Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

המזגן ברכב הפסיק לעבוד פתאום (לא עובד בכל המהירויות שאני בוחר).

לאחר בדיקה במוסך נמצא שהמפוח של המזגן מקולקל, והם רוצים להחליף אותו, בעלות תיקון של 4000 ש"ח לא כולל מע"מ.

להבנתי המפוח זה המאוורר שמניע את האוויר במערכת המיזוג ברכב.

כמה יעלה לי לקנות מפוח בעצמי ולחבר אותו, וכמה זה מסובך ?

תודה!

פורסם

לפי דעתי הבעיה לא מפוח אלא בנגד המהירויות או בורר המהירויות לכן אני ממליץ לך לגשת למוסך אחר לשם ביצוע בדיקה יסודית+הצעת מחיר.

רוב הסיכויים אם התקלה במפוח אז בשום מהירות המפוח לא היה עובד.

כמו שכתבת תפקידו של המפוח 'להניע' את האוויר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מצטער אם הייתי לא ברור - הכוונה הייתה שהמזגן לא עובד באף מהירות (לא עובד בכלל, אף פעם).

הבנתי שאם הבעייה הייתה בנגד המהירויות, אז במהירות 4 הוא היה אמור לעבוד, כי במקרה הזה החשמל מסופק ישירות ולא דרך נגד המהירויות.

פורסם

במידה ונגד המהירויות תקול בדרך כלל מהירות מספר 4 ממשיכה לעבוד מכיוון שבמהירות זו המפוח מחובר ישירות למצבר.

פורסם

נכון, וזאת לא הבעיה אצלי (שכן אצלי המזגן בכלל לא עובד, אף פעם).

במוסך עשו תיקון ש"עוקף" את המפוח. מאיפה מגיע האוויר למזגן עכשיו?

פורסם

אם המפוח לא תקין אין אפשרות "לעקוף אותו" כדי שיהיה אויר ממקור אחר. כנראה שהבעיה היא לא במפוח או שהמחבר החשמלי שלו לא תקין והמוסך ביצע חיבור ישיר למפוח ללא מחבר.

פורסם

חבר יקר, אתה מטפטף לנו כול פעם מידע חדש ובצורה זו קשה לבצע איבחון דרך מחשב המסך.

אני ממליץ לך לגשת למוסך שמכיר את הרכב בכדי לקבל חוות דעת נוספת.

פורסם
אם המפוח לא תקין אין אפשרות "לעקוף אותו" כדי שיהיה אויר ממקור אחר. כנראה שהבעיה היא לא במפוח או שהמחבר החשמלי שלו לא תקין והמוסך ביצע חיבור ישיר למפוח ללא מחבר.

תודה על תשובתך!

מה תפקיד המחבר החשמלי, ומה ההבדל בפעולת המזגן לאחר ביצוע חיבור ישיר למפוח ללא מחבר ?

פורסם

הקונקטור החשמלי הוא חלק מהנגד מהירות אז אם הייתה בעייה בו היו מחליפים נגד, לא מחיר בשמים אז בטח זה לא הבעיה.

עכשיו, אחרי האלתור שעשה שמוסך המזגן עובד רגיל?

פורסם

כן, המזגן עובד רגיל ויש הבדל בעוצמת האוויר בין המהירויות.

יש עוד רעיונות מה יכולה להיות הבעיה?

אגב אם זה עוזר איכשהו בהערכת הבעיה, התיקון שהם עשו עלה 600 ש"ח לא כולל מע"מ.

• תוכן חדש...