Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב"ה

 

שלום חברים

 

אני כמעט נעול על הרכב הזה נשארו לי מספר שאלות, אשמח אם תעזרו לי בבקשה

 

1- שמתי לב שהדגם של קסרה לפני שעבר שינוי צורה (ב 2001 בערך) הוא 90 כ"ס ושוקל 1690

הדגם החדש אחרי 2001-2002 הוא 70 כ"ס ושוקל 1110

מה לדעתכם הוא הדגם הטוב יותר ? אני אהבתי את המתיחת פנים מלפנים של הרכב גם

זה מבלבל פשוט כי האחד 90 כ"ס והשני 70 כ"ס אך ביחס למשקל יש הבדל ענק שבטוח יש שינויים גדולים בעקבותו ...

 

2- איזה הזרקת סולר חסכונית יותר ה TDI או HDI ? האם שני הדגמים, הישן SX TD והחדש XD זה TDI או HDI ?

 

3- איך הרכב מבחינת טיפולים עצמאיים, כמו להחליף משאבת מים בלי לפרק חצי מנוע ?

 

4- מה עוצמת הרעש שלו בנסיעה 110 קמ"ש, לעומת רכב בנזין כמו רנו קליאו B2 ? אני לא מוכן לרעש כמו בפולו SDI, שהרכב צועקקק !

 

5- מחיר ביטוח וטסט לרכב גבוהה / נמוך ?

 

6- האם יש לרכב בעיות ידועות מיוחדות ? חוסר נוחות כל שהוא בנסיעה ארוכה ? (כמו כאב גב אחרי 10 דקות נסיעה בפולו)

 

7- אם מצאתי רכב מעל שנת 2000, שמוצא חן בעיני (רק צבע כסוף או תכלת) והוא 250 אלף ק"מ+ במחיר שפוי

האם הוא יהיה עדיף כשהוא שמור מאוד מבפנים ובחוץ, לעומת רכב אחר עם 200 אלף ק"מ שפחות שמור וגם קצת יקר יותר ?

 

תודה רבה רבה על כל העזרה אנשים יקרים, אני פשוט מתוסכל ואתם עוזרים ועוזרים רק, אז המון תודה :rolleyes:

פורסם

1- שמתי לב שהדגם של קסרה לפני שעבר שינוי צורה (ב 2001 בערך) הוא 90 כ"ס ושוקל 1690

הדגם החדש אחרי 2001-2002 הוא 70 כ"ס ושוקל 1110

 

1690ק"ג לקסארה - זה לא יכול להיות משקל עצמי שלה. בסביבות 1200ק"ג זה יותר הגיוני.

 

אם אתה מדבר על דיזלים, אז 90 סוסים זה מנוע גודש ובסביבות 70 זה אטמוספרי.

 

מבחינת דגמים עם בנזין, לפני שיוני צורה ל1.6 היה מנוע 88 סוסים ואחרי זה הוא קיבל מנוע 16 שסתומים ו-110 סוסים.

בדגמים האלו גיר אוטומטי מסוג AL-4.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עכשיו אני יותר מסובך :)

"אז 90 סוסים זה מנוע גודש ובסביבות 70 זה אטמוספרי."

אז איזה מנוע טוב יותר וחסכוני יותר בדלק ? ושקט יותר ?

אני לוקח רכב ידני רק מעדיף ויותר כייף גם לנהוג איתו =]

הבנתי שאוטומט לא כדאי להתעסק. ובנזין בכלל יהיה לי יקר הנסיעות (ויש הרבההה)

 

אשמח אם יענו לי גם על שאר השאלות, המון תודה :)

פורסם

הטורבו דיזל של הקסארה יותר חסכוני מהדיזל האטמוספרי מה גם שהדיזל האטמוספרי מרגיש כמו סוס מת.

הHDI יותר חסכוני מהTD.

לי היתה קסארה TD עם 349000 ק"מ ועכשיו יש לי HDI עם 252000 ושתיהן נוסעות בלי בעיה.

שים לב שיש נוזל קירור אמיתי במנוע ולא איזה מי ברז או מי ברז עם צבע. ועוד דבר חשוב במנועים האלה להשתמש בשמן איכותי 10W/40 חצי סינטטי או 5W40 סינטטי. שמן לא טוב ישר גורם למנוע להרעיש.

פורסם

תודה חבר

תוכל בבקשה לתת הבדלים בין הקסרה SX HDI משנת 2001

לבין הקסרה SX TD (שזה TDI נכון ?) ?

גם בצריכת הדלק שאמרת שה HDI חסכוני יותר עד כמה זה (כי אני לא רואה דגמים כאלה למכירה בכלל של HDI

לפי דבריך בכל אופן לא כדאי לקחת את הצורה החדשה דגם XD נכון ?

פורסם

נתחיל מהסוף, לא אמרתי לא לקחת את הדגם עם הדיזל הרגיל (דיברתי על שני הדורות, זה אותו מנוע), רק להיות מוכן נפשית לרכב לא מהיר.

הבדלים בין דורות הקסרה והמנועים:

קודם כל המנוע גדל ל2000 סמ"ק, לSX TD יש משאבת סולר מכנית לHDI חשמלית, הHDI היא כבר מסילה משותפת.

הבדלים לא גדולים בפנים הרכב, תוספת של עוד שתי כריות אויר בHDI, בד"כ רדיו דיסק מקורי, שתי מראות חשמליות במקום רק ימנית בTD.

לגבי צריכת דלק אצלי הTD עשתה 14.5 - 16 ק"מ לליטר והHDI עושה 16-17 ק"מ לליטר (זה יכול להיות גם קשור לעובדה שהTD היתה עם עוד 100000 ק"מ ומשאבת סולר אחרי שיפוץ שכנראה לא היה מוצלח במיוחד).

פורסם

אם ככה, מנוע HDI יהיה חסכוני יותר בסולר אני מבין, ושקט יותר גם ... כי זה לא מכני :)

השאלה אם כדאי להתפשר על 20 כוחות סוס בשביל HDI ?

מה עם שאר השאלות יש למישהו תשובה ?

פורסם

אצלי, בדיזל הכי פשוט (שנת 98 בלי טורבו), במהירות 110 קמ"ש - האוטו שקט כאילו אני בפרבר של עיירה ציורית בשוויץ.

 

אחרי שהחלפתי את כל הגומיות בחלונות לכאלה שאינן קרועות, גם לא שומעים את הרוח עקב האטימה האיכותית.

 

אין ספק שזה אוטו תענוג, אני שמח בשבילך שהחלטת לקחת אחת כזו. אני בטוח שתיהנה מכל רגע.

פורסם

היתרון העצום של מערכות HDI ביחס לטורבו-דיזל רגיל זה עניין ה-ש-ק-ט של המנוע (ולא רק שקט של רעשי כביש). מערכת HDI מדור הנ"ל מבצעת 3 הזרקות (מדובר ב Pre-Injection, Main-Injection ו- Post-Injection) כשמערכות חדשות עם מזרקים פיאזו-אלקטריים כבר מסוגלות לבצע 5 (!) הזרקות פר מחזור של צילינדר. מדובר בשיפור משמעותי ברעש הדיזל ביחס למנועים הישנים (טורבו-דיזל ללא מסילה משותפת).

 

מה שכן, מערכות ה HDI מאוד יקרות לתיקון - ומי שקונה מכונית עם מעל 200K ק"מ צריך לקחת בחשבון שהוא עלול לשפוך, בבוא העת, כמות לא מבוטלת של כסף על מזרקים ומשאבה. אורך החיים של המזרקים נע בממוצע בין 200K ל 300K ק"מ. לרוב כשהמשאבה כבר מתחילה להתפורר ולסתום את המזרקים מחליפים גם את המשאבה וגם את ארבעת המזרקים.

 

לעומת זאת, אחרי ש"התרגלתי" לעולם הדיזלים הקטנים והחזקים, אני דיי סולד מהדיזלים הנ"ל בנפחים של 1.9-2.0 ל'. רמת הויברציות שלהם והבלאי מסביב הם פשוט בליגה אחרת ביחס לדיזל קטן, חזק, שקט וחסכוני שעושה את העבודה פשוט בצורה מעולה.

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם ככה, מנוע HDI יהיה חסכוני יותר בסולר אני מבין, ושקט יותר גם ... כי זה לא מכני :)

השאלה אם כדאי להתפשר על 20 כוחות סוס בשביל HDI ?

מה עם שאר השאלות יש למישהו תשובה ?

 

למה להתפשר על 20 כ"ס בשביל HDI? הHDI הגיע עם 90 כ"ס כמו הTD ו110 כ"ס כאשר החזק שודך לתיבת הילוכים אוטומטית ומעט סטיישן ידניות.

פורסם

לעומת זאת, אחרי ש"התרגלתי" לעולם הדיזלים הקטנים והחזקים ? , אני דיי סולד מהדיזלים הנ"ל ? בנפחים של 1.9-2.0 ל'. רמת הויברציות שלהם והבלאי מסביב הם פשוט בליגה אחרת ביחס לדיזל קטן ?, חזק, שקט וחסכוני שעושה את העבודה פשוט בצורה מעולה.

 

איציק

 

היי איציק תודה רבה

אשמח אם תסביר את הציטוט לא ממש הבנתי למי מתייחס ...

×
×
  • תוכן חדש...