Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציטוט של מישל

מה לעשות שאם נתחיל בארגון אליפות ראלי הרי ברור שזה יתרסק עוד לפני סיום העונה הראשונה מהסיבות שמניתי לעיל, אם לא תשכילו להבין ולהכיר שאין ברירה ושצריך לבנות את הספורט מהיסוד , התפתחות הענף לא תמריא !!

מאיפה היידע ? מאיפה לקיחת האחריות שזה יתרסק? אם דברים מאורגנים נכון הכל ידפוק כמו שעון

לא מסכים איתך בפירוש לא מסכים

מירוצי ראלי כבר היו פה ומאז גם בגרנו וגם החכמנו

דווקא מירוצים כמו אשקלון דאז לא יצליחו היום לדעתי

העולם השתנה מה לעשות?

מירוצי מכוניות

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גמליאל

עם יד על הלב, באמת ובתמים הGT שלך מסוגלת לעמוד עם בולמים טובים באיזו תחרות ראלי לשמה?

הלחמות,כלוב,חיזוקים,תהיה רציני בחייך.

דני

זה מה שאני אומר הגיטי שלנו מתאימה למה שיש בארץ לא לחול.

והיא עברה את כל מה שציינת.

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם
מישל צודק

יש מקום לצעירים ולספרינטים ויש מקום גם לראלי (תודה על כך שאתה שולח אותנו לשכנים,שם היינו וגם נהנינו)

המדינה השכנה לא פחות ענייה מאיתנו ושם מתחרים בראלי ברמות גבוהות.

הויכוח הישן נושן ההזה כל פעם מרים ראש מחדש וסתאאם!

אין שום מדינה בעולם (אחלה משפט) שיש בה רק את מה שמישל רוצה, מה לעשות? בלי ראלי לשמו אין ספונסרים.

גמליאל

מה שיקבע בארץ איזה מכוניות יהיו תקניות ,זו ההתאחדות המקומית (אירדא) :lol: הדבר היחידי שעליו לא יהיו פשרות זה ציוד הבטיחות.

מה שכולם צריכים לקחת בחשבון זה שאם אי פעם בעתיד נרצה לשתף מתחרים מחו"ל או להשתתף במירוץ המוכר ע"י FIA, מכוניות אלו יהיו פסולות.

מסכים איתך!בטיחות מעל הכל.

כרגע מי שקובע מה תקין ומה לא זה ברוך לביא,אם מבחינתי הוא נתן לי אישור שרכב כשיר אני אומר אמן..מה יהיה לגבי מי ייקבע אחכ,מי שתרצה :)

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם

חברים,

זה לא המקום לוויכוח בין ראלי קרוס, ראלי, אוטו גראאאס או ג'ימקנה.

בקשר להערות לגבי עמידות הרכבים.

בקשר לאמינות הרכבים, בראלי הכי קרוב לראלי שהיה לנו לפני שנה וחצי, שהיה מורכב מ80 ק"מ של ספיישלים התוצאה הייתה.

מקום ראשון יובל מלמד.

מקום שני אמיר גמליאל.

מקום שלישי נדב קוניאצ'ני.

מה שאומר שגם הרכב שלי וגם של אמיר יכול לסיים מרוצים, ושכאשר המרחקים מתארכים העניינים הופכים להיות יותר תלויים בכישורי הנווט, הנהג (מעבר ל"לתת בגז") וההתאמה בינהם!

כך שכמו שכבר אמרתי, לדעתי GT ב90 אלף ש"ח זה בהחלט אופציה טובה כרגע. זול זה לא, אבל זה יותר זול מלנסות להיכנס לקטגוריה של הSTI עם רכב מיושן (V2-V6) ב 150-200 אלף ש"ח ולהתחרות על מקום רביעי.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
כמי שהיה מעורב בבניית 2 - 3 רכבים כאלו בארץ - לא פחות מ - 60,000 כיום.

מי שרוצה תחשיב - שיחפש שרשור שפתחתי בעבר בנושא.

בגדול:

עלות הרכב 20K - כולל יישור קו למנוע וגיר, פרונט, גומיות וכו'.

תיקון הרכב כולל ריתוכים וצבע כ - 10K

כלוב 10 נקודות (ברגים) כ- 5K

כסאות כ 3K

חגורות כ - 3K

מתלים כ - 8K

צמיגים (6 עד 8 לפחות) כ - 5K

שונות (כיבוי אש, חשמל, סטראטים, תומכי מנוע, מגן גחון וכו') כ - 5K

ועברת 60K לפני עבודות ההרכבה, קסדות, ביגוד וכו'.

לא כולל עגלה.

לכן - אם יובל (או כל מישהו אחר) מוכן למכור רכב 4X4 מוכן בצורה טובה למירוצים בארץ ב 90K - זה מחיר מציאה.

למי שאין נגישות לעבודה חינם (מוסך וכו') - לא הייתי מציע לבנות רכב 2X4 אלא לקנות אחד מאלו שמוצעים למכירה (יש לפחות 2 שאני יודע עליהם כיום). האחזקה השוטפת של רכב 2X4 כזה - הרבה יותר זולה משל רכבי ה 4X4.

מה עדיף?

תלוי בתקציב!

אלון

תודה אלון!ֿ

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם
חברים,

זה לא המקום לוויכוח בין ראלי קרוס, ראלי, אוטו גראאאס או ג'ימקנה.

בקשר להערות לגבי עמידות הרכבים.

בקשר לאמינות הרכבים, בראלי הכי קרוב לראלי שהיה לנו לפני שנה וחצי, שהיה מורכב מ80 ק"מ של ספיישלים התוצאה הייתה.

מקום ראשון יובל מלמד.

מקום שני אמיר גמליאל.

מקום שלישי נדב קוניאצ'ני.

מה שאומר שגם הרכב שלי וגם של אמיר יכול לסיים מרוצים, ושכאשר המרחקים מתארכים העניינים הופכים להיות יותר תלויים בכישורי הנווט, הנהג (מעבר ל"לתת בגז") וההתאמה בינהם!

כך שכמו שכבר אמרתי, לדעתי GT ב90 אלף ש"ח זה בהחלט אופציה טובה כרגע. זול זה לא, אבל זה יותר זול מלנסות להיכנס לקטגוריה של הSTI עם רכב מיושן (V2-V6) ב 150-200 אלף ש"ח ולהתחרות על מקום רביעי.

נדב

צודק צודק צודק!

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם

נדב

אם אתה לוקח את התוצאות שציינת ולפיהן אתה קובע עובדות אז אתה לא ממש מבין עד כמה אתה לא מציאותי !

אתה מוזמן לקחת אחורה את תוצאות מירוצי הראלי (אם אפשר לכנותם מירוצי ראלי ) האחרונים של ה-3 שנים האחרונות ותבין מהר שתחרות כלל לא היתה !כמה השתתפו וכמה סיימו ? אחוז המסיימים היה זעום .!!

באליפות שמעניינת ומכבדת את עצמה היא חייבת השתתפות של לפחות 25 רכבים שיסיימו את העונה ולא רק במירוץ הפתיחה, אחרת זה לא יוכל להצדיק את קיומה.

מבלי לפגוע בתוצאות שלך ושל אמיר, אל תשכח שכאשר יהיו בעתיד צוותי ראלי מיומנים ותחרותיים אז הרכבים יעבדו פי 2 יותר קשה ,ומן הסתם הנזקים יגדלו ,כך שמי שירצה לנצח או לסיים עונה שלמה במקום מכובד כדי שהספונסר שלו ימשיך הלאה ,יהיה חייב להשקיע רבות ברכב ובאימונים וכו'.. , כך שסוגי הרכב כמו שלך ושל גמליאל לא יוכלו להשיג תוצאות .

לגבי אלה החולקים על דעתי לגבי העתיד , זכותם ולגיטימי שלא להסכים, אך בדעה זו אני לא לבד ,ותשאלו ותיקים ומכובדים אחרים כגון, רמי שוכטוביץ , און יעקובסון ואחרים שלא הסתירו שזו הדרך הנכונה להתפתחות הספורט אצלנו ,לכן היגיע הזמן לצאת עם תכנית נכונה לבניית הענף ולשמוע דעות של אחרים על אף שלא כל כך מדברים גבוה גבוה ושדעתם נשמעת בפורומים צנועים יותר ...

שבת שלום

מישל

פורסם

בוא נפתח קלפים מישל

תן לרמי שוכטוביץ' נווט ברמה שהיתה לו בקפריסין עם אירועים בארץ ונראה מה תהיה עמדתו האישית

לך יש אינטרס אישי (לגיטימי ) לכן כמפיק אירועים צנועים עמדתך ברורה.

און יעקובסון? לא יודע

לגבי פורומים צנועים? לא מכיר מקום כזה אם אתה מתכוון מפה לאוזן? זה לא פורום.

אתה מנסה להמציא גלגל בעמדתך הנחרצת שלא מבוססת לצערי על שום הגיון שיש לבטל ראלי בישראל ולתחר בספרינטים.

ואני חוזר ושואל אותך מאיפה היידע? מאיפה הנסיון? (עמדה אישית לא מספיקה)

תבדוק מימצאים,תבדוק מדינות,תראה מחקר, אתפלא אם תמצא.

מי שאוהב ראלי ואני ביניהם נמצא דרך להתחרות,מי שאוהב את הספרינטים יהנה גם הוא,יש מקום לכולם ,אתה פוסל!

עדיין לא מבין למה?

ועשה לי טובה בנימה אישית רד מהרמיזות הצפונות שלך רוצה להתעמת? ענה לעניין.

אחלה שבת

מירוצי מכוניות

פורסם

מישל כתב

",לכן היגיע הזמן לצאת עם תכנית נכונה לבניית הענף ולשמוע דעות של אחרים "

רוצה לשמוע על תוכנית,אולי אתה תעלה תוכנית כזו? אשמח לעזור,אבל מה? טובה קטנה אבקש, תארגן, לא רק ביקורת

מירוצי מכוניות

פורסם

הספורט צריך להתפתח מכל הכיוונים:

ראלי

ראלי ספרינט

ראלי קרוס ודומיו

גימקנות וספורט עממי

דראג

ראלי רייד

עבירות

וסליחה אם שכחתי משהו.

התוכנית לפיתוח צריכה להיות של כל הנ"ל ולא לתחום ספציפי.

זו הסיבה שאנו מתעקשים על התאחדות אחת, שלא כל אחד ימשוך לכיוון שלו ובסוף לא יצא כלום.

מקווה שיבינו את זה פה ובמשרד הספורט.

שחף

E.s.o הנדסת חשמל.

יעוץ, תכנון והקמת מערכות חשמל, תאורה ואוטומציה

פורסם

שחף

התאחדות כזו הוקמה בשנת 2006 למען כולם,כיום משתמשים בהתאחדות הזו הכידונאים שקנו את ההתאחדות בנזיד עדשים

תשאל בפורום מי התנגד להתאחדות כזו אז? ותקבל תשובה למה קראו ליהודים עם קשה עורף

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

שחף ידידי !

אכן שכחת את התחום העיקרי שבכל מדינה מתוקנת מהווה

בסיס לכל הספורט המוטורי מרוצי מכוניות מה שבארץ הקודש מכונה מרוצי אספלט/ מסלול וכ"ו אפילו

מונח ראוי לשמו אין לנו .

להמחשה בלינק המצורף ,בראש הרשימה ולא סתם ,:Car racing

http://www.msauk.org/site/cms/contentviewarticle.asp?article=764

לעצם העניין אתה ומישל צודקים אי אפשר לבסס ספורט על כמה עשרות (הלואי) שביכולתם להחזיק קבוצת " ראלי" וכל

האופרציה הדרושה . צריכה להיות תוכנית פעולה לקידום ענפים נגישים למספר רב ככל האפשר של ספורטאים ,

ואת זה IRDA צריכה להוביל - אבל כבר אין כח להתווכח על העניין . לפי מה שאני שומע

נשארה רק עוד תקנה אחת ( האם למישהו יש מידע מוסמך?) ואז נראה מה יהיה .

טוני

פורסם

דני

כל וויכוח או דיון איתך לא יכול להסתיים בטון רגוע כאשר משהו אינו באותה דעה שלך!

לי ולאחרים מותר להביע דעה ואתה תמיד מפרש את כוונות האחרים , אבל אין דבר , תמשיך זה לא מפתיע !

לגבי רמי שוחטוביץ , הרי הזכרון שלך כרגיל לא משהו וגם סלקטיבי , הרי לך הציטוט המדוייק של שוחטוביץ שנכתב על ידו בפורום הצנוע בתאריך 4.12.2008 ,לפני כמעט חודשיים כאשר "בעיית נווט" עדיין היתה שרירה וקיימת.

""מרוצי הראלי בעולם הם בהחלט העיקר.אבל אנחנו לא העולם.ולפי דעתי עם החוק ה"מעפאן" וכל אותם אגודות למלחמה בנהגים וכל מה שזז.לא יהיו פו שום מרוצים שמזכירים אפילו מרחוק מרוץ ר א ל י אמיתי.(אפילו לא נוביס)לכן וזו דעתי כרגע יש להתרכז בקיום ארועי ספרינט קצרים וארוכים.ולשמור על הגחלת שהולכת ונכבת...ואחרי שנהיה גיבורים ונעשה עונה אחת ***+-*** חוקית.ולכולם יהיה כסף להרשמה לתקן.ולשמור את המכוניות במצב טוב ותחרותי.אז אפשר לדבר על מיני מיני מינ מי ראלי או משהוא שמזכיר מרוץ ראלי ושיעלה כמו דירת שני חדרים ""

אם אתה רומז שרמי מביע עמדה זו כי זה מתאים לאינטרס האישי שלו , אני חולק נחרצות על כך וחבל שאתה מציג אותו כך !!

אמרת נכון - אותך מעניין רק ראלי בלבד , לגיטימי, אך אותי מעניין לא רק ראלי לכן אני חרד כשאני רואה לאן אתה מוביל !

מישל

פורסם
הספורט צריך להתפתח מכל הכיוונים:

ראלי

ראלי ספרינט

ראלי קרוס ודומיו

גימקנות וספורט עממי

דראג

ראלי רייד

עבירות

וסליחה אם שכחתי משהו.

התוכנית לפיתוח צריכה להיות של כל הנ"ל ולא לתחום ספציפי.

זו הסיבה שאנו מתעקשים על התאחדות אחת, שלא כל אחד ימשוך לכיוון שלו ובסוף לא יצא כלום.

מקווה שיבינו את זה פה ובמשרד הספורט.

שחף

שחף

מסכים עם כל מה שכתבת רק בשינוי מהותי וחשוב להצלחת התכנית - סדר העדיפות שאנו חייבים לשנות בגלל מציותנו העגומה :

1.גימקנות וספורט עממי+ דראג+דריפט+ימי מסלול עממיים וכו'....

2.ראלי ספרינט+ אוטגראס

3.ראלי קרוס ודומיו

4. ??? (אספלט)

5.????(אספלט)

6.ראלי

הסדר בין הסעיפים 2 ומטה יכול בהחלט להשתנות אך ברור שראלי יהיה בסוף ולא בהתחלה !!

מישל

• תוכן חדש...