Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החזרתי את המכלול כאשר את האטם שמתי במגרעת שרואים בתמונה בינה ובין הפלאח שמחובר לאוטו. לפני זה לא היה שם אטם. אני מקווה שעשיתי טוב.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1/קנה לך סט להוצעת אורינגים זה יעזור להוציא.

לגבי החזרה זה עניין של מעט חוש טכני וזה יהיה במקום.

2. במידה ותתיאש לחפש הרפתקאות גש לרמת ישי מוסך תאמר ובניו איש בשם עדנאן ויחליפו לך למשאבה.שסתום חליפי משופץ בכמה מאות ותגמור עם ההצגה הזו.

אני החזקתי ונהנתי מקסנטיה שנים רבות ומכרתי אותה לאחר החלפת כל ההסתעפויות וגם את החלק הזה מספר פעמים במהלך 6 שנים שהחזקתי בה.

פורסם
1/קנה לך סט להוצעת אורינגים זה יעזור להוציא.

לגבי החזרה זה עניין של מעט חוש טכני וזה יהיה במקום.

2. במידה ותתיאש לחפש הרפתקאות גש לרמת ישי מוסך תאמר ובניו איש בשם עדנאן ויחליפו לך למשאבה.שסתום חליפי משופץ בכמה מאות ותגמור עם ההצגה הזו.

אני החזקתי ונהנתי מקסנטיה שנים רבות ומכרתי אותה לאחר החלפת כל ההסתעפויות וגם את החלק הזה מספר פעמים במהלך 6 שנים שהחזקתי בה.

תודה,

רמת ישי קצת רחוק בשבילי (אני גר ליד גדרה).

בררתי עם המוסך שליד הבית שלי והן אמרו שחלק כזה עולה 5000 ש"ח בערך.

פורסם

לאייל

אני יכול לומר לך מנסיון שלי לפני הרבה שנים, היתה לי סיטרואן BX. אוטו נהדר. רציתי להיות "חכם" וטיפלתי בו במוסך שאינו מורשה סיטרואן אבל מטפל בסיטרואנים. אני יכול לומר לך שבמוסך הזה פשוט הרסו לי את האוטו עד שבשלב מסויים הכנסתי אותו למוסך מורשה. ההבדל היה של שמיים וארץ. למרבה הפתעתי (הנעימה) גם העלות, בסיכומו של דבר לא היתה נוראה מכיוון שבשונה מהמוסך הראשון, הם ידעו בדיוק "לשים את האצבע" על הבעיה והתיקונים היו בדיוק מה שנדרש ולא "ניסוי וטעיה". הדבר היחיד שעליו הצטערתי, זה שלא הכנסתי את האוטו מהתחלה אליהם. אני משער שהקסנטיה דורשת טיפול מוקפד לא פחות מהBX

ולא כדאי לתת אוטו כזה בידייים של חאפרים. בחו"ל המכוניות האלה נחשבות למכוניות יוקרה, בארץ בגלל חוסר ידע של מוסכניקים - הן הופכות לגרוטאות ויוצא להן - שלא בצדק - שם רע.

פורסם
לאייל

אני יכול לומר לך מנסיון שלי לפני הרבה שנים, היתה לי סיטרואן BX. אוטו נהדר. רציתי להיות "חכם" וטיפלתי בו במוסך שאינו מורשה סיטרואן אבל מטפל בסיטרואנים. אני יכול לומר לך שבמוסך הזה פשוט הרסו לי את האוטו עד שבשלב מסויים הכנסתי אותו למוסך מורשה. ההבדל היה של שמיים וארץ. למרבה הפתעתי (הנעימה) גם העלות, בסיכומו של דבר לא היתה נוראה מכיוון שבשונה מהמוסך הראשון, הם ידעו בדיוק "לשים את האצבע" על הבעיה והתיקונים היו בדיוק מה שנדרש ולא "ניסוי וטעיה". הדבר היחיד שעליו הצטערתי, זה שלא הכנסתי את האוטו מהתחלה אליהם. אני משער שהקסנטיה דורשת טיפול מוקפד לא פחות מהBX

ולא כדאי לתת אוטו כזה בידייים של חאפרים. בחו"ל המכוניות האלה נחשבות למכוניות יוקרה, בארץ בגלל חוסר ידע של מוסכניקים - הן הופכות לגרוטאות ויוצא להן - שלא בצדק - שם רע.

בשנתיים הראשונות שלי עם האוטו טיפלתי בו במוסך מורשה סיטרואן (אור מור ברחובות).

שילמתי המון ותקלות חזרו שוב ושוב ללא אחריות.

בסוף נשבר לי ועזבתי אותם.

גם מוסך מורשה צריך להיות מומחה ברכב הזה ולא להתייחס אליו כאל רכב מיושן.

פורסם

הי נכון שגדרה זה רחוק אבל 5000 ש"ח זה גנבה של ממש ועוד לאור היום . פעם אחרונה שהחלפתי משאבה ושסתום ובומבה לא עברתי את ה1000+ מע"מ אני אומר לך שוב מוסך תאמר ובניו רמת ישי תרים לו טלפון תאמר לו ששלח אותך יאיר מאבטליון עם הקסנטיה לשעבר והC5 שווה הנסיעה בהבדל מחירים כזה , המוסך הינו מוסך ראשי אמנם למזדה ונותן אחריות חברה למזדה אבל הבעלים הינו מכונאי סיטרואן שאני מכיר כבר מ1982 .

בהצלחה.

יש גם אדם שמשפץ כאלא משאבות ושסתומים בקרית ביאליק אבל פרח לי שמו מהראש( פעם רכשתיממנו אחת כזו גם) אני היתי מחליף אום משהו כמו כל 140K בקסנטיה שהיתה לי וזה היה אחת לשנתיים השמן לא עושה טוב לאורינגים כנראה שהם לא מחומר נכון אבל לך תדע ..( יש כל כך הרבה סוגים של אורינגים וויטון , EPDM, ועוד סוגים כנראה שהשמן הירוק תוקף אותם)

פורסם
אין צורך לעבוד מתחת הרכב, את ה-accumulator מפרקים מלמעלה.

לפריקת הלחץ מהמערכת:

1. מנוע עובד.
  2. הסט טת הידית למצב נמוך, המתן עד שהרכב ישקע.
  3. פתח חצי סיבוב את בורג מס 12 (אאל"ט 12ממ) מנוע עדיין פועל, אתה תשמע את פריקת הלחץ.
  4. כבה מנוע.
  5. סגור בורג מס 12

בהצלחה.

יש שאלה בקטע עם פריקת הלחץ - מה היא פריקת הלחץ? ואיפה נמצא בורג 12 הנ"ל.

בשבוע שעבר החלפתי בומבות ולא ראיתי שעשו את זה! אחרי החלפתם ההגה נהיה קשה, התחלתי לחשוב בכיוון שנכנס אוויר למערכת, אבל לפי המוסכניק (עובד במוסך מורשה פיג'ו סיטרואן) אין דבר כזה פריקת אוויר, ושהבעיה קשורה למשאבה הדראולי חלשה, השאלה שלי האם הוא צודק.

פורסם

בקשר לחלקים הידראוליים משופצים דבר עם יונתן מקרית ביאליק (הוא מגיע גם למרכז מידי פעם):

0505332379,

בהצלחה,

אלעד.

פורסם
בקשר לחלקים הידראוליים משופצים דבר עם יונתן מקרית ביאליק (הוא מגיע גם למרכז מידי פעם):

0505332379,

בהצלחה,

אלעד.

תודה,

דיברתי אתו כי עכשיו אני מאבד שמן מהצינורות לחץ גבוה (נירוסטה) ומסתבר שצריך להחליף שם את הצינוריות גומי.

מסתבר שהצינוריות הן אטמים מיוחדים , רק שאין לי מושג איך להשיג אותם.

יש למישהו רעיון?

פורסם

כבר אמרתי כמה פעמים, לצערי אתה סתם מסתבך עוד ועוד עם הקסנטיה, זהו רכב שאפשר להנות ממנו בצורה לא רגילה טלפן למוסך כנס לשם וטפל ונגמר הסיפור , נכון שאתה מהדרום אבל במחירים שיש בצפון אתה יכול להגיע ולטפל יום מוסך אולי יומיים במקום שמבין ולא רק רואה את הכיס שלך מוסך תאמר ובניו רמת ישי , מנסיון כואב מאוד מאוד עם קסנטיה נפתרו הבעיות,

שנה טובה ובהצלחה.

פורסם
כבר אמרתי כמה פעמים, לצערי אתה סתם מסתבך עוד ועוד עם הקסנטיה, זהו רכב שאפשר להנות ממנו בצורה לא רגילה טלפן למוסך כנס לשם וטפל ונגמר הסיפור , נכון שאתה מהדרום אבל במחירים שיש בצפון אתה יכול להגיע ולטפל יום מוסך אולי יומיים במקום שמבין ולא רק רואה את הכיס שלך מוסך תאמר ובניו רמת ישי , מנסיון כואב מאוד מאוד עם קסנטיה נפתרו הבעיות,

שנה טובה ובהצלחה.

יאיר

אני לא מבין למה הוא לא יכול לטפל בבעיה בכוחות עצמו?

הבחור אמר שהוא יכול לתקן בעצמו ואני מאמין שהוא מסוגל לתקן.

אני מאמין שהנזילה היא כתוצאה מהגומי שלא יושב טוב או נהרס בהכנסה, לי הייתה אותה בעייה ותקנתי בכוחות עצמי.

ע"י החלפת גומי אטימה שחתכתי מצינור גומי "והלבשתי" על הצינור.

לאייל שלחתי לך ה"פ.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

רבותי, חדשות טובות ורעות.

החלפתי את האטמים של צנרת הנירוסטה (בגדול לא הייתה גומייה, כנראה שנפלה בפירוק הקודם) ונראה שזה בסדר שם.

אבל עדיין מטפטף שמן ונראה שזה ממקום אחר (ראו תמונה)

יש עצה?

new.JPG

פורסם

נראה שזה מאיזור הלחיצה של הצינור במקרה שאינך מעוניין להחליף את כל היחידה אפשרי לנסות לפרק את הצינור ולקחת לעסק של הידראוליקה יכול להיות שהם יכולים להחליף לך את הקטע של הגומי וללחץ לך צינור חדש .http://www.lya.co.il/

בהצלחה.

גמר חתימה טובה

יאיר

• תוכן חדש...