Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום קשר בין מחשב נוחות להגה כוח אלקטרומכני !!! הבחור לא רשם שיש לו בעיות התנעה כולשהי ???

תקרא את תשובתיי הקודמת לאיזה מערכות קשור מחשב נוחות.

שכחתי רק לציין שמחשב הנוחות בדגם הזה שנקרא J393 שולט גם על אפשרות ההתנעה.

המערכת ההתנעה בפאסאט נקראת Kessy.

עד 2006 מותקנת מערכת הגה כוח אלקטרומכני מדור I ולאחר מכן התקינו מערכת הגה כוח מדור II שניתן לזהות אותה על-ידי מספר הברגים של מכסה המיסב.

לפותח האשכול, אני ממתין למק"טים שיש ברשותך.

בכלל האשכול הזה נראה לי קצת מוזר :?

איזה כייף לי :)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידידי היקר מרק 10!!

התלבטתי באם לרשום זאת אך קימת בי איזה תחושה לא נוחה ,שכל תשובה שלי בפורום זה ותבדוק- כמעט כל הודעה -זוכה לתגובה נורא מוזרה מצדך??!!!

קצת מתינות וכבוד ונועם לא מזיקים לאף אחד...

לא מכיר מינוח הגה אלקטרומכני ואו שם אחר מכיר תופעה ומכיר פתרון-ברכב המדובר מחשב הנוחות קשור ביותר להגה ולמתג ההנעה ויש להחליפו ביחד עם מוט ההגה -מה לעשות זה מה שעושים ..ואלו הנחיות החברה !!

בבקשה תתאפק קצת -

ערב טוב מאיל

פורסם

אייל,

כאשר אתה כותב שיש להחליף חלק X או Y ברכב מודרני שעלותו 10K הייתי שמח ויישן טוב יותר אם היית כותב מה הקשר בין היחידות או מצרף סכימה חשמלית המסבירה את הקשר או אפילו את ההנחייה של הייצרן במידה ויש ברשותך.

אני כתבתי את דבריי מתוך היכרות של הרכב וכתבתי הסבר, ייתכן שאני מפספסף משהו לכן אני מעניין לדעת קצת יותר ולא תשובות בנוסח "חייבים להחליף" !!!, "הוראת ייצרן" !!! הצילו העולם נחרב.

זו לא תשובה מספקת עבורי או עבור מומחי הפורום.

פורסם

אם טיפלת בחברה תנסה ללכת לבקש מימון על עקרון של "רצון טוב".

אצלי בBMW הם החליפו לי מדחס שעלות 9000 ש"ח על חשבון החברה למרות שהרכב שברשותי קרוב לשלוש וחצי שנים.

תרשום קודם כל מייל לחברה בגרמניה ותבקש הכוונה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

למיטב ידיעתי תקלה דומה היא "מחלה" ידועה של דגמי הבורה החדשים (ג'טה)

והתיקון דרש החלפת מוט הגה + מחשב בעלות קרובה ל12K ש"ח

כמובן שהתקלה ההזויה הזו צצה חצי שנה עד שנה אחרי תום האחריות

קשה להאמין כמה נמוך יכול לרדת תכנון של רכב מודרני, ע"מ לנסות לגרום לך, ולכולנו, לקנות רכב חדש

ואתה באמת צריך את הקישקוש הזה של הגה חשמלי? למרות שביפנים הוא עובד לא רע..

את המלכודת הזו אפשר לנסות לסלק ע"י התקנה של מערכת הידראולית ישנה וטובה

לקחת אותה קומפלט מפאסאט מדגם ישן, כולל התאמות ועבודת מוסך, נראה שיעלה פחות מהסכומים ההזויים האלה

פורסם
למיטב ידיעתי תקלה דומה היא "מחלה" ידועה של דגמי הבורה החדשים (ג'טה)

והתיקון דרש החלפת מוט הגה + מחשב בעלות קרובה ל12K ש"ח

כמובן שהתקלה ההזויה הזו צצה חצי שנה עד שנה אחרי תום האחריות

קשה להאמין כמה נמוך יכול לרדת תכנון של רכב מודרני, ע"מ לנסות לגרום לך, ולכולנו, לקנות רכב חדש - יש חיסון נגד המחלה ? מאיפה שמעת שזו מחלה ?

ואתה באמת צריך את הקישקוש הזה של הגה חשמלי? למרות שביפנים הוא עובד לא רע..

את המלכודת הזו אפשר לנסות לסלק ע"י התקנה של מערכת הידראולית ישנה וטובה

לקחת אותה קומפלט מפאסאט מדגם ישן, כולל התאמות ועבודת מוסך, נראה שיעלה פחות מהסכומים ההזויים האלה

איזה אוסף של שטויות הצלחת להכניס בהודעה אחת.

אם קיים מישהו שמסוגל להסב את המערכת האלקטרומכנית למערכת הידראולית אני מוכן לשלם סכום בעל 5 ספרות.

לא ניתן להסב את המערכת האלקטרומכנית להידראולית בשום מצב.

פורסם
שנת 2007

בדקתי עבורך את הנושא ולצערי מומלץ לרכוש את החלק מצ'מפיון בלבד מכיוון שקיימים מחשבי נוחות ומחשב נעילה של הגה הכוח חדשים המחליפים את הדור הקודם.

כמו כן התהליך מצריך ביצוע adaption שניתן לבצע רק בעזרת סורק מקורי עם תקליטור עידכון שמסופק לצ'מפיון.

פורסם
ידידי היקר מרק 10!!

התלבטתי באם לרשום זאת אך קימת בי איזה תחושה לא נוחה ,שכל תשובה שלי בפורום זה ותבדוק- כמעט כל הודעה -זוכה לתגובה נורא מוזרה מצדך??!!!

קצת מתינות וכבוד ונועם לא מזיקים לאף אחד...

לא מכיר מינוח הגה אלקטרומכני ואו שם אחר מכיר תופעה ומכיר פתרון-ברכב המדובר מחשב הנוחות קשור ביותר להגה ולמתג ההנעה ויש להחליפו ביחד עם מוט ההגה -מה לעשות זה מה שעושים ..ואלו הנחיות החברה !!

בבקשה תתאפק קצת -

ערב טוב מאיל

נכון מאוד את זה גם אני אמרתי אבל מה לעשות לא מאמיני פה למה שאנשים אומרים אני במוסך בצימפיון מחליף את זה ככה כמו שרשום

בוא אני אומר לך עוד משהו יש בעיר שלי קרוב ל400 VW וסיאט מוניות אז אני מכיר את כול התקלות האלה

הגולף שלי :shock2:והיא למכירה פרטים בפרטי

http://img374.imageshack.us/my.php?image=dsc00353qy0.jpg

פורסם

עידכון טרי !

אכן מצאתי הנחייה ישנה TSB של הייצרן שאומר שיש להחליף את מסרק ההגה+מחשב נוחות במידה והרכב לא מניע ורק לאחר סידרת בדיקות ולא בכול הרכבים יש צורך להחליף את היחידה קומפלט. (איתכם הסליחה שלא האמנתי לדבריכם)

אני מאמין שאתה מחליף את זה כי המנהל שלך אמר לך שיש צורך להחליף קומפלט את מסרק ההגה יחד עם מחשב הנעילה של מסרק ההגה מכיוון שהינו חלק אינטגרלי ממסרק ההגה ונקרא J764 ומחשב הנוחות J393. אבל ביקשתי הסבר טכני לסיבה ואף אחד לא סיפק אותה חוץ מאשר הוראת ייצרן האומרת להחליף את המחשבים.

לאחר מאמצים רבים ומספר בדיקות שביצעתי הגעתי למסקנה שאין צורך לבצע את ההחלפה.

אם הייתם משקיעים קצת מאמץ ובודקים בספרות הייצרן ובסכימות החשמליות והוראות הקידוד של היחידות הייתם מגלים שקיימת גם אפשרות אחרת מבלי להחליף את מסרק ההגה+מחשב נוחות מכיוון שהתקלה היא לא במסרק עצמו ולא במחשב הנוחות אלא במחשב הנעילה שמותקן על מסרק ההגה.

• ספונסר פורום
פורסם

אני רק מתקן אותך מרק ,לא מדובר בהחלפת מסרק ההגה

אלא מוט ההגה שעליו מותקנת יחידת מתג ההנעה החשמלית

ומנעול ההגה ,ואכן בנתיים בתקלות של אמובילייזר ופתיחת מתג הנעה

הפתרון הוא החלפה של כל המכלול ,קרי מוט הגה ומחשב נוחות (ממוקם מעל תא הכפפות)

אני מאמין שבקרוב יהיה מישהו מאנשי מעבדות המחשבים שיוכל לתת פתרון לתקלה הזאת

ולימנוע את האיוולת של החלפת כל הרכיבים יחד בגלל תקלת תקשורת.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
איזה אוסף של שטויות הצלחת להכניס בהודעה אחת.

אם קיים מישהו שמסוגל להסב את המערכת האלקטרומכנית למערכת הידראולית אני מוכן לשלם סכום בעל 5 ספרות.

לא ניתן להסב את המערכת האלקטרומכנית להידראולית בשום מצב.

1. לא יאה ולא מתאים לבעל מחשבה פתוחה ואחד שמחפש תשובות טכניות ולא "הנחיות" עוורות לקטול הצעות מעשיות ללא הסבר הולם.

2. "מחלה" (עם מרכאות) = מכלול אשר בתכנונו הראשוני חלה טעות, והיא מתבטאת בנטיה של מכלול זה לכשל. או לחילופין ברכבי העשור האחרון, מכלול או חלק אשר קיים בו תכנון מובנה לכשל, ידוע מראש בעיקר ע"י המהנדס שתכנן אותו. (ללא מרכאות).

3. אתה קובע שלא ניתן. מה עומד בבסיס קביעתך? מישהו ניסה? אני מודה שאינני מכיר לעומק רכבים גרמניים, ובייחוד את החדישים שבהם. אבל מנסיון עם יפנים, וביצוע בהם התאמות כאלה ואחרות במידת הצורך, אני לא רואה סיבה שהדבר לא יהיה אפשרי מבחינה טכנית. כן, עלות של פיתוח "סט הסבה" כזה יכולה להגיע ל5 ספרות, בעיקר בשל ריבוי אילתורים אלקטרוניים שיכולים להדרש. וגם זה לא מחייב.

מסרק הגה + משאבה + מוט היגוי של אחד מרכבי הVAG מהדור הקודם. מתאם לגלגל ההגה מיוצר בחריטה, או שימוש בגלגל ההגה של הדגם התורם, תלוי בחיווט כרית האויר ומידת ההתאמה. בניית תושבת למשאבה ומציאת רצועת אביזרים מתאימה + מותחן במידת הצורך. דימוי של האותות של ההגה האלקטרומכאני המוחזרים למחשב - ע"י נגדים בעלי ערכים מתאימים. התנעה - שימוש במחשב ההתנעה המקורי, או ביטולו בעזרת אילתור אלקטרוני כזה או אחר.

אמנם היצרנים משתדלים בכל כוחם לסבך את תחזוקת הרכב המודרני, אבל כל עוד הוא בנוי בצורתו ה"קלאסית" אני לא מאמין שזה יעלה בידם באופן מוחלט.

פורסם

בכדי לתת הסבר איך להסב מערכת הידראולית למערכת אלקטרומכנית כאשר שתי המערכות עובדות בצורה שונה ואחת מהן מבוקרת מחשב צריך להקדיש לזה המון זמן ומשאבים שאינני יודע אם מישהו מסוגל לכך.

גם אני יודע להפציץ :-D חריטה,כירסום,עיבוד שבבי ותיכנות מחדש של מערך המחשבים, אבל תאכל'ס לא רשמת איך בדיוק זה נעשה ואני בספק רב אם בכלל אתה יודע לבצע עבודה כזו גם ברכב יפני כמו טויוטה רנקס 2006 מנוע 1.6L עם הגה כוח חשמלי.

חבל'ז של שנינו מכיוון שזה אינו בר ביצוע וסתם דיבורים באוויר.

אני מאחל לך בהצלחה בפרוייקט כזה.

אני אישית מעדיף הגה כוח אלקטרומכני שהינו יותר מדוייק ונוח לנהג ובעל פונקציות רבות יותר כגון תיגבור התלוי במהירות הנסיעה ותיקון עקב משביי רוח צדדים ומערכת הרבה יותר פשוטה מאשר מערכת הידראולית מסובכת בעלת משאבה הידראולית וצנרת גם יותר קלה מבחינת משקל ולא דורשת טיפול כמו בדיקת נוזל הידראולי.

• תוכן חדש...