Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שבקרוב אשתי תוותר על רכב הליסינג שלה ואצטרך לרכוש מכונית משומשת בכ 50 אש"ח.

היא נוהגת רק באוטומט. לי, אחרי 3 שנים של שכור וליסינג (יונדאי אקסנט), מתחשק לרכוש משהו עם שאר רוח, מכאן המחשבה על אלפא רובוטית משומשת. אני יודע שזה רעיון בעייתי בהיבט עלויות אחזקה ואמינות, אבל בכל זאת.

השאלה היא האם אלפא סלספיד (147 או 156) יכולה לשמש בפועל המכונית אוטומטית, עבור מי שלא יודע ולא רוצה לנהוג ידני ?

עשיתי בעבר נהיגת מבחן קצרה ב 147 סלספיד, אהבתי מאד, מצד שני, לא יודע אם אפשר לחיות עם זה כתחליף אוטומט.

מדובר על נסיעות עירוניות קצרות.

אשמח אם יתייחסו בעלי ניסיון בנהיגה בפועל המכוניות אלה.

רעיונות למשהו אחר, אוטומטי מצד אחד, מעניין לנהיגה מצד שני, במחירים האלה ?

פורסם

בהחלט כן.

חבר טוב שלי רכש מלפני מספר חודשים רכב עבורו ועבור ארוסתו. האישה נוהגת אך ורק בגיר אוטומטי וכלל אינה רוצה/יודעת להתעסק עם ידני.

הרכב שרכש החבר מצויד בגיר רובוטי (לא DSG), והאישה כלל אינה מתקשה או נתקלת בבעיות כלשהן בתפעול הרכב.

חשוב מאוד שאשתך תבצע נסיעת מבחן טרם הרכישה כדי לוודא שאין לה בעיות כלשהן, למרות שסביר להניח שלא צפויות הפתעות לרעה מהבחינה הזאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נתקלתי כבר בתגובות מכל הסוגים, יש כאלה שאין להם בעיה עם סלספיד (או כל תיבה רובוטית אחרת) ויש כאלה שמבחינתם זה דבר נורא ואיום. באופן מפתיע, או שלא, דווקא נהגים ותיקים יותר נדמה שכבר התקבעה דעתם על "איך צריך להיות גיר אוטומטי" ומתקשים לקבל את החסרונות היחסיים של הרובוטי. נהגים שלא נוהגים יותר מדי שנים באוטומט ועוד זוכרים מה זה גיר ידני מהשיעורים, פתוחים יותר לגיר הרובוטי. מבין הרובוטים, לפחות בעלי המצמד הרגיל (לא כפול / DSG) הסלספיד של אלפא, כמו גם זה של פיאט, נחשב טוב יחסית והוא משתפר מדור לדור.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

Guest ספורטמוטורי
פורסם

הייתי נותן לך דוגמא על אמא שלי,שהיא עם טויוטה קורולה רובוטית כבר שנתיים ו3 חודשים,מסתדרת ונהנאת מהאוטו מאוד,אפילו היא טוענת שאין רכב אחר שמתאים לה אחרי הקורולה הרובוטית,כך שהיא לא מתכוונת למכור או להתקדם לרכב אחר,בטח ובטח לא בזמן הקרוב ,אך אני אציין ש 80% מהרכבים שהיו לה הם ידניים ולא אוטומטיים,כך שאם אשתך רגילה לאוטומט תן לה לנהוג ברכב כדי להרגיש איך זה בדיוק,ומפה כבר תחליט אם זה אכן מתאים לה.

כמו שאמרו לפני,לא כל אחד מסתדר עם הגיר הזה.

בהצלחה.

פורסם

השאלה היא האם אלפא סלספיד (147 או 156) יכולה לשמש בפועל המכונית אוטומטית, עבור מי שלא יודע ולא רוצה לנהוג ידני ?

אהלן חיים,

זה משפט המפתח,

אני חושב שעבור מי שלא יודע ולא רוצה לתפעל ידנית בכלל, הסלספיד הוא לא פיתרון כל כך טוב.

עדיף אולי לבדוק אם בתקציב הזה נכנסת לך VAG עם DSG.

פשרה בהנאה מנהיגה, אבל גיר מבריק.

ובכל מקרה, תנסה להשיג לה סיבוב על האלפא לבדוק אם זה יכול בכל זאת להתאים,

אם כן אתם מרויחים יופי של אוטו.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אישתי, שלא מסתדרת עם גיר ידני בכלל, מסתדרת מצוין עם הסלספיד.

הקטע הבעייתי היחיד בשבילה, הוא הרגש הדרוש בחניה צפופה בעליה.

תן לה לעשות נסיעת מבחן (רצוי כולל זינוקים וחניות בעליה) ותראה מה דעתה.

Guest ספורטמוטורי
פורסם
אישתי, שלא מסתדרת עם גיר ידני בכלל, מסתדרת מצוין עם הסלספיד.

הקטע הבעייתי היחיד בשבילה, הוא הרגש הדרוש בחניה צפופה בעליה.

תן לה לעשות נסיעת מבחן (רצוי כולל זינוקים וחניות בעליה) ותראה מה דעתה.

אני לא יודע איך זה בגיר סלספיד,אך בקורולה הרובוטית במקרה של עליה וכו..,יש מהלך שתופס את האוטו ולא נותן לא להתדרדר,אני אגיד לך איך,תנסה את זה עם גיר הסלספיד,יכול להיות שגם שם זה אותו דבר,ובכן,ברגע שאתה עוצר ורוצה למשל לחזור או להתקדם בעליה,תעזוב את הברקס ואחר כך תן עוד לחיצה קטנה,ממש נגיעה בדוושת הברקס ותעזוב מיד,האוטו פשוט ינעל כזה ולא יתדרר כמו בגיר ידני,ההרגשה היא בדיוק כמו שאתה משחרר קלאטש בגיר ידני בצורה הכי טובה שהאוטו לא יתדרר..

בהצלחה.

פורסם

אני אישית נוהג על אוטומט רוב הזמן

ולפני כמה ימים נסעתי על גיר רובוטי של פיאט 500

ממש תענוג, (במיוחד הטיפטרוניק)הייתי מעיף את התיבה האוטומטית לפח:twisted:

תמיר.

• תוכן חדש...