Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, מה נשמע?

ברשותי אאודי A4 שנת 2008 לא מזמן יצאה מהחברה, ביום שישי חניתי באחת מהשכונות בעיר, כשחזרתי הזדעזעתי לראות שיש אנשים שעינייהם צרה ולבם מלא ברוע, על מכסה המנוע היו שריטות מכוונות שנעשו ככל הנראה עם אבן או עם מפתח, השריטות הן מעגליות, ואינני חושב שהגיעו לפח, אבל אינני מומחה בעניין. בכל אופן מבקש אני מכם עזרה במציאת מקום שבו יוכלו לתת לי את הפיתרון הקרוב ביותר להעלמת שריטות אלו, אני מוכן לנסוע לאן שצריך ולהשקיע כל זמן שיתבקש, אשמח לקבל המלצות ושמות של מקומות שאליהם אוכל לפנות. צבע הרכב הוא אפור דולפין (אפור כהה) מטאלי, שלפי מה שהבנתי רק מסבך את העניין. תודה מראש, טל.

פורסם

ברוך הבא למועדון טל....

תריץ חיפוש, לצערי התופעה ידועה, נפוצה ונדונה כאן הרבה.

יש הרבה שאומרים שעדיף להשאיר את הרכב כך ולא לגעת בשריטות,

פורסם

יש לי מישהו בשבילך בדיוק בשביל הדברים האלה (וגם דברים אחרים) שעושה עבודה מקצועית ואיכותית ובמחירים הוגנים.

הוא מטירת-הכרמל, אבל יכול להגיע לכל הארץ.

לי הוא העלים בקלות שריטות קנאה וצרות-עין שלמזלי היו שטחיות ולא חדרו את הצבע.

פנה אליי בה"פ אם אתה מעוניין.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

שכבת הצבע העליונה ביותר במכונית שלך היא שקופה , וזו היא הלכה .

אם נדמיין שהיא למעשה זכוכית דקיקה המצפה את כל המכונית , האם השריטות נראות כשריטות בזכוכית עצמה ולא מעבר לה?

הן יראו בדיוק כמו שריטות בזכוכית (של חלונות , שולחנות זכוכית וכו') , הן יהיו נטולות צבע אך יגרמו לשבירה בלתי אחידה של האור ועלולות להראות בעלות גוון בהיר יותר .

אם כך , כנראה שהשריטות אכן לא עמוקות יותר משכבת הלכה וסביר להניח שיהיה ניתן לתקן אותן (תלוי עד כמה הן עמוקות בשכבת הלכה עצמה , בצבעים של האודי אני מניח שלא הייתי מנסה לתקן אם השריטות חדרו את רוב שכבת הלכה) .

התיקון מתבצע באמצעות פוליש שמסיר כמות מסוימת משכבת הלכה וע"י כך משטח אותה למפלס אחיד וחדש ללא שריטות , אנ מניח שהיות והשריטות שלך נעשו בזדון , מדובר בכמה עשרות אחוזים של לכה (בכל מקרה פוליש אגרסיבי יסיר למעלה מעשרה אחוזים של שכבת הלכה) .

את הפוליש תוכל לעשות במקומות המתמחים לטיפול אסטטי במכונית , כדוגמאת קלין קאר מהפרסומת שבעמוד הראשי (לאחר הפוליש תהיה צריך גם לבצע פוליש עדין ו\או ציפוי גלייז שגם מהווה מעין פוליש עדין ולבסוף ציפוי ווקס כדי להחזיר מעט מההגנה לשכבת הצבע) .

אם המקרה קשה יותר , ואתה רואה את שכבת הצבע התחתונה ביותר שהיא בצבע לבן , זהו צבע הבסיס , לא יהיה ניתן לתקן את מבלי לצבוע מחדש את החלקים שנפגעו .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

ממליץ לשים מצלמת אבטחה. זה יכול לעזור למצוא ספונסורים לתיקון הנזקים.

לפי כמות הודעות לאחרונה בנושא, ניראה שמשפחתי לא היחידים שסובלים מתופעה הזאת שמתרחבת כל הזמן. :evil:

אם אתה צריך עזרה עם מצלמות אבטחה, יש לי קצת ניסיון בזה ואני יכול לתת לך הכוונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה הקשר למצלמת אבטחה הוא ציין שהוא החנה באחת השכונות בעירו, זה רכב לא אנדרטה מצלמת אבטחה לא תלווה את הרכב לכל מקום.

לפותח השרשור במידה והשריטות שטחיות פוליש יכול להעלים אותן.

Peugeot 208GTI

פורסם

תודה על העצות,

דיברתי עם כמה חברות שעושות פוליש, הן ביקשו שאגיע ואז אוכל לקבל חוות דעת.

השאלה עכשיו היא כזאת, במידה והרכב חדש 2008, האם כדאי לעשות לו פוליש? לפי מה ששמעתי שאפשר לעשות לרכב רק מספר פעמים מועטות פוליש, האם כדאי לעשות כבר אחרי שנה?

במידה וארצה לעשות פוליש נניח בעוד שנתיים, האם תהיה בעיה אז?

האם אחרי הפוליש שמים שכבת ווקס חדשה שמחליפה את הקיימת, או שהווקס ששמים לאחר הפוליש הוא חלש בהרבה?

אשמח לעוד אינפורמציה והמלצות על מקומות. תודה שוב, טל

פורסם

לא כדאי ולא צריך לעשות פוליש אם השריטות הן עדינות/שטחיות.

יש מגוון דרכים אחרות להעלים את השריטות בצורה יותר אלגנטית.

המומחים שמתעסקים בזה יידעו מה לעשות לך ואיך, ברגע שיראו את מצב האוטו.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

רכבים לפני מסירה ללקוח עוברים טיפולים -

בין היתר ווקס.

לכן, אם לא חידשת מאז את שכבת הווקס - היא לא תהיה במיטבה.

מומלץ לחדש את שכבת הווקס מדי כמה חודשים, לשמור על הצבע.

אם יש לך אפשרות לעלות תמונות של הנזק זה יהיה יותר פשוט, כך נוכל לראות מה עובי השריטה.

אם זה מינימלי, פוליש עדין יעזור - יש גם פוליש לצבע מטאלי.

אין קשר בין עובי השכבה לחידושה - בכל מקרה שכבת ווקס עם הזמן דועכת, כך שמשך הזמן שווקס נשאר על הרכב הוא משתנה, בהתאם לווקס עצמו, ריכוז החומרים בו ותנאי הסביבה.

מה גם שווקסים שמכילים קארנובה בריכוז גבוה לעיתים יחזיקו מעמד פחות זמן מווקס עם קארנובה בריכוז נמוך, אך יתנור ברק עמוק וברור יותר.

אם אין לך ניסיון עם החומרים הללו - לך למישהו שמבין.

אני מניח שאם הרכב חדש אתה לא רוצה לעשות עליו ניסיונות.

העיקר שתבחר במישהו מומלץ ולא תחסוך כמה שקלים ותקבל תוצאה פחות טובה.

פורסם

מבאס, אבל מניא***ם לא מתים רק מתחלפים.

אני לא יודע אם זה המקום אבל יש בדיחה טובה על זה :

מישהו קנה טנדר חדש 4X4 והחנה אותו ליד הבית, בלילה עובר שיכור מסתכל עושה היק מוציא אולר וחורט : 4X4=16

בעל הרכב קם מתעצבן ועוד מתעצבן, לוקח את הרכב לפחח ומתקנים לו את הרכב כמו חדש.

למחרת בלילה שוב אותו שיכור עובר ליד הרכב , מוציא אולר וחורט 4X4=16 , כמובן שלמחרת בעל הרכב נגנב מתעצבן ואומר אוקיי אני אערים עליו, הולך לפחח ומזמין מדבקה שעליה כתוב 4X4=16 ואומר לעצמו "עכשיו עבדתי עליו"

באותו לילה שוב עובר השיכור , עושה היק מסתכל על הרכב ואומר לעצמו: " 4 כפול 4 שווה 16 , יפה" מוציא אולר מהכיס ועושה (וי)V ליד התוצאה...:)

לא נורא ידידי יעבור ואני מדגיש לא התכוונתי לבאס חלילה

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם

כאמור , פוליש משמש להסרה של כמות מסוימת משכבת הלכה (שהיא השכבה השכבה העליונה ביותר משלושת שכבות הצבע של המכונית , והיא בצבע שקוף) .

ככל שהשריטות עמוקות יותר , כך תדרש הסרה של כמות רבה יותר על מנת להעלימן .

אין כלל לכמה לכה מותר להסיר , אבל כן יש כללים לכמה לכה צריך להשאיר .

לכן , רק אם השריטות לא עברו את מרבית שכבת הלכה , ניתן להסירן .

עם זאת , יהיה עלייך לזכור שגם אם השריטות לא עמוקות במיוחד , בפעם הבאה או הפעמים הבאות שתרצה לעשות פוליש תהיה מוגבל יותר (היות וכבר צימצמת מעט מכמות הלכה על המכונית , ושוב נזכיר שיש גבול מסוים שאסור לעבור אותו) .

ההגבלה נכונה גם לכמות הלכה שיהיה ניתן להסיר בפוליש הבא , וגם במספר הפולישים שניתן יהיה לעשות .

לגבי מה שנאמר שניתן להעלים את השריטות ללא פוליש , זה לא מדויק על גבול הלא נכון .

שריטות מסוימות (שטחיות במיוחד שעומקן לא עולה על מקרונים ספורים) ניתן לטשטש באמצעות חומרי מילוי (Fillers) , כמו אלו המצויים בציפויי הגלייז (רק צריך לזכור שהגלייז הוא גם פוליש עדין ולא רק Filler) .

הבעיה היא שלא רק שסביר להניח שהשריטות במקרה המדובר רחוקות מלהיות שטחיות , אלא גם העמידות הנמוכה במיוחד שמציגים אותם ה-Filler'ים שנעה בין מספר ימים למספר שבועות (וניתן לנח לאיזה פרק זמן אנחנו קרובים בתנאי האקלים הארץ-ישראלים) .

עניין הווקס כלל לא צריך להטריד אותך .

הווקס שמגיע על מכוניות חדשות הוא באיכות נמוכה (אלא אם מדובר במכונית אקזוטית , וגם אז זה בד"כ נכון לאיטלקיות ולא תמיד) .

בכל מקרה כן , שכבת ווקס חדשה תסיר את כל או את רוב שכבת הווקס הקודמת , וגם ככה תהליך הפוליש שיגיע לפני שכבת הווקס החדשה יסיר את כל שכבת הווקס הישנה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אם אין לך ניסיון עם החומרים הללו - לך למישהו שמבין.

אני מניח שאם הרכב חדש אתה לא רוצה לעשות עליו ניסיונות.

העיקר שתבחר במישהו מומלץ ולא תחסוך כמה שקלים ותקבל תוצאה פחות טובה.

מה שהבחור פה שעושה דריפטים עם הוולוו אמר. תקשיב לו.

גם הבחור השני עם המיאטה יודע על מה הוא מדבר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...