Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אוקיי, יש משאבה חשמלית.

אבל איך היא מחוברת? רק לסויץ' או גם דרך נורת לחץ שמן? החיבור הבטיחותי הוא לחבר את משאבת הדלק כך שתפעל רק כשהסויץ מופעל ונורת לחץ השמן כבוייה, על מנת שבעת תאונה, עם כיבוי המנוע תפסק הזרמת הדלק.

:turn-l:
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יובל שלום רב !

אל דאגה המשאבת דלק מחוברת לפי כל הכללים הבטיחותיים, אתה לא סומך עלי בנידון ?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סומך גם סומך, אלא שבחיבור שכזה, מתבטלת ה"תועלת" שבמשאבה חשמלית במילוי הקרבורטור בדלק לפני הלחיצה על הסטרטר. קראתי בפורומים בחו"ל שמחברים מתג לחיצה במקביל לנורת לחץ השמן, אשר מאפשר "למלא" ידנית את הקרבורטור בדלק לפני ההתנעה הראשונה.

אפשר כמובן לייצר מעגל בקרה אלקטרוני - משאבה מופעלת בפתיחת סויץ, ומופסקת בהדלקות נורת לחץ השמן (שינוי מצב בעת שינוי ערך הכניסות). אצלי ברשימת ה- to do.

:turn-l:
פורסם

זה מזכיר לי את המערכון של הגשש - לא זז הרורס! שמת ברורס? לאאא!

לא מניע לאחר שבוע! שמת צ'וק? לאאא! :lol:

יכל להיות שלאחר שבוע ללא התנעה, המצבר מתרוקן מעט ואין לו מספיק כוח להניע את המנוע.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

הבעייה כפי שאמרתי לדעתי בפילטר הפתוח, במקור הפילטר מכוסה מה שיוצר בהתנעה מאין תת לחץ והתנגדות קלה

ליניקת האויר, הכי פשוט אחרי שבוע שים נילון ניצמד על הפילטר (רק בנסיון ההתנעה)

ונסה להדליק אם הצלחת, נפתרה התעלומה...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כפי שאמר ישראל - שמת צ'וק ???????

וכל השאר הוא ערב רב של לא נעים לומר "שטויות" וספקולציות לא מקצועיות . כל הSU לא מניעים ללא צ'וק למעט כשהמנוע חם .

17062009.jpg

פורסם

שלום רב !

למרות ניסיונכם לזלזל באינטלגנצייה שלי, ידוע לי שרכב זה מתקשה להתניע ללא צוק, בגלל עבודתו בעיקרון של תת לחץ, ולכן הוא זקוק להעשרה, באין לו משאבת תאוצה, כל התנעת מנוע קר , מלווה בשימוש בצוק.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

למרות ניסיונכם לזלזל באינטלגנצייה שלי, ידוע לי שרכב זה מתקשה להתניע ללא צוק, בגלל עבודתו בעיקרון של תת לחץ, ולכן הוא זקוק להעשרה, באין לו משאבת תאוצה, כל התנעת מנוע קר , מלווה בשימוש בצוק.

בברכה

צביקה

חס וחלילה, אף אחד לא מנסה ולא מזלזל באינטלגנציה שלך!

העלתה בעיה מכנית על גבי הפורום, במטרה לקבל תגובות לפתרון הבעיה בשלט רחוק, לכן התגובות יכולות להיות רק השערות וכל אחד לפי נסיונו, זכרונו והשערתו.

בטח אתה לא מצפה לקבל תגובה אחידה מכל המגיבים ושגם יתן פתרון לבעיה ולא יתיחס במילה לגבי הקרבורטור.

אני ממליץ לך ולבעל הרכב לגשת יחד, למכונאי שמתמחה במנועים מהסוג הנ"ל ולנסות למצא יחד מה הבעיה.

מנסיון, אמנם לא מרכב ישן אלה מאופנוע הארלי יחסית חדש, לאחר כשבועיים בחניה האופנוע לא מניע למרות שיש סטרטר ונשמע תקין, הסיבה - המצבר מתרוקן מעט מ 12.7 וולט (במצב רגיל) ל כ 12.3 וולט, לאחר חיבור למטען מצברים עד לטעינה מלאה של 12.7 וולט, מניע כמו חדש.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

לזלזל אף אחד לא מזלזל . אבל אם קרבורטוריסט מפנה שאלה מקצועית הקשורה במאיידים, לעמך ישראל וכפי שנאמר כבר, מבקש דיאגנוזה בשלט רחוק הרי זו הסיבה שיהודי לא מ***ן ברחוב ... ואם אדוני בכל זאת רציני , ישלח את הרכב לבעל מקצוע יודע ,שכן יפתור את הבעיה .

לכן גם העלתי את הסוגיה האם השאלה היא אמיתית או אבן בוחן לחברים .

אודי.

פורסם

אני דווקא חושב ששרשור זה כמו שרשורים שמעלים בעיה טכנית אחרת חשובים לנו חובבי הרכב משום שבעל רכב שנתקל בבעיה דומה יקצר לנו את הדרך לפתרון הבעיה.נכון הדבר שמועלות השערות וספקולציות שונות שחלקן אינן נכונות אולם הדבר אינו גורע.מהות הפורום לעזור! אודי התאפקתי לא להגיב במספר מקרים שכתבת בפורום זה .אני לא מכיר אותך ולא את צביקה אבל נראה לי שאתה כותב מגבוה,יתכן שאתה מבין,אבל לא תזיק לך מעט צניעות.לעומת זאת מהתגובות של צביקה ניתן לראות פתיחות להרחיב אופקים,למרות שלגביו שמעתי ממספר מקורות שהוא בעל מקצוע בחסד שמוכן תמיד ליעץ,גם ללא תמורה למרות שזו פרנסתו.

פורסם

בדרך כלל אינני כותב בפורום הזה אבל כמה נקודות לחשיבה מנסיון העבר

בשנות השבעים טיפלתי בטריומפים TR4A וגם TR5 במוסך שלנו, אני זוכר תקלות מהסוג הזה שנפתרו ע"י החלפת סליל הצתה לסליל בוש עם נגד

שעוצמת הניצוץ קפצה ל45K (בוש כמדומני),יחד עם פלג חם, אני גם זוכר שהחלפנו את הSU הישנים לסטרומברגים עם דיאפרגמה.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם
לזלזל אף אחד לא מזלזל . אבל אם קרבורטוריסט מפנה שאלה מקצועית הקשורה במאיידים, לעמך ישראל וכפי שנאמר כבר, מבקש דיאגנוזה בשלט רחוק הרי זו הסיבה שיהודי לא מ***ן ברחוב ... ואם אדוני בכל זאת רציני , ישלח את הרכב לבעל מקצוע יודע ,שכן יפתור את הבעיה .

לכן גם העלתי את הסוגיה האם השאלה היא אמיתית או אבן בוחן לחברים .

אודי.

אודי שלום רב !

למרות ששאלתך קנטרנית אני יענה לך בפרוטרוט:

אנא ציין בפני, היכן בשרשור ציינתי, שקיימת בעייה בקרבורטורים ?

הקרבורטורים לידיעתך נבדקו על ידי, ולא מצאתי סיבה נקודתית שאוכל להצביע עליה, שבה אוכל לשים את הדגש על בעיית התנעה לאחר מנוחה של שבוע, עם מצבר שנטען בטעינה איטית במשך השבוע.

אך מכיוון שהלקוח חשוב לי, מפרגן לי, ומפצה אותי , על הזמן שאני משקיע ברכבו, מצאתי לנכון לטרוח, מעל הנדרש ממני, ובדקתי לו קומפרסייה, וזאת על מנת לשלול בעיות אחרות, מכיוון שבעל הרכב ציין בפניי בפרוש, שבעייתו לאחרונה היא בעיית חוסר סחיבה, והתנעה בעייתית לאחר מנוחה של שבוע, ורק שימוש בריסוס באתר, גורם להתנעה מיידית.

לכן שגיליתי שהקומפרסייה לא זהה ונמוכה במקצת באחד הצילנדרים, הפניתי אותו מיד למוסך, שינסה , על ידי כוון שסתומים, בתקווה שהקומפרסייה תעלה, תיהיה אחידה, ובעיית הסחיבה וההתנעה יעלמו.

מכיוון שקיבלתי בשרשור מספר טיפים לגבי מסנן האוויר הפתוח, וצמיגות השמן, לקחתי זאת לתשומת ליבי, עדכנתי את בעל הרכב, ועכשו אני ממתין שיכוון את השסתומים, ויעדכן אותי , לגבי בעיות הסחיבה וההתנעה.

מבטיח לעדכן כשאקבל עדכון מבעל הרכב.

וכן הסוגייה היא אמיתית, והיא גם אבן בוחן לחברים שמוכנים ורוצים לעזור גם ללא תמורה כספית !

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה,

אם הרכב מתניע בקלות לאחר 12 שעות מנוחה , הווה אומר שכל הפרמטרים האחרים אינם משתתפים בתקלה למעט מערכת הדלק . כיוון שהמשאבה תקינה , מפלס הדלק נכון , וריסוס גורם להתנעה מהירה -אומר מחסור בדלק בזמן ההתנעה ,אני בטוח שאם תבדוק זאת שוב תעלה על הבעיה - המאיידים .

נכון שכיוון שסתומים יעזור , בדיקה יסודית והחלפת חלקים של מערכת ההצתה יתרום רבות ,עמוק יותר מזה., הים הוא ...

שמן 20/50 או 40 אינם פקטור , פילטר פתוח חייב חצוצרה מתאימה וצפיפות מתאימה .

והמסקנה שאחרי הכל הבעיה בקרבורטורעים הללו שאגב יהודים המציאו -ובו נאמר שהם לא מדהימים גם כשהם מורכבים במכוניות הספורט האנגליות היוקרתיות .

בהצלחה ,

אודי.

פורסם

אודי אמת.

אבל אני עדיין חושב שהבעייה בפילטר הפתוח,

לגבי הצעותי להעלת והשווה של קריאת הקומפרסיה, היא התיחסה לזה בלבד ולא להתנעה.

יצירת התנגדות מדומה לפילטר בשעת ההתנעה אחרי שבוע, תיפתור את התעלומה ולא עולה כסף!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

מכיון שאני לא מכיר את ה אס יו, הסתכלתי בגוגל, והם נראים דומים מאוד לסטרומברג שהיה לי בסאנבים.

ציינת עכשיו שיש גם חוסר סחיבה, וזה מענין. בעיקרון, חוסר סחיבה זה אחד משלוש: או מנוע לא תקין, או הצתה לא תקינה, או מערכת דלק. ברור שאת כל זה אתה יודע, אבל רק בשביל לעשות סדר.

בנוגע למנוע, הבנתי ששסתומים לא מכוונים, אז כמובן שצריך להתחיל משם.

חוץ מזה, מערכת ההצתה. אני מבין שצריך לעשות לה יישור קן, וכמובן גם את זה צריך לעשות. בשביל לשלול השפעה ישירה, אפשר לבצע את ההתנעה אחרי שבוע עם מחולל זרם ומצבר נוסף מחובר, ולראות מה קורה.

אחרי שני אלה הגענו למערכת הדלק שבה מן הסתם אתה מבין יותר ממני, אבל בכל זאת אני חושד במשאבה שאולי לא בשיאה או בקרבורטורים. הסיבה היא שבריסוס לתוך הקרבורטור היא נדלקת מיד, אז ברור שבאיזו צורה הדלק לא מגיע כמו שצריך או לא מגיע מספיק, זה בנוסף לחוסר הסחיבה שמן הסתם נובע מאותה סיבה. מעבר לזה שיתר הדברים צריכים לעבוד נכון (ההצתה והמנוע) בכל זאת משהו במערכת הדלק לא נשמע לי תקין.

בסאנבים היו לי פילטרים פתוחים, ועדיין כשהחלפתי את המשאבה היא היתה נדלקת בנגיעה אחת בסטארטר אחרי כל זמן עמידה. אבל זה רק אחרי שהייתי פותח סוויץ' לכמה שניות ומפמפס כמה פעמים בדוושת הדלק.

עוד טיפ קטן שאולי אתה יודע אותו ואולי לא, שקשור לסחיבה. כתוב שהאומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם, אז את הטיפ הזה אני חייב לאיש יקר, עופר מ"חרמון קרבורטורים".

תמיד התלוננתי שהסאנבים היא חמור עצלן, אז עופר החליף לי את השמן בקרבורטורים מהשמן האדום שאמורים למלא שם לשמן מנוע שהוא הרבה יותר צמיגי. זה העיר את הסאנבים לחיים ועשה ממנה טיל קטן. גם סחיבה משופרת בהרבה, גם עליה לסל"ד הרבה יותר גבוה (כשקודם היא היתה שומעת סל"ד ומקבלת חלחלה) וגם תגובת דוושה שלא האמנתי שהיא מסוגלת לייצר.

בהצלחה, ותמשיך לעדכן

איתן

• תוכן חדש...