Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מחפש רכב קומפקטי, נוח, אוטומט, אחזקה נמוכה לאמא שלי.

חשוב מאוד שיהיה בטיחותי.

אני לא יודע למה אבל אני נוטה יותר לרכב בעל שנתון גבוה יותר.

אז מה כדאי? (:

תודה לכל העוזרים.

פורסם

1.פולו

2. 206

3.c3

4.פונטו

הדגמים האוטומטים בנפח 1400. לפי הדרוג הזה.

כאשר חוץ מהפונטו, הטיפולים זהים פחות או יותר בעלויות שלהם, (הפונטו יותר זולה לאחזקה). כאשר הפולו תהייה הבטוחה מבינהם והc3 המפנקת מביניהם. והנוחות שלהם די זהה, (זה ממש אינדבידואלי יהיו כאלו שיגידו שהפולו נוחה יותר ויהיו כאלו שיגידו שה c3 וכך הלאה).

נותר למצוא אחד מן הדגמים במצב טוב בעיקר מכאנית: היסטוריית טיפולים שתעיד על אחזקה שוטפת ומלאה, בעלויות וק"מ.

להתרחק מהשכרה וליסינג שכן רכבים אלו שימשו ציי רכב למינהם שנקרעו ע"י סוכני מכירות למינהם ואנשי שרות,( שם לרוב הם היו).

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

תשובה לעניין... לא הייתי יכול לבקש תשובה יותר טובה.

תודה רבה, עכשיו זה הזמן לטלפונים.

מה לגבי כוכבי בטיחות?

ובנוגע לסיריון? היא לא נכנסת בקטגוריה?

פורסם

הגולף משנת 2000 נפח 2000 ממש לא עונה לדרישות של "חסכוני עם אחזקה נמוכה" ויש יגידו שגם לא לקומפקטי. מה עוד שזה ברף העליון של המחיר שלו כאשר זה השנתון הכי נמוך מבין כל שאר האופציות.

בנוגע לסיריון: היא הכי פחות בטיחותית עם 3 כוכבי בטיחות ו2 כ"א כאשר רק בשנתון 06 (הצורה החדשה) היא עלתה ל4 כוכבי בטיחות, אך זה הרבה מעל לתקציב המדובר. בכל הנוגע לאמינות והחזקה זו יאריס עם בודי וסמל שונה, שזו נק' זכות גדולה.כמו כן הרבה מהסיריון הישנות (לפני דגם ה"קופסא") שנימכרו בארץ היו מצויידות במנוע 1000 "עגלתי" בטח בשידוח עם תיבה אוטומטית.

בנוגע לכוכבי הבטיחות:

לפולו יש 4כוכבי בטיחות ו4 כ"א.

לפזו' בשנים של התקציב שלך (02-04) 4 כוכבי ריסוק ו 2 כ"א.

לc3 יש 4 כוכבי בטיחות ו4 כ"א

לפיאט 4כוכבי בטיחות אך יש 2 כ"א.

יש לציין שהפיאט תיתן לך את המשוואה המשתלמת ביותר מבחינת שנתון-מחיר אפילו בגירסת ה daynamic 16v שהיא הגירסה המאובזרת והחזקה ביותר של הפונטו ספייס (בפיאט אתה יכול להגיע עד לשנתון 06 עם קצת מתיחה צפונה למחיר) וכן עוד 5 כ"ס לעומת הפולו, 206 וה c3 . שים לב שגם בפולו יש הבדל הן באיבזור והן במחיר בין דגם הCOMFORTLINE לactiv לדוגמא מערכת בקרת אקלים שיש בדגם הראשון.

בהצלחה

פורסם

אני חייב את העזרה שלכם....ניהיה לי בלאגן בראש, ככל שאני מחפש ככה אני מסתבך.

קליאו, סיריון, c3, פביה, פולו, 206, פונטו, ....

בבקשה תעזרו לי.

חשוב ביותר בטיחות + מבחני ריסוק, יש רכבים בסקטור הזה עם 5 כוכבים?

אמינות, אחזקה זולה.

האם עדיף שנתון גבוה יותר?

פורסם

אדם!

קודם כל תירגע.

שנית אני מבין לפי שעת הפרסום שיתכן ולא ראיתה את תגובתי לפני שפרסמת את ההודעה.

ככל שידוע לי בשנים אלו קומפקטית עם 5 כוכבי ריסוק הייתה רק המיני- לא קשורה לדיון זה.

אלו הנתונים, וחוות הדעת הראשוניות.

מכאן כפי שאמרתי בראשונה, עליך לחפש את הרכב שטופל הכי טוב, לפי הוראות יצרן ורצוי במוסך מורשה, (לא חובה כי אם זו פולו שטופלה במוסך "רון" במסגר-ת"א, או פיאט שטופלה ב מוסך "איציק" בבית דגן וכדומה אז המקצועיות מניסיון, זהה). שיש לו היסטוריית טיפולים, קבלות, לפי הספר- הכוונה שבזמן. ושבעליו עושה רושם טוב (גם זה חשוב).

קח לסיבוב, תרגיש את האוטו, תקשיב לו, תבדוק דברים הנראים לעין כגון נזילות שמן, עשן אפור ושחור מהאגזוז, מצבר שעומד למות, צמיגים דברים שכל אחד יכול לראות בעיין בלתי מזויינת (המצבר למשל אם הוא בן למעלה מ4 שנים, או יש עליו מלא אבנית, או שההנעה לא חלקה). ורק לאחר שאתה סגור על הרכב- קח אותו לבדיקה במכון מתאים או לחילופין למוסכניק שלך אם יש לך.

חוץ מזה בדוק כמה רכבים מכמה סוגים. יתכן ולא תתחבר מלכתחילה לרכב מסויים והוא ירד מסדר העדיפיות.

בהצלחה

פורסם

לפי דעתי תתרחק מהפיג'ו..

מנסיון אני אומר לך ולא רק שלי היו הייתה לחבר שלי פיג'ו 206 עשתה המון בעיות

יש ל2 חברים שלי 206 CC גם המון בעיות בעיקר עם הגיר.

נכון לא כל אוטו זה ככה אבל שמעתי רק דברים רעים על הפיג'ו.

לפי דעתי הפולו הכי טובה מה שזה גם רכב גרמני אבל האחזקה שלו קצת יותר יקרה משאר הדגמים כי מה לעשות אוטו גרמני.

הסיריון קטנה וצפופה מדי.

לפי דעתי הC3 אחלה אופציה בגלל שהיא קצת יותר מרווחת מכל השאר נראית טוב גם ולא יקרה לאחזקה.

הפונטו גם אופציה נחמדה ותהיה מאוד זולה לאחזקה.

לומר לך את האמת זה קצת כאב ראש כי ההצעות פה די טובות הייתי אומר בשביל רכב מהסוג שאתה מחפש.

לפי דעתי תחפש קודם כל

פולו מכיוון שהיא הכי בטיחותית לא משנה מה יגידו פה על השאר הרכבים אין כמו שילדה של רכב גרמני.

C3 מאובזרת נראית טוב לעין 4 כוכבי בטיחות ויותר מפנקת כי היא גם יותר מרווחת.

קליאו

פונטו

206

סיריון

ד"א הסיריון מאוד לא יציבה חבר שלי הפך כזאת של אמא שלו בכיכר עם מים במהירות של משהו כמו 15 קמ"ש.

וכמו שאמרו לך פה תעשה כל בדיקה אפשרית שאתה יכול לרכב תנסה להוציא כל מידע אפשרי שאתה יכול ושיהיה לך בהצלחה.

פורסם
לפי דעתי תתרחק מהפיג'ו..

מנסיון אני אומר לך ולא רק שלי היו הייתה לחבר שלי פיג'ו 206 עשתה המון בעיות אני יכול לתת לך גם מקרים מנגד על רכבים שמפגינים אמינות מצויינת. הכל תלוי באיך טופל הרכב.

יש ל2 חברים שלי 206 CC גם המון בעיות בעיקר עם הגיר.

נכון לא כל אוטו זה ככה אבל שמעתי רק דברים רעים על הפיג'ו.

לפי דעתי הפולו הכי טובה מה שזה גם רכב גרמני אבל האחזקה שלו קצת יותר יקרה משאר הדגמים כי מה לעשות אוטו גרמני. האחזקה שלו יקרה לא בגלל שהוא רכב תוצרת גרמניה, אלא בגלל שמחירי החלפים בארץ יקרים יחסית לאלו של יצרנים אחרים

הסיריון קטנה וצפופה מדי.

לפי דעתי הC3 אחלה אופציה בגלל שהיא קצת יותר מרווחת מכל השאר נראית טוב גם ולא יקרה לאחזקה.

הפונטו גם אופציה נחמדה ותהיה מאוד זולה לאחזקה.

לומר לך את האמת זה קצת כאב ראש כי ההצעות פה די טובות הייתי אומר בשביל רכב מהסוג שאתה מחפש.

לפי דעתי תחפש קודם כל

פולו מכיוון שהיא הכי בטיחותית לא משנה מה יגידו פה על השאר הרכבים אין כמו שילדה של רכב גרמני. איך ארץ יצור הרכב קשורה בכלל לזה?

C3 מאובזרת נראית טוב לעין 4 כוכבי בטיחות ויותר מפנקת כי היא גם יותר מרווחת.

קליאו

פונטו

206

סיריון

ד"א הסיריון מאוד לא יציבה חבר שלי הפך כזאת של אמא שלו בכיכר עם מים במהירות של משהו כמו 15 קמ"ש. תמוה ביותר עד בלתי אפשרי

וכמו שאמרו לך פה תעשה כל בדיקה אפשרית שאתה יכול לרכב תנסה להוציא כל מידע אפשרי שאתה יכול ושיהיה לך בהצלחה.

תגובתי באדום.

אתה נשען כאן על יותר מידי סטיגמות ידידי.

!AWDSOME

פורסם

ה206 תתן לך את החבילה הטובה ביותר היא הכי נוחה ונותנת את התחושה הכי טובה בנהיגה{אחיזה התנהגות כביש}הבטיחות טובה והאחזקה זולה מאד{חלפים זולים מאד, תדירות טיפולים, נמוכה אמינות טובה}.מהפולו תרד יקרה מאד לאחזקה ויש לא מעט תקלות בעיקר עם האלקטרוניקה והגיר.הc3 והקליאו אופציות בהחלט טובות אבל לא יתנו לך את התחושה הכל כך טובה והבטחון בנהיגה.הרנו יקרה יותר לאחזקה כמעט כמו הפולו.

פורסם

ממש לא הייתי יורד מהפולו, כמו שממש לא הייתי שולל את הפז'ו. כל מה מה שנאמר הם דיבורים בעלמה. לכל אחד מהם יש את ה"ריג'קטים" שלו. שוב אני חוזר ומדגיש:

עשה סיבוב על הרכבים וראה מה יותר מוצא חן העינייך.

חפש רכב שמור ומתוחזק, עם הסטווריית טיפולים מסודרת וזה הרכב (שלדעתי) כדי שתרכוש.

אין כל בסיס לדיבורים על הפז'ו או על הפולו מאידך. כל אלה נובעים משמועות והפצתן, לעומת זאת מי שיש לו רכב אמין וללא יותר מידי בעיות לא יפיץ זאת כך סתם כי אנו אוהבים יותר ללכלך.

כפי שאמר מר פיאט 500 לכל רכב, הוא (וגם אני) יכול להביא דוגמא הפוכה, ולכן המסקנה- חפש את המתוחזק והשמור ביותר (מבין ה4 שהצעתי) ולא משנה מה הסמל קדימה.

פורסם

בקשר לפולו כן הייתי צריך לציין למה האחזקה יותר יקרה מצטער שלא עשיתי כך פשוט לפעמים אני חושב שזה די ידוע לכולם מצטער טעות שלי.אבל זה ידוע למה הגרמניות יותר יקרות לאחזקה בכל זאת מצטער שלא פירטתי למה.

בקשר ל206 זה לא סטיגמות הייתה לי אחת חדשה כזאת ב2005 האוטו החזיק אצלי בדיוק 25 אלף ק"מ אחרי 5 הלך הגיר (ידני).

החליפו לי במסגרת האחריות אחרי זה היו בעיות מנוע, אחרי עוד 6 הלך עוד פעם הגיר והם לא הבינו למה.

אני אומר זאת מנסיון.

לאחר מכן האוטו עבר תאונה והושבת (מזל שזה קרה)

ואיך שאמרתי ראיתי גם אצל אנשים שאני מכיר בעיות במכונית מהסוג הזה.

הייתה לי תקופה שמאוד רציתי 206CC אך בגלל בעיות אלו ירדתי מפיג'ו.

בקשר לסיריון זה מאוד אפשרי הוא נכנס לפניה קצת מהר יודע מה אולי לא 15 למרות שאני בטוח שכן אבל נגיד לא עולה על 20 קמ"ש הרכב החליק הוא איבד שליטה אולי מה שהפך אותו זה הלחץ שלו,הוא נלחץ ואולי עשה שטויות עם ההגה אבל האוטו נהפך על הצד תהיה בטוח ב100 אחוז אם אתה מכיר את איזור פ"ת אני אפילו אגיד לך איפה ותבין שזה כן אפשרי לא חסר תאונות בכיכר הזאת.

ובקשר למה שאמרתי לארץ היצור עוד פעם טעות שלי,נכון אמרתי משהו לפי סטיגמות כנראה אבל באמת פולקסווגן מעולים בבטיחות ואלו רכבים אמינים כמובן תלוי באמת איך שמרו עליהם כי מדובר פה ביד 2.

בכל מקרה אם הטעיתי או אמרתי דברים לא נכונים מצטער אבל אני מקווה שהסברתי את עצמי ולמה אמרתי כל דבר.

פורסם
הגולף משנת 2000 נפח 2000 ממש לא עונה לדרישות של "חסכוני עם אחזקה נמוכה" ויש יגידו שגם לא לקומפקטי. מה עוד שזה ברף העליון של המחיר שלו כאשר זה השנתון הכי נמוך מבין כל שאר האופציות.

בנוגע לסיריון: היא הכי פחות בטיחותית עם 3 כוכבי בטיחות ו2 כ"א כאשר רק בשנתון 06 (הצורה החדשה) היא עלתה ל4 כוכבי בטיחות, אך זה הרבה מעל לתקציב המדובר. בכל הנוגע לאמינות והחזקה זו יאריס עם בודי וסמל שונה, שזו נק' זכות גדולה.כמו כן הרבה מהסיריון הישנות (לפני דגם ה"קופסא") שנימכרו בארץ היו מצויידות במנוע 1000 "עגלתי" בטח בשידוח עם תיבה אוטומטית.

בנוגע לכוכבי הבטיחות:

לפולו יש 4כוכבי בטיחות ו4 כ"א.

לפזו' בשנים של התקציב שלך (02-04) 4 כוכבי ריסוק ו 2 כ"א.

לc3 יש 4 כוכבי בטיחות ו4 כ"א

לפיאט 4כוכבי בטיחות אך יש 2 כ"א.

יש לציין שהפיאט תיתן לך את המשוואה המשתלמת ביותר מבחינת שנתון-מחיר אפילו בגירסת ה daynamic 16v שהיא הגירסה המאובזרת והחזקה ביותר של הפונטו ספייס (בפיאט אתה יכול להגיע עד לשנתון 06 עם קצת מתיחה צפונה למחיר) וכן עוד 5 כ"ס לעומת הפולו, 206 וה c3 . שים לב שגם בפולו יש הבדל הן באיבזור והן במחיר בין דגם הCOMFORTLINE לactiv לדוגמא מערכת בקרת אקלים שיש בדגם הראשון.

בהצלחה

תודה רבה לכל העוזרים.

לגבי הסיריון, אמא שלי מאוד אוהבת את המראה החדש של הסיריון 2006+וטוענת שהיא מוכנה להוסיף 5 אלף. (עשיתי בדיקה ביד2 ויש מודל 2007 באיזור המחיר 55k.

אני מצטער על כל החוסר מיקוד שלי והבלאגן.

מניסיון שלי עם פולסוואגן, החלקים והטיפולים מאוד יקרים.

אני עדיין מתלבט, אבל הפרטים שנתת על הסיריון (2006+) די קירבו אותי יותר לסיריון.

גם ה- c3 מוצאת חן בעיני.

אני די נוטה לשנתון גבוה יותר מה שלדעתי משאיר דילמה בין

סיריון - 06

c3- 2005

ופיאט (יש הרבה דגמים לא יודע מה ההבדל, פונטו ספייס, גרנדה) 06

האם לפי הבנתי הסיריון, היא האמינה ביותר?

מבחינת בטיחות בשנתונים שרשמתי האם הם שווים?

מי הכי מרווחת?

האם מבחינת אחזקה הפולו 04-05 יקרה באחוזים גבוהים לעומת שלושת הדגמים למעלה?

אני מודה לכולם על העזרה והפרטים, זה עוזר מאוד להתמקד ולהחליט על הכיוון הנכון.

פורסם

אני ממליץ על סיריון 2006 + למי שמחפש מכונית לא יקרה לקניה ולאחזקה (ביטוחים, צריכת דלק) ואמין .

הבטיחות שופרה ובדגם החדש ועומד על 4 כוכבים במבחן הריסוק:

http://www.euroncap.com/tests/daihatsu_sirion_2005/236.aspx

גם הסחירות של סיריון בעיקרון די טובה.

לגבי הנוחות - סיריון, לדעתי, מפסידה לC3 או 206 וגם לקליאו (רכבים צרפתיים מצטיינים בנוחות).

אם לא יהיו שעות של נהיגה רצופה אלא נסיעות קצרות בעיר ,לדעתי סיריון רעיון טוב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...