Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DIY - RTA

dannyg
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, נכון! דני! מה קורה? :-D

כבר הספקתי למצוא את המתאם RCA לPL, יש לי כבל RCA זמין ועכשיו רק נשאר לרכוש סוללת 9 וולט ולהפעיל את כל העסק :-P

אה.. כן - הלפטופ נשאר בעבודה לסופ"ש, לא היה לי כוח לקחת אותו איתי והמערכת כבר מכוונת כמו שאני רוצה.

יש לך זמן דני 8)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נראה שזה עובד טוב... :-D

נבדוק את זה ברכב בהזדמנות הקרובה.

עכשיו תסבירו לי משהו -

מיקרופון - מונו

איך אני מודד את ההבדלים בין ימין לשמאל? אני צריך שני מיקרופונים לא? ואם כן, איך אני ממקם אותם?

בכל מקרה נראה כמו צעצוע נחמד ביותר ונראה דווקא שכרטיס הקול המקורי של המחשב מתפקד לא רע בכלל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תעשה לכרטיס הקול כיול ע"י התוכנה, תכין לופ בין פלאג האוזניות למיקרופון

ואז תכייל עם התוכנה את כרטיס הקול, רק אז תראה מה מידת העיוות שהוא מכניס.

מדידת ימין ושמאל יכולה להתבצע עם מיקרופון המונו פשוט מאוד עם הBALANCE

קודם מדידה לערוץ השמאלי ואחר כך לימני והשוואה ביניהם.

חוץ מזה מה עם רשמים אובייקטיבים?

אלי

פורסם

את הקטע עם הבאלאנס - יצאתי טונה.

הקטע עם הלופ בין האוזניות למיקרופון - מה פתאום, חס וחלילה - אני לא אמור להוציא שום סיגנל לרמקולים או אזניות אלא רק לקבל סיגנל נכנס - זה יכול ליצור פידבק וזה מה שבאמת יכניס עיוות למערכת.

אולי בכדי לעבוד באזניות בתור מוניטור אבל גם אז - אני מסתמך על האזניות שלי שממש לא מסוגלות למשל להעביר תדר באס כמו המידבאסים שלי...

לגבי בדיקה אובייקטיבית - אני אתן רשמים ראשוניים ברגע שתהיה לי הזדמנות, כרגע זה רק בשביל לקבל קצת יותר מידע על מה שאני עושה.

מה גם שאני מתכנן שינויי הגברה במערכת, אני רוצה להפטר מהJBL אחת ולתמיד. אז יש זמן...

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,

תכנס לאתר של TRURTA ותוריד רת קובץ הPDF של התוכנה

זאת בדיקה חובה בשביל לכייל את כרטיס הקול לתוכנה, אתה לא מוציא שום סיגנל לרמקולים

האות מהרמקולים מגיע לכניסת המיקרופון ישירות ומשמש לכיול, כניסת האוזניות אינה מקבלת סיגנל

היא שולחת סיגנל

אלי

פורסם

אה! או קיי - לופ-בק אודיופוני - אהבתי!

או קי דו קי.

אני אעבוד על זה - באמת יש שם נוהל כיול שהוא עדיין לא ברור לי.

Pioneer TS-X150

פורסם

או קיי...

ג'ימפרתי לרגע אחד עם כבל PL זכר לPL זכר את היציאה של האוזניות לכניסה של המיקרופון - הרמתי את על העוצמות למקסימום ונתתי למערכת לעשות כיול.

הפעלתי את הלפטופ מול הרמקול בסלון ואח"כ מול הרמקול בנפרד וקיבלתי את הגרף שאתם רואים בתמונה המצורפת - הגרף הזה הוא תוצאת השיא של כל התחומים שנמדדו לאורך ההשמעה.

בגדול זה גם מייצג בצורה יפה מאוד את הממוצע הכללי של השמע בסלון.

כמו שאתם רואים אני אוהב באס, סה"כ הבאס אצלי מופרז, יש בור במיד ויש גבוהים במידה שלא צורמת לאוזן.

בתור ניסוי עכשיו אני יכול לנסות להפעיל את האקולייזר בווינאמפ ולהוסיף "קצת" באזור ה2K וה500K ולהוריד "קצת" באזור ה50 עד 200 ולראות אח"כ אם התוצאה התאזנה - סביר להניח שכן.

המדידה הנ"ל נלקח בשליש אוקטבה - אני באמת לא רואה צורך ליותר מזה, אם אני לא טועה שליש אוקטבה זה גם בדיוק רמת הפירוט של האקולייזר שיש לי בביט 1...

בגדול אני יודע שחסר לי מיד ברמקולים הסלוניים - נראה אם עכשיו אני אצליח לשפר קצת :-D

לפני שאני אגיע לרכב... יקח זמן. (ועשיתי גם שינויים ברכב... נשמע הרבה יותר טוב, אני אעדכן יותר מאוחר את הת'רד)

ScreenHunter_001.gif

Pioneer TS-X150

פורסם

תסלחו לי שאני מעדכן פעם שלישית אבל לדעתי זה חשוב.

שיפור ניכר!

העליתי באקולייזר של הווינאמפ פחות או יותר את האזורים שהיה חסר לי בהם והורדתי קצת מהבאס - כמות המיד מורגשת בצורה מובהקת עכשיו והצליל נשמע נהדר.

הRTA נותן מושג על איפה יש לנו חוסרים ואיפה יש לנו אולי קצת יותר מידי - אם עושים זאת לכל צד בנפרד באמת אפשר לקבל תוצאה יפה מאוד.

זה מה שאני הולך לעשות ברכב בזמן הקרוב - היכולת לקחת תמונת מסך ולנתח בראש שקט היא גם טריק מאוד נחמד אפרופו.

יאללה - לכל מי שרוצה, נשאר רק לנסות ולהנות.

Pioneer TS-X150

פורסם

דני - לאן נעלמת? מה קורה? תעדכן...

אני אוסיף עוד עדכון ועוד שתי תמונות נוספות שמראות ממש את ההבדלים של לפני ואחרי בכוונים שעשיתי היום ברכב הפרטי.

בתמונה שלפני - אפשר לראות שלושה תחומים מובהקים שמהווים בור - אזור ה500 הרץ, אזור ה2500 הרץ ואזור ה8000 הרץ

בעזרת הEQ5 כיוונתי את ה500 והבור בוטל.

בעקבות הEQ5 כיוונתי את אזור ה12K שלו וזה חסם את רוב הבור באזור ה8KHZ

אבל אין לי איך לטפל ב2.5 קילוהרץ - בדקתי אם באלפיין (HU) שלי יש אפשרות לכוון את אזור ה2.5 הבעיה היא שהם לא אומרים לא באקולייזר הגרפי ולא בפרמטרי - מה החלוקה של הבנדים, גם לא בחוברת היצרן.

התוצאה -

בתחום הגבוה - לא ממש מרגישים שינוי מיוחד, קצת יותר פתוח - אבל ישנו שינוי, מזערי ככל שיהיה.

ברור לפי שני הגרפים שהטוויטרים שאצלי סגורים, הם מפגרים בעוצמה שלהם מאחורי המידים והמידבאסים - אבל ככה אני אוהב את זה ולכן את זה אני גם משאיר ככה.

אבל השיפור המורגש וזה שיפור משמעותי הוא בתחום ה500 הרץ - זה גרם לזה שתופעה אצלי ברכב נעלמה - חלק מהצלילים הנמוכים אצלי היו מושכים את הבמה כלפי מטה - אין יותר, התופעה הזו בוטלה.

לסיכום - זה שווה את ההשקעה וזה משפר בצורה מורגשת מאוד את התוצאה של המערכת.

ScreenHunter_002.gif

ScreenHunter_003.gif

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי כל הכבוד, נכנסת לענין, אמנם לא מתוכנן, בצורה הרצינית האופיינית לך.

לכל מלעיזי הרעיון, אני לא אומר שהאוזן שלנו לא טובה, היא זקוקה גם לנקודת

יחוס אוביקטיבית ומשם הטעם הוא אישי.

ניסוי קטן זה של אדי, שדרך אגב די משותף למה שקרה לי בכל ניסויי הכיוון עם הRTA

מראה שבכל זאת ניתן להשיג שיפור אפילו אם הוא קטן, שווה את ההשקעה

דנננני, מה קורה עם רשמים שלך?

אלי

פורסם

אפרופו - אני הולך לעשות את אותן המדידות ברכב ליסינג - אבל ברכב ליסינג אני אעשה גם מדידות עבור כל צד בנפרד.

כן, עם הבאלאנס... למישהו יש מזון דגים? :-P

אבל! (שלי יחימוביץ') וזה אבל גדול - אני הולך לעשות תיקוני איקולציה אחודים ולא לכל צד בנפרד.

למה?

כי עד כמה שידוע לי הTC משתמש בהגברה ואיקולציה כחלק עיקרי מהמנגנון שלו ולכן אני מאמין שההבדלים הגדולים שאני אראה בין ימין לשמאל יהיו קשורים לזה וברגע שאני אשנה את היחס בין ימין לשמאל - אני אפגע בTC.

לכן אני פשוט אכסה באופן כללי את רוב הבורות בשני הצדדים באותו היחס.

תקנו אותי אם אני טועה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...