Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שישי בי-ם מפגש מיוחד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
וואלה, שכחתי מהם...צודק100X שיחקת אותה-רן

נזכרתי בעוד אחד:

אי שם בצפון הרחוק, עומדת לה אלפא 90 תלתן זהב עם מנוע V6 שיובאה ארצה בייבוא אישי.

בעקבות סיפור טראגי ועצוב מאוד שלצערי יצא לי להכיר מקרוב, הרכב עומד כבר שנים ארוכות בחניה כאבן שאין לה הופכין.

ידוע לי שבעבר היו כמה אנשים שניסו לרכוש אותה ולהחזירה לכביש, אולם הניסיונות עלו בתוהו.

מי יודע, אולי עוד יום יבוא ונזכה לשמוע את אגזוזה רועם כבעבר בכבישי ארה"ק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
נזכרתי בעוד אחד:

אי שם בצפון הרחוק, עומדת לה אלפא 90 תלתן זהב עם מנוע V6 שיובאה ארצה בייבוא אישי.

בעקבות סיפור טראגי ועצוב מאוד שלצערי יצא לי להכיר מקרוב, הרכב עומד כבר שנים ארוכות בחניה כאבן שאין לה הופכין.

ידוע לי שבעבר היו כמה אנשים שניסו לרכוש אותה ולהחזירה לכביש, אולם הניסיונות עלו בתוהו.

מי יודע, אולי עוד יום יבוא ונזכה לשמוע את אגזוזה רועם כבעבר בכבישי ארה"ק.

אין ספק שאם יותר אנשים יקבלו יותר פרטים יהיה יותר סיכוי לראות את הרכב על הכביש. יאללה, תרים את הכפפה.

ארז רונן

פורסם

הסיפור הוא שהרכב היה שייך לאדם צעיר אלפיסט בנשמה, אשר לפני כארבע שנים נפטר באופן מפתיע עקב דום לב.

הוא העמיד את הרכב באותה חניה בעודו בחיים מכיון שהוא תכנן לו פרוייקט שיפוץ, ומהיום שבו הוא נפטר, הרכב משמש עבור המשפחה מעין סוג של מצבת זכרון עבורו.

אנשים, בהם גם חברים טובים של המנוח, הציעו למשפחה לרכוש מהם את הרכב תוך מתן התחייבות לקיים את צוואתו ולשפץ אותו, אולם המשפחה דחתה את ההצעות מכל וכל.

למרות שיש לי הרגשה שמיום פטירתו הרכב לא זז מילימטר מאותה חניה, אין לי כל מידע עדכני לגביו.

חבל - גם (ובעיקר) על האיש וגם על הרכב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ואם כבר נגעתם באלפא 90, ברשותכם אוסיף כמה מילים על המכונית, שלא היתה אלא מתיחת פנים מקיפה לאלפטא הוותיקה.

האלפא 90 הוצגה בסוף 83' כמחליפתה של האלפטא שהוצגה עוד ב 72'.

העיצוב החיצוני עודן ושופר, ומקדם הגרר ירד לערך של 0.37 CD, למרות שהעיצוב הבסיסי נותר על כנו.

גם פנים המכונית עוצב מחדש, ולוח המחוונים המוזר משהו של האלפטא (שלאחר מתיחת הפנים של 82') חזר להיות שיגרתי.

בשלב מסויים החליטו מעצבי הפנים של אלפא לחקות את עיצובם של תאי הטייס במטוסי נוסעים, והאלפא 90 קיבלה תקרת תא נוסעים עמוסה בכל טוב, תרתי משמע.

תאורת הפנים היתה ירקרקה והתפרסה על כל אורך הגג, מתגי החלונות ושעון הזמן שכנו אף הם בתקרה, בקיצור חגיגה שלמה..

מכאנית, האלפא 90 היתה זהה לאלפטא, למעט כמה שינויים;

מנוע ה 2.0 קיבל הזרקת דלק, מה שאמור היה להקל על תחזוקתו (אבל נטל ממנו את הצליל המיוחד) ולראשונה גם הגה כוח, ונוספה גירסת V6 שהשתמשה במנועה של האלפא 6 הסאלונית וה GTV6 הנפלאה, עם הזרקת דלק של בוש.

גימיק נחמד שהציגה המכונית, היה ספויילר ששינה את עומקו בהתאם למהירות הנסיעה.

גירסאות התלתן זהוב צויידו ברמה גבוהה, ואפילו מושבים חשמליים הוצעו בהן.

למרות השיפורים, לא זכתה המכונית להצלחה, ומכירותיה מחוץ לאיטלייה היו איזוטוריות, כנראה בשל הדימיון לאלפטא ושלל מיתחרות חדשות שהוצגו באותה העת.

לארץ יובאו גירסאות ה 1.8 בעלת זוג מאיידים ומספר מכוניות שצויידו במנוע ה 2.0 המוזרק שכללו הגה כוח ומזגן מקורי.

ייצור המכונית נמשך עד סוף 86' ואז הוחלפה באלפא 75 שזכתה להצלחה ניכרת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מאד נהנתי להגיע למפגש הירושלמי

סוף סוף חיברתי פנים לכינוים בפורום

חוץ מזה ראיתי מכוניות יפיפיות ומפורסמות

אני מאמין שהמשיך להגיע בימי שישי בכיף

לאלו שלא ירושלמים ,אין לכם מושג מזה ירושלים ביום שישי אחרי צהרים

פשוט מדהים

תודה רבה -אקסל

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם

לי היתה אלפא 90 רכב מאוד נדיר בארץ וגם בעולם, כמעט ולא ניתן להשיג חלפים קוסמטים לאוטו הזה

לי היה את המנוע הקטן רק 1800 חוית נהיגה למרות שהיא נראתה זועה מהחוץ.כל סיבוב בשכונה בהילוך שני גרמה לי לאורגזמה

היא נקנתה ממזכרת בתיה אחרי שהופיע בשרשור ענתיקות בדרכים,נמכרה לאילה מהפורום ומישם אני לא יודע למי

מכוניות 121.jpg

מכוניות 125.jpg

מכוניות 122.jpg

מכוניות 126.jpg

מכוניות 131.jpg

מכוניות 128.jpg

מכוניות 113.jpg

מכוניות 123.jpg

פורסם
היה כייף, לצערי דווקא הפעם פרט לגרעין הקשה וה-XM המטריפה הגיעו בודדים.

כמה מילים על הצרפתיה המקסימה, היא מהממת, במציאות בחנו כל פרט ופרט מגופה,

ללא הנחות וללא סלחנות ועדיין...

השילוב של המנוע העוצמתי, הגיר הרגיל, הינו שילוב נדיר במחוזותינו, אם אני צריך

לחשוב לרגע על מנוע V6 3000 סמ"ק גיר רגיל, חוץ ממציבושי אחת שאני יודע עלייה

אני לא מצליח לזכור רכב סלון נוסף המשלב את הנתונים הנ"ל.

יש עבודה על הרכב, והמון, אבל מהיכרות קצרה עם בעל הרכב אני יודע שהיא תעשה!

השיפוץ לא יהיה זול, ובטח מאוד מסובך אבל כבר בניהול צוות המוחות הירושלמיים.

נימצאו מס' תורמות אבריים פוטנצאליות, מכונאי מיומן אחד, ואין ספור מאגרי חלקים

מרכבים המשתפים חלקים ביניהם.

בקיצור יהיה שמח...רן

נתקלתי באמא של הCX, XM טורבו גיר רגיל אחת בצבע כסף שהסתובבה כאן בשנות השמונים.

פורסם

יצא לא לנהוג ב XM אתמול במפגש, חייבים ליסוע על הרכב כדי להבין עד כמה הוא נח , שום דבר לא מפריע לרכב הזה ולא מזעזע אותו ההרגשה היא של רחפת, בנוסף לנוחות לרכב יש כח וכל יציאה לא זהירה מהמקום מפרפרת את הגלגלים, גם בהילוך שני.

את ההגה חייבים להזכיר, למשהו מוזר כזה לא ציפיתי, ההרגשה היא שאין קשר בין הגלגלים להגה, ניתן לומר שסיטרואן הצליחו להשיג הגדרה חדשה של חוסר תקשורת בין ההגה לגלגלים, ההגה מפחיד בנהיגה רגילה ובמיוחד בפניות שם אין שום פידבק מהגלגלים וההגה.

בקיצור, סיטרואן אמיתית ומוזרה, נצר לשושלת מכובדת ומוזרה של רכבים שהיו ואינם עוד.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

חן,

כשכתבת את מקדם הגרר של ה-90 לא יכולתי שלא להזכיר מכונית משפחתית מבית אלפא שיצאה לאויר העולם 2 עשורים קודם עם מקדם גרר 0.33, מספר שקשה להבנה למכונית משפחתית של אז (אולי גם היום אחרי 47 שנים), מה גם שמכונית הספורט קופה שהתבססה עליה הייתה בעלת מקדם גרר 0.37.

המכונית המדוברת בסימלון כמובן. :wink:

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
לי היתה אלפא 90 רכב מאוד נדיר בארץ וגם בעולם,

היא נקנתה ממזכרת בתיה אחרי שהופיע בשרשור ענתיקות בדרכים,נמכרה לאילה מהפורום ומישם אני לא יודע למי

סורי אבל..היא נמכרה בזכרון דברים ל...תרומת איברים.:oops:

קורה.

ואם כבר מכוניות עם מנוע חזק וגיר ידני, קיימת במרכז איזו וולבו 240 טורבו, סטיישן, ידנית. שנת 84' אם אינני טועה..:twisted: ראיתי אותה פעם באיזה מפגש.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...