Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על קניית רכב משומש, הרכב מיועד לנכה, לכן אוטומט חובה.

בנזין רצוי מאוד לאומת דיזל, כי במקרה הזה רכב אמור להחליף לנכה רגליים ויהיה מיועד לנסיעות קצרות - כיבוי והדלקת מנוע לעיתים קרובות.

לא רוצים לשים כיסא גלגלים על הגג או בבגז'. הכי נוח שכיסא גלגלים שלם ולא מקופל יהיה בתוך סאלון. לכן מיניבוס ניראה לי כמו בחירה אופטימלית. גם תנוחת ישיבה עדיפה לאומת פרייבט או מיני ואן. רצוי מאוד שגם צריכת דלק תיהיה טובה.

הסתכלתי על טרנספורטר T4. קיימת גירסת בנזין עם מנוע 5 צילינדר 2500 וגיר אוטומט.

מישהו מכיר דבר כזה? יש מאט מאוד טרנספורטרים T4 בנזין בארץ. האם מישהו יכול להגיד דבר מה על אמינות, זמינות חלפים, מחלות מיוחדות? יצא לי לינסוע פעם אחת ב-T4 עם 5 צילינדר 2000סמ"ק ידנית, התרשמתי מאוד לטובה ממנוע גמיש שסוחב טוב מאוד כימעט מסיבובי סרק.

לפי סקירה שעשיתי, רוב טרנספורטרים כאלה עברו שיפוץ גיר לפחות פעם אחת במהלך חייהן. מניח שזה מצביע על גיר בעייתי.

מה לגבי צריכת דלק?

מבחינת תקציב מדובר על רכבים מאמצע עד סוף שנות ה-90'.

רכבים שניכנסים תחת קריטריונים של מיני בוס, בנזין אוטומט הם: אותה טרנספורטר T4 עם גיר בעייתי ונדירה, ונדורה קצרה, אסטרו וספארי.

מבחינת אמריקאיות - איך אמינות שלהן? מבחינת מנוע מדובר על V6 4300 בנזין, איזו בערך צריכת דלק יש לרכבים האלה.

טרנספורטר מאוד נימצאה חן בעיני בגלל נפח מנוע צנוע (בתווקה שצריכת דלק תיהיה סבירה פחות או יותר, לפחות לאומת אמריקאיות). אבל מדאיג אותי שיש מאט כאלה בארץ וגיר.

אם נוסיף לרשימה דיזלים, אז שוב יש אמריקאיות עם מנוע V8 6500, אבל צריכה של אוטובוס לא מתקבלת על הדעת.

יש את מרצדס ויטו טורבו דיזל אוטומט, טוב בו כימעט הכל חוץ ממוניטין אמינות שלו. יש כמובן טרנספורטר T4, אבל בד"כ הקילומטרז' שלהם גבוהה מאוד.

כרגע אני מגשש אחר אופציות. כאשר דרישות עיקריות לסיכום הן:

• אוטומט
  • מיניבוס
  • רצוי מאוד בנזין
  • צריכת דלק נמוכה ככל שניתן
  • עלויות אחזקה נמוכות ככל שניתן
  • גודל צנוע עד כמה שאפשר (עוד פלוס לטרנספורטר)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לרכב בסגנון הטרנספורטר יש בעיה לעבור מכסא גלגלים בגובה הכביש למושב הנהג, אלא אם מתכוונים להתקין מעלון ברכב ואז אפשר להיכנס עם הכיסא פנימה על חשבון כיסאות שיש לפרקם כדי לאפשר נסיעה של הכיסא.

פורסם

תודה על התגובות, חברים. ירדתי מעיניין של ויטו.

על פניו ניראה שטרנספורטר אופצייה יחידה. איזה עוד מיניבוס בא עם מנוע בנזין ואוטומט?

מאוד מדאיג אותי עיניין של גיר אוטומטי שלו. האם זה אותו גיר שמותקן בדיזל? (מבחינת הספקים ומומנט בנזין ודיזל בדגמים האלו קרובים מאוד, כנ"ל סיבובי מנוע, לכן יש לי חשד שמדובר באותו גיר).

ראיתי כמה ספרי טיפולים של טרנספורטרים דיזל, רובם עברו שיפוץ גיר מספר פעמים, גם דיברתי עם בעלי טרנספורטרים בנזין, גם אצלהם גירים עברו שיפוץ.

האם יש אלטרנטיבות לטרנספורטר מבחינת גודל, צריכת דלק ואמינות? אמריקאיות אולי?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עוד רעיון שעלה לי:

טויוטה פרוויה: החלק הטוב בנזין אוטומט, רצפה שטוחה וכיסאות שמתקפלים לתוכה.

החלק הרע שמדובר על רכב ישן עם קילומטרז' גדול. סה"כ מדובר על רכב בן 15שנה+, האם אמינות שלו תיהיה ברמה של טרנספורטר סוף שנות 90'?

לפי פרוספקט שברשותי, ניראה שתנוחת ישיבה תתאים.

איך רכב הזה מבחינת צריכת דלק ואמינות? האם יש לו מחלות מיוחדות. האם גיר אוטומטי נחשב לאמין?

כמובן אשמח לשמוע עוד אלטרנטיבות.

פורסם

סבי וסבתי יבדל"א מתניידים על ונדורה קצרה בנזין שנת 95.

מבחינת אמינות הרכב, לא היו בעיות משמעותיות ב 5 שנים האחרונות.

מצד שני השימוש ברכב הוא בעיקר בעיר ולנסיעות קצרות, ככה שאני לא יודע איך האמינות בשימוש אינטנסיבי יותר.

צריכת הדלק גבוהה, אבל זה לא מאד רלוונטי לרכב שנוסע כלכך מעט.

מה שחשוב יותר לבדוק זה את המעלון, אם קיים כבר ברכב, או את מי שיתקין אותו אם מדובר ברכב ריק.

מדובר במערכת מסובכת שמעמיסה על מערכות הרכב ומועדת לבעיות ככל שהאוטו מתישן.

כל הפעמים שהם נזקקו לחילוץ היו בגלל המעלון שגמר על המצבר, לא עולה/יורד, לא נפתח במלואו או נתקע עם סבתי עליו בין שמים וארץ...

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

תודה על התגובה גיא.

מישהו יכול להגיד לי בבקשה מה צריכת דלק של ונדורה V6, לפחות בערך?

פורסם

1:4-1:6, נסעתי לא מעט ברכב הזה (בגרסא הארוכה) במסגרת עבודתי. רכב לא פשוט לתמרון, ההגה שלו פשוט זוועה (למי שרגיל לרכבי ספורט מתקשרים).

אני הייתי ממליץ להתמקד בטרנספורטר, הואנדורה ידועה כרכב בעייתי מבחינת חשמל (זוללת אלטרנטורים) אבל היתרון זה שהיא הרבה יותר נפוצה מהטרנספורטר ולכן יהיה יותר קל להשיג חלפים משומשים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עקב צריכת דלק, ירדנו מעיניין עם ונדורה. בינתיים בין אופציות היחידות זה אותו טרנספורטר בנזין. העיניין שמדאיג במיוחד זה עיניין עם גיר שעובר שיפוץ לעיתים קרובות.

• תוכן חדש...