Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לא מניע בלי קצת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחרי יומיים של חיפושים אחר הבעיה, היא נפתרה!

בחיפושי אחר צנרת לקויה\סדוקה, לא מצאתי שום גורם לקוי.

כמעט והתייאשתי והיום בבוקר לפני העבודה אמרתי לעצמי שאני פשוט חייב למצוא את הבעיה: 6 בבוקר, אני מתחת לאוטו מחפש צנרת לקויה - טה-דם! איזו צינורית קטנטנה התחבאה לה מאחורי הטנק דלק, היא הייתה סדוקה - כמעט גמורה.

החלפתי אותה - בום האוטו מניע בנגיעה.

תודה לכל העוזרים

מארק.

אצלי בפלימות היתה בעיה די דומה

בזמן נסיעה -בעיקר מהירה המנוע היה נכבה פתאום. לאחר בדיקה -התברר שמסנן הדלק מפלסטיק לפני הקרבורטור סתום לגמרי למרות שחיצונית נראה תקין.

אבל לאחר החלפה של המסנן נשארה הבעיה. במוסך אמרו ש... מיכל הדלק סתום-נו באמת.

לאחר חילופי דברים הם עשו דבר פשוט מאוד-הכניסו אויר בלחץ דרך פתח המילוי של המיכל. והנה פלא פלאים-צינורית דלק לפני המשאבה נוזלת- סדוקה חזק ופשוט סחבה אויר.

עלות: 50 שקל לעומת ניקוי מיכל שרצו על זה 1000 שקל.

מסקנה : חברים אל תיחפזו לרוץ ולהחליף סתם חלקים- אבחון=זה שם המשחק.

וזה מזכיר לי את החשמלאי החוכמולוג שרצה לעשות חגיגה על המנוע של הפלימות ולהחליף מליון חלקים בגלל ניצוץ חלש..

הבעיה נפתרה על ידי חיבור ישיר עם מתג בין הפלוס של המצבר לפלוס של הקויל.

עלות 10 שקל וחצי שעה עבודה.

כל טוב לכולם

פורסם

ידוע שמוסכים, רובם לצערנו רוצים לתפוס טרמפ על תקלה קטנה ולהוסיף עוד מלא דברים לא קשורים, אני לא יודע מה היה המחיר שלי אם הייתי הולך למוסך. תקלה: צינורית גומי של 6 ס"מ ושני בנדים :)

הוא היא והם יוצרים את האני

פורסם

אתה רואה- אכן, אחת מהצינוריות גומי! :-) סביר להניח, שבמוסך היו אומרים לך, שיש "סטימה במיכל- צריך לנקות", "משאבת דלק הלכה", ועוד מיליון ואחת דברים... לפעמים, אגב, גם מחוסר ידע, ולא רק מרוע לב- רק, שתמיד זה יהיה לטובתם, ולא לטבת הלקוח, משום-מה!:?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אתה רואה- אכן, אחת מהצינוריות גומי! :-) סביר להניח, שבמוסך היו אומרים לך, שיש "סטימה במיכל- צריך לנקות", "משאבת דלק הלכה", ועוד מיליון ואחת דברים... לפעמים, אגב, גם מחוסר ידע, ולא רק מרוע לב- רק, שתמיד זה יהיה לטובתם, ולא לטבת הלקוח, משום-מה!:?

והכי מצחיק שבסוף אתה יוצא מהמוסך והבעיה נשארת ,

אבל המוסכניק אומר לך ,, נו , החלפנו משאבת דלק (שלא צריך ) , פילטרים (שלא צריך ) ,

עשו ניקוי קרבורטור (שלא צריך ), עכשיו לפחות יש לך את זה חדש ,

נו - ותסביר לו שרק רצית לפתור את הבעיה לא להחליף למשאבה חדשה

או ניקוי קרבורטור .... חחח

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
והכי מצחיק שבסוף אתה יוצא מהמוסך והבעיה נשארת ,

אבל המוסכניק אומר לך ,, נו , החלפנו משאבת דלק (שלא צריך ) , פילטרים (שלא צריך ) ,

עשו ניקוי קרבורטור (שלא צריך ), עכשיו לפחות יש לך את זה חדש ,

נו - ותסביר לו שרק רצית לפתור את הבעיה לא להחליף למשאבה חדשה

או ניקוי קרבורטור .... חחח

דרור .

למה הדבר דומה? לרכב שהגיע למוסך בגרירה בגלל שנגמר לו הדלק -(נהג אהבל -מה לעשות -לא מבין כלום) והמוסך פוסק שהלך המנוע ועושה לו אוברול..

אני לא רוצה להשמיץ כאן את המוסכים שלרוב עושים עבודה נאמנה אבל נתקלתי בהרבה בעלי מקצוע שהם פשוט סנדלרים.

כל טוב,

פורסם

מרכבה 2006 אני מבין לפי ההודעות האחרונות שלך שנעקצת לאחרונה ע"י בעל מקצוע . אולי תספר את הסיפור ונבין אותך ואת הכעס.

פורסם

וזה מזכיר לי את החשמלאי החוכמולוג שרצה לעשות חגיגה על המנוע של הפלימות ולהחליף מליון חלקים בגלל ניצוץ חלש..

כל טוב לכולם

לא יודע על הפלימוט שלך.

אבל ישנם הרבה רכבים ישנים שהכויל לא צריך לקבל 12 וולט ישיר כאם 6-8 וולט ויש מפחית זרם באמצע. אז אם שמים 12 וולט ישיר זה באמת מניע ומשפר לזמן קצר עד שהפלטינה נשרפת. אגב בד"כ יש מעקף שנותן 12 וולט ישיר בזמן ההנעה וברגע שמניע הזרם נחלש ל 6-8 וולט.

שלמה דן גדרון

פורסם

כל טוב לכולם

לא יודע על הפלימוט שלך.

אבל ישנם הרבה רכבים ישנים שהכויל לא צריך לקבל 12 וולט ישיר כאם 6-8 וולט ויש מפחית זרם באמצע. אז אם שמים 12 וולט ישיר זה באמת מניע ומשפר לזמן קצר עד שהפלטינה נשרפת. אגב בד"כ יש מעקף שנותן 12 וולט ישיר בזמן ההנעה וברגע שמניע הזרם נחלש ל 6-8 וולט.

שלום רב !

ואכן אתה צודק, והמעקף הוא נגד.

בפלימוט, דודג, ורכבים אמרקאים נוספים, קיים נגד כזה, והוא מחרסינה, ובמרכזו סליל, שהוא הנגד.

אזור לעקוף אותו ולחברו ישירות, זה כלול לשרוף פלטינות, או לגרום לקיצור חייו של מודול ההצתה, במפלג בעל הצתה אלקטרונית.

ברכבים אלה ההצתה טרזיסטורית, והפלגים המורכבים בה, העים עם הקידומת R=רזיסטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לא יודע על הפלימוט שלך.

שלום רב !

ואכן אתה צודק, והמעקף הוא נגד.

בפלימוט, דודג, ורכבים אמרקאים נוספים, קיים נגד כזה, והוא מחרסינה, ובמרכזו סליל, שהוא הנגד.

אזור לעקוף אותו ולחברו ישירות, זה כלול לשרוף פלטינות, או לגרום לקיצור חייו של מודול ההצתה, במפלג בעל הצתה אלקטרונית.

ברכבים אלה ההצתה טרזיסטורית, והפלגים המורכבים בה, העים עם הקידומת R=רזיסטור.

בברכה

צביקה

שניכם צודקים. אכן בפלימות הזאת עם הצתה טרזיסטורית הקויל צריך לקבל 12 וולט בהתנעה ואחר כך 10 וולט דרך נגד.

מה שקורה כאן שהקויל לא מקבל את ה12 וולט בזמן ההתנעה.-מפלי מתח כנראה -רכב ישן. אז הסויץ הפשוט הזה פתר את הבעיה.

מפעליים אותו בזמן ההתנעה, ואחר דקה שהמנוע עובד- מנתקים

פורסם

אז הסויץ הפשוט הזה פתר את הבעיה.

מפעליים אותו בזמן ההתנעה, ואחר דקה שהמנוע עובד- מנתקים

וזה נותן הרגשה "נוסטלגית" של מעורבות פעילה בניהול המנוע....

מזכיר את הטרקטור "פרגוסון" האפור שהיה בשנות ה-50 וה-60 בקיבוצים. ההתנעה היתה על בנזין. לאחר כמה דקות, כשהמנוע התחמם ועבד "עגול", היו סוגרים ברז, פותחים אחר וממשיכים לעבוד על נפט....

עודד

פורסם

גם אותי עקץ "בעל מקצוע" (די ידוע בקרב מועדון החמש). עשיתי אצלו שיפוץ קרבורטור. קניתי באיביי קיט שיפוץ מקורי (200 ש"ח) ו"המומחה" שיפץ ודרש 800 שקל על העבודה. אחרי דין ודברים התפשר על 600 ש"ח, שגם זה שוד לאור היום לדעתי. מאז השיפוץ התחילו צרות רבות. העיקרית שבהן שהאוטו פשוט נכבה בנסיעה ולא מניע, וגם אוכל המון דלק, מעשן עשן שחור, ומה לא...השיא היה שנתקעתי במפגש השרון הישן. הרבה אנשים טובים ניסו לעזור לי שם ולא הצליחו. "המומחה" כמובן לא הכיר באחריותו לצרות וטען שצינורות הדלק לא תקינים ושיש ליכלוך בדלק. באחת הפעמים שנתקעתי בדרך וקראתי לו שיחלץ אותי, אמרתי לו שאני חושב שהקרבורטור לא בסדר, הוא התנפל עליי ואיים שאם אטען זאת שוב הוא יינטוש אותי ויילך. השעה היתה ארבע אחה"צ ביום שישי, כשאין לי שום אופציה לגרור למוסך אחר... לאחר עוד כמה פעמים שנתקעתי באמצע נסיעה, ניתקתי קשר עם "המומחה", לקחתי גרר (200 ש"ח) למוסך NGS בחולון, שילמתי לו שיטפל בבעיה (300 ש"ח) והוא מצא שהדיזה הראשית בלויה ופסולה. מצאתי את השקית המקורית של קיט השיפוץ שקיבלתי בחזרה מ"המומחה" ומצאתי שם דיזה זהה חדשה, כלומר הוא לא החליף אותה כלל. אחרי ההחלפה הופניתי ע"י אבי שרייבר להנרי הקרבורטוריסט בהוד השרון שכיוון את האוטו היטב (50 ש"ח). מאז הכל בסדר: האוטו לא נתקע ועובד יפה (עם אותם צינורות דלק). כל הסיפור עלה לי 1350 ש"ח, הרבה עגמת נפש, זמן אבוד, אבדן אמון באוטו ותסכול. "המומחה" הרוויח ממני את ה600 שקל שלו, אבל הפסיד אותי ואת המכוניות שלי לתמיד.

• תוכן חדש...