Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מתחיל לגשש לכיוון של קניית רכב משפחתי ואשמח לעזרתכם.

הצרכים שלי:

זוג + 2 תינוקות (תא מטען לעגלה ועוד)

בעיקר נסיעות עירוניות יום-יומיות (גנים, קניות וכדו'). העיר - נצרת עילית - עם הרבה עליות, אם זה משנה.

פעם/פעמיים בחודש נסיעה למרכז או משהו כזה.

חשוב לי שההוצאות השוטפות יהיו נמוכות ביותר (כמו שכולם אומרים "לא לראות מוסך כל שבוע").

רצוי גיר אוטומט מטעמי נוחות ופשטות.

תקציב סביב ה-22 אלף.

א. איזה רכב מומלץ לי?

ב. אחרי שאדע איזה רכב מומלץ - אני רוצה לדעת איך להסתכל על הטבלאות באתרים כגון יד2. על מה להתמקד? על השנתון, על הקילומטרז', על מספר בעלים קודם, סוג הבעלים וכו' או בכלל על האזור בארץ?

אני מבין שבסופו של דבר - הדבר המשמעותי ביותר הוא מצב הרכב בפועל, אבל אני שואל על נתוני הפתיחה ה"יבשים" כפי שהם מופיעים באתר - במה להתמקד? מה נקרא קילומטרז' סביר וכו'.

תודה רבה

פורסם

שלום,

במקומך הייתי מתמקד קודם כל בבטיחות של הרכב (החיים של בני המשפחה מעל הכל).

לכן בתקציב שלך הייתי מחפש רנו מגאן או סיטרואן קסרה.

אלה רכבים יותר בטיחותיים ויותר חדשים.

הכן הייתי מעדיף ידני - יותר חיסכוני, יותר זריז.

אמרת "יותר פשוט" (בטח התכוונת לנהיגה)- דווקא גיר ידני יותר פשטני, פחות יקר לתיקון .

קילומטראג' שכדאי לך לחפש זה בסביבות 15 אלף ק"מ בשנה.

לאמת קילומטראז' אפשר ע"י תדפיס של הטיפולים מהמוסך ,בהתאם לתאריכים ולמה שהיה רשום על מד אוץ.

לא הייתי מתעקש על הטיפול במורשה יבואן - הרבה מאוד רכבים בתקציב שלך כבר עברו למוסכים רגילים, העיקר שיהיה תיעוד של הטיפולים ונעשו בזמן.

רצוי להמנע מרכבי השכרה\חברה בעברם, וגם רכבים ממגרשי סוחרים (לרוב במודעה בלוח יהיה רשום שמוכנים להחלפה).

לפעמים מה שמפורסם בלוחות לא תואם את המצב בפועל - שלא תהיה מופתע מזה שהרכב עם יותר ידיים ממה שפורסם (תגובה אופיינית "כל הידיים היו במשפחה"), אדם פרטי יכול להתגלות כסוחר ועוד הרבה דברים אחרים.

כמו שאמרת - מצב הרכב בפועל, זה מה שחשוב וגם טיפול ברכב בשנים הקודמות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התגובה.

אכן, בשיטוט נוסף בפורום נזכרתי ששכחתי לציין בטיחות, חזרתי לערוך ומצאתי את הודעתך...

אני מבין שאתה ממליץ על הרנו מגאן וסיטרואן קסארה. אין אתם בעיה של אמינות? (קראתי את הפוסט על המיתוסים... אבל בכל זאת..)

שוב תודה.

פורסם

אלמרה בתקציב הזה תהיה בערך משנת 98, עם בטיחות גרועה (בדומה לרכבים יפניים אחרים מאותם השנים ובאותו התקציב):

http://www.euroncap.com/tests/nissan_almera_1999/39.aspx

אם לפותח הנושא יש אפשרות לעלות את התקציב לסביבות ה 40 אלף ש"ח, אני הראשון בעד אלמרה פרפקט (2001+).

אבל, במסגרת התקציב הנתון, אם לוקחים בחשבון בטיחות, זה מגאן או קסרה, רצוי ידנית. משנות 2001-2003.

מגאן

קסרה

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה על התשובות.

בעקבות ההמלצה על מגאן וקסארה קראתי עליהם המון בפורום והתעוררו לי השאלות הבאות:

א. מהתגובה של vladclar וכן משיטוט בפורום עולה שבדגמים האלו לא כדאי לקנות גיר אוטומטי. בבדיקה ביד2 נראה שכל הקסארה הידנית היא עם מנוע דיזל (וממילא עם קילומטרז' גבוה) האם כדאי לי לקנות רכב דיזל? (כפי שכתבתי - הנסיעות שלי בעיקר עירוניות)

ב. אני צריך הנחיה איך לדרג לעצמי את המודעות שאני רואה - זאת אומרת במה להתמקד: שנתון או קילומטרז'. לדוגמא, נניח ויש 2 רכבים במחיר זהה, אחד עם קילומטרז' סביב 180 אלף שנתון 2003 והשני סביב 110 אלף שנתון 2000 מה עדיף?

(כמובן שזה תלוי במצב הרכב עצמו, השאלה שלי - במי להתמקד ראשון. מהו סדר החשיבות?)

תודה רבה!

פורסם

בתקציב שלך ובשנתונים שאתה מחפש, אני ממליץ לקנות רכב עם גיר רגיל, לא משנה אם זה רנו מגאן או מזדה לנטיס.

לכל גיר יש את אורך החיים שלו עד לשיפוץ .

כאשר הרכב מתקרב ל 150-180 אלף ק"מ, הסיכוי לתקלה בגיר אוטומטי די גדול.

לדעתי, אין לך שום הצדקה לקנות קסרה דיזל לנסיעות עירוניות או לא מרובות,

וזאת רק בגלל הקושי הגדול במציאת מכונית במצב סביר (אני כבר לא אומר טוב).

דיזלים נוסעים המון, הבלאי שיהיה ברכב כזה היה גדול .

לגבי קילומטראז' - רכב משנת 2003 יכול להיות כבר 7 שנים על הכביש.

כל מה שבין 110 ל130 אלף ק"מ על מד אוץ, קילומטראז' סביר ושווה בדיקה.

כדאי לבדוק בזהירות יתרה רכבים עם קילומטראז' קטן במיוחד - תיעוד של הטיפולים, כפי שכבר רשמתי.

מודל 2003 עם 180 אלף ק"מ או מודל 2000 עם 110 אלף?

הייתי מחפש 2003 או 2002 עם פחות ק"מ - גם לגיל ישנה השפעה.

אבל, אם הרכב ממודל 2000 באמת במצב טוב,אני אישית הייתי מעדיף אותו (בתנאי שהמחיר יותר נמוך).

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שלום,

במקומך הייתי מתמקד קודם כל בבטיחות של הרכב (החיים של בני המשפחה מעל הכל).

לכן בתקציב שלך הייתי מחפש רנו מגאן או סיטרואן קסרה.

אלה רכבים יותר בטיחותיים ויותר חדשים.

הכן הייתי מעדיף ידני - יותר חיסכוני, יותר זריז.

אמרת "יותר פשוט" (בטח התכוונת לנהיגה)- דווקא גיר ידני יותר פשטני, פחות יקר לתיקון .

קילומטראג' שכדאי לך לחפש זה בסביבות 15 אלף ק"מ בשנה.

לאמת קילומטראז' אפשר ע"י תדפיס של הטיפולים מהמוסך ,בהתאם לתאריכים ולמה שהיה רשום על מד אוץ.

לא הייתי מתעקש על הטיפול במורשה יבואן - הרבה מאוד רכבים בתקציב שלך כבר עברו למוסכים רגילים, העיקר שיהיה תיעוד של הטיפולים ונעשו בזמן.

רצוי להמנע מרכבי השכרה\חברה בעברם, וגם רכבים ממגרשי סוחרים (לרוב במודעה בלוח יהיה רשום שמוכנים להחלפה).

לפעמים מה שמפורסם בלוחות לא תואם את המצב בפועל - שלא תהיה מופתע מזה שהרכב עם יותר ידיים ממה שפורסם (תגובה אופיינית "כל הידיים היו במשפחה"), אדם פרטי יכול להתגלות כסוחר ועוד הרבה דברים אחרים.

כמו שאמרת - מצב הרכב בפועל, זה מה שחשוב וגם טיפול ברכב בשנים הקודמות.

תכלס אני מחזק את מה שהוא אומר , גם אני הייתי הולך על רנו..

• תוכן חדש...