Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש משהו שמאוד מסקרן אותי ואני רוצה לדעת איך זה עובד.

כיום יש הרבה חברות שמציעות רכבים פרטיים מיד ראשונה. הייתי בחברה אחת כזאת בקשר לרכב מסוים, וראיתי ברישיון 01, והשם של אותה חברה היה על הרישיון. מה שאני רוצה זה, הרי אותה חברה לא קונה את הרכבים מהסוכנות, נכון?

הם היו אצל אנשים ואז עברו למגרש, אז איך זה שברשיון רשום רק 01 ולא 02?

או שמה אני טועה והרכבים הגיעו מהסוכנות?

איך עובד כל הסיפור הזה? תודה.

פורסם

יד ראשונה זה 00 (בעצם רשום בעלים קודמים). כך, אחרי שהמגרש קנה את הרכב הוא היד השנייה ואתה תהיה השלישית (לך ברשיון יהיה רשום 02 בעלים קודמים כלומר אתה השלישי.

פורסם

סוחר מורשה אינו מעביר בעלות על שמו. הם בד"כ חותמים על כתב התחייבות על אחריות לרכב ועבירות.

אולם משרד התחבורה שופך אור על סוגיה כאן:

כלי רכב הנמכר לסוחר רכב מורשה יירשם על שם הסוחר, ובעת העברת הבעלות לקונה החדש לא תירשם "יד" נוספת ברישיון. בתקופה שבה נמצא הרכב ברשות הסוחר מותר לנסוע בו רק לשם בדיקת הרכב ועם שלט "במבחן".

כנראה שאתה תהיה גם יד 01 במקרה ותקנה ממנו.

פורסם

אני לא מדבר על סוחרים שהם בעלי מגרשים קטנים, אלא על חברות גדולות שהם בכל הארץ.

ואני לא ידעתי ש01 זה יד שניה. תודה על התגובות.

פורסם

שורת ה"יד" ברשיון רכב נקראת "בעלים קודמים". מי שקיבל את הרכב מהיבואן הרי שלא היו לפניו בעלים לכן המספר שם 00.

מי שהיה אחריו הוא יד שניה על הרכב אבל בעלים לפניו היה רק בן אדם אחד. מכאן 01 ככמות בעלים קודמים.

דינו של סוחר שמסתובב אם רכב בודד ומוכר "בשביל אמא שלו" ודינו של מגרש גדול זהה לצורך העניין.

פורסם
שורת ה"יד" ברשיון רכב נקראת "בעלים קודמים". מי שקיבל את הרכב מהיבואן הרי שלא היו לפניו בעלים לכן המספר שם 00.

מי שהיה אחריו הוא יד שניה על הרכב אבל בעלים לפניו היה רק בן אדם אחד. מכאן 01 ככמות בעלים קודמים.

דינו של סוחר שמסתובב אם רכב בודד ומוכר "בשביל אמא שלו" ודינו של מגרש גדול זהה לצורך העניין.

יד ראשונה זה 00 (בעצם רשום בעלים קודמים). כך, אחרי שהמגרש קנה את הרכב הוא היד השנייה ואתה תהיה השלישית (לך ברשיון יהיה רשום 02 בעלים קודמים כלומר אתה השלישי.

אנשים יקרים למה לתת תשובות לא נכונות .

אם אתם לא יודעים פשוט אל תענו ותגרמו לאנשים לטעות בגלל בורות.

לטל!

במידה ורשומה שם החברה ולמטה ברישיון רשום:

"היו בעלים קודמים רישיון מופקד"

כלומר כרגע הרכב הוא על "תו סחר" ומותר לנסוע בו רק עם ביטוח סחר של החברה או שלט "במבחן".

כמובן שאם כתוב לך ברישיון שם פרטי והמקום זה מגרש סוחרים קטן רוב הסיכויים שאין לו תו סחר.

ברוב המקומות הגדולים כמו חברות ליסינג או מגרשי טרייד אין של היבואנים יהיו הרכבים על תו סחר ואתה תהיה היד השניה.

• תוכן חדש...