Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רגעים קטנים של אושר...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההבדל בין שלומי ואיתך זה שהוא לא "מדריך" נהיגה .

יותר מדי פעמים מתקנים אותך בנהיגה ואתה פאקינג אמור ללמד...

:?

עוד לא ראיתי שום "תיקון" שלי, אני עדיין מחכה להסבר שביקשתי משלומי למה תיקון עם ההגה חשוב יותר מהעברת משקל אחורה בהיגוי יתר...

זה שתגביר אחיזה בקדמיים לא יגרום לאחוריים להחזיר אחיזה.

בניגוד אליך, אני לא מנסה בכל הזדמנות להראות לכולם מה אני יודע.

הציטוט הזה נכון, היגוי יתר מתקנים עם ההגה ואם יש צורך עם המצערת. אם לא תתקן עם ההגה (כמו שהצעת לעשות) הרכב לא יתיישר בחיים, בשום מצב, אי אפשר לתקן רק עם המצערת כמו שהצעת.

במקום לקחת את הסיפור החוויתי של כספר(שמהכרות אישית בהחלט יודע לנהוג) , להתייחס אליו ולחוויה בחרת להראות כמה אתה "מבין" ולתקן אותו כאילו שהוא לא.

שוב, אני מחכה להסבר פיזיקלי למה החזרת האחיזה בקדמיים חשובה במקרה כזה ואיך זה יגרום לאחוריים להחזיר אחיזה בדיוק...

זה שלא נכנסתי "לעובי הקורה" בהסבר שלי הוא מכיוון שאני דווקא מעריך את דעתו של קספר.

(ואת זה גם כתבתי - שברור לי שההסבר שלי ידוע לו).

תה בחרת שלהגיב שלא לעניין וגם להעלות נקודה או שתיים ששגויות לחלוטין לחוקי הפיזיקה.

1+

נכון מאוד.

ההגה מקבל עדיפות הראשונה כשמדובר בהיגוי יתר.

הכי חשוב זה לעבוד נכון ובזמן עם ההגה..מצערת זה כבר עזרה, אך לא הגורם הראשון שמחזיר אותך.

ורכבים הנעה קדמית המצערת מקבלת יותר משמעות,אבל עדיין ההגה הוא החשוב בתיקון

פניות כאלה מעניינות אכן עושות את היום ומעלות חיוך, בהחלט

אתה מדבר על היגוי יתר כתוצאה מכח (הנעה אחורית).

פה דובר על העברת משקל קדימה בהנעה קדמית שמובילה להיגוי יתר.

התיקון אינו זהה מבחינת החשיבות של הגה מול מצערת בשני המקרים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ורכבים הנעה קדמית המצערת מקבלת יותר משמעות,אבל עדיין ההגה הוא החשוב בתיקון

אתה מדבר על היגוי יתר כתוצאה מכח (הנעה אחורית).

:roll:

פורסם

נ.ב. במרוץ ראלי על עפר, כל פעם שמתקנים עם ההגה מעבר למצב שבו הגלגלים ישרים משמע איבוד זמן. כלומר משתדלים לתקן עם ההגה בשום מקרה לא מעבר לאמצע, אם נאלצת להוסיף עוד הגה משמע טעות נהיגה.

עפר זה שונה לחלוטין. שם האוטו כולו נמצא בסחיפה. על אספלט בהחלקת זנב של הנעה קדמית, הגלגלים הקדמיים עדיין אוחזים, ולכן צריך לתקן גם מעבר לנקודת האמצע בשביל להגיע לכיוון הרצוי.

NTL כביש מספר 1 בין מחלף גנות לכוון קבוץ גלויות, נתיב שמאלי. הוא כולו גלי. פעם יצא לי להתרומם עם 4 גלגלים באוויר. במהירות כפולה מהמותרת. זאת הייתה השניה הכי מפחידה בחיים כי הבנתי שאם אני נוחת וגלגלים קצת בזוית כלפי הכביש - אני מתרסק אל תוך הגדר תוך חלקיק שניה על 200 קמ"ש. תענוג מפוקפק.

קטע הכביש הזה הוא נפלא כדי לבחון מה באמת איכות המתלים של מכונית כלשהי. במהירות של 100-120 קמ"ש יש מכוניות שפשוט מאבדות את זה (טויוטה אבנסיס), ויש מכוניות שמפתיעות במיוחד עד כמה הן בולעות את זה בקלות (306S16 שאמורה לכאורה להיות קשיחה)

----------------------------------------------------------------

ולגבי רגעים של אושר על הבוקר - היתה תקופה קצרה שבה הייתי נוסע בבקרים מהרצליה לכיוון נתניה (תחנת הרכבת בית יהושע) בסביבות 8 בבוקר.

3 נתיבים, תנועה ערה אבל לא עומס כבד, פיג'ו 106 ראלי... You do the math... :-P

ולגבי הקפיצה של פרנקוס - יש גם בארץ: בתחתית הכביש של חמת גדר שעולה לרמת הגולן יש מקפצה. מ 70-80 קמ"ש הרכב מאבד מגע עם הכביש (לפחות כך ב 106 ראלי. אולי במכוניות רכות יותר צריך יותר מהירות).

מאחר והמקפצה נמצאת במקום בו הכביש משנה כיוון, צריך להגיע אליו בקו מסויים קצת מהנתיב הנגדי כדי לנחות בקו עם המשך הנתיב.

אני זוכר היטב את הפעם הראשונה שבה אזרתי אומץ לקפוץ שם באויר. הכל נהייה פתאום שקט לרגע, כמו בסרטי אקשן שלרגע הכל נהייה איטי בזמן שהגיבור עושה איזה מהלך מדהים (נניח כמו שקיאנו ריבס חומק מהקליעים במטריקס), ואז בום!

ואז עוד יש את כל העליה על גל אדרנלין :lol::lol::lol:

וכמובן שכביש 7212 (אוניברסיטת חיפה - נשר), אבל זה כבר סטנדרטי חלק מהמסלול בכל פעם שאני צריך לנסוע לאנשהו מהצ'קפוסט וצפונה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

רגע של אושר? לא בטוחה, אבל רגע של הפתעה, הנה זה בא:

יום חמישי בבוקר, בפקק נוראי אחרי משאית זבל במרחק של דקת הליכה מהעבודה, איזור תעשיה כלשהו בארץ, אני רואה מקדימה איזה אוטו לבן עם הבגז' פתוח, הכל בפנים שם נראה מפורק, ומעמיסים עליו קרטונים וארגזים קטנים, מורידים ומעלים.

נראה כאילו זה איזה טרטנה כזאת מעפנה עם רוכל שמעמיס סחורה.

אחרי רבע שעה (שבה אני גם מקללת את עצמי שלא לקחתי אוטומט), אני עוקפת ומגלה את השירוקו הלבנה! :shock2:

פאקינג שירוקו לבנה, היא הראשונה או השניה בארץ לא?

משהו מוזר בעולם הזה, אני מלקקת את הלאדה שלי והוא ככה מזלזל בשירוקו שלו. :roll:

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
אם כבר אתה בקטע של לתקן, לפחות תעשה את זה כמו שצריך.

היגוי יתר מתקנים קודם כל עם ההגה, אחר כך עם המצערת אם יש צורך.

אם תתקן רק עם המצערת אתה לא תסיים טוב.

שלומי אתה טועה עקרונית וקונדסון צודק. היגוי יתר במכונית הנעה קדמית, מתקנים עם הגז לא עם היגוי נגדי אלא אם אין ברירה (כלומר, תיקנת מאוחר מדי). ע"ע התשובה של נדב.

מה שכספר מתאר זו טכניקה שגויה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ב"תיקון" היה רשום שהיגוי יתר (ללא שום קשר לסוג ההנעה) מתקנים אך ורק עם המצערת. אני לא מסכים עם זה ורשמתי שמתקנים עם שניהם. באוטו שלי את היגוי היתר אני מתקן אך ורק עם ההגה.

כל העניין פה זה לא טכניקת תיקון ההיגוי יתר אלה הנושא העקרוני של לבוא ולהגיב על POST חוויתי בטון ביקורתי ולהראות לכולם כמה אחרים טועים ולא מבינים.

פורסם

בתור נודניק טרחן בעצמי אני לא פוסל במומי.

לגבי ההערה שלך, אתה צודק.

גם אצלך ברכב תיקון עם הגה בלבד איננו טכניקה נכונה. צריך את המצערת כדי להעביר משקל לאחור (כמה, למה, מתי... אי אפשר ללמד בהתכתבות ואני גם לא יודע ללמד מעשית...). אחרת מה שבעצם עושים זה לחכות שהמהירות תרד והאחיזה תחזור ובינתיים שומרים את הרכב מספין עם ההגה. זה עובד כל זמן שהכביש ו/או ההגה לא נגמרים לפני שחוזרת האחיזה.

הבעיה העיקרית עם השיטה הזו היא שמתרגלים לעבוד לא נכון והרגלים רעים נשארים. יש לי חבר עם אסמכתא. תיקן עם ההגה, נגמר ההגה, הזנב המשיך להחליק... בום ראשון בזנב. אבל ההגה מסובב הפוך עד הסוף, אז בום שני גם מלפנים.

קלאסיקה.

פורסם
עפר זה שונה לחלוטין. שם האוטו כולו נמצא בסחיפה. על אספלט בהחלקת זנב של הנעה קדמית, הגלגלים הקדמיים עדיין אוחזים, ולכן צריך לתקן גם מעבר לנקודת האמצע בשביל להגיע לכיוון הרצוי.

ג'רמי,

בניגוד למה שחושבים, עם מתלים וצמיגים מתאימים, גם על עפר יש די הרבה אחיזה. פעמים רבות האחיזה טובה בהרבה מזו שיש על כביש רטוב למשל.

ועל כן, לא תמיד "כל האוטו" נמצא בסחיפה.

גם במקרה שאין הרבה אחיזה והגלגלים הקדמיים מפרפרים, עדיין ניתן להעביר משקל לאחור בעזרת הגז. אם ההגה מכוון ישר ולא מעבר לנקודת האמצע פרפור שכזה יעזור, אם ההגה מכוון מעבר לנקודה זו הפרפור מאבד לך זמן ועשויי למשוך אותך למקומות שאתה לא רוצה להגיע.

שוב, בהנעה קדמית ו4X4 (אחורית אני לא מתמצא) אם תיקנת מעבר לנקודת האמצע איבדת זמן.

ברוב המקרים, החלקות על אספלט הן לא כדי לקצר זמנים אלא כדי להאריך הנאה, ולכן רצויי ואף מומלץ להחליק יותר מדי ולתקן מעבר לנקודת האמצע. רק אסור לשכוח להחזיר את ההגה בזמן כי מפה ועד פיש טייל עצבני המרחק קצר. (ועל זה בעצם כל השרשור)

בברכה

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

גם אצלך ברכב תיקון עם הגה בלבד איננו טכניקה נכונה. צריך את המצערת כדי להעביר משקל לאחור (כמה, למה, מתי... אי אפשר ללמד בהתכתבות ואני גם לא יודע ללמד מעשית...). אחרת מה שבעצם עושים זה לחכות שהמהירות תרד והאחיזה תחזור ובינתיים שומרים את הרכב מספין עם ההגה. זה עובד כל זמן שהכביש ו/או ההגה לא נגמרים לפני שחוזרת האחיזה.

לא הבנתי. לשלומי יש בימר לא?

אתה מדבר על איך להמשיך דריפט, או על איך לצאת מהיגוי יתר בצורה הכי מהירה?

שמע, אני לא "מדריך" אבל יש לי נסיון בהנעה אחורית, בשביל לצאת מהיגוי יתר ולחזור לאחיזה אני לא רואה איפה

צריך את המצערת.להפך- אם אתה בהיגוי יתר עם מצערת והיגוי נגדי, הרכב ימשיך להחליק.

אם אתה מדבר על להמשיך את הדריפט, זה כבר סיפור אחר.

nissan silvia s14

פורסם
ההבדל בין שלומי ואיתך זה שהוא לא "מדריך" נהיגה .

יותר מדי פעמים מתקנים אותך בנהיגה ואתה פאקינג אמור ללמד...

:?

עכשיו לפחות אנחנו יודעים איפה לא לעשות קורסים...

פורסם

שמע, אני לא "מדריך" אבל יש לי נסיון בהנעה אחורית, בשביל לצאת מהיגוי יתר ולחזור לאחיזה אני לא רואה איפה

צריך את המצערת.להפך- אם אתה בהיגוי יתר עם מצערת והיגוי נגדי, הרכב ימשיך להחליק.

אז לך לקורס ואז יהיה לנו בסיס לדיון נקודתי.

עימך הסליחה, אבל אין לי באמת כוח להסביר את כל התורה מהתחלה עכשיו ובכתב.

באמת סליחה.

ברוב המקרים, החלקות על אספלט הן לא כדי לקצר זמנים אלא כדי להאריך הנאה, ולכן רצויי ואף מומלץ להחליק יותר מדי ולתקן מעבר לנקודת האמצע. רק אסור לשכוח להחזיר את ההגה בזמן כי מפה ועד פיש טייל עצבני המרחק קצר. (ועל זה בעצם כל השרשור)

לגבי הארכת ההחלקה, למדתי כי עצם ההיגוי וקבלת זווית בקדמיים מובילה לכך שהם משמשים מעין עוגן/ציר להחלקה. אם רוצים להשיג סחיפה רצוי דווקא ליישר את ההגה ולשחק עם העברת משקל (גז/ברקס). אם יש מספיק מהירות/שיפוע זה עובד, אבל לא משהו שאני יכול לאמר שאני עושה על בסיס קבוע (אולי פעם כשהייתי צעיר ושחצן. היום אני זקן ושחצן, אבל אוהב לחיות).

פורסם
עכשיו לפחות אנחנו יודעים איפה לא לעשות קורסים...

אל תשתחצן. ההערה שלו היתה נכונה עקרונית והיה לי את הכבוד ללמוד מאון וליאור בעבר והם יודעים גם לנהוג וגם ללמד.

פורסם
אז לך לקורס ואז יהיה לנו בסיס לדיון נקודתי.

עימך הסליחה, אבל אין לי באמת כוח להסביר את כל התורה מהתחלה עכשיו ובכתב.

באמת סליחה.

).

וואלה. תשובה לעניין!:mm_yeah::|

לא בושה להגיד שאתה לא יודע.

לפחות תעמוד מאחורי המילים שלך.

"אין לי כוח" מה אתה ילד? אה לא, זקן שחצן אמרת...

nissan silvia s14

פורסם
לגבי הארכת ההחלקה, למדתי כי עצם ההיגוי וקבלת זווית בקדמיים מובילה לכך שהם משמשים מעין עוגן/ציר להחלקה. אם רוצים להשיג סחיפה רצוי דווקא ליישר את ההגה ולשחק עם העברת משקל (גז/ברקס). אם יש מספיק מהירות/שיפוע זה עובד, אבל לא משהו שאני יכול לאמר שאני עושה על בסיס קבוע (אולי פעם כשהייתי צעיר ושחצן. היום אני זקן ושחצן, אבל אוהב לחיות).

התכוונתי לומר שלאחר החלקה ארוכה (מדי) שנעשית שלא לצורך אלא לכיף, כנראה שיהיה צורך בתיקון נגדי... כיוון שהחלקות כאלו נעשות על אספלט ביום יום, אז כן ביום יום כשמחליקים על אספלט לכיף צריך לתקן עם היגויי נגדי :) רק להזהר מפיש טייל שהוא הסכנה של החלקות כאלו.

לא דיברתי על הארכת החלקה שמירה על החלקה או עיכוב ש#^

נדב

נ.ב. השרשור הזה באמת יצא מכלל שליטה, צריך פה קצת היגויי נגדי.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...