Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום סוף סוף נסעתי ברכב אחרי הרבה זמן (שהוא אצל ביתי ואשתי) גיליתי :-( האוורר בתוך הרכב לא מתחיל לעבוד בלחיצה על הכפתור הפעלה כמו כן מיזוג לא נכנס לעבוד, יש למישהו נסיון? או ששוב להכין את ה... למוסך?

בדקתי פיוזים הם שלמים (פשוט מידי ל C5)

טילפנתי למוסך המפורסם התשובה היתה בטח בקר מהירות הלך... תגיע לדיאגנוזה.

התרסים זזים לפי דרישה של הכפתורים זה ניסיתי ושומעים אותם זזים .

הצג תקין ומראה שהמאווררים לא עובדים.

HELP

פורסם

בבקשה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=210568

דברים שלמדתי מאז הדיון ההוא:

זו לא יחידת מולטיפלקס.

התקלה בד"כ נובעת מהלחמה שמשתחררת בפין שמזין את הלוח האלקטרוני. מישהו עם ידיים טובות יכול להלחים במספר דקות.

היחידה ממוקמת בצד הנוסע, מוכנסת מהצד לתוך מערכת המיזוג, תפוסה פנימה בשני ברגים.

פורסם

במקרה יש עלי C5.

התמונה הראשונה היא הגאוגרפיה הכללית.

בשניה רואים את החלק החיצוני של היחידה ואת המחבר החשמלי שמתחבר אליה (צבע ירוק) ואת אחד משני הברגים שמחזיקים אותה. השני נמצא מעל המחבר - מוסתר בתמונה.

בתוך היחידה יש שקע שאליו נכנס המחבר. בסיס השקע הזה מולחם למעגל המודפס ולהלחמה שלו יש נטיה להרים ידיים.

פורסם

חיפשתי החלק ומצאתי אבל ארנון צדק הלחמה בפין מתח היתה חופשיה הלחמתי אותה חזרה עברתי כבר על הדרך על כל ההלחמות והעסק עובד.

ת ו ד ה

נ.ב מחירים חדש 845 כולל

ישן מפרוקיה 350

פורסם

הי שוב

כנראה שהרכב הזה לא מסכים לנסוע ללא ביקור במוסכים.

היום שוב הפסיק המאוורר והמזגן, בדקתי את ההלחמה בבקר שנמצא בתוך תעלת המיזוג ועכשיו היא שלמה. החלק שוב לא מתפקד, עם יש ראיון אני אשמח לשמוע.

בדקתי מגיע מתח לצמה.פיוזים תקינים ושלמים.

HELP

פורסם

הלחמה מעגל מודפס בטמפ' לא מבודקרת או בביצוע לא מקצועי עלולה לגרום לנזק לרכיבים אלקטרוניים המוטבעים על הכרטיס.

יתכן שהפעם תאלץ להוציא מזומנים על החלפת החלק או לפחות אבחון של מוסך.

פורסם

הי דניאל .

טוב מיד אחרי הכתיבה פירקתי שוב ופירקתי גם את כל המחברים ע"י הסרת הבדיל הישן והילחמתי חזרה הכל נקי ובדיל חדש שוב עובד. כנראה שהחלק הנ"ל עשוי במדינת עולם שלישי או במדינות ערב, על האביזרים רשום מרוקו, והחברה הראשית איטלקית וארץ היצור "צרפת" מפתיע שלרכב כזה ...... לא אמשיך שלא יתרגזו כאן אנשים, רכב מאכזב מאד התעסקות כמו רכבים ישנים ...

הערה: כאחד שעבד בפאב גדול ליצור צ'יפים דע לך שאביזרים אשר מולחמים על מעגלים מודפסים עוברים בדיקות הרס ועל הרס בטמפ הרבה יותר גבוהה מהלחמה ביחוד שכהם אמורים להיות לתעשית הרכב. מדובר על מאות רבות של טמפרטורות

החלק הזה ספציפית מגיע בעצמו לטמפ מאד גבוהות

בכל מקרה אכין לי אחד לרזרבה לפעם הבאה בהזדמנות הקרובה, התברר לי שיש את אותו החלק גם ברנו מגאן אולי שם יהיה יותר זול.

פורסם

בתור ותיק של פאב אתה אמור לדעת כי שום מעגל מודפס לא נבדק בטמפ' כאלו שיתיכו את הבדיל...אז מאות רבות של טמפרטורות זה מינוח לא מקצועי כלל וגם אם התכוונת למעלות סלזיוס אז גם מאוד מוגזם.

שמח שנפתרה בעייתך ללא עלויות נוספות.

פורסם

היות ולרוב מעגלים מורכבים כיום בשיטת Reflow עמידות הרכיבים מובטחת בטמפ' הדרושה להלחמה.

למרות זאת עם מלחם פשוט ניתן להרוס רכיב. הבעיה במלחמים גרועים היא שבמקום היכולת לספק הרבה חום בזמן קצר מעלים את הטמפ', מה שיכול לגרום נזק לרכיבים. כאשר משתמשים במלחם ביתי מומלץ לבצע הלחמה קצרה, אך איכותית, ככל שניתן.

בנוסף כאשר מדבור במעגלים חד או דו-שכבתיים משחקי יתר עם המלחם בנקודות ההלחמה יוציאו את הפד ממקומו. הבעיה קטנה בהרבה כאשר מדובר במעגלים רב-שכבתיים בהם חור המעבר (VIA) מצופה כולו.

בניגוד לרכיבים- קונקטורים, חוטים ומפסקים העשויים מפלסטיק פשוט ולא איפוקסי ניתן להרוס בקלות עם מלחם.

לאחרונה נתקלתי במספר תיקונים ושיפוצים שביצעו בעלי מקצוע ביחידות אלקטרוניות. לצערי בכל אלו שיצא לי להיתקל ההלחמות נעשו בצורה לקויה מאד. אני ממצליץ לבעלי מקצוע העוסקים בתחום לקחת קורס במיומנויות הלחמה- כולל חומרי הלחמה, בחינת הלחמה וטכניקות מתקדמות. הלחמות גרועות לא מחזיקיות והתקלות חוזרות.

פורסם

היתה לי את אותה הבעיה ובעצת השרשור פירקתי את החלק האמור ואכן ההלחמה היתה מנותקת. תיקנתי ובנתיים המע' עובדת.

אני רוצה רק לציין ש - לפחות אצלי - לא מדובר על הלחמה שנשברה מזעזוע אלא כל הסימנים מראים שהיא הותכה!!! אפילו הפלסטיק של הקונקטור הותך ולכן הפין הוזז ממיקומו והוא קצת בולט החוצה לכיוון הצמה.

האוטו (שנת 2004) אצלי רק כמה חודשים ולא היתה בקדנציה שלי שום החלפת פיוז אבל נראה לי תמוה שרכיב יגיע לטמפ' התכה של בדיל לפני שישבר הפיוז...

מה אומרים המומחים??

אורן

פורסם

גם אצלי זה היה נראה אותו הדבר , המעגל של טרנזיסטור הספק שנמצא על הלוח כנראה שתוכנן...... לא נעים לי לומר...

ראה את עובי הגיד שמגיע למכשיר .העסק מתחמם למצב שאינך יכול לגעת בו.

ברנו קליאו של ביני זה נראה אותו הדבר חלק דומה רק ששם הצמה כולה מעוותת מהחום..

צרפתים.....

פורסם

אין כמו הצרפתים, מודעים לעובדה שעל חלקי חילוף מרווחים הון עתק ודואגים שחלקים יתקלקלו מידי פעם ובדיוק אחרי שנגמרת האחריות, לזה ממש צריך להיות מוכשר או צרפתי.

• תוכן חדש...