Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזה סטרימר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רציתי להציג קבצי HD בפורמט MKV על המסך, אבל הוסבר לי שאני צריך סטרימר.

מהו סטרימר וכיצד הוא עובד?

סליחה על הבורות אך אודה לכם אם זה יהיה קצת בפירוט.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם

סטרימר (או מזרים מדיה, מזרימדיה) הוא נגן מדיה דיגיטלית.

מדיה דיגיטלית = וידאו, תמונות, שירים ועוד.

המדיה מגיעה לנגן בעזרת רשת ביתית ו/או זכרון USB נייד (DOK) ולעיתים אף כונן קשיח נייד (או חיצוני).

לצורך ההמחשה נגן DVD מקבל את המידע שלו מדיסק DVD ו/או זיכרון USB במידה וקיים אצלו כזה.

קבצי MKV הם קבצי וידאו איכותיים שדורשים כוח עיבוד גדול או ייעודי כדי להציג אותם.

מפענח (צ'יפ) מסוג זה הוא יקר בדרך כלל ומצוי בסטרימרים שעלותם גבוהה.

עם זאת, אני חושב שהסטרימר WD TV מסוגל להתמודד עם MKV. הוא בכלל סטרימר מומלץ מאוד.

פורסם

ולפי מה שהבנתי את הפורמט MKV לא כל מכשיר שהוא תומך HD קורא אותו.

וגם לא מכשיר DVD-DVIX למינהם שקיימים היום בשוק.

ובנוסף תודה על הפירוט.

נ.ב: מצאתי את הקישור לכתבה עליו בYNRT

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3633201,00.html

פורסם

אין היום מכשירי DVD-DIVX שיודעים לקרוא MKV, מדובר בחומרה אחרת מהחומרה שמתמשים לצורך הזרמה של DIVX.

המכשיר של WESTERN DIGITAL פשוט עלוב, אם כבר אתה רוצה סטרימר ברמה טובה ומומלץ מאוד אז אתה צריך את זה:

http://www.popcornhour.com/onlinestore/index.php?pluginoption=catalog&task=info&item_id=6&main_id=0&category_id=

פורסם

פיספסתם את כל הנקודה בסטרימינג חברה.

מחשב שעושה סטרימינג - יכול ויודע לשנות מכל פורמט לכל פורמט.

לכן לדוגמא הPS3 שלי בסלון מקבל מהמחשב הביתי MKV ומציג אותו בקלות, למרות שאם הייתי מעביר את הMKV עצמו לPS3 - הוא לא היה יודע לקרא.

לגבי השטות שבשביל MKV צריך חומרה אחרת לגמרי - MKV הוא קונטיינר - בידיוק כמו AVI , שיכול להכיל כל סוג של קידוד בפנים , לרוב סה"כ סוג מסויים של MPEG 4.

לכן כדי שMKV יהיה קריא על PS3 - מריצים אותו 30 שניות דרך MKV2VOB (שרק משנה את סוג הקונטיינר ואת האינדקסינג) והופה - הוא קריא - לא המרה פריים ביי פריים אם זה באמת היה נכון מה שנאמר פה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

VOB זה קונטיינר של MPEG2

MKV של MPEG4 בדרך כלל בBITRATE גבוה מאוד, ובשימוש נרחב למדיה HD.

בדיוק בגלל הסיבה הזאת DIVX לא טוב וחומרה שמנגנת DIVX לא תהיה חזקה מספיק בשביל MKV או ליתר דיוק H264,שMKV הוא רק קונטיינר שלו.

פורסם

וד"א - DIVX זה בהחלט MPEG4.

שוקו - האיכות לא משתנה בכלום - אתה סה"כ מחליף קונטיינר - אתה לא נוגע לא בקול ולא בתמונה.

בקיצר - אתם מפספסים את העניין כל העניין עם סטרימר זה לא איזה פורמטים הוא מנגן , אלא להתקין תוכנה על המחשב שתשדר את הדברים מהמחשב (ולא להעביר קובץ קובץ למכשיר) ואם יש צורך היא תמיר אותם.

ואז זה בכלל לא משנה איזה קבצים הסטרימר מנגן - כל העבודה , אם צריך , בכלל על המחשב.

זה מה שאני עושה קבוע עם הPS3 - יש לי תוכנה שמעודכנת כל פעם שאני בודק מה יש על המחשב - מחוברת ישר לתיקייה שאני מוריד אליה סדרות - וכל פעם שסיימתי להוריד במחשב אני כבר יכול לראות בסלון באיכות מצויינת.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
בקיצר - אתם מפספסים את העניין כל העניין עם סטרימר זה לא איזה פורמטים הוא מנגן , אלא להתקין תוכנה על המחשב שתשדר את הדברים מהמחשב (ולא להעביר קובץ קובץ למכשיר) ואם יש צורך היא תמיר אותם.

ואז זה בכלל לא משנה איזה קבצים הסטרימר מנגן - כל העבודה , אם צריך , בכלל על המחשב.

דווקא אתה מפספס, ועוד איך חשוב מה הסטרימר מסוגל לנגן כי אתה לא רוצה להמיר הכל מהמחשב (ולהוריד, לפחות בחלק מהמקרים, באיכות). אם הסטרימר לא תומך HD ? גם לא משנה ? ברור שהוא צריך להיות מספיק חזק ולדעת להתמודד עם רזולוציות גבוהות ודחיסות חזקות/נפוצות. אם אתה צריך לפרוס לו מהמחשב המרוחק אז אתה גם יכול להתקל במגבלות הרשת (ואז גם לשכוח מרשת אלחוטית).

מה זה סטרימינג ? חייב להיות פרוטוקול מוכר בין המחשב המשדר למכשיר שמנגן ואתה לא באמת יכול להרשות לעצמך להעביר משהו לא דחוס מה שאומר שאם המכשיר המנגן מוגבל נניח לרזולוציה SD או שהרשת מוגבלת לקצב X או שהמעבד של הנגן הזה מוגבל לפריסה ברמה מסויימת אתה תהיה חייב להוריד איכות במחשב שממיר ומשדר עבור כל אותם קבצים שחורגים מהמגבלות האלה של הנגן (אז ספציפית ה-PS3 תומך בכל הדברים האלה (תמיכה ב-Full HD, מעבד חזק מאוד) אבל זה ממש לא כלל גורף).

פורסם

ההנחה שלי מראש כשמדברים על MKV וכו - שאתה תומך בHD , זה דבר ראשון.

דבר שני בקשר לנפח תעבורה - כיום , כל CORE DUO יכול לקודד לפחות 720P לייב על MPEG 2 או אפילו MPEG 4 מספיק מהר לSTREEMING.

לא נתקלתי בסטרימר שתומך בHD שלא מספיק חזק לנגן MPEG 2 או 4 , ולא משנה מה רוחב הנתונים , זה פשוט כח עיבוד אפסי יחסית לסטרימרים היום - ככה שגם זה לא רלוונטי.

דבר אחרון - רוחב פס , פה אתה צודק.

אבל ככה לסבר את האוזן - SD רץ חלק על רשת B - ויהיה גודל הקובץ.

HD - 720P בהנחה שאתה נאלץ לפרוש ולקודד מחדש לייב - עובר חלק לגמרי בכל רשת G.

1080P גם אמור לעבור חלק בG , אבל מחמת הספק , נמליץ חיבור קווי במקרה הזה (למרות שאם סופרים "ביטים" - הרוחב פס מספיק מעל ומעבר - G מעביר בשעה 24 ג'יגה! , נפחית אפילו ב1/3 על איבודים , אבטחה , חוסר קליטה ומה שבא לך - עדיין מספיק להעביר MKV / רמוקס של MKV.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

טוב ההסברים האלה גדולים עלי.

יש אפשרות להמיר את MKV720P לקובץ AVI באיכות טובה כדי שאוכל לצרוב את זה על דיסק 4.7GB ולראות את זה בDVD-DVIX רגיל בלי הרבה נפילה בתמונה?

פורסם

הנקודה הכי חשובה היא שבמכשירי DVD שיודעים לנגן DIVX יש הגבלה של BITRATE שהחומרה יכולה לפענח בזמן אמת.

סרט DIVX בדרך כלל 1500KBIT בשניה סרט FULL HD 5000KBIT

בגלל זה החומרה הזאת פשוט לא תספק את הסחורה

• תוכן חדש...