Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לקחתי לבדיקה סוזוקי ליאנה שנת 2002, יד ראשונה, 27,000 קילמוטר

הרכב הוא ממכר ותיק והקילמוטרז נמוך משום שהרכב שימש בעיקר את אשתו בניסעה של ממוצע חצי קילמוטר ביום.

על פניו הרכב נוסע מגיב ונראה מעולה.

אך בבדיקה צצו כמה ליקויים -

1. רעש במערכת שסתומים, דרוש ניקיון פנימי למנוע, מערכת הזרקת דלק / קטליזטור / חיישן למדה/חמצן - דרוש תיקון

2. זווית ציר אחורי פגומה

3. הזעת שמן תיבת הילוכים, שמן כהה בלאי דיסקיות הילוכים.

כל השאר שטויות כמו תיקוני צבע ופח, החלפת נורת פנס קדמי ושטויות בסגנון

בעקבות הידע ה""אדיר"" שלי במוכנאות רכב - אבקש את עזרתכם, מומחי הפורום הנחמדים בקבלת מידע על הליקויים הללו.

האם הליקויים חמורים? האם דורשים תיקון במיידי? מה זה לעזאזל קטליזטור?

תודה רבה וחג שמח לכולם.

פורסם

לירן שלום

אם בידך לסרוק ולעלות את דו"ח הבדיקה עדיף.

כיוון שאתה מעיד על עצמך כלא מבין, ייתכן ויש שם ליקויים שלדעתך אינם חמורים אבל ייתכן גם אחרת.

בכל מקרה למכונית שעברה מעט ק"מ יש בעיות הנובעות ממעט הקילומטר שהיא עברה כמו התייבשות גומיות מצבר לא במיטבו ועוד.

איני מכיר את הרכב ספציפי אבל אם יש לו חגורת טיימינג יש להחליף אותה כל 4-5 שנים או 80-100 אלף ק"מ מה שבא קודם. חלקנו זוכרים את הקילומטרג' ושוכחים שאם עברה תקופת הזמן יש להחליף. מכונית גם צריכה לעבור כל X קילומטר או כל שנה בד"כ מה שבא קודם, טיפול , ותחושתי כי גם כאן לא הקפידו על הזמנים.

בקש ספר טיפולים או לכו למוסך ותוציאו את היסטוריית הרכב מיומו הראשון, שם תוכל ללמוד לא מעט על עברו הטיפולי.

על פי מה שכתבת חלק מהדברים הם כסת"ח אבל יש דברים כמו שמן גיר כהה או דרוש ניקיון מנוע שמעידים אולי על אחזקה לא ברמה גבוהה.

זוית ציר אחורי פגומה - תחת איזה סעיף בדיקה , אם תחת סעיף בודי / שסי יש לבחון יותר לעומק + תיקוני הפח, תחת איזה רובריקה שובצו :משמעות גבוהה, נמוכה או שולית.

נראה לי שהרכב קיבל גם מכה בחלק הקדמי הוחלף פנס קדמי אני מניח, ולא הנורה של הפנס הקדמי כפי שכתבת. אני לפחות לא פגשתי בוחן שיכול לאבחן החלפת נורה אלא אם היא נורה שונה מהמקורית, ואם הוא אבחן כך שהוא יכתוב זאת בדו"ח.

עם המידע הנוסף אפשר יהיה לתת חוות דעת יותר מגובשת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה רבה על התגובה

אין בידי סורק כרגע אז אעתיק לך את כלל דף הממצאים:

1. מנוע - מערכת קירור - מערכת דלק - מערכת הצתה - לבדוק זמן החלפת רצועת תיזמון + מותחים וטיפולים שוטפים במוסך, רעש מערכת שסתומים, דרוש ניקוי פנימי למנוע, מערכת הזרקת דלק / קטליזטור/ חיישן למדה, חמצן - דרוש תיקון / החלפה

2. מערכת פליטה - תקין

3. סרן קדמי ומערכת היגוי - זווית ציר אחורי פגומה

4. קפיצים - תקין

שילדת רכב

_______

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקון כנף קדמי שמאל, הוחלף פגוש קידמי

ליקויים בעלי משמעות שולית: לחיצות בפח ופגמים בצבע

מערכת בלמים ללא פירוק - תקינה

צמיגים - תקין

מערכת תאורה - פנס חזית מט, אין תאריך על המצבר

העברת כח - הזעת שמן הילוכים, שמן כהה בלאי דיסקיות הילוכים.

מחוונים - תקין

זהו. זה הכל

חשוב לציין - הרכב עבר החלפת רצועת טיימנג בשנת 2007 (כשהיה 5 שנים על הכביש)

הרכב עבר טיפולים במוסך סוזוקי מורשה כל 10,000 קילומטר

בנוסף הרכב הוא ממכר הניתן להגדירו גם חבר אמין.

הכל מצויין וחתום בספר טיפולים מסודר שבעל הרכב הראה לי.

פורסם
תודה רבה על התגובה

אין בידי סורק כרגע אז אעתיק לך את כלל דף הממצאים:

1. מנוע - מערכת קירור - מערכת דלק - מערכת הצתה - לבדוק זמן החלפת רצועת תיזמון + מותחים וטיפולים שוטפים במוסך, רעש מערכת שסתומים, דרוש ניקוי פנימי למנוע, מערכת הזרקת דלק / קטליזטור/ חיישן למדה, חמצן - דרוש תיקון / החלפה

2. מערכת פליטה - תקין

3. סרן קדמי ומערכת היגוי - זווית ציר אחורי פגומה

4. קפיצים - תקין

שילדת רכב

_______

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקון כנף קדמי שמאל, הוחלף פגוש קידמי

ליקויים בעלי משמעות שולית: לחיצות בפח ופגמים בצבע

מערכת בלמים ללא פירוק - תקינה

צמיגים - תקין

מערכת תאורה - פנס חזית מט, אין תאריך על המצבר

העברת כח - הזעת שמן הילוכים, שמן כהה בלאי דיסקיות הילוכים.

מחוונים - תקין

זהו. זה הכל

חשוב לציין - הרכב עבר החלפת רצועת טיימנג בשנת 2007 (כשהיה 5 שנים על הכביש)

הרכב עבר טיפולים במוסך סוזוקי מורשה כל 10,000 קילומטר

בנוסף הרכב הוא ממכר הניתן להגדירו גם חבר אמין.

הכל מצויין וחתום בספר טיפולים מסודר שבעל הרכב הראה לי.

שים לב לנקודות באדום.

תחת סעיף המנוע הכניסו מספר אלמנטים שלא ברור מהם כלל מה מקולקל ומה לא, ויתכן שאחד מהם בלבד או כולם? יכול לפעמים לעלות לא מעט כסף ויכול להיות שאין שום דבר.

נקודה 3 לי לפחות לא ברורה על איזה ציר מדובר?

טיפול כל 10000 ק"מ בדיוק כפי שכתבתי לך בהודעה הראשונה . צריך לעשות כל 10000 קמ או כל שנה, מה שבא קודם. (בדוק בספר את הזמן המדוייק).

לכן צריךהיה הרכב לעבור 6 עד 7 טיפולים ולא 2 -3 כפי שעבר, וזה יכול להיות הסיבה לכל הדברים הלא כל כך טובים שאינם מאפיינים אוטו מתוחזק כהלכה וביחוד עם קילומטרג' כל כך נמוך.

בסה"כ כדאי לדעתי ללכת על הרכב ביחוד לאור ממצאי הבדיקה בנושא בודי / ושסי נקי.

תצטרך לבצע יישור קו -לך למוסך מורשה ( רצוי לא זה שבו חברך טיפל ) וקבל הצעת מחיר על כל הריג'קטים . גם פנס מט יכול להוות בעיה בטסט, כולל הנקודה עם הציר וזה יהיה בסיס למו"מ בינך לבין חברך המוכר בקשר למחיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אוקיי חבר, תודה רבה...

בגדול ענית לי הסוגיה הכי גדולה - האם ללכת על הרכב

בכל מקרה התכוונתי לגשת למוסך המרכזי ולטפל ברכב למצב של פיקס :)

רב תודות וחג שמח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...