Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט לרכב מיושן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרעיון הוא להקשות על האזרח

יש לזה צדדים טובים, כי רמת התחזוקה של רכב מיושן צריכה להיות גבוהה וזה מחייב את זה

הבעיה היא שרבים מחזיקים רכב כזה כרכב נוסף וזה יקר.

ה 505 שלי עומדת ליד הבית כבר למעלה משנה כי אין לי את היכולת להחזיק אותה גם על הכביש

אם היה אפשר ליצור הגבלות תנועה לרכב שכזה, אפילו חמורות יותר מרכב אספנות, לדוגמא אישור נסיעה בסוף שבוע בלבד, והוזלת הביטוח עקב כך, אני משוכנע כי רכבים רבים שראויים להישמר או שפשוט אהובים על ידי בעליהם היו נשמרים

אבל כאמור בראשית דברי

אז מקשים... :nono:

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

יש לזה צדדים טובים, כי רמת התחזוקה של רכב מיושן צריכה להיות גבוהה וזה מחייב את זה

הבעיה היא שרבים מחזיקים רכב כזה כרכב נוסף וזה יקר.

ה 505 שלי עומדת ליד הבית כבר למעלה משנה כי אין לי את היכולת להחזיק אותה גם על הכביש

אם היה אפשר ליצור הגבלות תנועה לרכב שכזה, אפילו חמורות יותר מרכב אספנות, לדוגמא אישור נסיעה בסוף שבוע בלבד, והוזלת הביטוח עקב כך, אני משוכנע כי רכבים רבים שראויים להישמר או שפשוט אהובים על ידי בעליהם היו נשמרים

אבל כאמור בראשית דברי

אז מקשים... :nono:

+1 בדיוק מאותה סיבה האולדסמוביל שלי נרקבת בחצר - צריך להיות ממש עשיר ובעל זמן פנוי בשביל להחזיק רכב מיושן

ותמיד התגובות של האספנים הממוסדים היא שזה חוק טוב כי כך יעלמו המכוניות הלא בטיחותיות.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

אני היום מחזיק 3 מכוניות מיושנות כולל ביטוח וטסט ויש עוד רכב אספנות

יוצא לי לנהוג בהם אולי פעם בחודש ,עלות ההחזקה בחודש ללא דלק ותיקונים כ- 1000 שח בחודש.כל פעם מחדש אני חושב אולי להעמיד רכב מסוים אבל כואב לי עלהם. יש ששואלים למה אני לא מוכר חלק מהמכוניות אבל הם לא מבינים שאת הסובארו אני אוהב את המרצדס אני גם אוהב את הבליזר רק קניתי ועדין לא נהנתי ממנה ,כמובן שיש גם את הפאלקון

פורסם

מה עם משאיות מיושנות שיעלו על הכביש ? ולא יעברו טסט פעמיים בשנה ,היית רוצה שאחת כזאת תנוע על הכביש ,זה לא רק כדי להקשות עליכם ,זה נועד לפקח על רכבים ישנים שנמצאים בשימוש יום יומי ,אני זוכר היה ויכוח גדול על רכבי אספנות שלא יכולים לנוע בין 7-9 ,אז אם תגבילו גם את הרכבים המיושנים תארו לכם את התגובות .

פורסם
אני היום מחזיק 3 מכוניות מיושנות כולל ביטוח וטסט ויש עוד רכב אספנות

יוצא לי לנהוג בהם אולי פעם בחודש ,עלות ההחזקה בחודש ללא דלק ותיקונים כ- 1000 שח בחודש.כל פעם מחדש אני חושב אולי להעמיד רכב מסוים אבל כואב לי עלהם. יש ששואלים למה אני לא מוכר חלק מהמכוניות אבל הם לא מבינים שאת הסובארו אני אוהב את המרצדס אני גם אוהב את הבליזר רק קניתי ועדין לא נהנתי ממנה ,כמובן שיש גם את הפאלקון

אז אתה עשיר :lol:

עדי גולדנברג 13399

פורסם

שלום

משרד התחבורה קיבל את טענת מועדון החמש והסכים ובצדק שרכבי האספנות מתוחזקים בדרך כלל במצב תצוגה ולפעמים גם יותר.

נכון להיום לא היה מקרה אחד של בעיה בבטיחות של רכבי אספנות.

רכבים מיושנים הם בדרך כלל מוזנחים לא מטופלים משמשים כרכב נוסף הבעלים לא מעונינים להשקיע בהם כי מחירם זול ולכן מחויבים בשתי טסטים בשנה ובצדק!!!

בברכה בני ל.

אגב יש תמיד סוג מסוים של אנשים שינסו לנצל את רכבי האספנות למטרות לא טהורות

ולתשומת לבם על פי חוק!!!

"רכב אספנות לא ישמש את בעלו למטרות עסקיות!!!"

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
+1 בדיוק מאותה סיבה האולדסמוביל שלי נרקבת בחצר - צריך להיות ממש עשיר ובעל זמן פנוי בשביל להחזיק רכב מיושן

ותמיד התגובות של האספנים הממוסדים היא שזה חוק טוב כי כך יעלמו המכוניות הלא בטיחותיות.

אמת ויציב.

אחת ממטרות משרד התחבורה הינו הצערת צי הרכב שנע בכבישי ישראל, וקשה להכחיש שמטרת מבחן הרישוי הכפול למכוניות מיושנות הינו הוצאת החשק להחזיק מכונית ישנה, ועל ידי כך לגרום לבעל המכונית הישנה לרכוש מכונית חדשה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה לגבי רכב שעבר את גיל 30 אך הבעלים שלו לא רשם אותו כרכב אספנות, האם זה אומר שהוא עדיין נחשב רכב מיושן והחוק החדש שמקנה לרכב אספנות טסט אחד בשנה אינו חל עליו?

ובכלל, האם יש הטבה כל שהיא שזוכה לה רכב כזה שעבר את גיל 30 ולא נרשם כאספנות?

(אני מניח שלא, אבל בכל זאת אם כבר הועלה הנושא).

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

עדיין נחשב כרכב מיושן.

אבל מצד שני, לא חלות עליו מיגבלות תנועה - איסור נסיעה בין 7-9 בבוקר בימי חול.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רכבים מיושנים הם בדרך כלל מוזנחים לא מטופלים משמשים כרכב נוסף הבעלים לא מעונינים להשקיע בהם כי מחירם זול ולכן מחויבים בשתי טסטים בשנה ובצדק!!!

QUOTE]

אין לי בעיה עם שני טסטים

יש לי בעיה שאין אפשרות להקל על מי שרוצה לשמור על האוטו ולא להשתמש בו ליומיום

שיהיה אפשר לנסוע ברכב בימי רביעי בין שלוש ורבע לחמש וחצי מצידי וזהו, אבל שיוזילו בתמורה לזה אגרות וביטוח.

שני טסטים - זה בסדר.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

עזבו אותם מרכבים לא מתוחזקים ועוד אי אלו תירוצים אחרים.

כאחד שיש לו רכב מיושן בבית ועדיין לא מקבל את החוק הזה וזכותי כן (שלא עשו שינוי חוק גם על הרכבים המיושנים), המדינה שלנו פשוט עושקת אותנו עם כל הביטוחים והדברים שמסביב! עזבו את זה שיש טסט כל חצי שנה- זה גורר אחריו גם פעמיים תשלום אגרה ברגע שעוברים טסט, כל פעם צריך לשלם למוסך כדי להוציא אישור בלמים למה? אני מגיע לטסט אוקיי יש בעיה בבלמים אני מתקן אותם למה כל התשלומים המיותרים האלו? לפרנס עוד את המוסכים או השד יודע את מי...

לאן כל הכספים האלו הולכים? כל הרמה של הכבישים בארץ שלנו מזעזעים! ואם גם האם היו יכולים אולי היו עושים כל רבעון שנה טסט ומוצאים לו סיבה תאמינו לי!:x

• תוכן חדש...