Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

leon Vs type r

mdma95
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז ככה אני יתן קצת נתונים:

אני נוהג כבר כמעט 5 שנים מתוכם השנתיים האחרונות אני מעביר על פיאט פונטו 1.1

החלטתי שלקראת השחרור מהצבא אני מעוניין להשתדרג קצת ברמה ובאיכות מהמחלה הזאת ולקנות רכב חדש.

בהתחלה בניתי על רכב של חבר סיאט לאון שכבר התחילה לעבור מספר שדרוגים אבל לבסוף הוא החליט שהרכב איתו עד הסוף המר.

ולכן כעת אני בדילמה רצינית ביותר.

הפכתי כל פורום וכל מה שרק אפשר בשביל למצוא נתונים על ההשוואה הזו אבל ללא ממצאים ולכן אני צריך עזרה.

שתי הפיינליסטיות שלי הם:

סיאט לאון 1.8T דור ראשון כלומר עד שנתון 2005.

הונדה סיוויק TYPE R כנ"ל עד שנתון 2005.

אני מאוד סגור מבחינת רכבים אחרים להצעה בגלל דעות קדומות ובגלל שעל הזוג מכוניות האלה נגתי ולטעמי אלו מכונות מדהימות!

בגדול התקציב הוא עד 100K אבל שוב זה התקציב בגדול! אם תצטרך להיות חריגה מסויימת לכאן או לכאן אני אתגמש ואצטמצם עם אורך החיים שלי לטובת רכב יותר מלהיב.

בסיס שיפורים כן מעניין אותי אבל לא בזמן הקרוב שזה אומר לפחות 3 שנים אולי אפילו יותר.

אני כן מחפש רכב מלהיב שכשאני ירצה להנות ממנו ולהוציא ממנו את המיטב אני יגיד וואו!

נראה שזהו אם יש איזה דרישה ששכחתי אז אני אשמח לתזכורת.

פורסם

הייתה לי הלאון טורבו הראשונה בארץ(אחרי הרכב הדגמה של צ'מפיון) וזה הרכב הטוב ביותר שהיה לי בחיים. הרבה יותר אמין מהS3 שהייתה לי אח"כ ומבלי לגרוע מכבודה של ההונדה הפחות פרקטית, הלאון מדהימה בכל פרמטר.

קלאץ האלדקס(גם באודי TT "כפולת ההנעה", אוקטביה RS), יתרון עצום בצריכת דלק ובבלאי מערכת ההנעה.

איכותית, נעימה, כח ליניארי ומורגש היטב כבר מאוד מוקדם(מ1750 בערך)... מכונית בעלת נפח פנימי ל4 אנשים בוגרים.

הלאון בהחלט יש לה הרבה יותר לתת.

פורסם

ההבדל ין הונדה 2003 שלרב תמצא שחוטות לבין לאון מקבילה מאותו שנתון הוא בסביבות 20K.

תחשוב על זה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
קלאץ האלדקס(גם באודי TT "כפולת ההנעה", אוקטביה RS), יתרון עצום בצריכת דלק ובבלאי מערכת ההנעה.

הכוונה למערכת הנעה כפולה?

במידה וכן, אתה טועה - באוקטביה vRS ההנעה היא קידמית ולא כפולה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

CTR שנת 2003 לא יורדת מ100K אם בכלל תמצא אחת,נורמלית...

לדעתי האישית אילו 2 מכוניות שונות לגמרי:

הלאון מוגדשת וחיה בסל"ד נמוך יותר-הסיוויק עובדת בכל התחום עד סל"ד גבוה

לגבי התנהגות כביש זה כבר עניין של טעם אישי-הסיוויק חדה מאוד עם שלדה קשיחה שמזכירה קליאו RS

ללאון סטנדרטית דרושה השקעה של כמה אלפי שקלים כדי להגיע לאותן מהירויות בסיבוב שבה הסיוויק הסטנדרית נמצאת בהן.

קח בחשבון פוטנציאל שיפורים גדול של שתיהן\אמינות\חלקי חילוף \זמינות חלקים וביטוח.

שוב דעה אישית בלבד

פורסם

הלאון באמת רכב מעולה אין לי ספקות אבל משתי סיבות אני מתלבט לגביה:

1) המנוע לדעתי קצת קטן ובמידה ואני ארצה להגיע למצב שאני נשאר עם האוטו ובונה אותו הוא טיפונת יגביל אותי.

2) הפחד מהמכוניות מהשחוטות יש לצעירים שקיבלו רישיון שלשום נטייה לשחוט רכבים כאלה.

לגבי ההונדה במידה ואני ארצה לבנות אותה המנוע יכול לתת תוצאה מאוד מרשימה לדעתי וגם אני פחוד מפחד מרכבים כאלה שעברו אצל צעירים כי אני יודע שאם אני הולך על ההונדה אני קונה אותה מפנסיונר שהיה מאוד רגוע עם האוטו ולא השתולל וגם יש תיעוד לעבר של האוטו במוסך מורשה.

פורסם
הכוונה למערכת הנעה כפולה?

במידה וכן, אתה טועה - באוקטביה vRS ההנעה היא קידמית ולא כפולה.

האוקטביה קומבי 2.0 ליטר מיוצרת על פלטפורמת ההנעה הכפולה הזו..:roll:

צודק טעיתי בדגם!

פורסם
הלאון באמת רכב מעולה אין לי ספקות אבל משתי סיבות אני מתלבט לגביה:

1) המנוע לדעתי קצת קטן ובמידה ואני ארצה להגיע למצב שאני נשאר עם האוטו ובונה אותו הוא טיפונת יגביל אותי.

2) הפחד מהמכוניות מהשחוטות יש לצעירים שקיבלו רישיון שלשום נטייה לשחוט רכבים כאלה.

לגבי ההונדה במידה ואני ארצה לבנות אותה המנוע יכול לתת תוצאה מאוד מרשימה לדעתי וגם אני פחוד מפחד מרכבים כאלה שעברו אצל צעירים כי אני יודע שאם אני הולך על ההונדה אני קונה אותה מפנסיונר שהיה מאוד רגוע עם האוטו ולא השתולל וגם יש תיעוד לעבר של האוטו במוסך מורשה.

שתי מכוניות שלמרות הדימוי הדומה שלהן הן שונות לחלוטין. ההונדה מכונית ספורט בתפישתה, חדה מאוד, קשיחה מאוד וחיה טוב בטורים גבוהים, הרבה פחות בנמוכים. הלאון מכונית משפחתית קומפקטית מהירה, נוחה ומפנקת בנסיעה, היגוי סביר ובטוח, מנוע גמיש מאוד ולכן מתאים מאוד לנסיעה רגילה. העובדה שמדובר במנוע טורבו מאפשרת גם שידרוג מסיבי של כח בהוצאה נמוכה יחסית. נסה לנהוג שוב בשתיהן על כבישים באיכות גרועה מצד אחד וכבישים צרים עתירי סיבובים חדים מצד שני ותקבל מנות ניכרות של ההבדל בין השתיים.

פורסם

לא הייתי דואג לגבי פונציטאל שיפורי המנוע של הלאון.

הוא גדול מאוד וזול יחסית, המנוע ממש ל "קטן".

להגיע לסביבות 250 כ"ס יעלה לך בערך 7K ש"ח והרכב יישאר אמין.

כמה יעלה להוסיף 50 כ"ס בהונדה?

הלאון לטעמי גם פרקטית יותר ליום יום.

אבל הכל תלוי מה אתה מחפש.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
כי אני יודע שאם אני הולך על ההונדה אני קונה אותה מפנסיונר שהיה מאוד רגוע עם האוטו ולא השתולל וגם יש תיעוד לעבר של האוטו במוסך מורשה.

ברור! יש המון פנסיונרים עם CTR...... ועוד דור ראשון...

וכולם יד ראשונה קילומטר'ז נמוך שלא מעניין אותם מחירון אלא רק רוצים להפטר מהאוטו כי הגיעה הלאנסר החדשה אז תקבל אותן ב10K פחות...

:shock::shock::shock:

פורסם
ברור! יש המון פנסיונרים עם CTR...... ועוד דור ראשון...

וכולם יד ראשונה קילומטר'ז נמוך שלא מעניין אותם מחירון אלא רק רוצים להפטר מהאוטו כי הגיעה הלאנסר החדשה אז תקבל אותן ב10K פחות...

:shock::shock::shock:

לא הבנתי איפה הקטע פה אבל אני ידלג על ההתבטאות שלך.

יש פנסיונרים שמתאים להם יותר 3 דלתות מאשר חמש וכשאני אומר פנסיונרים לא התכוונתי ל70+ אלא ל 40+ משמע חברה שעברו את גיל ההשתוללות.

וחוץ מזה אני לא מבין מאיפה נהיית ידיעון יד שניה שיודע בדיוק איזה אוטו נמכר ומי קנה מאיזה חברה.

לא אמרתי שאני אקנה במחירון ברור לי שזו גם לא הדרישה אבל אני מוכן להשקיע יותר בשביל אוטו שמשמעותית ייתן לי הנאה יותר בעתיד.

אנחנו גולשים מהנושא אבקש תגובות לעניין מי שאין לו משהו ענייני להגיב שלא יגיב.

פורסם

מעניין אותי כמה מהאנשים פה אשכרה נהגו על שתי המכוניות...

בכל מקרה לעניין, כמו שאמרו כבר הסיכוי למצוא סיווק קלוש עד לא קיים ואל תתחיל בכלל לחשוב לפני 100K.

לגבי סיווק מפנסיונר לצערך הוא כבר מכר לי את האוטו בזמנו :twisted: (יד ראשונה מבן אדם בן 60+ עם קילומטרז' נמוך מאוד)

הסיווק שונה באמת מהלאון בכך שהיא הרבה יותר ספרטניק ופשוטה, האוטו קשיח מהמפעל בצורה יוצאת דופן ושוברת עצמות מצד שני בעלת התנהגות מעולה.

נהגתי על לאון 2005 והיא פשוט סגנון אחר אולי המכוניות כביכול מתחרות אחת בשניה אבל כמו שאמרו פה זה אופי שונה לחלוטין ותלוי למה אתה מכוון ועל מה אתה מוכן להתפשר.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

שני מכוניות מאותה הקטגוריה אך ביצוע שונה מאוד.

הלאון ממש ספורט אלגנט , יום יומי שימושי ואפילו נוח יחסי.

ההונדה יותר חד ,קשיח, קטן ופחות שימושי.

היתנהגות הלאון יותר ניאטרלית על גבול העצלנות ובעלת אחיזה גבוהה מאוד.

קל יחסי לינהוג בלאון על המיגבלות ,המנוע כימעט חשמלי דוחף לאורך כל תחום הסלד ופוטנציאל השיפור כגודל הכיס.

ההונדה חדה אך פחות מתקשרת בעית התת היגוי חוגגת למי שיש לו רגל כבדה על הגז בהילוכים הנמוכים,

קשה מאוד לינהוג בהונדה על המיגבלות , הרכב מפתיע ודורש עבודה קשה מאוד עם ההילוכים

ביכדי לישמור על קצב מהיר באמת.

סיכום : מכוניות מעולות כל אחת וסיגנונה הוא.

רק לך תימצא אחת נורמלית ובעיקר את ההונדה.

LIOR RR

פורסם

אז בגדול ממה שאני מבין הלאון מאופיינת כיותר פרקטית המנוע שלה יותר קל יהיה לשיפור ולנהוג איתה "עד הקצה" יהיה קצת יותר סביר או תקראו לזה בטוח לנהג שזה הרכב ספורט הראשון שלו.(שמישהו יתקן אותי אם טעיתי)

CAMARORS69 הייתי שמח לשמוע ממך איזה דעה קצת פחות מכלילה לגבי הלאון אני מאמין שזה כבר יסגור אותי על מה אני הולך.

• תוכן חדש...