Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום:wink:

תוך כדי שיעורי נהיגה אני שם לב לכך שבערך בכל העברת הילוך, המנוע "מתייצב" לו על אזור ה 2000 סל"ד (כמובן שלא במדוייק).

ההגיון אומר שהעברת ההילוך מיועדת ע"מ לשמר את המנוע בתחום החזק שלו.

אם כך, למה לא לגרום למנוע לטפס לאזור ה3000-4000 סל"ד ששם הוא באמת מקבל את כוחו?

המנוע הוא 1.9 או 1.6 דיזל של VAG (דווקא דיזל אמור לקבל כח בסל"ד נמוך יותר, לא?).

Insane things comes from insanely people.

פורסם

התחום של העברת ההילוכים נקרא תחום גמיש, ברכבי VAG התחום הוא רחב מאוד בעיקר ברכבי הדיזל שלהם אפשר לומר שהמומנט המנוע נשמר מ 2500-1700 סל"ד תלוי בסוג המנוע.

פורסם

למרות שכביכול מדובר בנושא פשוט השאלה דווקא שאלה יפה.

אני לא יודע אם 2000 הוא מספר הקסם, אני מניח שלאו דווקא וזה תלוי ברכב הספציפי, אבל נניח שיש מספר כזה.

אתה צריך להבין שהמנוע עצמו מספק מומנט והספק מסויים בכל סל"ד. לכל מנוע ישנם גראפים של מומנט והספק כתלות בסל"ד. גראפים אילו אינם לינאריים. בפועל זה אומר שמבחינת מומנט והספק כדאי לעבוד עם המנוע בתחומי סל"ד מסויימים ובאחרים לא, כדי לקבל נצילות מירבית.

אחת המטרות של תיבת ההילוכים (ועל אחת כמה וכמה גיר רציף) לשמור שברוב הזמן תהיה בתחום בו הנצילות היא הגבוהה ביותר.

פורסם

אני מתקשה להאמין שהסל"ד האופטימלי הוא אכן 2000. אם, נניח, רצועת המומנט היא בין 1800 ל4000 למה לא להשאיר את הרכב בתחום הזה (ולא להוריד הילוך סתם כדי לחזור ל2000, הרי יש לי כח גם ב2500, 2800, 3300....)?

פורסם

קודם כל לא אמרתי מומנט מירבי, אלא נצילות מירבית. זה אומר מקסימום הספק במינימום דלק.

מעבר לזה מי אמר שאתה מעביר הילוכים כדי לשמור על 2000 סל"ד?

פורסם

זה מה שיוצא, כל העברות ההילוכים גורמות למנוע להתסתובב סביב ה2000-2500 סל"ד.

פורסם

זה בדיוק מה שמורה הנהיגה שלך רוצה ..

להשאר בתחום הגמישות בנקודת סל"ד הכי נמוכה כלומר נסיעה ללא ציצולי מנוע בצריכת דלק מינימלית

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

ולא לשכוח סל"ד יותר גבוה=בלאי יותר מהיר. ברכב הפרטי שלך אולי זה פחות יטריד אותך כי אחרי הכל הוא יהיה שלך ותרצה להנות ממנו אבל המורה נהיגה מתפרנס מהרכב ולכן יש לו אינטרס לשמור עליו במצב כמה שיותר טוב שישרת אותו כמה שיותר זמן.

פורסם

מסקרנות, איך נסיעה יותר אגרסיבית ברכב משפיעה עליו מכנית מבחינת מנוע, בכמה הבלאי היה יותר מוגבר?

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
מסקרנות, איך נסיעה יותר אגרסיבית ברכב משפיעה עליו מכנית מבחינת מנוע, בכמה הבלאי היה יותר מוגבר?

מאוד מעוניין לשמוע תשובה לשאלה זאת.באמת אחד נושאים שאני בכלל לא סגור עליו.

פורסם

כמה זאת שאלה מאוד שרירותית שתלויה ביותר מידי דברים.

איך זאת שאלה שהתשובה עליה ארוכה מידי ולמרות שהתחלתי לכתוב אותה פרשתי באמצע כי הבנתי שזה לא יגמר בשבוע הקרוב. אז ככה על קצה המזלג: תנסה לרוץ לאט בקצב קליל ואחיד ותראה כמה מרחק תעבור, תנסה לרוץ ספרינט ותראה איזה מרחק תעבור.

או שלחליפין ספורטאים מקצועים כמו כדורגלנים וכדורסלנים כבר בגיל 30 הם בלויים וגמרו קריירה עם ימבה בעיות בריאותיות, ולעומת זאת אנשים שמתאמנים בצורה קלילה בשביל לשמור על כושר טוב נשארים בריאים ומתפקדים עד השיבה הטובה.

פורסם

עוד הבהרה קטנה לבחור ששאל על בלאי המנוע ..

כמו שידוע לך מד הק"מ בלוח השעונים מעיד לך כמה ק"מ הרכב עבר, אך לא מציין כמה סיבובי מנוע נעשו מאז הנעתו הראשונה ,

כלומר רכב בעל 100K ק"מ שנסע נסיעות רגועות (העברת הילוכים בסל"ד נמוך) נסיעה בתחום המינימום של ההילוך האחרון , עבר מס' מסויים של סיבובי מנוע . לעומת זאת רכב בעל 100K ק"מ שנסע נסיעות ספורטיביות (העברת הילוכים בסל"דגבוהה) משיכת הילוכים / הורדת הילוכים לצורך העצה ,עבר מס' אחר של סיבובי מנוע .

כלומר רכב שעבר את אותו מס' ק"מ עלול לעבור גם פי 2 סיבובי מנוע כלומר בלאי כפול למנוע וזו רק דוגמא קטנה . הבלאי מתבטא בשאר חלקי הרכב בצורה מוגברת ..

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

• תוכן חדש...