Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבריה

יש לי בעיה ברכב(מזדה לנטיס 1.8 1997:

כאשר רכב מותנע ואני מדליק אורות ומזגן

אז האלטרנטור אינו מצליח לטעון את המצבר כראוי

כלומר אם מודדים את הטעינה אז יש מינוס.

וברגיל יש + במדידה.

מה יכולה להיות התקלה(האלטרנטור בן חצי שנה)

יש מצב שזה מצבר אינו תקין (לא שומר על DC)?

תודה

ושבת שלום

פורסם
שלום חבריה

יש לי בעיה ברכב(מזדה לנטיס 1.8 1997:

כאשר רכב מותנע ואני מדליק אורות ומזגן

אז האלטרנטור אינו מצליח לטעון את המצבר כראוי

כלומר אם מודדים את הטעינה אז יש מינוס. - לא ברור יש מינוס וברגיל יש פלוס

וברגיל יש + במדידה.

מה יכולה להיות התקלה(האלטרנטור בן חצי שנה)

יש מצב שזה מצבר אינו תקין (לא שומר על DC)?

תודה

ושבת שלום

בצע חיפוש בפורום כיצד בודקים אלטרנטור ומצבר וחזור לדווח.

איזה כייף לי :)

פורסם

תפעיל אורות ומזגן והרץ את המנוע ב 2000-2400 סל"ד ותוך כדי תמדוד מתח על הדקי המצבר המתח צריך להיות בין 13.8 ל 14.2 וולט DC.

בדיקה שניה מדוד מתח DC עם אורות ומזגן על סל"ד סרק.

לאחר מכן תמדוד גם מתח AC וכתוב את הנתונים.

תכתוב את כל הנתונים שהתקבלו.

פורסם

רפי ברור שככל שמודדים עוד פרמטרים הבדיקה טובה יותר, ואם להתייחס ספציפית להסבר שכתבת- גם בדיקות אלו הינן טיפה בים הבדיקות שניתן לבצע לאלטרנטור כדי לבחון אותו בצורה מלאה.

כאשר אתה מדליק את כל הצרכנים ברכב ורואה את כמה נפל המתח הנמדד על המצבר זו בדיקה שנותנת אינדיקציה טובה מאד למצב הטעינה (לאו דווקא למצב האלטרנטור) בתנאי קצה מעשיים ברכב הספציפי.

פורסם
אלו בדיקות שטחיות בלבד ולא מדויקות כלל.

בדיקה נכונה הנה כפי שכתבתי בקישור המצורף (בכינוי erl):

http://www.iaroc.org.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=279

לצערי הרב, מעטים גם חשמלאי הרכב שבודקים כך טעינת אלטרנטור.

בברכה - רפי לין :-)

רפי שלום,

ברור שבדיקת זרם בעומס היא פרמטר נוסף שמומלץ לבדוק אך הבדיקה כפי שכבר רשמתי אותה מיליון פעם מספיקה בכדי לתת מענה די מדוייק לגבי תקינות האלטרנטור.

מפשיר אדים אחורי+אורות גבוהים+מזגן (מפוח)+מערכת ההצתה = בערך 40 אמפר ככה שבאלטרנטור לא תקין מיד תראה שהמתח נופל.

בכול מקרה ניתן לבצע בדיקה של דיודות היישור כפי שהציע בזמנו דניאל בקישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=146388&highlight=%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA+%D7%90%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8

פורסם

ולא לשכוח גם לחבר אוסילוסקופ.

הבדיקות שכתבתי אורכות בדיוק כ 2 דקות בלבד והן נותנות מצב אמיתי לא רק של המתח אלא של זרם הטעינה וללא כל ניחושים

וחישובים.

איני חושב שמישהוא יגיד שבבדיקת מזגן מספיק רק לבדוק את הלחץ הגבוה.

מנסיוני הדל (רק כמה עשרות שנים) נתקלתי, לצערי במקרים של חוסר טעינה שהתגלתה בבדיקת זרם טעינה מכסימלי תחת עומס

ולפעמים נבעה מחגורה מחליקה (בהעמסת המצבר היא התחילה לחרוק), פזה אחת לא תקינה באלטרנטור, מפל מתח פנייי באלטרנטור, חיבור אוזן חוט האלטרנטור לא טוב אל החוט עצמו או אל בורג האלטרנטור.

כשיש ברכב אלטרנטור של 90A אני רוצה לראות שהוא אכן מגיע לטעינה כזאת (בקיזוז משתני החום הגבוה וצריכת מש' דלק חשמלית וסלילי הצתה) והוא לא יגיע לטעינה כזאת גבוהה בהפעלת כל צרכני החשמל ביחד.

אני גם ראיתי אנשים שמדליקים אורות ובלחיצה על דוושת התאוצה רואים אם האורות מתחזקים ולפי זה קובעים שיש טעינה תקינה

(ובעצמי עשיתי זאת במצבי חרום בצבא כשאפילו לא היה לי מד מתח).

הרופא הכפרי מאבחן שבר ע"י מגע יד ןהזזת האיבר הפגוע, אבל האיבחון המדויק נעשה ע"י צילום רנטגן, CT, MRI וכו'.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כול מה שרשמת ידוע לי וברור. מתי לאחרונה ראית חשמלי רכב שמשתמש בסקופ לבדיקת אלטרנטור ? אפילו בבדיקת מצבר תחת עומס החשמלאים וגם המכונאים לא מטעינים את המצבר לפני הבדיקה.

והרשימה עוד ארוכה...

בכול מקרה הבדיקות שאתה ממליץ שייכות לעבר מכיוון שהיום במוסכים המורשים (העשירים) קיים ציוד איבחון לבדיקת המצבר והאלטרנטור ללא סקופ וגם לא מבצעים בדיקת מצבר ואלטרנטור תחת עומס חיצוני.

הייצרן בהוראות האחזקה מציין איזה אביזרים זוללי חשמל להדליק בזמן ביצוע בדיקה ממוחשבת של האלטרנטור או המצבר.

המכשיר מסוגל לבצע בדיקה של מתח אדווה חריג אשר יכול להצביע על דיודות תקולות

אחד מהמכשירים הפופלרים בצמפיון הינו מכשיר של חברת Midtronics שבודק את מצב המצבר/אלטרנטור/סטרטר.

כמו כן לרכבים מודרנים בעלי ווסת מתח מבוקר מחשב הבדיקות שציינת מיותרות או לא רלוונטיות מכיוון שניתן לבצעם אך ורק בעזרת ציוד ייעודי לשם קבלת מידע אמין ומדוייק.

הבדיקות שאני וגם אביב ציינו מתאימות לכול מכונאי חובב אשר חושד בתפקוד לקוי של האלטרנטור וניתן לקבל בבדיקות אלה תמונה די ברורה לפני שממשיכים הלאה.

פורסם

תודה על ההסברים!

זהוא אני בדיוק מתלבט בין האלטרנטור או המצבר....

כאשר הרכב מותנע (על 800 סלד) רק אם אורות +6V

כאשר מוסיפים אורות,מפשיר ומזגן זה נופל ל -5V .

ואם מודדים את המצבר בלי טעינה הוא חלש למדי (אין לי ערך מדוייק)

וגם חוץ מיזה הטורים נופלים ל 650 אם הדלקת כל צרכני החשמל.

מה זה יכול להיות (האלטרנטור בן חצי שנה) ?

אני מכיר לפעמים מקרים שדווקא המצבר אינו תקין וגורם לזה ? איך לדעת? או קבל מחשב?

תודה לכם

פורסם

איך המתח נופל ל-5V ועדיין יש חשמל?!...

אני חושב שמכשיר המדידה שלך לא תקין או שהסוללות שלו חלשות ולכן הוא מזייף.

ברכב הזה עם עומס חשמל כבד הסל"ד יורד מעט גם אצלי שאני מפעיל את המערכת ואורות, הסל"ד יורד טיפה זה בגלל העומס מהאלטרנטור.

פורסם

במאזדה לנטיס הנ"ל בדיקת כיסוי זרם טעינה, ומתח טעינה כמו גם נפילות מתח, מספיקה ומלאה בהחלט, לא לפני בדיקת מצב מצבר, והכל אם לא ידווח על תופעות אחרות, מה שלא נראה שדווח.

בקצב הזה נפתח מעבדת גרעין לבדיקת טעינה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...