Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת כלב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקרא בעיון חוסר בויטמין סי או כול דבר דומה וכן יהיה לא רק בעיות בעגן

אודי A4

דימה.

פורסם
arilou ניסיתה את מה שאתה מציע?

האמת שכן - כל הכלבים שגידלנו במהלך החיים היו כלבי עמותות.

נכון שלחלק מהכלבים שם יש טראומות והם צריכים חינוך ושיקום (ברמה בסיסית למען האמת) אבל כל כלב זקוק לזה, ורוב הכלבים שם אלה כלבים שפשוט מחפשים בית.

המלצתי על כלב דומיננטי כי הם גם טריטוריאליים מאוד, אבל הזהרתי אותו שהוא יהיה צריך להיות יותר דומיננטי מהכלב.

אגב כלב שמשמש נהדר בתור אזעקה זה פינצ'ר.

לגבי כלבים גזעיים - אז לרכוש אחד רק דרך רכז הגזע שלהם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

איפה הקשר לויטמינים?

אדם שמבין בגידול כלבים והולך לקנות גור גזעי, דבר ראשון שעושים זה בודקים בהסטוריה של ההורים אם היו בעיות שכאלה.

אם ויטמינים זאת כל הבעיה, אז למה הוטרינרים לא עלו על הפיתרון הזה עד היום?

מה גם שזה לא רק זה, יש עוד בעיות לכלבים והפיתרון זה לא ויטמינים. אולי חוסר בויטמין יחריף את הבעיה, אבל הוא לא האחראי הישיר לבעיה ולהגיד שויטמין זה הפיתרון זה ממש לא נכון.

לא סתם מנסים להימנע מהרבעת כלבים גזעיים שיש להם מחלה כרונית כי יודעים שזה הגיע מהשושולת הקודמת של הכלב וסביר להניח שזה גם יעבור הלאה וזאת אחת הסיבות לפיקוח ולרישומים שעושים לכלבים עם תעודות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לא ממש הבנתי את הקשר בין ויטמין סי לבעיות באגן. תוכל להסביר?

ויטמין סי עוזר נגד מחלות. אולי הכוונה שלך ויטמין די?

לכלבים גזעיים יש סוגים מסוימים של מחלות שמאפיינות את אותו גזע. לדוגמא הבוקסר: בהרבה מקרים יש קריעה באחת ו/או שתי הרצועות ברגלים האחוריות.

*זה אל אומר שלכל בוקסר יש בעיהזו.

** אין זה אומר שלשאר הגזעים (מעורבים או לא) אין בעיה זו.

הדבר היחיד שאני אומר הוא שבעיה זו מאופינת מאוד אצל הבוקסר.

לפי דעתי הכלב הכי טוב לשמירה ולמשפחה זה "קנה-קורסה" (אני חושב שככה כותבים את זה). בכל אופן תיגש לתערוכה ותראה את כל סוגי הכלבים שיש שם, ככה תוכל לבצע את הבחירה הכי טובה.

פורסם

אפשר בעברית?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתה מעוניין - יש לי טרייר מעורב שאני רוצה למסור.

בן שנה וחצי בערך - נמצא נטוש ברחוב וכרגע משמש אותנו ככלב שמירה מעולה.

הוא מסייר בגינה בלי סוף. לפעמים אני קם ב 3 בלילה ורואה אותו מציץ מהסורגים.

נמלה לא יכולה לעבור בלי שהוא ישמע וירוץ לנבוח עליה.

אני מוסר אותו כי אין לי את הזמן לטפל בו בצורה טובה.

הנה תמונה שלו.

resized_PICT1064.jpg

פורסם

אתה יודע שלכלבים גזעיים יש הרבה בעיות בריאות שדורשות טיפולים יקרים במשך חיי הכלב?

יותר התייחסתי לזה סליחה

בכול מקרה קצת מציק שאנשים חושבים שכלב

גזעי = דקורטיבי

מה שממש לא רלוונטי , כלב שנקנה אם תעודות (דרך הגב לפי תקן חדש אמא ו אבא לא בטוח שבכול גזע זה ככה) שההורים שלו נקיים ממחלות , לרוב יהיה כלב בריא.

בארץ יש תופעה לקרוא לכלב שקצת דומה לגזע מסויים גזעי , זה עוד סיבה למה הרבה פעמיים תראה כלבים אם בעיות רפואיות.

אם הכול טוב ויפה כול כך למה כלב שרות כמעת תמיד יהיה גזעי? נכון לא מאה אחוז אבל ברור כשמש שכלב מעורב לא ניתן לצפות

מראש מה תהיה התוצאה.

כלב שהוא כלב לא גזעי , זה משחק הימורים יכול להיות טוב ויכול להיות רע.

וכמו שאמרתי פה קודם לא כול כלב ירגיש בנוח באקלים של הים התיכון ושל ישראל בעיקר.

כלבים כמו רועה גרמני שיש להם פופולריות מדהימה קו הדם שלהם ספוג בדיספלסיה בשל ריבוי ה"כלב גזעי" ושוב מכלב גזעי

שצריך להיות נקי ממחלות תורשתיות קיבלו מעורב דומה רועה גרמני אם בעיות באגן , אתה מוזמן לבדוק ויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/רועה_גרמני

מה שכן כלב מעורב 10-15 דורות זה כלב שיכול להיותר יותר יציב מבחינה גנטית מכלב גזעי שמיובא לארץ , חוק דרווין.

אודי A4

דימה.

פורסם

תודה על התגובות , אני צריך לחשוב עוד קצת על העניין לפני שאני בוחר כלב ,יש לי כרגע כמה כיוונים למרות שאני נוטה לבוקסר אבל יכול להיות שזה ישתנה.

זה שכתב שפינצ'ר הוא מתריע ,יש בזה משהו גם הכלב שלי (פקינז אבל עם תכונות קצת שונות ממה שמאפיין את את הגזע , הוא תזזיתי מאוד וחברותי מאוד) כעמט תמיד נובח לכל מי שנכנס רק לגינה הוא ערני מאוד בקטעים האלה, באותו לילה שהשחיתו לי משהו בגינה (את האמת אני יודע מי זה רק חבל לי שלא תפסתי אותו על חם) או שהוא נבח וישנתי ממש טוב מה שלא נראה לי או שהוא פשוט ישן יותר מידי חזק וייצא לי כבר כמה פעמים בחודשים האחרונים שחזרתי מבילוי באמצע הלילה ואני נכנס בדלת והוא אפילו לא רץ אליי ואז או שאני קולט אותו ישן באיזה חדר , או שרק אחרי כמה פעמים שאני קורא לו הוא מגיע חצי רדום להראות את עצמו וחוזר לפינה שלו לישון.

לעומת זאת היו פעמים שחזרתי וברגע שהכנסתי את המפתח לדלת הוא העיר את כל הבית ורק שפתחתי את הדלת הוא נרגע.

פורסם

אף אחד לא אמר שגזעי זה דקורטיבי, אתה טענת שאסור לקחת כלב מעמותות כמו SOS כי לכלבים האלה יש בעיות של טראומה וזה ידרוש טיפול, אז אני ציינתי שגם לגזעי יש בעיות אחרות שידרשו טיפול וחבל שלא לקחת כלב שמחפש בית ומועמד להמתה אם גם ככה יהיו הוצאות טיפול על הכלב.

בעמותות יש כלבים בוגרים (שזה מה שהוא צריך) שנמצאים שם לא מעט זמן והאנשים שעובדים שם לומדים את האופי של הכלב וידעו לכוון לכלב הכי מתאים שיש להם וככה לא יהיו הפתעות מבחינת האופי של הכלב.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אין שום מחקר שמקשר דיספלסיה לגורם אחד מרכזי, להוציא תורשה, וגם כאן אין קשר ברור, חד וחלק, שמבטיח שלהורים עם אגן תקין יהיו גורים בלי דיספלסיה. יש טענות מסוגים שונים לגבי תפקידה של התזונה בתופעה, אבל הקביעה שלך לא מבוססת על משהו שקרוב להיות מוגדר כהמלצה חד משמעית מבוססת מדעית.

פורסם

הקביעה שכלב מעמותה הוא בהכרח עם טראומות דומה לקביעה שכלבים גזעיים חולים יותר. כלומר, יש פה איזה בסיס לבדיקה, אבל זו הכללה כללית מדי כדי שאפשר יהיה לקבל על בסיסה החלטות.

לדוגמא, זה כמו לקבוע שיפניות יותר אמינות מצרפתיות ולכן כדאי לקנות מכונית משומשת יפנית. גם אם זה נכון בהכללה, איך יודעים לכמת אמינות? איך יודעים לכמת זאת בהשוואה לכך שרכב אירופאי מאותו שנתון זול יותר? איך זה עוזר להתייחס לאקזמפלר ספיציפציף? ועוד.

לעניין, יש מעמותות כלבים עם טראומות ויש שאופיים יציב לחלוטין. היתרון בכלב מעמותה, אתה יכול לבדוק את הטמפרמנט שלו ולא צריך להתמודד עם תקופת הגורות. החיסרון הוא שאתה מקבל כלב "אפוי". זה לא חיסרון ולא יתרון, השאלה היא מה מתאים לך יותר (ותזכור שההשקעה גור היא רבה).

אני תמיד ממליץ למי שרוצה כלב "בכללי" לאמץ. כלב גזעי זה כלב עם תעודות שקונים מהרבעה מבוקרת וצריך, לדעתי, סיבה לקנות דווקא גזע מסויים (ולא, אני לא מתכוון לסיבות בסגנון "שמעתי שלרבדורים הם מ-זה חכמים..."). קודם כל, כי צריך סיבה להוציא כסף רב. דבר שני, כי כל כלב גדול יכול להיות חבר נאמן, מרתיע בגינה ונחמד לילדים. אתה יכול לבחור אחד מתאים מעמותה ולהנות כל החיים.

עוד נקודה לגבי גידול כלב בחצר. גם כלב שגדל בחצר בשמחה צריך תשומת לב מהבעלים (בייחוד אם רוצים שיהיה חם וידידותי לאנשים) וגם טיולים. כלב בחצר זה לא "שגר ושכח". כלב זו חיה חברתית שצריכה גם חברה אנושית וגם גיוון ועניין בחיים (טיולים, לפגוש עוד כלבים ועוד).

פורסם

ברור לי שאני יביא כלב אני לא יזרוק אותו בחצר וזהו ,אני יודע בדיוק במה כרוך גידול של כלב , הוא יקבל את אותו היחס שהכלב שיש לי כיום מקבל.

ודווקא בגלל שיש לי כלב כבר אני מעוניין דווקא בגור ולא בכלב בוגר , כי כשהוא גור שגדל מגיל קטן עם הכלב שלי רוב הסיכויים שהם יסתדרו טוב ביחד.

דוד שלי הביא את הבוקסר שלו כגור בזמן שהכלב שלי היה בוגר ,אנחנו מתראים הרבה ככה שהבוקסר גדל מכשהיה גור עם הכלב שלי ועד היום גם שהבוקסר שלו כבר בן 4 הם מסתדרים מצויין , את צריכים לראות איך הבוקסר שלו מגן על הכלב שלי או איך שהם משחקים ביחד.

פורסם

חשוב מאוד, אם אתה קונה בוקסר לקנות אחד מהרבעה מבוקרת (כלומר, דרך רכז הגזע). דווקא הבוקסר היא גזע שרגיש לבעיות גנטיות, בראשן דיספלסיה של האגן, אבל לא רק.

אני מאוד אוהב בוקסרים...

• תוכן חדש...