Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מירס, עלויות והמלצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהרים טובים וחמים לכולם.

אני מעונין ברכישת מירס לי ולאחי, האם הענין שווה או יקר מידי.

הבנתי מהרבה אנשים שהמכשירים לא ממש איכותיים וכנ"ל עלויות מטורפות של השיחות.

באתר שלהם לא ראיתי שום דבר מיוחד שרומז לעלויות המכשירים.

אני מעונין לעבור רק בגלל הווקי טוקי.

המלצות יתקבלו בברכה.

פורסם

למירס יש שתי בעיות עיקריות -

הראשונה היא זמינות נמוכה יחסית של הרשת. זה אומר שאתה לא זמין בכל מקום שרשתות אחרות זמינות בהם ושהקליטה רחוקה מלהיות מושלמת בחלק ניכר מהאזורים. זה אומר הרבה ניתוקים והרבה שיחות שאתה פשוט לא מצליח להוציא או לקבל.

השניה היא מגוון מכשירים קטן. מירס עובדת נכון להיום בטכנולוגיית iDEN, ורק חברת מוטורולה מייצרת מכשירים בטכנולוגיה הזאת. זה אומר שמירס יכולה לשווק רק ממגוון המכשירים של מוטורולה, שהוא קטן גם כך.

דווקא ברמת המחירים אני יודע שהם נותנים פייט לא רע בכלל לחברות הגדולות. אישית קיבלתי הצעה ממש מפתה ממירס אבל לאור האמור לעיל העדפתי את אורנג'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לקוח באורנג כבר לא מעט זמן, בכל חודש התאריפים של השיחות רק עולים.

בגלל זה חשבתי כבר לעבור לרשת אחרת ולהתחדש במכשיר חדש יותר.

במקום הנוקיה הישנה שלי.

פורסם

האמת המכשירים לא ממש מעניינים אותי, הבהרתי את מטרת המעבר- הווקי טוקי של מירס.

יש בנוסף תכונה מעניינת שעוד לא ראיתי בשום מקום זה השני קווים, האם מישהו יכל לפרט על זה?

פורסם

אני אענה בתור מי שנייד את כל העסק שלו למירס, כולל המכשיר האישי שלי כמובן.

חסרונות :

----------

1. מכשירים של מוטורולה בלבד. יש בהם דברים חכמים ויש בהם דברים שפשוט משגעים את הרבאק בטמטומם. בסוף מתרגלים להכל. לי יש i876 שהוא ממש בסדר אבל למשל אי אפשר לשלוח בו MMS, רק מייל עם תמונה.

2. יש מקומות שהקליטה לא מושלמת, ומצד שני בחורים שכוחי אל יש בד"כ קליטה רק של מירס.

3. בגלל שהמכשיר של מוטורולה בלבד ונמכר על ידי מירס בלבד אתה די תקוע איתו ולא יכול להביא מכשירים מתקדמים מחו"ל כמו אייפון, אומניה, JasJam וכו', כמו כן אתה לא יכול לתקוע במכשיר סים של ספק אחר בניגוד לאורנג'-סלקום-פלאפון שעכשיו כולם GSM.

4. חיי סוללה יחסית קצרים במכשירים.

5. Roaming בחו"ל מסורבל לעומת GSM.

יתרונות :

---------

1. ווקי טוקי. ברגע שתתחיל להשתמש בזה לא תבין איך חיית קודם. מבחינתי זה קילר-פיצ'ר ולא אשקול מעבר לשום ספק סלולרי אחר אלא אם יהיה לי פתרון לווקי-טוקי, עד כדי כך.

2. מחירים וחבילות אטרקטיביים . אני למשל בחבילה שנקראת SOHO-MINI (תברר אם זה עוד קיים) שבה על כל 10 דקות ווקי טוקי יש לי 10 דקות זמן אוויר חינם, וזה למעשה מאפס לי את עלויות זמן האויר שגם ככה נמוכות יותר מכל הספקים האחרים שהציעו (משהו כמו 34 א"ג לפני מע"מ לדקה)

3. מ'צפרים לקוחות באביזרים - קיבלתי כרטיסי זכרון, אוזניות BT, ספיריטים/דיבוריות, אוזניות חוטיות, נרתיקי ספורט ועוד המון.

4. המכשירים קשוחים ביותר, נופלים, נשרטים וכלום לא קורה להם.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לגבי השני קווים זה גם יתרון נחמד, פשוט יש לך שני מספרים במכשיר שבלחיצה על # אתה עובר ביניהם. שיחות מתקבלות בשני המספרים ואפשר להקצות צלצולים שונים לכל קו, וגם יש חיווי על המסך באיזה קו השיחה מתקבלת. ככה אפשר לתת מספר אחד לצרכים אישיים ואחד לצרכי עבודה למשל.

למשל לחמי היה מכשיר פלאפון ומכשיר סלקום, ניידתי את שניהם למירס ו"צמצמתי" אותם למכשיר אחד שבו שני הקווים האלה.

פורסם

חסרונות - כמו ברוב החברות, ברגע שאתה לקוח, כבר פחות באים לקראתך. כל עוד אתה לא לקוח, ינסו לפרוס את השטיח עוד קצת ועוד קצת ולצ'פר אותך בעוד הטבה קטנה.

אגב, כל חיסרון שמישהו יעלה כאן, הוא כנראה נכון, כיוון שכל אחד רואה את החסרונות מנקודת שימוש שלו.

לענין אזורי כיסוי - לרוב לא נתקלתי בבעיות. צריך לזכור שגם לחברות הסלולר האחרות אין כיסוי מושלם בכל המקומות.

מירס הוסיפה בשנים האחרונות הרבה מאוד אנטנות בעיקר בגלל שזכתה במכרז של צה"ל והיתה מחוייבת לתת כיסוי נרחב. יש אנטנות שבפועל הוקמו במקומות נידחים רק בגלל צה"ל ולמעשה משרתות גם אזרחים מזדמנים באזור.

צה"ל עבד במשך מספר שנים עם חברת פלאפון ושילם כמעט אפס (0) אגורות לדקה. למרות זאת במכרז חדש שערך צה"ל הוא העדיף את מירס למרות שהיה מדובר במהלך לוגיסטי נרחב ולמרות שבתחילת ההתקשרות לא היה כיסוי מספק והיו הרבה התעמתויות בין מירס לצה"ל. בסופו של יום בתום תקופת המכרז, צה"ל בחר להמשיך עם מירס לתקופה נוספת, דבר המעיד במשהו על כך שהם שבעי רצון מהשרות.

נקודה נוספת לענין זמינות - רשת הקשר היא רשת נפרדת ולכן גם כאשר נופלת התקשורת בחיוג (כפי שקורה לפעמים בארוע רב נפגעים), עדיין אפשר לדבר בקשר.

המכשירים - סוסי עבודה. מזכיר לי את המכשירים הישנים של פלאפון שלא משנה כמה נפלו, המשיכו לעבוד כאילו כלום.

מי שמחפש צעצועיִיָדה במכשירים, אולי לא ימצא את מבוקשו בהם, כיוון שמראש הם תוכננו קודם כל לתת מענה תקשורתי פונקצוינאלי.

יש למכשירים אופציות העברת מידע שלא תמצא במכשירים אחרים כגון שליחת מס' טלפון למכשיר אחר בלחיצת כפתור. (לא צריך לערוך ולשלוח SMS, פשוט שולחים ישירות מספר הטלפונים) ועוד אופציות רבות ומגוונות.

המכשירים היותר משוכללים מצויידים גם במצלמה (כולל קטעי פלאש), נגני מוזיקה, הקלטות שיחה, GPS וכו'.

ציון לשבח צריך לתת לספיקר של מירס, שומעים, חזק, ברור וצלול בלי התחכמויות ונסיונות (גם בלי דיבורית).

שני קווים - כפי שהסבירו . אתה יכול לתת לכל קו את עוצמת הצליל שתרצה, את סוג הצליל שתרצה ואם אחרי שעה מסויימת אינך רוצה לשמוע טלפונים בקו מסויים, פשוט תשתיק את הקו הספציפי. אתה גם יכול לבחור מאיזה קו לחייג והבחירה בין קווים היא בלחיצה על #.

בתחנות שירות למקרה של תיקונים, שירות יעיל ומהיר בלי התחכמויות.

קשר - אם אתה מתקשר למישהו והוא לא עונה, אתה תמיד יכול לקרוא לו בקשר, כך שגם אם הוא לא יכול לראות מי מתקשר, הוא עדיין יכול לשמוע. גם אם קראת בקשר ולא ענו לך, אתה עדיין יכול להודיע מה שאתה רוצה בהנחה שבצד שני שומעים ולא יכולים לענות (אתה בשירותים, על סולם, מתחת לרכב, מחתל תינוק וכד'). רק תניח שעוד אנשים שומעים מה אמרת. במקרים של הודעה דחופה לפעמים זה עוזר כיוון שאת הדחיפות שומע הצד השני ומתפנה לענות למרות עיסוקיו.

מחירים - מישהו אמר שהם יותר זולים. לנו הם היו זולים יותר.

מישהו עשה טעות והחליף אצלנו את המכשירים ועבר לחברה אחרת. מאז חשבונות הטלפון עלו ב-50 אחוז. (למה הוא החליף, כי אשתו לא סבלה את זה שאין צעצועיידה במכשירים). על הטעות הזאת נשלם לאורך תקופת ההתחייבות.

לעניין המחירים - לא משנה מה המחיר שמשלם כיום לקוח שכבר קיים, אתה צריך לבדוק מה אתה יכול להשיג ממירס לפי אופי וזמן השימוש שלך. יכול להיות שמישהו בהתחייבות על 500 שקל בחודש ובחבילה יש לו 2500 דקות (20 אג' לדקה), ויכול להיות שמישהו בהתחחיבות לפי 150 שקל בחודש אבל יש לו רק 250 דקות (60 אג' לדקה).

ואחרי כל התשבחות והחסרונות- גילו נאות: נותרו לנו 2 מכשירי מירס פעילים דגם i880 כחדשים (עדיין בהתחייבות וגם באחריות). מידי פעם אנחנו שוקלים אם להתאמץ למצוא מישהו שירצה אותם, בינתיים תיבת ה"פ פתוחה להצעות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בעת רכישת מכשיר ברשת מירס מומלץ לפתוח קופת חסכון בה תפקיד מידי חודש סכום כסף לקראת הסרטן שתקבל מהמכשירים האלו.

הקליטה של מירס נוראית = הקרינה עובדת שעות נוספות.

בנוסף המכשירים מתחממים מאוד בזמן הדיבור.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הטלפונים המתקדמים (למשל i870) עם SAR נמוך מאד יחסית, 0.59

הישנים (760 וכו') אכן עם SAR גבוה של 1.45 בערך.

נוקיה מסדרת 62XX עומד על 1.0 בערך, רק לשם השוואה.

• תוכן חדש...