Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השטה של ג'יפון לאירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו משפחה שרוצה לטייל בדרום אירופה. מאחר ואנחנו מחזיקים (ונקרעים) שני רכבים פרטיים חשבנו להשיט אחד מכלי הרכב לאירופה בקיץ ולטייל. ברור שזה לא לגמרי משתלם אבל בגלל האפשרות לקחת ציוד קמפינג מהארץ ארוז ברכב, נשמח לשמוע ממי שכבר עשה דבר דומה. נסיתי לברר אצל רוזנפלד בחיפה(חברת ספנות) לגבי לוחיות הזיהוי שיהיו על הרכב (אנטישמיות אתם יודעים..) וגם בממסי אבל אף אחד לא יודע. בפורום למטייל בישרו לי שבירדן ומצרים זה קיים(את זה כבר ניסיתי) אבל השאלה מה קורה ביוון, איטליה, קרואטיה, אלבניה וספרד.

תודה,

הצדרים.

פורסם

לוחית רישוי ישראלית, בלי דגל ישראל ועם רקע לבן במקום צהוב.

כמה כסף לוקחים לך על ההובלה ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

על אף הפיתוי והריגוש בלקיחת הרכב הפרטי לאירופה, הבא בחשבון שתאונה - באשמתך אם לאו - תביא את הטיול לסיומו העגום.

עכשיו, דמיין את זה קורה במדינה אומללה כמו אלבניה או חלק ממדינות יוגוסלביה לשעבר בהן תעבור.

אפילו קלקול מכני יהפוך שם לסרט של קוסטוריצה.

אגב, תתכונן לשוטרים מושחתים שינסו לעשות עליך קופה בגלל "עבירות" שלכאורה ביצעת.

ממליץ לך לטוס או להפליג לפיראוס(אתונה), לשכור שם רכב איכותי מחברה בינלאומית ולקנות לעצמכם שקט נפשי.

----

ונסיים בסיפור אמיתי שקרה לרעייתי ולי לפני מספר שנים: נכנסנו למונטנגרו(מדינה יפהפיה) עם מכונית שכורה מקרואטיה. למותר לציין שהוזהרנו מראש על היותן של לוחיות קרואטיות במונטנגרו סדין אדום ופרצה קוראת לגנב...

היה זה כביש כפרי ומפותל, על קו החוף האדריאטי. אחד הכפרים היה מאחורינו והמהירות תומררה ל-60 קמ"ש. התקרבתי לסיבוב, תמרור חדש הורה על 50, האטתי (כי מי רוצה להיחלב בחופשתו???) בהתאם - ובמרחק 50 מטר תמרור נוסף התיר 60 מחדש...

בעודי חולף על פני התמרור הראשון(על 50), קופץ לכביש שוטר מבוגר ומסמן לי לעצור.

-סרבו-קרואטית?

-לא

-אנגלית?

-לא

התפשרנו על הגרמנית הבינונית שלי והקלוקלת שלו. אמר לי שנסעתי מהר.

-כמה מהר?

-50

-אבל זה מה שמותר - והנה אותו תמרור שמתיר 60 בעוד 20 מטר.

-כן, הוא אומר לי, אבל בין התמרורים(50 מטר!!) המהירות המותרת היא 40.

-תראה לי את השילוט, אני מקשה.

-לא צריך, הוא עונה. בשביל זה אני פה :twisted:

-זה יעלה לך 50 יורו, הוא אומר לי.

-אין לי. מי מסתובב עם כל כך הרבה יורו במדינה בלקנית, שאלתי.

הוא דפק את חיוך הנוכל השרמנטי והניח על כתפי יד אבהית. שוטר מבוגר, משופם. אולי רעה פעם זונות בהמבורג.

-טוב תביא 30..

-אבל אין לי..

-אז כמה יש לך?

9 יורו היו כל המט"ח שהחזקתי בארנקי באותו הרגע. היתר היה בכיס אחר :wink:

-טוב, אז תביא את ה-9 ושתהיה לך נסיעה טובה.

עיניו ברקו בעודי מושיט לו את האתנן. בטח חלם על טנק הדלק שהוא הולך למלא בזסטוה(פיאט מקומי)600 שלו, כמותה יוצרו שם עד 1986!

נסעתי משם בעודו מצדיע לי ומחייך. חייכתי גם אני לרעייתי. המשכנו.

הסטייק עם גבינת הצאן המותכת שאכלנו בהמשך (נייגוטשי סטייק), היה טעים במיוחד. אולי הטוב שאכלתי בחיי.

אל תפספסו את זה אם אתם באזור :-)

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

שלום וצהרים טובים,גם אני טילתי בארופה עים הזיפון (דה שבו)שיצאתי מהארץ על המעבורת "סילבר פלומה"וזה היה ליפני כ20 שנים אז בטח היום זה שונה,אז זה היה חברת מנו ספנות,בבן יהודה ת"א.גם אז אמרו לי ליצבוע את המיספר בלבן,אז צבעתי אותו במעבורת וחבל.מספר לבן זה אוטו יווני ובהרבה מקומות חשבו שאני "הומו"והיו לי חויות משעשעות.מספר צהוב זה היה הולנד או גרמניה וכול מעבר גבול יבדקו טוב טוב "סמים"אז קח בחשבון.מיספר צהוב אוהבים יותר בארופה!.מישטרה?כן היו כמה פעמים ששוטר רצה לעשות עלי קופה.אההה חשוב מאוד זה הביטוח,לקחתי מעבורת אחת עד יוון ,נסיעה של כ400 ק"מ ביוון וחיבו אותי בביטוח יקר מאוד מינימום לחצי שנה.משם עוד מעבורת ל"ברי" בדרום איטליה 3ימים על הים,ושוב ביטוח כי הביטוח של יוון טוב רק ליוון.אז יותר טוב וזול מחיפה ישר לדרום איטליה.(לומדים)זהו חייב לציין שהטיול כולו היה כ40000 ק"מ ולא ניתקעתי אפילו פעם אחת.סיטרואן דה שבו!אשמח לענות אים יהיו שאלות.

• תוכן חדש...