Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מהי צריכת שמן נורמלית במאזדה 3 (נפח מנוע 1600) שאו-טו-טו סוגרת 100,000 ק"מ?

האם זה צריך להיות מורגש במדיד השמן?

ולמקרה הספציפי: קניתי את המאזדה 3 שלי (מודל 2005) עם 92,000 ק"מ על השעון. המכונית היתה אז אחרי טיפול ומפלס השמן הראה על הקו העליון של המדיד. 7,000 ק"מ מאוחר יותר מפלס השמן עומד על בערך 2/3 מהקו המקסימלי במדיד.

האם זה אומר שהמנוע נכנס לקטגוריה של "אוכל שמן"? :-(

פורסם

כן, תמיד הרגשתי צריכה מסוימת של שמן במאזדה3 1.6

ניתן להקטין את הצריכה באופן ברור ע''י שימוש בשמן סינטטי מלא. אני משתמש בסינטטי מלא כל חייו של הרכב.

הצריכה היא תוצאה של אי הרצה של המנוע ב-1,000 ק''מ הראשונים, אך לא מצביעה על בעיה טכנית.

המשך להשתמש ברכב ללא חשש, שים לב למפלס השמן.

בהצלחה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

והשאלה עדין תלויה ועומדת: מה אמורה להיות צריכת השמן הנורמלית של מאזדה 3 1.6 (שאגב, לפני הקניה נבדקה במכון והמנוע נמצא תקין לחלוטין)?

פורסם

עד ליטר שמן ל10,000 ק"מ. בתנאי נהיגה סבירים .

זו צריכה נורמלית לרכב עם 100K ק"מ .

בדוק פעם בשבוע בבוקר כאשר הרכב חנה למשך כל הלילה ובמישור.

פורסם
והשאלה עדין תלויה ועומדת: מה אמורה להיות צריכת השמן הנורמלית של מאזדה 3 1.6 (שאגב, לפני הקניה נבדקה במכון והמנוע נמצא תקין לחלוטין)?

תלוי באופי השימוש ברכב וגם בתכונות השמן עצמו.

פורסם

תלוי איזה סוג שמן אתה משתמש ? איזה צמיגות ?

מה תנאי הנסיעה ?

כל זה משפיע על הצריכה , וזה משתנה מרכב לרכב

הייתי ממליץ לך לעבור לשמן סינתטי ולעקוב אחרי מפלס השמן על בסיס שבועי .

פורסם

לגבי סוג השמן: אין לי שמץ, הטיפול האחרון נעשה במסגרת חברת הליסינג שממנה נרכש הרכב.

לגבי תנאי הנסיעה: סטנדרטי, הייתי אומר. נסיעה משולבת, כשרוב הקילומטרז' נעשה בנסיעות בין עירוניות. לפעמים לוחץ על הדוושה, לפעמים פחות, בהתאם לתנאי הדרך.

מה דעתכם, האם כדאי להחליף את השמן כבר עכשיו או לחכות לטיפול הבא (עוד 8K ק"מ, אי"ה)?

תודה!

פורסם

ע"פ ספר היצרן מאזדה 3 לא אוכלת שמן ,היצרן ממליץ שחסר שמן להיכנס למוסך לבדיקה,אולי יש נזילה ?

השמן המומלץ הוא 5-30 סינטטי מלא .

ממליץ להחליף שמן בגלל שלא ידוע מה סוג השמן במנוע ,אולי שמן לא מתאים גורם לבעיה ויגרום לבעיות נוספות בעתיד.

הטיפול הוא ב 15000 ק"מ ,היצרן ממליץ לקצר טיפולים כשנוסעים הרבה בעיר.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

הרבה סיבות יש לאכילת שמן, הוא נדרש לביצוע פעולות מרובות בתוך המנוע ומתבלה ביחס ישיר למצב המנוע. אז כמו שכבר ציינו פה, לדעתי חייב להיות סינטטי מלא, מיוצר ע"י אחת מחברות השמנים שמאזדה ממליצה עליהם.

במידה ואתה מעוניין להוסיף שמן מפעם לפעם, השתמש באותו שמן בדיוק, אל תערבב. כך תשמור טוב יותר על האוטו שלך

פורסם

החלף שמן לפי היצרן 5-30 סינטטי מלא של חברה מוכרת ופילטר שמן למקורי, ואז תיבדוק עם הרכב אוכל שמן, מה גם שתוכל לדעת איזה שמן יש במנוע ולא תוסיף שמן על שמן שלא ידוע איזה סוג יש במנוע.

יתכן ובליסינג שמו שמן לא מתאים שגורם לאכילת שמן ובהמשך לנזקים אחרים.

תיבדוק לאחר מספר שעות שהרכב עמד כי אין נזילות מהמנוע או מבורג ריקון שמן .

פורסם

קניתי את המאזדה 3 שלי (מודל 2005) עם 92,000 ק"מ על השעון. המכונית היתה אז אחרי טיפול ומפלס השמן הראה על הקו העליון של המדיד. 7,000 ק"מ מאוחר יותר מפלס השמן עומד על בערך 2/3 מהקו המקסימלי במדיד.

האם זה אומר שהמנוע נכנס לקטגוריה של "אוכל שמן"? :-(

מהתיאור שלך אני למד שחסר לך פחות מחצי ק"ג שמן כדי לחזור למפלס שהיה בערב הטיפול.

לדעתי חצי ק"ג שמן ל- 7.000 ק"מ זה סביר למדי למנוע עם ותק כזה.

תמשיך לעקוב, אני לא הייתי מחליף שמן אלא ממשיך לנסוע עם הקיים.

פורסם

לרכב שלי , מאזדה 3 2004 (89,000 ק"מ), אין "אכילת" שמן בכלל. אני מחליף מטיפול לטיפול ולא צריך יותר. כך שלא נראה לי סביר שיהיה חוסר אצלך ברכב. למרות שאני נוהג במהירויות גבוהות ומושך הילוכים מדי פעם, לא חסר שמן.

פורסם

ישנם מיקרים, שאכילת השמן מקורה בהרצה קלוקלת או הרצה שבכלל לא נעשתה.

אם הרכב שלך שירת כל חיו בבעלות פרטית והרכב נשוא השרשור היה במקורו בליסינג - נדמה לי שזה מסביר משהו.

פורסם
ישנם מיקרים, שאכילת השמן מקורה בהרצה קלוקלת או הרצה שבכלל לא נעשתה.

אם הרכב שלך שירת כל חיו בבעלות פרטית והרכב נשוא השרשור היה במקורו בליסינג - נדמה לי שזה מסביר משהו.

כתבתי בהתחלה

הצריכה היא תוצאה של אי הרצה של המנוע ב-1,000 ק''מ הראשונים, אך לא מצביעה על בעיה טכנית.

• תוכן חדש...