Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים בפורום המדהים הזה.

שמי אילן ורציתי לשאול שאלה שלא מצאתי עליה תשובה רצינית ואיכותית עד היום.

הבנתי כי הסירו את העופרת מהדלק 96 על מנת להפחית בזיהום אויר.

השאלה היא אם גננים שעובדים עם מפוחים ומכסחות דשא צריכים גם להוסיף את התוסף האשלגני או שאין צורך בכך???

חיפשתי אינפורמצייה על כך באינטרנט ול מצאתי קצה חוט.

בעבר היה פורום לקורקינטים דווקא שדנו על הנושא הזה

www.korkinet.com

אבל הפורום כבר לא פעיל וכנראה שנסגר.

פורומים לגננים לא מצאתי ואין לי באמת את מי לשאול הריי כל בעלי תחנות השירות לטיפול בציוד כזה הם בעלי אינטרסים כאלה ואחרים.

 

אשמח לתשובה ממשהו שמבין באמת בנושא המעורפל הזה

 

נ.ב.

מצאתי ברשת עוד פורום של קורקינטים www.iks.co.il אבל לא נראה לי הגיוני לסמוך על תשובה של ילדים עם ציוד כמו שלי

 

בתודה מראש לעונים

אילן

פורסם

הוא דיבר על מנועי 2 פעימות - חרמש מכני וכו'.

אתה בטוח שבמנועי ה-B&S (הנפוצים בשוק) אין צורך בתוסף?

 

אגב - מדוע אסור להשתמש בדלק 96 במנועים עם ממיר? הבנתי שהוא נסתם מהעופרת שהייתה פעם בדלק, אבל מרגע שעברו לאשלגן - האם גם הוא עלול לסתום אותו?

פורסם

יובל תודה על התגובה שלך אבל אני מדבר פה על מנועי 2 פעימות ולא על המנוע של המכסחת הגדולה - שהיא בכלל עובדת על דלק 95 נקי ויש בה אגן שמן.

 

אני מדבר רק על מנועי 2 פעימות - ושוב השאלה היא האים חייבים להוסיף את התוסף האשלגני או שזה מיותר במנועים מסוג זה.

ראיתי שהשאלה הזו נשאלה גם בפורום הקורקינטים www.iks.co.il אבל אני לא מעוניין בתשובה של ילדים שאני לא בטוח שמהם תבוא לי הישועה...

 

מחכה לתשובה רצינית בנושא

אילן

פורסם

לא ניתן לגשת לאתר שהעלית, אבל בלי קשר.

 

אם תקרא את ההסברים הרבים על הצורך/איסור להשתמש בדלק נטול עופרת במנועים ישנים - תראה שהעופרת/אשלגן מוספים (אני מדבר על מנועים מודרניים, לא על ימים עברו, שם העופרת שימשה להעלאת האוקטן כדי למנוע צלצולים) לדלק בכדי "לשמן" (תכל'ס זה ליצור שכבת הגנה תוך כדי תהליך השריפה) את תושבות השסתומים.

 

מכיוון שאין במנוע שתי פעימות שסתומים, אלא רק מעברי יניקה/פליטה - אין לדעתי שום חשש משימוש בדלק נטול עופרת 95.

 

****עריכה - מצאתי התייחסות לשאלתך באתר של שברון האמריקאית (חברה מכובדת וגדולה לייצור דלק), שגם עונה לאחת השאלות שהעליתי קודם:

Two-stroke and four-stroke cycle engines (motorcycle, small utility, and other various recreational vehicle engines):

In general, two-stroke cycle will operate without problems on unleaded gasoline. These engines do not have valves, and most will actually benefit from using unleaded gasoline because of reductions in spark plug and combustion chamber deposits. Lead is not required to provide lubrication for pistons or piston rings, as is sometimes claimed. Owner's manual recommendations should be followed, particularly for new engines under warranty. Owners of older engines should contact the manufacturer for guidance in choosing a proper octane fuel, or to obtain service information about ignition timing and low compression kits which may be required for unleaded/low lead fuels of lower octane.

In discussion with Briggs and Stratton, a major manufacturer of small engines for lawnmowers, pumps, etc., they indicate that all post-1979 engines can use unleaded gasoline and that they do not anticipate any problems with pre-1979 engines for normal service. Where heavy-duty service is anticipated, they suggest a valve protector additive be used. All models of their industrial and commercial small engines can use unleaded regardless of age. We have also determined that the following makes can use unleaded gasoline regardless of age:

  • Continental
  • Homelite
  • Honda
  • Onan
  • Tecumseh
  • Wisconsin

בקיצור : שתי פעימות - חופשי עם נטול עופרת (הפעולה אפילו תשתפר), מנועי B&S 4 פעימות - שום בעייה לנטול עופרת עם מנועים בני פחות מ-30 שנה.
פורסם

אוקיי, לא הייתי ברור מספיק - שמר השלים את העבודה.

 

לשאלה - האם מנוע שתי פעימות צריך תוסף אשלגני (במקום עופרת) התשובה היא לא (שכן אין שם תושבות שסתומים עליהן מגן התוסף).

 

לשאלה לגבי מכסחות הדשא ציינתי שהם מנועי 4 פעימות ולכן יתכן שתיאורטית כן דורשים.

 

שמר השלים את המחקר.

:turn-l:
פורסם

עשיתי עם הווספה שלי (כן, וספה אמיתית, שתי פעימות) מאז רכשתי אותה קרוב ל-20K ק"מ, במהלכם היא תודלקה באוקטן 95 בלבד, למעט פעם אחת שבה הייתי נורא סקרן לבדוק מה יקרה אם אתדלק באוקטן 98 (אפשר להירגע, לא קרה כלום).

אין לה בעיה להסתדר עם הדלק הזה, ולא נראה לי שלציוד שלך גם תהיה בעיה איתו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

×
×
  • תוכן חדש...