Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם זה הפתרון לבעיה שהוצגה כאן. אבל הייתה לי בעיה דומה עם ה MG הקודמת שלי (שגם בה היו שני SU). בעקרון השתמשתי בה באופן יום יומי כך שבשוטף לא הייתה בעיה. אך אם הרכב היה עומד מספר שבועות הייתה בעיה להניע אותו. החשמלאי שלי פתר זאת על ידי התקנת חלק שאם אני זוכר נכון נקרא "מגביר מתח" או משהו כזה. 150 ש"ח והבעיה לא חזרה שנית.

אגב את החלק הזה הצטרכתי להתקין כמה שנים אחכ' על רכב מודרני יותר משנת 1998 וגם אז נפתרה הבעיה הזו בעזרתו.

1965 MGB

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלון שלום רב !

תודה על עצתך, אך בשלב זה אני נמנע, מליעץ ללקוח להרכיב ממסר אשר מחזק את סבובי המתנע, ובכך מקל על ההתנעה, ולו רק מהסיבה, שאני נוהג לפעול באבחון מהקל לכבד, וזאת לאחר תחקור מעמיק של הלקוח על ההיסטוריה של הרכב באחרונה, ואני יודע פרטים רבים שחברי הפורום לא יודעים,כמו למשל שמצבר הרכב מנוטרל ממערכת החשמל כדי למנוע זליגה, בעייה שהיתה באחד הקרבורטורים טופלה על ידי, וכל עוד הדחיסה לא שווה בכל הצילנדרים, יעצתי ללקוח לא לעשות דבר עד שיכוון שסתומים, ויעלה את הדחיסה במנוע, עד אז אינני יכול לכוון ולתאם את שתי הקרבורטורים.

לאיתן, עם כל הכבוד, לעופר מ"חרמון קרבורטורים", "ששידרג" לך את הסנבים על ידי הוספת שמן מנוע במקום שמן הדראולי, לא מקובל עלי השדרוג הזה, ואני אמשיך להשתמש בשמן הדראולי או דליל יותר.

שנית בסנבים לדברייך, קיימים קרבורטורים מסוג סטרומברג, אשר עיקרון העבודה שלהם הא עיקרון של תת לחץ, וקיימת דיאפרגמה לבוכנה, אשר התת לחץ הנבנה בסעפת היניקה מעלה את הבוכנה, בקרבורטור SU, אין ולא קיימת דיאפרגמה שכזאת, ולכן הבוכנה מתקשה להתרומם, כאשר התת לחץ נמוך, בגלל דחיסה נמוכה, תקף בדרך אגב בכל רכב בעל משאבת תאוצה, וחשוב מאד בקרבורטור , אשר מבוסס על עיקרון של תת לחץ וונטורי:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99

ועכשו הבהרה חשובה:

לא פתחתי את השרשור, בגלל בעיה בקרבורטורים , אשר בעטיים אני זקוק לחברי הפורום המכובדים.

לאחר שלושים שנות וותק בענף, אני מכיר את דרך פעולתם ועיקרון הפעולה של הקרבורטור בעיניים עצומות, וזאת אני אומר במלוא הצניעות.

אך בחייי היום יום, אני לא נתקל ברכב , שמותנע פעם ב10 ימים, או פעם בחודש למרות שאני מטפל ברכבי אספנות, שנים רבות, מעולם לא נתקלתי ברכב אנגלי טיפוסי , אשק מותנע לעיתים רחוקות, עם מצבר מוטען, ומשאבת דלק חשמלית,

אשר מתניע בקלות לאחר 24 או 48 שעות, אך מתקשה להתניע לאחר כשבוע ימים.

אני מבטיח לחזור ולעדכן בהתאם להתפתחויות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה,

יש שני פרמטרים שמשתנים במהלך 10 הימים מההתנעה האחרונה, ויכולים לגרום לכך שההתנעה הבאה תהייה קשה - האחד הוא מפלס הדלק והשני הוא מתח המצבר. האם יש שלישי שאני לא חושב עליו?

מכיוון ששללת את נושא המצבר, ואף ציינת שספריי אתר (המשמש כתחליף לדלק בהתנעה הראשונה) עוזר להתניע, נשארנו עם מפלס הדלק בלבד. קיומו של פילטר "פתוח" עשוי להחמיר את הבעייה (התאיידות מהירה יותר של הדלק). לא ברור לי - האם משאבת הדלק פועלת לפני נסיון ההתנעה. ציינת "ומסנן הדלק אכן מתרוקן במקצת, אך שניות מספר מהדלקת מתג ההצתה, מסנן הדלק מתמלא." - מתג ההצתה = פתיחת סויץ' או הפעלת סטרטר? נראה לי שאם מסנן הדלק הספיק להתרוקן מדלק, כוסית הקרבורטור יבשה לחלוטין.

במקרה שלי, אחרי זמן ארוך (לפעמים הרבה יותר מ-10 ימים) בלי התנעה, אני פותח סויץ' לחצי דקה, ממתין בסבלנות, ואז מתניע בלי בעייה.

:turn-l:
פורסם

לי נראה שזה קשור לקומפרסיה, אני גם לא מאמין שהקומפרסיה תעלה עם כיוון השסתומים, לדעתי מדובר בשסתום שרוף או משהו בסגנון, בכל אופן מנוע בעל קומפרסיה נמוכה כמו שדוחס כך גם יוצר תת לחץ בצלינדר, ולכן הגעת הדלק לאותו הצלינדר בעיתית יותר, לדעתי צלינדר אחד או 2 בעייתים מהווים צוואר בקבוק שמקשה מאוד על ההתנעה.

ההסבר היחידי שעולה לי בראש לגביי "אפקט הזמן" הוא התייבשות מערכת היניקה והצלינדרים, אם תוכל לבדוק קומפרסיה לאחר 10 ימים מבלי להתניע את המנוע זה אולי יתן רמז כלשהו.

בכל אופן הסיבה דומה לשיפוץ מנוע שלאחר הרכבתו לעיתים מתקשה להניע, רק לאחר זמן מה נכנס לפעולה תקינה.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

יובל שלום רב !

תגובתך עינינית ומענינת ולכן אשיב לך אחד לאחד:

1- ברכב כאמור משאבת דלק חשמלית, אשר נכנסת לפעולה, מיד עם פתיחת מתג ההצתה, ולא לאחר מתן סטרטר.

הדלק אכן מתאדה בתא המצוף ובקרבורטורים, ובמסנן הדלק, אך מתמלא תוך שניות מספר, מרגע פתיחת מתג ההצתה.

2- דחיסה נמוכה מקשה על ההתנעה, אם כי לא מחוייב המציאות , שלאחר 10 ימים הרכב לא יתניע ללא אתר.

איזה רכב יש לך שהוא בעל משאבת דלק חשמלית?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כפי שנרמז מהלוגו שלי - פיאט. במקור היתה כמובן משאבת דלק מכאנית, אשר עקב בעיות ההתנעה, הוחלפה בפלטה + אטם, ומשאבת דלק חשמלית (ממיצובישי). אני מאמין בשמירת המראה הקלאסי עם הכנסת מודרניות מועילה - ולכן גם מערכת ההצתה מבוססת הפלטינות הוחלפה באלקטרונית (מה שגם מקל כמובן על ההתנעה).

ולמרות שפילטר הדלק מתמלא תוך שניות (במיוחד אם יש קו דלק חוזר למיכל) - כדאי לחכות יותר זמן, עד שהכוסית תתמלא גם היא.

:turn-l:

• תוכן חדש...