Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הקסנטיה שלי (2000, 2000) עולה לי הרבה כסף.

בשנה האחרונה החלפתי את כל הצינורות העכבישיים (בעלות גבוהה), משאבה הידראולית של ההגה כח , דוזר של הבלמים.

עכשיו אני מאבד שמן הידראולי מהשסתום של הבומבה הראשית.

להחליף אותה זה כבר ממש יקר (בערך 5000 ש"ח).

יש עצה?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצלי גם הייתה נזילה או יותר נכון הזעה, את התקלה תיקנתי בעצמי.

עכשיו תלוי מהיכן זה נוזל, תנקה את האיזור ותראה מהיכן נוזל ואם תוכל לצלם ולהעלות תמונה יהיה טוב לדעת.

בגדול אתה יכול לתקן בעצמך.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

גם אצלי היתה נזילה דומה, מוסת הלחץ (החלק שאליו מחובר האוגר המרכזי) ישנו אטם, עולה במוסך 80 שקלים, יש באתר של סיטרואן את המידות ולכן תוכל להשיג גומיה זו גם ב-50 אגורות. בעזרת החבר שמעלי (זה עם הלוח מחוונים הנוצץ) החלפנו את האטם (הוא החליף, אני הסתכלתי. היה שם אלתור גזור מבריסטול, כירושה מהבעלים הקודם) וכבר מעל שנה אני לא יודע מה זה נזילות (עד שלאחרונה התחילה נזילה מהמכל של המים לניקוי השמשות, אבל זה כבר סיפור אחר). אם תוכל באמת קודם כל לנגב את האזור. אחרי שתוודא מאיפה הנזילה - צלם, ונראה.

פורסם

תודה,

ניקיתי , צילמתי (קצת קשה לתפוס זווית טובה).

אתם מצליחים לראות משהו?

אם זה עוזר.. קצב בנקישות של הוסת הוא קצת יותר איטי מפעם בשנייה וממש רואים את הטפטוף עם הנקישות.

זה אוכל לי ליטר LHM כל מיכל דלק בערך

1.JPG

2.JPG

3.JPG

פורסם

מהתמונות קשה לראות מהיכן הנזילה כי הם צולמו מלמעלה ועדיף צילום של החלק מלמטה.

צרפתי איור של החלק, תסתכל ותגיד היכן אתה רואה את הנזילה.

תנקה שוב את כל החלק כולל הכדור ומסביב גם מלמטה ותצלם מלמטה.

circuit breaker.pdf

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

אוקיי, צילמתי פעם אחת אחרי הניקוי של אתמול ועוד כמה פעמים אחרי ניקוי נוסף עכשיו.

כששומעים נקישות נראה שיוצא מעט נוזל מקצה חלק 1 בסכימה ששלחת (אפשר לראות בתמונה שלפני הניקוי).

נתתי למנוע לרוץ רבע שעה ולא נוצר טפטוף שאפשר לראות מלמטה.

4.JPG

5.JPG

6.JPG

פורסם

לפי התמונות נראה שיש נזילה בשני מקומות, עכשיו לפני שנמשיך הלאה.

אם יש לך רקע טכני או חבר שיכול לעזור אתה יכול לבצע את החלפת האטמים לבד.

את האטמים (o-ring) את יכול להזמין מכל מוסך מורשה או מג'אן או מחנויות שמתעסקות בהדראוליקה (משאיות, מלגזות) אני מעדיף את האופציה האחרונה.

אתה מכיר את הפוצדורה להוריד את הלחץ מהמערכת? זה שמורידים את הרכב למצב נמוך עדיין יש לחץ גבוהה במערכת.

כל זה ללא כישורים טכנים פשוטים לא יעבוד.

צרפתי תמונה עם מספר קטלוגי של האטמים, אם אתה יכול לפרק ולקחת דוגמא מה טוב, (האטמים איבדו את צורתם העגולה אחרי הרבה שנים)

יובל

accumolator.jpg

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

רקע טכני יש ואני גר לא רחוק ממוסך שפעם היה מורשה סיטרואן (מסמיה) וליד בית מלאכה להידראוליקה כך שאני יכול לקחת משם חלפים.

אתה חושב שזה עניין של להחליף אטמים ואין צורך להחליף את החלק?

לא הבנתי אילו אטמים אני צריך להשיג מתוך הרשימה.

פורסם

אטם מס 18 ואטם מס 17 הם אילו שאתה צריך להזמין, הנזילות מגיעות כתוצאה שהאטמים התבלו.

מוצאים את accumolator החוצה זה הרבה יותר נוח לעבוד עליו בחוץ.

פותחים בזהירות בכדי לא לאבד שום חלק ממש לא תורה מסיני, להחליף את האטם להחזיר את החלקים בסדר הנכון, כנ"ל לצד השני.

לא תמיד יש את האטמים במלאי, האטמים חייבים להיות עמידים לשמן אחרת הנזילות יחזרו.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

יש לי את אטם 18 מהמוסך ומחר בבוקר יהיה את 17 (מקורי של סיטרואן 66.5 ש"ח ליחידה).

האם דרושים לי כלים מיוחדים לעבודה?

יש רעיון לאיך לעבוד מתחת לאוטו כשהמערכת ההידראולית מונמכת?

פורסם

אין צורך לעבוד מתחת הרכב, את ה-accumulator מפרקים מלמעלה.

לפריקת הלחץ מהמערכת:

1. מנוע עובד.
  2. הסט טת הידית למצב נמוך, המתן עד שהרכב ישקע.
  3. פתח חצי סיבוב את בורג מס 12 (אאל"ט 12ממ) מנוע עדיין פועל, אתה תשמע את פריקת הלחץ.
  4. כבה מנוע.
  5. סגור בורג מס 12

בכדי לפרק את ה-accumulator מפרקים בית פילטר אוויר מטעמי נוחות בילבד.

הכלים הדרושים מפתח פתוח 10ממ 11ממ ו 12ממ ומפתח אלן 5 או 4 ממ לא זוכר.

ה-accumulator מחובר בשני ברגים לגוף המנוע, מעבר לכך שלושה צינורות שתיים מברזל ואחד גומי (חוזר למיכל).

תכין לך בקבוק שתוכל לשפוך את העודפים כשתנתק את הצינור שחוזר למיכל (יש לא מעט וחבל).

מנתקים צינורות (כולל התמיכה לאורך הצינורת בכדי לאפשר קצת גמישות) ואח"כ את שתי הברגים והחלק בחוץ, כשאני חושב על זה עדיף לפרק את הבומבה כשלב ראשון.

רצוי לעבוד באור יום וכמובן לצלם.

בהצלחה.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סוף סוף קיבלתי את החלקים והתחלתי בעבודה.

היה קשה אבל הצלחתי להוציא את כל החלק החוצה.

אטם אחד התחלף בקלות (זה שמוחבא מתחת לחלק הפלסטי).

אטם שני מתחבא מתחת לחלק שאני לא יודע לפרק (ראו תמונה).

הצילו

בומבה.JPG

• תוכן חדש...