Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי שאלה לאנשים שניסו למכור את רכבם בחודש האחרון.

האם נתקלתם בקושי למכור את הרכב? עושה רושה שהשוק חלש.

אני מנסה למכור את הרכב שלי כבר מעל לחודש (אודי A3, 2001), ובכלל אין מתעניינים.

הרכב סטנדרטי לחלוטין, אין לו קילומטרז' יוצא דופן, אין לא שום דבר שאמור להפחית את ערכו, אך הטלפונים ממאנים להגיע.

יש למישהו הסבר?

אגב, ברוב ייאושי עשיתי היום סיבוב במגרשי מכוניות בנתניה. כל מה שנכתב בפורום עליהם נכון, ואף יותר. פשוט צריך להטיל עליהם חרם צרכנים.

הייתי באחד המגרשים (יום יבוא ואני אספר את הסיפור עם פרסום השמות), שניסה למכור לי רנו קליאו דיזל מודל 2003. עשיתי על הרכב סיבוב, כל הרכב רעד, כאילו למנוע אין אפילו תושבת אחת ושום דבר לא מחזיק אותו. לאחר מכן, ביקשתי ממנו את הרשיונות של הרכב, הוא נתן לי את הרשיון. ביקשתי את הרישיון של הבעלים הקודמים, ושם מס' המנוע שונה לגמרי.

כאשר העליתי את זה בפניו, טען כי כנראה החליפו את המנוע (אז למה לא אמרת מראש?!).

בסופו של דבר קמתי והלכתי.

ושלא יעבדו עליכם.

אין לפרסם באתר זה.

פורסם

לבעיה שלך קוראים "מחירון רכב בהוצאת לוי יצחק".

המחיר שרשום שם חסר כל אחיזה במציאות. אילו היתה לו אחיזה במציאות (וזה כרגע לא משנה אם המציאות היא שהוא שווה שני מסטיק בזוקה) היו מתקשרים אנשים.

כשאתה ואחרים במצבך תפסיקו להשלות עצמכם שמישהו יכול להגיד לקונים ולמוכרים כמה הרכב שווה, תוכלו להגיע לבדכם להסכמה - כנהוג בשוק חופשי.

פורסם

אי אפשר ליישם את מה שאתה מציע בפועל לצערי,מכיוון שחברות הביטוח במקרה של תאונה או גניבה,משלמות לפי..לא אחר מלוי יצחק,ולכן למחיר המחירון יש חשיבות עליונה.

פורסם

אז מה אם החליפו מנוע? זה אומר שהם רמאים? גנבים? מה הם? אני פשוט לא מבין.

אם המנוע הוחלף והמספר שונה ברשיונות לא אמור להיות לך בעיה עם זה.

פורסם
אי אפשר ליישם את מה שאתה מציע בפועל לצערי,מכיוון שחברות הביטוח במקרה של תאונה או גניבה,משלמות לפי..לא אחר מלוי יצחק,ולכן למחיר המחירון יש חשיבות עליונה.

מה הקשר לחברת ביטוח עכשיו?

האיש רוצה למכור מכונית. במדינה שפויה הוא היה מסתכל לימין ולשמאל, רואה בכמה כסף נמכרות מכוניות דומות ומבקש סכום דומה.

במדינת האור לגויים הוא מסתכל במחירון, רואה מספר שלא קשור לכלום, מבקש את הסכום הזה ולא מצליח להבין למה איש לא מתקשר.

מילא אם חברת הביטוח שהזכרת, או אפילו לוי יצחק בעצמו היו מתנדבים לקנות ממנו את המכונית.

הם לא, ובינתיים הוא זה שתקוע עם מכונית שהוא לא מצליח למכור.

פורסם

זה לא רק המחירון.

המצב הכלכלי קשה וגם אם בנאדם ספציפי לא נפגע ממנו, הוא מעדיף לשמור את הכסף אצלו בכיס.

אנשים שחשבו להתקדם למכוניות בשנתון גבוה יותר פשוט ממשיכים לנסוע במכונית הנוכחית שלכם.

לפעמים שווה לסדר את הפלסטיקים השבורים ולעשות איזה טיפול מכני שמשכת לפני המכירה, מאשר לקנות אוטו אחר.

בתקופות אחרות האאודי הזו יכלה להימכר בכיף תוך יומיים.

פורסם

מסכים.

גם אני החלטתי לדחות את החלפת הרכב למועד לא ידוע, עקב המצב הלא ברור כרגע, הן בשוק הרכב והן בשוק הכלכלה העולמי בפרט.

כמוני אני מכיר עוד רבים שפשוט דוחים כל החלטה כלכלית משמעותית שאינה קריטית לתקופה קצת יותר ברורה.

חוצמזה שאני אוהב את האוטו שלי ולא אכפת לי "להיתקע" איתו עוד קצת :-)

פורסם

כל המגרשים בנתניה נשלטים ע''י ארגוני פשע, זה לא חדש. רד מהענין לגמרי. פשוט שכח שהייתה במגרש הזה בכלל.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

במקום תקין ,כמו בארה"ב, מחיר הרכב נקבע ע"י כוחות השוק, שום מחירון לא מנסה לנווט את כוחות השוק, כל שכן, בעלי עניין, לא יכולים לעשות ולא כלום, בעניין ניווט המחירים.

איך?

פשוט,

יש מכרזים למכירת מכוניות, המכרזים מפורסמים וגלויים לכל, כולל סכומי המכירה אל מול מצב האוטו והקלומטז' שלו.

רכב שדורשים עליו סכום שאינו מציאותי, לא נמכר. מה שנמכר, זה רק אוטו שנדרש בעבורו סכום שהשוק מוכן לשלם.

השוק קובע את המחיר וזה המחיר הקובע, כאשר יש סטיות לכאן או לשם, בהתאם למצב הספציפי של רכב שבעליו מנסה למכור אותו.

גם אם יש מחירון, אף לא אחד, מנסה להסתמך עליו.

פשוט מזה?

דוגמא: ג'יפ כמו שבתמונה, שנת 2000 עם 150000 קמ' נמכר במכרזים בסכומים של 3500-4000 דולר.

זה המחיר שאפשר לקבל. האוטו במצב מדהים? מבעלים פרטיים ולא ממכרז? אם תקבל עוד 10 אחוזים ממחיר המכרז, צריך להגיד תודה.

ועוד , אם בארץ המיסים לרכבים עומדים על בערך 100 אחוזים, הרי שהאוטו הזה בארץ, היה צריך לעלות לא יותר מ 8000 דולר, אבל הוא יעלה בארץ 20000 דולר.

כך כל הרכבים. אז למה לא קונים? כי המחיר לא הגיוני, לא המחיר הבסיסי של הרכב כחדש, כל שכן בתוספת 100 אחוזי מס.

ולא רק הרכבים, אם דובר על הדלק רבות, אז שיורדים המחירים של הדלק, כאן בארהב מרגישים זאת ובאותו היום. כך למשל ,גלון ( 4.5 ליטר) עולה 1.69 דולר, בחישוב פשוט, מגיעים ל שישה וחצי שקלים לערך, שזה בערך שקל וחצי לליטר.

גם אם יש בארץ 100 אחוז מיסים, ותוסיפו עוד מעמ, איך מגיעים משקל וחצי למשהו בין 5 ל 6 ?

כאן לאנשים אין ברירה וישלמו (פראיירים) גם 10 שח לליטר.

אם נחזור לעניין מחיר הרכבים וחוסר התענינות של קונים, הדבר נובע ממצב כלכלי לא קל, אז כל אחד עושה חשבון לשקלים שלו, ומה שלא שווה ,לא משולם, והרכבים שמחיר הבסיס שלהם לעיתים אינו קשור למחיר הייצור שלהם, וגבוה לאור רווחי היבואנים, בתוספת מיסים, ומחירון שאינו משקף מצב שוק, וללא תחרות הולמת ומצליחה למחירון "המקובל" , הביאה למצב בלתי אפשרי, הקונים מרגישים זאת, וזה לא ישתפר לדעתי.

בסוף, מתישהו , כוחות השוק הבסיסיים, אלה שינצחו ויקבעו.

הגיע הזמן, שאנשים יצביעו ברגליים, וזה קורה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...