Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לכולםץ

אני לא מתכוון להלחם במשטרה או לתבוע אף אחד.

אני רוצה לאשר ברישיון את הדברים הנ"ל כדי שבשבוע הבא,הבוחן הזה לא יוריד אותי שוב מהכביש על אותם שטויות,אחרת,כבר הייתי מעלה את הרכב לכביש היום מבלי לשנות כלום,ומבלי לרוץ למחלקות טכניות וכיוצ"ב.

הבעיה עם הבוחנים,שאין להם שום רקע ברכב,הם עוברים קורס קצר ואז הופכים להיות מוסמכים.

לדעתי,בוחן תנועה חייב להיות בעל תעודת בוחן רישוי!

• תגובות 207
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האם עלה על דעתך שתקלה במע' עלולה לגרום לשחרור בלימה מלא או חלקי בבלימת חירום ולגרום לתאונה?
היה פה דיון מעניין על זה לפני כמה שבועות, אם אני לא טועה ברגע שהנורה דולקת זה אומר שהמחשב יודע שמשהו לא תקין ואז ה-ABS לא יעבוד בכלל.
פורסם
ואני מניח שהשוטרים שדרסו הולכת רגל עם הניידת שלהם בתום לב, לא נתבעו.

דע לך שהם נתבעו ואיבדו את עבודתם.

כמות השטויות בדיון הזה פורצת גבולות.

שטויות?!

לפסול באבחה אחת ללא סימוכין וללא ידע ע"ס אמוציות בלבד - "גיבור מאחורי מסך".

אתה מוזמן לנסות ולתבוע, רק אל תבוא ותבכה(מדינה מז****) כשהשופט ישלח אותך הביתה גם ללא הוצ' משפט.

אורן,

לצערי הרב יש בזמן האחרון החמרה של המשטרה ומכוני הרישוי על תוספות ברכב שאינן רשומות ברשיון הרכב.

לפני תאריך מסוים, משרד הרישוי במשך עשרות שנים לא טרח בכלל לציין כל מיני הערות לגבי תוספות מקוריות של הרכב ברשיון הרכב.

היום הוא כן רושם ולא מוכן לקבל רשיון ישן שבו הוא בעצמו לא טרח לכתוב את התוספות.

זה בדיוק המקרה שלך עם הלנציה וזה בדיוק המקרה שהיה לי עם סאן רוף.

3 שבועות הרכב היה מושבת עד שהצלחתי להוציא מ UMI אישור על רכב משנת 78 (כן, שבעים ושמונה) שהוא יצא משערי מפעל אופל עם סאן רוף מקורי.

אתה חושב שמשרד הרישוי אמר תודה ותיקן?

הלוואי עליי, הייתי צריך להביא את האוטו בגרירה לעמדה מספר 1, לבזבז שם יומיים ורק אח"כ הם הואילו להוסיף את הסאן רוף המקולל ברשיון.

עמית, אשמח לשמוע את תגובתך לעניין, למה מכוני הרישוי משתפים פעולה עם איוולת שכזאת?

איני יודע למה אתה קורא איוולת?!

האם דינו "חלון גג" שנעשה באופן פיראטי כדין כ"חלון גג" מקורי?

האם דינו של סיוויקערסטורבו כדין קאפה-טורבו?

המכונים הרשאתם הינה מואצלת סמכות והם עובדים ע"פ ת"ת והנחיות המשרד.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הרבה שטויות מעצבנות נכתבו כאן בשרשור הזה שאני לא מתכוון להגיב עליהן, אבל זאת עולה על כולן:

אבל אם ישאר נכה? יהיה עול על המדינה.

אתה צודק, צריך לירות לו בראש, להרוג אותו בשביל שלא יהיה עוול על האזרחים.

בכלל, אני חושב שכל מי שמגיע לגיל פרישה וחי מפנסיה או ביטוח לאומי ולא מועיל יותר למדינה (כי הוא לא יכול לפרנס את עצמו יותר) יש להוציאו להורג בכיכר העיר.

נשמע מוכר משהו...

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

נהנתם? יופי.

למה לדעתכם חוקקו חוקים פטרנליסטים? (לדוגמא, המדינה מחייבת אותי לחבוש קסדה ברכיבת אופנוע או חובת חגורת הבטיחות)

למה המדינה מתערבת בנזקים שאני גורם לעצמי וגופי? בגלל העול הצפוי למדינה ונסיון לקטנו.

גם אם זה נשמע לכם הזוי, מגעיל ,מתנשא, סינגפורי ותקראו לזה איך שאתם רוצים זאת האמת.

המדינה רוצה לצמצם את כמות תאונות הדרכים והנפגעים בה לא בגלל טוב ליבה, אלא בגלל שזה עולה לה כסף והרבה!

שימוש ברכב לא בטיחותי לא משקף את רוח "התרבות המוטורית המפותחת" שכולכם מתהדרים בה.

רכב עם ABS מקטין בתנאים מסויימים את הסיכוי לתאונה וזאת לא המצאה שלי, לכן מי שיש לו חיב להשתמש.

מה ההבדל בין רכב שאין לו ABS לרכב שיש לו ABS לא תקין, אין הבדל את שניהם לא הייתי רוצה לראות מתקרבים לכיוון שלי.

מצד שני גם לא הייתי רוצה לפגום בתרבות שימור הרכבים המיושנים, ולכן מנגנון האיזון בין השנים יהיה, מי שיש לו ישתמש ומי שאין לו לצערינו אין מה לעשות. העניין זהה לחובת חגירת חגורה מאחרו ברכבים לפני שנת 87 (בהם אין חגורה מאחור).

חבל שאתם מתעלמים מכמות תאונות הדרכים, ההרוגים והפצועים. ובמקום לעודד בטיחות בדרכים אתם מתפסלספים על המשמעויות של כל אחד מהסעיפים.

בפעם הבאה שרכב בלי ABS יתקרב לכיון הרכב שלכם בחריקת בלמים, אתם תחשבו כמוני.

שיהיה לכולם יום מקסים (וגשום אם אפשר)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני ארשום לך את זה יפה:

"לא משנה אם אתה אשם או לא, מישהו צריך לשלם".

אתה אשם, אין כבר מה לעשות, אתה רוצה לך תגיש תלונה על השוטר אבל את הדו"ח שלך כבר קיבלת!

דבר שני, אתה כן עשית עבירה, לא קשור אם סיכנת מישהו או לא, אתה נסעת לדוגמא עם 4 חלונות שחורים (איפה שהדלת של הנהג), מה שהחוק לא מאפשר לך לעשות! עבירה אחת מספיקה להורדה מהכביש? כן!

פורסם

השרשור הזה הוא דוגמא קלאסית לאופן שבו מס' משתמשים

טרחנים,צדקנים,מתנשאים ומתחסדים נהנים לחבוט בשק האיגרוף

הידוע בכינויו "נהג חדש".

אתרע מזלו של פותח השרשור,והוא נוהג ברכב בעל אגזוז לחץ ופילטר פתוח (רחמנא ליצלן)

מבחינתם של כמה משתמשים כאן,זוהי סיבה מספקת לצאת למתקפה על הבחור המסכן

שסה"כ ביקש כאן יעוץ מעל דפי הפורום.

פותח השרשור אפילו לא התלהם,או בא בדרישות כל שהם,ויתרה מכך,גם גילה נכונות להקשיב

ולשפר.אבל,כמובן שמיד צצים כל "הנשמות הטובות" ומעירים לו בצורה צינית ומתנשאת.

שהרי הם,ממרומי גילם.לעולם לא היו צעירים ונהגים חדשים.

הם נולדו מושלמים,וכל מה שנותר להם,הוא להצטער על כך ששאר בני התמותה לא נולדו כך.

לפי דעתי,וזו דעתי האישית בלבד.ישנם כמה חברי פורום שדבריהם אינם ראויים לקבל במה כאן.

אין הכוונה לעודד חס ושלום נהיגה פרועה/התנהגות חסרת אחריות.

אך בפורום הזה השואף לקדם תרבות מוטרית ראויה בישראל.

פשוט אין מקום לדעותיהם כמו HAIMY וחבריו.שהרי דעותיהם הן בדיוק

אותן דעות שבגינם כולנו סובלים.בגלל אנשים כמוהם (עדיין) אין כאן ספורט מוטורי.

בגלל אנשים כמוהם נהרס מסלול הספורט באזור כ"ס באישון ליל.

ובגלל אנשים כמוהם המשטרה תמשיך להתעסק בקקה.במקום לדאוג באמת לשמירת

משתמשי הדרך.

כפי שכבר ציינתי בעבר,פותח השרשור עבר על החוק,ולצערו גם ישא בעונש המתאים.

אבל מכאן ועד לקרוא לו רוצח בפוטנציה (ואל תחפשו את זה בכתב,זה פשוט מה שמשתמע מדבריהם) הדרך

עוד ארוכה.

ולאותם "אבירי הפוליטקלי קורקט".אין מה לעשות אבל עובדה היא כי חלק נכבד מבני דודנו מחזיקים במנהגים מוטורים שונים משלנו.אין הכוונה כאן להכליל את כולם,אלא לציין עובדות בשטח.

זו לא גזענות,מכיוון שאינני טוען כי הם נחותים.משום שאלה דרכי התנהגותם.

הם שונים מאיתנו מבחינה מנטלית וזה מתבטא גם בכביש.

ולמי שחושב אחרת,קיימות אצלי דוגמאות למכביר.

אני לא מזלזל בהם חלילה וחס.הם שותפיי לעבודה,וגם למדינה.

אבל,כל מי שבוחר לראות את הדברים אחרת ממני,פשוט משחק בנדמה לי...

כולי תקווה,כי חלק מחברי הפורום יגלו הבנה לדבריי.בכדי שנוכל יחד.

ערבים ויהודים לקדם את התרבות המוטרית בארצנו,ולהביא למיגור (גם אם חלקי) של נגע תאונות הדרכים.

חג שמח.זכי

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

ומאז שנכנס לשימוש הABS אין יותר תאונות דרכים כמעט, איזה יופי , זה הפתרון שכולם חיפשו ,מדהים איך לא גילו את זה עד עכשיו, זאת אומרת שאם נוריד את כל הרכבים ללא ABS מהכביש כמות תאונות הדרכים תשאף לאפס, ושוב אני אומר -פשוט תגלית מדהימה!

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם
איני יודע למה אתה קורא איוולת?!

האיוולת היא לא של מכוני הרישוי אלא של משרד הרישוי שבמשך 55 שנים(או משהוא קרוב לזה) לא טרח לציין ברשיון אם לרכב יש סאן רוף או טורבו או לעיתים אפילו קבריולה (ויש עוד דוגמאות רבות).

כשבעל הרכב בא לעשות טסט פתאום מכון הרישוי, שבמשך שנים בכלל לא עניין אותו הסאן רוף הזה קופץ ואומר, לא מצויין ברשיון סאן רוף אז אתה לא עובר טסט, לך תשנה את זה ברשיון (בדיוק כמו שקרה לי, בדיוק כמו שקרה לאורן ובדיוק כמו שקורה לאלפים רבים כיום).

בדיוק כמו שתקנות זיהום האויר לא קבועות לכל רכב מכל שנתון, משרד הרישוי צריך להפסיק לטרטר את האזרח ולהגיד "עד שנת 19XY לא טרחנו לציין תוספות ולכן עד שנה זו לא נדרוש אישור על מה שלא מופיע ברשיון".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בדיוק כמו שתקנות זיהום האויר לא קבועות לכל רכב מכל שנתון,

תקנות זיהום האויר כן קבועות לפי שנתונים ובנוסף לפי נפחים. הן משתנות עם השנים לפי התקינה האירופאית אשר ו/או כאשר גם היא מתחדשת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית,

הכוונה הייתה שכשנקבעו תקנות הזיהום אף אחד לא חלם לנסות להכיל אותן על רכב משנתון נמוך יותר כי זה היה תוקע אלפי בעלי רכבים בלי יכולת לעבור טסט.

מה שהם עושים היום עם התוספות שהם בעצמם לא טרחו לציין ברשיון הרכב הוא שערוריה!

הם בעצמם התעצלו (אין מילה אחרת) מלמלא את סעיף התוספות ברשיון ועכשיו שולחים אותי לחפור בגנזך של UMI לחפש את רשיון היבוא של הרכב? כשזה לא עזר (כי הרכב בכלל יובא ע"י ליאו גולדברג)נשלח פקס לאדם אופל גרמניה.

הם אישרו שהרכב אכן יצא את שערי המפעל עם סאן רוף אבל במשרד הרישוי לא הסכימו לקבל את הטופס באנגלית ושלחו אותי לתרגם אותו לעיברית ולאשר את אמיתות התרגום אצל נוטוריון.

גם כשהטופס היה תקין, הם לא קיבלו אותו אוטומטית אלא שלחו אותי לעמדה מספר 1.

את הרכב הבאתי לשם בגרירה, עמדתי בתור יומיים ואם לא הייתי צורח וצועק אז גם הייתי שם יום שלישי וכנראה גם רביעי.

בסוף הגעתי והבוחן שואל אותי "איך אני אדע שהסאן רוף שמותקן באוטו הוא באמת הסאן רוף המקורי?"

הייתי צריך לקלף את כל הציפוי המקורי של הסאן רוף (כמו ציפוי של גג רגיל) בכדי למצוא סמל של אופל על הגג :x

בסוף זה אושר ואני איבדתי 5 ימי עבודה והאוטו היה מושבת במשך 3 שבועות ועלה לי איזה 1800 ש"ח בגרירות,תרגומים ואישורים נוטוריונים (בלי תחשיב ימי העבודה).:x

בדיעבד ועם יד על הלב, אני אידיוט שלא נתתי לאיזה מאעכר 1500 ש"ח לסדר את העניין בשניה ועל הדרך הוא גם היה מאשר לי ג'אנט 20 אינץ ומנוע V8 עם 700 כ"ס וככה כשתהיה תאונה כי השתחרר לי הגלגל ב 240 קמ"ש (גלגל שמעולם לא תוכנן לרכב עם מנוע שמעולם לא תוכנן לרכב במהירות שמעולם לא תוכננה לרכב) ואני אהרוג מישהוא, האשם בעצם יהיה הבוחן בעמדה מספר 1 שאישר את זה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
רכב עם ABS מקטין בתנאים מסויימים את הסיכוי לתאונה וזאת לא המצאה שלי, לכן מי שיש לו חיב להשתמש.

מה ההבדל בין רכב שאין לו ABS לרכב שיש לו ABS לא תקין, אין הבדל את שניהם לא הייתי רוצה לראות מתקרבים לכיוון שלי.

רכב עם ABS גם בתנאים מסויימים עלול להגדיל את הסיכוי לתאונה. לא יודע מה נתפסת על ה-ABS כאילו אם תיסע בלי זה תמות בטוח. יש עדיין רכבים שנמכרים בלי המערכת הזו (גטס למשל). נכון שהמערכת עוזרת לנהג פחות מיומן להמנע מאובדן שליטה אבל היא גם מגדילה את מרחק הבלימה כך שאם הייתי צריך לבלום בפתאומיות בכביש ישר, אני לא מומחה אבל אני חושב שהייתי מרגיש יותר בטוח לעשות את זה ברכב בלי ABS.

אני לא מנסה להגיד שהמערכת הנ"ל לא חשובה ולא עוזרת. להפך. אבל צריך לזכור שזה מותרות ולא להיות תלוי בזה, כמו שנהגים לאט לאט מפתחים תלות באי אס פי, ג'י פי אס, ועוד כל מיני צירופים של אותיות שממשיכים להכניס לרכבים עד שבסוף לא נצטרך לעשות כלום בעצמנו.

פורסם

כל התרעומת הזו סביב הדו"ח הנ"ל יכלה להמנע לדעתי , כמו רבים מהדו"חות הנרשמים בכל יום, אילו רק השוטרים היו מדייקים בדבר העבירה.

אילו השוטר היה ממלא בדו"ח את הממצאים העיקריים והנכונים שרובנו כאן מסכימים שהם אינם חוקיים אני בטוח שפותח השרשור בכלל לא היה מתייעץ עם אף אחד והיה אומר לעצמו "וואללה צודק השוטר...".

הבעיה הגדולה שלנו עם המשטרה, לדעתי, נובעת מהניפוח המוגזם של הדו"חות! אני בכל אופן הפסקתי לכבד שוטרים בגלל השקרים שהם ממלאים בדו"חות!

ודוגמא אישית ממני: עצרתי בצומת ושמתי לב שהרכב שלי בולט מעט ועלול להפריע לתנועה (לא הפריע, עלול להפריע לתנועה הקרבה). חזרתי מעט רוורס כדי לא להפריע והמתנתי עד שהצומת יתפנה כדי שאוכל ליסוע.

שוטר תנועה זינק לעברי ונתן לי דו"ח על סך 500 שקל + 6 נק'. הטענה: התפרצתי לצומת וכמעט שגרמתי תאונה!

אני שמנעתי הפרעה נחשב לעבריין. עכשיו אני מחכה כבר 4 חודשים למשפט.

אז למה לנפח ולשקר?? אף אחד לא מכבד שקרנים !!

והבעייה היותר גדולה היא שאף אחד לא בודק את השוטר ! חובת ההוכחה חלה על האזרח.

לתשומת לב השוטרים !

ISRAEL ISREAL

פורסם

בפעם הבאה שרכב בלי ABS יתקרב לכיון הרכב שלכם בחריקת בלמים, אתם תחשבו כמוני.

ABS ידוע כמגדיל את מרחק הבלימה (כמו שיוני אמר למעלה). כל יתרונו שהוא מאפשר לנהג להתחמק ממכשול. השאלה היא האם הנהג ינסה לסובב את ההגה ולהתחמק מהמכשול או לא.

לפעמים עדיף חריקת בלמים מאשר ABS.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...