Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DIY - RTA

dannyg
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין סתירה בין כיוון לפי טעם אישי ובין כיוון עם RTA.

מבחינתי הדרך לכיוון טוב הוא להשתמש ב RTA על מנת להגיע למצב FLAT ואז משם להוסיף את הטאצ' כל אחד לפי טעמו. כשנקודת המוצא היא FLAT אפשר הרבה יותר בקלות ובהבנה לכוון בהתאם לטעם.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

RTA היא רק הצעה לכיוון.

כמו שה REAL BR כתב RTA לא יגיד לך בחיים איך נשמע ה"סאונד שאני אוהב" אלא הוא רק יביא אותך למצב צליל כלשהו.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
אין סתירה בין כיוון לפי טעם אישי ובין כיוון עם RTA.

מבחינתי הדרך לכיוון טוב הוא להשתמש ב RTA על מנת להגיע למצב FLAT ואז משם להוסיף את הטאצ' כל אחד לפי טעמו. כשנקודת המוצא היא FLAT אפשר הרבה יותר בקלות ובהבנה לכוון בהתאם לטעם.

+1

זאת בדיוק הכוונה, לתת לי את הבסיס הראשוני ממנו אוסיף את הטאץ האישי שלי.

אי אפשר להגיע למצב ראשוני- FLAT ללא כיוון עם RTA ולא משנה כמה "טובה" האוזן.

משם פשוט הרבה יותר קל לכוון לפי הטעם האישי.

מה עוד שבניית RTA-DIY הרבה יותר זול ממכשיר יעודי שעולה, ביום טוב 900$.

אני לא מבין על מה הויכוח, אנשים משקיעים 20-25K על מערכת וחלקינו אף הרבה יותר, והויכוח האם 150$ זה לקחת את הענין רחוק מדי:shock:.

כדי למצות את הפוטנציאל של מערכת כזאת, בעצם של כל מערכת, יש צורך בכיוון טוב ולא לפי האוזן. השקענו ברכיבים טובים/ מעולים, השקענו בבידוד טוב, בכיוון מקצועי, בכיוונים והתקנה בהתאם ובסוף להשאיר את הטאץ' האחרון לטעמו האישי של המתקין... לא נראה לי במיוחד אם הסכום אינו בשמיים.

חוץ מזה זה חלק מהתענוג בתחביב הזה, לדעתי לפחות, ההתעסקות הכיוונים והשיפור שאנו יכולים להשיג מהכל ביחד.

אליקו אם האוזן שלך כזאת מקצועית שאתה יכול לכוון בהינף יד את המערכת ולבטל בכזה זלזול מכשיר שטובי המתחרים בעולם משתמשים לכוון את מערכותיהם למרות ניסיונם הלא מבוטל, אני מוריד את הכובע בפניך, אתה במקצוע הלא נכון...:lol:

אלי

פורסם

אלי, זה טוב למתחרים כי מערכת SQ בתחרות נשפטת בין היתר לפי ליניאריות התדרים, נאמנות למקור ואחוזי העיוות. שם אתה חייב RTA כדי לראות שאתה בליניאריות ולשמוע שאין עיוות. השופט חייב נקודת ייחוס שלפיה הוא קובע איזה מתחרה הכי קרוב לנקודה זו. כחובבן לא מעניין אותי ליניאריות, כל עוד זה נשמע לי הכי טוב ככה.

RTA בייתי זול זה מצויין ואני גם רוצה שיהיה לי, ככה לכיף. זה מקצר את התהליך וגם לפעם הבאה שארצה לכייל אני כבר אדע איך "נראה" הסאונד שאני אוהב.

פורסם

אני רק אציין שהורדתי את טרו-RTA (אליקו, עם שם כזה טרו... איך זה שאתה לא מייבא :-D) עם פריצה לכל הרזולוציות האפשריות והתוכנה נראית מקצועית ביותר.

מחר אני אבדוק את המד SPL של רדיושאק שיש לי - יש לו גם כניסה לקליברציה אפרופו ואני חושב שיש לו יציאה לRTA.

אני באופן אישי יודע איך אני אוהב לשמוע את המערכת, אני מתכוון בעיקר למדוד ולראות מה השינויים והחריגות אצלי - יותר בשביל משחקי איקולציה - אבל באופן עקרוני אני ממש לא אוהב להשתמש באקולייזרים - שינויים מזעריים בלבד במקרה הכי גרוע אם זה ממש מתבקש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
+1

אליקו אם האוזן שלך כזאת מקצועית שאתה יכול לכוון בהינף יד את המערכת ולבטל בכזה זלזול מכשיר שטובי המתחרים בעולם משתמשים לכוון את מערכותיהם למרות ניסיונם הלא מבוטל, אני מוריד את הכובע בפניך, אתה במקצוע הלא נכון...:lol:

אלי

האמת שהאוזן של הכלב הזה באמת מפתיעה. אצלי ברכב בהתחלה עם ה L3 הייתה בעיה מסויימת והוא פשוט זיהה את התדר החלשנו אותו דרך ה EQ וזה באמת היה התדר בצורה מדייקת ..

בכל מקרה , אכן לתחרויות ה RTA הוא כלי נדרש כמדד , רובנו אבל לא מכוונים לתחרויות , ואני אישית לא התחריתי אף פעם ואני גם לא רואה את עצמי מתחרה בעתיד .

הכל זה בשביל הכיף שבתחביב . וכמו שאלי אמר מעבר לשיפור בסאונד שזה יכול לגרור , עצם ההתעסקות זה חלק מהכיף .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אכן - יש לי במודד של ראדיושאק יציאה לRTA חיצוני ואני יכול להשתמש בו כמיקרופון.

הוא צריך להיות לא רע סה"כ, מידת הפספוס שלו במדידת SPL היא עד 6 דציבל - אבל אני לא מעוניין בו לSPL כרגע - בטח שלא במערכת החדשה :mm_eek:

בכל מקרה רק נשאר לי להרכיב לו חוט או להשיג מתאם RCA לPL מונו (נדמה לי שיש לי אחד כזה ספייר).

ולהתחיל להתנסות להנאתי - אולי יהיה עוד משהו מעניין לעשות במפגש הקרוב הא דני?

ודרך אגב דני - למיקרופון הזה יש גם כניסת קליברציה - אתה יודע מאיפה אפשר להשגי קבצי קליברציה?

אני אנסה לבדוק ברדיושאק אם יש למכשיר הזה קבצים כאלו. הוא אמור להיות מכוון בכל מקרה - השאלה היא אם אני משתמש בו לRTA חיצוני - אני מכוון את הRTA ע"פ המיקרופון או משהו במיקרופון לפי הנתונים של הRTA?

הסברים?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי תנסה לחפש באינטרנט קבצי קליברציה למיקרופון שלך, לפי הדגם הספציפי.

לברינגר יש כבר קובץ קבליברציה בתוך התוכנה ויש שם עוד שני קבצים של פנסוניק וגולד ליין,

אני לא מניח ששלך אחד מהם, מה הדגם המדויק שלך?

אלי

פורסם

radioshack model 33-2050 :-D

המכשיר עצמו מכוייל למיקרופון שלו - השאלה היא לגבי הTrueRTA

בגדול אני רק רוצה להתנסות אם התוכנה ופחות לכוון עם זה את המערכת - אבל זה יהיה מעניין אם כן יהיה אפשרי למצוא כזה קובץ.

סה"כ בראדיושאק בדקתי ואין להם קובץ כזה בשבילו - למיקרופון הזה יש כניסת קליברטור שזה איזשהו שקע מיוחד - אני מניח לעצמי שאם אני אמצא עסק שיודע לכוון כאלו מכשירים הם יוכלו אולי לתת לי את נתונים ואני אוכל להשתמש בהם לRTA אבל אני גם משאר לעצמי שבמחיר הזה כבר יהיה עדיף לי פשוט לקנות מיקרופון מוכר יותר...

אני לא אתפלא אם הם משתמשים במיקרופון סטנדרטי של פנסוניק - אני אבדוק יותר מאוחר שוב את חוברת המשתמש- אולי רשום שם לפחות איזה מיקרופון יש בפנים.

Pioneer TS-X150

פורסם

הקדמת אותי, אני מקווה שהקובץ יעבוד, ניסיתי אותו אצלי בתוכנה ונראה שזה עובד.

אדי, תחלץ את הקובץ, תשנה את הסיומת של ל*.TXT ולאחר מכן תעביר אותו לתיקיה

Mic calibration files בתוך תקיית הTRURTA.

לאחר מכן בתוכנה עצמה תלחץ על העמודה AUDIO I/O ושם תלחץ על open a mic calibration file

uותבחר את הקובץ ששיך למיקרופון שלך

אלי

פורסם

וואו תודה -את התיקיות כבר ראיתי ועברתי הרבה על התוכנה

אבל מאיפה הקובץ הזה הגיע?

יאללה - נשאר רק להכין חוט ויש צעצוע חדש :-D

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...