

אל תקח קשה, הדברים נאמרו בהומור ואני מתנצל אם זה לא היה ברור.

בכל מקרה המסר הכללי שלי היה שרכב ספורטיבי שנוהגים בו ורצים לשמור אותו ברמה של רכב בייב עולה, לא יעזור כלום (גם אם הוא מיוצא ע"י טויוטה).

\בברכה :wink:

נתן.

רפי,

נראה לי ש 147 היא בשבילך (במיוחד אם מתצא 2.0 ליטר).

306 ישנה יותר וזולה יותר (אבל מהנה מאד) ו BMW יקרה.

פורסם

אפשר לומר שהשתכנעתי בנושא ה-147 וסיכוי סביר שמבין השתיים שבחנתי אחת מהן תירכש כבר בתחילת שבוע הבא.

אני גם כבר פחות מודאג מההתעסקות - במקרה הגרוע אפשר למכור ולהפסיד כמה אלפים.

אבל,

עדיין, הייתי שמח לשמוע רעיונות יצירתיים נוספים. לדוגמא:

פאסאט 1.8 ידנית

גולף

איביזה

יפנית כלשהי

סקודה פאביה

וכו'

האם אפשר למצוא אחת שתהיה קרובה בביצועים אך מבחינת התעסקות תהיה סטנדרטית יותר, קרי, ללא צורך לנסוע שעתיים עד למוסך הקרוב.

ALFA ROMEO 147 120HP

• תוכן חדש...