Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פעם אחרונה שבדקתי זה פשוט לא חוקי אם תופס אותך שוטר כשאתה מסתכל על המסך והוא דולק. אם המסך כבוי- הוא נראה כמו חלק מהדשבורד בכל מקרה :wink:

ולאלה שיושבים באוטו חוץ מהנהג מותר לראות טלויזיה או דיוידי אם קיים כזה באוטו

כל עוד הנהג לא עושה אותו דבר.

פורסם

יש לציין שמחשב שמנגן MP3 עם מסך LCD מוצע למכירה כבר כמה שנים טובות. לפני כשנתיים מוצר כזה עלה 1800 ש"ח בארץ (קראו לו SHUTTLE II אם אני זוכר נכון).

תצוגה של מסך LCD שכזה לטעמי לפחות נראית רע ומאוד מיושנת. כל דבר שבונים ניתן לקנות היום מוכן. אם מדובר על מכשיר שמשלב את כל מה שKICKER רוצה אז אכן זה יכול להגיע לסכום גבוה אבל אם מדובר במכשיר שרק מנגן MP3 יש הרבה מאוד אופציות בשוק.

לגבי פיתוח DSP שכולל אקולייזר, קרוס וכו' כאן העניין עשוי להיות יותר מעניין אבל אם למשל רוצים מוצר כזה ברמה שיכלול יציאה לסאב, טוויטרים, מידים, מידבאסים (ולעיתים גם רמקולים אחוריים וסנטר) צריך כרטיס קול שיהיו לו את כל היציאות האלו והדבר לא זול.

לי בעבר גם היה מחשב נגן MP3 ברכב ומהר מאוד הגעתי למסקנה שבכדי ליצור משהו באמת ברמה צריך להשקיע הרבה זמן וכסף ושאני אישית מעדיף לרכוש מוצרים מוכנים שגם לרוב יהיו טובים יותר. אבל לכל אחד יש שיקולים שונים.

פורסם

החבר'ה שבעסקי הפריצות יכולים ל"טפל" בהכל. בכל מקרה לקנות DVD, GPS, פרוססור וכו' מוכנים של חברה מסויימת אלו דברים יקרים יותר ולא כאלו שאתה יכול להוציא מהרכב ככה תמיד יש סכנת גניבה.

בוא לא נהפוך את הת'רד הזה לעוד דיון על גניבות, זה כבר נמאס ממזמן.

פורסם
לא חשבתם שגם החברה שבעסקי הפריצות יטפלו בו???

זה לא מה שימע ממני "לפנק" את עצמי בעוד משהו ברכב, אם נושא הפריצות מטריד אותך אז כדאי קודם כל שתעשה התקנה ברכב שלא מושכת יותר מדי את העין (מי שמכיר אותי ואת הרכב שלי יודע על מה אני מדבר), ובתור המשך כדאי שתשדרג את מע' המיגון שלך ברכב ואל תסתפק במה שחברות הביטוח דורשות כי זה בעצם רק הבסיס של מע' המיגון.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

בתור טכנאי אלקטרוניקה ומחשבים יש לי פתרונות לבעיות שלך

בקשר לנפילת מתח המצבר:

ניתן לבנות "UPS" ל12V הכולל מצבר 2-4A (כמו של מע' איתוראן) אשר יטען מהאלטרנטור דרך נגד ודיודה הדבר יאפשר לממיר להמשיך לעבוד גם בעת התנעה ממושכת בחורף, כמו כן בעת נפילת המתח של המצבר הראשי לא יפול המתח של המצבר המשני בגלל שהדיודה יכולה להוליך לכיוון אחד.

המצבר מקבל טעינה בזרם נמוך (10%) ולא טעינה מטורפת כמו של המצבר הראשי (נקבע ע"י ערך הנגד.

כמו כן בעת ניתוק המפתח המחשב ימשיך לעבוד עד להתרוקנות המצבר המשני (במידה ושמים ממסר ACC) ולא יכבה עקב טעות של שליפה מוקדמת של המפתח.

הממיר יקבל באופן אוטומטי את המתח ללא תלות במצב המנוע כלומר:

מתח גבוה יותר שולט; אם המנוע פועל המחשב יקבל מתח ישירות מהאלרנטור דרך מערך דיודות, ואילו כאשר המתח ירד ממתח המצבר המשני (בעקבות כיבוי מנוע ומתח מצבר ראשי נמוך) הממיר יתמתג בזמן 0 למצבר המשני.

OWNER OF:

VW PASSAT 2001 130HP LUXURY (FATHER)

VW GOLF 2005 102HP AUTO (MOTHER)

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מחזיר נושא ישן לחיים אחרי שנטשתי את הפרוייקט ועכשיו חזרתי אליו בכוחות מחודשים ועם ציוד מעניין.

המחשב הוא דגם קפוצ'ינו CG1 בעל מעבד פנטיום 3 1000 עם כל החיבורים BUILD IN .

מקלדת אלחוטית+עכבר.

כרטיס קול איכותי -ייפתר כאשר כל המערכת תעבוד.

כרטיס רשת אלחוטי 2.4 .

ועכשיו הבעייה הרצינית:

נפל לי לידיים (אל תשאלו מאיפה) מסך LCD 6.4" עם TOUCH SCREEN של חברת SHARP מדגם LQ64D341 שהוא בעל רזולוציה חביבה מאוד ובהירות גבוהה (אידיאלי לרכב), המכשיר היה מחובר פעם על מערכת ניווט בשלבי הפיתוח שלה ועשו שם כל מיני שינויים (בנו מעגלים ) בכניסת האות למסך.

המערכת בעלת קונקטור מוזר בעל 3 שורות ו 26 פינים סה"כ, מהידע שיש לי בתחום המחשבים מה שהצלחתי לזהות שם זה יחידת INVERTER כמו במחשבים ניידים ועוד יחידה מוזרה בעלה פרוססור במרכז שלה.

2 הבעיות היחידות הם:

להפוך את האות VGA האנאלוגי שיוצא מהמחשב לפקודות דיגיטליות (למסך) ולהתאים את הקונקטור למחשב.

קדימה תותחי המחשבים לעבודה-עצות,מידע טכני,בעלי מקצוע-הכל יתקבל בברכה. :lol:

פורסם

אני לא מבין, אם חלק מהאנשים מעוניינים ב-PC בתוך הרכב רק בשביל מוזיקה, ולא מולטימדיה,GPS וכו, למה לא להשקיע את ה300 דולר במכשיר יעודי קטנטן כמו iPOD או במכשיר של חברת iRiver [שגם יתנתק שצריך] ולסגור עניין?

וקיקר, אני זוכר שדובר על הנושא הזה בזמנו בHWZone, ואני מאמין שאתה צריך מתאם שיקבל סינגלים אנלוגים, ואחד כזה קשה למצוא, אני אערוך חיפוש בשבילך בHWZone על הנושא היום בצהריים.

פורסם

לרכיב הזה שעופר מחפש קוראים ADC, ולפי נתוני המסך הוא אמור להיות ל-6ביט.

השאלה היא האם יש למישהו רעיון באיזה רכיב להשתמש והאם בכלל כדאי לרכוש ולהרכיב רכיב כזה כי אם עלותו היא נגיד 100$ זה לא ממש משתלם.

פורסם

איך בדיוק הCD במחשב מתמודד אם הרעידות של הרכב בנסיעה ועם הרעידות של הסאב.

או שלא משתמשים בכלל בCD אלא רק בHD?

זה מעניין גם אותי כל העסק של המחשב ברכב כי זרוק לי בבית פנטיום MMX 233 שלם.

ויש לי גם כרטיס קול מאוד טוב אם מלא יציאות ויש גם אופטית אז האיכות שאפשר להוציא טובה.. זה כרטיס קול של DJ. משהו מיוחד.. וגם יש לי מקום מעולה בשביל מסך באוטו(פונטיאק).. במקום המערכת 2DIN.

פורסם

ברמה העקרונית הכונן תקליטורים מתמודד ממש גרוע עם וויברציות ורק בגלל זה אני לא יתקין אותו, האלטרנטיבה היא הכרטיס רשת האלחוטי-במידה ואני רוצה להעביר קבצים מהמחשב בבית.

עוד אופציה-אני תמיד מסתובב עם מחשב נייד , למחשב ברכב יש חיבור USB ואפשר לחבר ביניהם להעברת קבצים מהירה.

פורסם
ברמה העקרונית הכונן תקליטורים מתמודד ממש גרוע עם וויברציות ורק בגלל זה אני לא יתקין אותו, האלטרנטיבה היא הכרטיס רשת האלחוטי-במידה ואני רוצה להעביר קבצים מהמחשב בבית.

עוד אופציה-אני תמיד מסתובב עם מחשב נייד , למחשב ברכב יש חיבור USB ואפשר לחבר ביניהם להעברת קבצים מהירה.

קיקר לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה לעשות עם המחשב ברכב

מה שכן הבנתי שלחבר את המחשב למגבר ולהשתמש בו למוזיקה זה מאוד פשוט וכאן אין בעיה

בקשר לבעית החשמל ברכב ניתנו כאן כמה עצות ובנוסף אבא שלי הוא מהנדס חשמל אז אני בטוח

שהוא יוכל לעזור...

עכשיו אם תוכל בבקשה לפרט מה בדיוק התכוונת לעשות עם המחשב ברכב חוץ ממוזיקה ואיך?

ועוד שאלה: מסך נגיעה שעובד ע''י נגיעה במקום הרצוי שזה נראה לי הרבה יותר נוח, איך הוא מתחבר

למחשב? איזה חיבורים יש לו חוץ מהחשמל והחיבור וידאו?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

ומה עם מחשב נייד? אני אולי יצליח לשכנע את אחותי לתת לי אותו.. :lol:

אפשר לשים אותו באיזה תושבת בבגז' שאפשר יהיה להוצא אותו לפעמים? ולחבר לו מסך אחר.. ליציאה שבה מחברים מסך גדול.. יש את זה בכל מחשב נייד..ומקלדת ג'ל? שתהיה בסלון הרכב.. הוא עובד על 12 וולט DC אז זה לא בעיה.. רק שצריך לשים לו פיוז וזהו..

ככה אפשר יהיה לראות סרטים, לשחק,לשמוע מוזיקה והכל..

כמה עולה מסך LCD קטן אם חיבור כזה.. ומקלדת ג'ל?

• תוכן חדש...