Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לשתף אתכם בבעיה וכמובן לשמוע את עצתכם.

אוקיי אז ככה,לפני 4 וחצי חודשים בערך קניתי אוטו,האוטו הראשון שלי,אוטו מסוג פיאט פונטו 97'.

אחרי שבחרתי את המוסך שאני רוצה לעשות בו את הבדיקה,לקחתי את האוטו ובעל המוסך עשה לי את הבדיקה ובסופו של דבר הייתי צריך לתקן (סט מצמד,כולל מיסב לחץ +שמן גיר 2 בולמים קידמיים) - החשבונית לאחר התיקון.

עד לפה היה בערך הרקע לסיפור,נתחיל בבעיה עצמה,

כשנתתי לבעל המוסך לתקן את הבעיות הוא עשה את העבודה, והייתי מבסוט עד השמיים (בזמן ההוא עדיין לא הבנתי ממש הרבה דברים על מכוניות).עם הזמן שמתי לב שכשאני לוחץ על הקלאץ',בזמן הלחיצה יש נקישות קטנות והלחיצה על המצמד ממש קשה!

הלכתי אליו (כעבור 4 חודשים שהתחלתי קצת להבין+הנקישות שצצו)) לשאול מה הבעיה,הוא התחיל להסביר לי שאני צריך לקנות קבל ועוד כמה דברים...וגם כל פעם שהייתי מגיע אליו תמיד היה מתעלם ממני,והיה אומר לי לגשת אליו יותר אחר.(להזכיר הוא בעל מוסך מורשה של סובארו).

אוקיי הלכתי ל2 מוסכים נוספים כדי לדעת מהי בדיוק הבעיה,2 המוסכים האחרים אמרו לי שזה הבעיה במיסב לחץ עצמו,כשבאתי אליו היום ואמרתי לו את מה שאמרו לי בעלי המוסכים אחרים הוא הגיב לי בצורה כזאת : "מי שבדק לך את זה הוא מגיע לי עד הברכיים!! הוא לא מבין מעצמו כלום!!"

התחלתי להגיד לו שהבעיה לא בקבל עצמו אלה במיסב אבל הוא הוא בא אליי בגישה של צעקות.

בנוסף לכך,כשקניתי את האוטו הוא עבר 178.5K אחרי 4 חודשים עומד על 181K בערך 2K+ קילומטר עבר,מאז שתיקן לי את הבעיות שהזכרתי למעלה.

עכשיו שני בעלי המוסכים אמרו לי דבר כזה ,אחריות על הקלאץ' עד 3 חודשים, לעומת זאת הבעיה לא אמורה להיות אחרי מספר כזה של ק"מ.

החלקים שהוא החליף לי ,הם חלקים חדשים.ואני מצטער על זה ששילמתי לו את כל הסכום במזומן כנראה שזאת הבעיה עכשיו.

*(יש לי את כל הקבלות+הבדיקה)

סליחה על החפירה,

היתי מעוניין לשמוע בבקשה מי צודק ולמה? ומה אני אמור לעשות במצב כזה?

תודה.

פורסם

תנסה לחזור ולדבר איתו בצורה יפה ולהתפשר על הסדר כלשהוא. כי בתכלס עברו 3 חודשי אחריות וזה בעייתי

מבחינתך. תנסה להגיד לו שהרעש היה מהתחלה וחשבת שזה יעבור ולמעשה זה רק החמיר .. או משהו כזה.

אני לא רואה יותר מידי ברירות תבוא בגישה רגועה ותנסה לפתור את זה איתו.

פורסם

אני תמיד רגוע,אין טעם להיות עצבני ככה לא פותרים כלום.

הבעיה היא שמה שצריך לפתור,צריך לפתור את הבעיה של המיסב, שהעבודה היא יותר גדולה, צריך לפרק שוב את הגיר,אני בטוח שהוא מתעצל לעשות זאת,הוא במקום זה טוען שצריך להחליף קבל(וזה עוד לא בטוח שהנקישות יעברו והלחיצה של המצמד תשתנה)

אני שילמתי את הסכום,ועבדתי קשה בשביל הכסף הזה,אז אני מצפה ממנו שיעשה את העבודה כמו שצריך,אבל כנראה שיש לאנשים מצפון יותר מדיי "נקי".

תודה בכל זאת.

אשמח לשמוע עוד עצות.

פורסם

סליחה שאני מקפיץ,אין לי אפשרות פשוט לערוך את ההודעה.

רציתי עוד לשאול, האם יש לי אפשרות לתבוע אותו?

פורסם

קודם כל, הגורמים לבעיות שציינת עשויים להיות שני הדברים שציינת (כבל (לא קבל!) ומיסב לחץ, כאשר לפי הסימפטומים אני מנחש שזה המיסב, אבל אין לפסול את עניין הכבל.

הייתי מנסה להגיע איתו להסדר כזה:

אתה מאשר את החלפת הכבל (לא יקר), בתנאי שהאוטו יוצא תקין לשביעות רצונך בתום הטיפול (תעשו יחד סיבוב מבחן בגמר הטיפול).

אם זה אכן הכבל, ובא לציון גואל.

ולא - הוא מתחייב להמשיך לטפל בבעייה - גם אם זה אומר פירוק גיר והחלפת המיסב, ובנוסף לא ייקח ממך אגורה על עבודת החלפת הכבל.

אם יסרב גם לאפשרות זו - אופציה אחת, לפני תביעה אזרחית (בית משפט לתביעות קטנות) היא פנייה לבוררות של איגוד המוסכים.

פורסם

ממליץ ללכת לתביעות קטנות. יש לי נסיון טוב איתם.

גם קרה שברגע שתבעתי , סוכנות הנסיעות פיצתה אותי כנדרש, עוד לפני המשפט. גם במקרה שלך , בעל המוסך יחשוב טוב אם לבזבז בוקר שלם בבית המשפט , עם סכוי סביר להפסיד ולשלם יותר ממה שתסכים כרגע.

בבית המשפט בת"א יש מתנדבים שיסבירו לך בחינם מי נגד מי ומה לעשות.

בהצלחה

יהודה

פורסם

תודה רבה לכולם!

עזרתם לי מאוד,עכשיו לפחות אני יודע מה הכיוון שלי ואיך לגשת לבעל המוסך.

ושמר שאלה לי אליך,

היום כשבאתי אליו הוא אמר שאני זה שצריך לקנות את הכבל ולבוא אליו,ואז הוא יתקן לי אותו על "חשבונו".

זה סותר את מה שאמרת,הרי הכבל צריך להמצא אצלו במוסך,וכמו שאמרת הוא יתקין את הכבל ואם אכן הבעיה נפתרה אני אשלם על תיקון הכבל.

אני מצטער על הרגע הזה שהלכתי למוסך הזה ועוד זה מוסך מורשה של סובארו.

פורסם

מוסך מורשה של סובארו אומר שאתה צריך לקנות את הכבל בעצמך?! תמוה לחלוטין.

הסיכום שאתה צריך להגיע איתו אליו הוא בדיוק מה ששמר אמר. תגיד לו שאם הוא חושב שהוא כזה חכם יותר מכולם וכולם מגיעים לו לברכיים אז מה הבעיה להתחייב?

אם הוא לא יסכים תוכל לנסות כפי שהציעו פניה לאיגוד המוסכים או למועצה לצרכנות.

תביעה אפשרית אם כי אתה מקטין מאד את סיכוייך לזכות ללא קבלת חוות דעת כתובה משמאי או מומחה שדעתו מקובלת על בית המשפט.

פורסם

ממה שהבנתי,

יום שישי אני מתכוון לגשת אליו שוב,אני בא אליו עם מה ששמר ייעץ לי.אומר לו שאני מקבל את זה שהוא יחליף לי את הקבל(אני לא קונה אותו כמובן),ואם אכן זה פתר את הבעיה אני משלם את המחיר של עלות תיקון הקבל.אם לא אני אדרוש ממנו שיתקן את מיסב הלחץ אם הוא מסרב אני מגיש נגדו תביעה.

בנוסף אם הוא טוען שאין לו את הקבל במוסך צריך להגיש נגדו גם כן תביעה? או שללכת ולקנות את הקבל בעצמי? (למרות שהסיכויים קלושים שזה הקבל כי 2 המוסכים האחרים ממש פתחו לי את מכסה המנוע ובדקו שם לעומת אותו מוסך מורשה של סובארו שאפילו לא רצה להתסכל מתחת למכסה המנוע שלי)

עכשיו אביב,לפני הגשת התביעה אתה מייעץ לי ללכת לשמאי שיבדוק את מה שמתרחש מתחת למכסה מנוע?

סליחה שאני שואל כ"כ הרבה שאלות,

פשוט איך שהוא דיבר אליי היום אני לא רוצה לוותר לאחד כזה סתם,אני רוצה להראות לו שהוא יקבל את מה שהוא צריך לקבל.

תודה לכם.

פורסם

תראה ידידי,

אם תרצה להחליף קבל:

Aluminum_Electrolytic_Capacitor.jpg

כנראה שתצטרך לרכוש אותו בעצמך כי מוסכים לרוב לא מחזיקים דברים כאלו.

לעומת זאת אם תרצה להחליף כבל:

1H1721335A.jpg

למוסך ובפרט מורשה אתה לא צריך לבוא עם חלפים מהבית.

אם הוא ידרוש ממך בכל זאת להביא את הכבל תאמר לו שאתם מסיימים כאן כדידידים ואתה תאלץ לפעול בדרכים אחרות בכדי לקבל פתרון הגון והולם לבעיה שהוא גרם.

ספציפית לגבי תבעיה- אני לא מומחה בדין אזרחי אבל בגדול לדעתי יש לך שתי אופציות לתביעה שתוכל לנצח בה:

1. לקבל חוות דעת משמאי מוסמך, שתאשר כי הבעיה איננה בכבל.

2. לגשת למוסך אחר- מומלץ ומקצועי. לבצע את התיקון ובהנחה שאכן לא יהיה זה הכבל לתבוע אותו.

כנראה שמעשית הדבר הנכון לעשות הוא לפעול בהנחיית שמאי (או עו"ד) שיש לו נסיון בתביעות כאלו, לתעד את כל הפעולות. לבצע תיקון, לתעד שוב. לקבל חוות דעת כתובה מהשמאי ולתבוע. כאב ראש לא קטן.

אחרת בתביעה אזרחית לך תוכיח שהוא טועה ואתה צודק. מדובר בתביעה אזרחית- הקו בין אמת לאמת דק מאד.

פורסם

סליחה על הטעות.

כבל סופי!

שוב תודה ענקית לכולם!

עזרתם לי ממש המון,חידשתם לי המון דברים שלא ידעתי באמת פורום על רמה!

יום שישי אני אבוא אליו אני מקווה שהכל יסתיים בטוב ונעדכן אתכם איך בסוף נסגר כל הסיפור המגעיל הזה.

ליילה טוב. :)

• תוכן חדש...