Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, היום לפני כניסת שבת פתחתי את הקארטר (אני מתכוון לבורג) בשביל להוריד את כל השמן ולהחליף פילטר לחדש(גם שמן כמובן)

לא הצלחתי להחליף את הפילטר-לא הצלחתי לפרק אותו, נכנסה שבת והייתי חייב להפסיק לעבוד אז פשוט דחפתי את הרכב לחנייה הקרובה וסגרתי את הכל עד למוצא"ש, הבורג של הארטר לא במקומו

השאלה שלי היא כזאת, אני מאמין שלא אבל רוצה להיות בטוח-האם יכול להיווצר איזה שהוא נזק כשהקארטר פתוח ככה עד מוצא"ש?

כמובן שהרכב לא יונע!!! הוא פשוט עומד ומחכה עד שנסיים הכל...

אם זה חשוב הרכב זה SEAT CORDOBA SX 98'

תודה אנשים ושבת שלום!!!

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין שום בעיה להשאיר את הרכב עד מחר עם בורג קרטר מפורק.

במידה ואין לך כלי מיוחד לפתיחת פילטרים אזי תנסה את הפיתרון הבא:

תקע בפילטר מברג עם ראש פיליפס עד אשר המברג יבלט מצידו השני של הפילטר ועכשיו בעזרת הידית של המברג נסה לפתוח את הפילטר.

בהתקנת פילטר חדש מרח קצת שמן על האם וסגור את הפילטר בכוח היד בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

תקע בפילטר מברג עם ראש פיליפס עד אשר המברג יבלט מצידו השני של הפילטר ועכשיו בעזרת הידית של המברג נסה לפתוח את הפילטר.

.

הבעיה היא שאין גישה אבל נמצא כבר דרך לעשות את זה

תודה!!!

פורסם

מרק, אני תמיד נהנה לקרוא את ההודעות שלך, אבל פילטר לא פותחים עם מברג! הפילטר עלול להיגזר ואז אתה עומד בפני שוקת שבורה וגם עם מפתח לא תוכל לפתוח אותו. אין שום סיבה לא לחכות עד שהחנויות יפתחו ולקנות מפתח יעודי.

ועצה למי שמחליף שמן לבד: קודם כל מנסים לפתוח את הפילטר, ורק אחרי זה מרוקנים את השמן.

פורסם

הרכב זה seat Cordoba sx ‎1.6 ‎שנת 98. בעקרון אני צריך מפתח בוקסה בגודל 30 מילימטר או משהו כזה כי יש מקום לבוקסה בקצה הפילטר (פילטר של Mann‎‎ ‎‏)‏ ואני לא מוצא כזאת גם בחנויות שהייתי.. היה לי מפתח לפילטר שקניתי לפני ההחלפה אבל הוא לא הצליח לפתוח ונשבר לי באמצע...הפילטר יושב חזק ואין גישה אז זה קצת מסבך את זה...

פורסם
מרק, אני תמיד נהנה לקרוא את ההודעות שלך, אבל פילטר לא פותחים עם מברג! הפילטר עלול להיגזר ואז אתה עומד בפני שוקת שבורה וגם עם מפתח לא תוכל לפתוח אותו. אין שום סיבה לא לחכות עד שהחנויות יפתחו ולקנות מפתח יעודי.

ועצה למי שמחליף שמן לבד: קודם כל מנסים לפתוח את הפילטר, ורק אחרי זה מרוקנים את השמן.

הבן אדם תקוע אז פותרים את הבעיה.

היו זמנים שהפרוטה לא היתה בכיסי וגם אני חאפר לא קטן באילתורים כאשר צריך.

איך פותחים קופסאת שימורים בשטח כאשר אין פותחן והבטן מקרקרת ? בעזרת מברג או עם שיניים כאלה...

bfkiel20.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

חברים,זה לא בגלל חיסכון של כסף,זה יותר בשביל ללמוד ולעשות לבד,להכיר את הרכב.. כמה כבר היו לוקחים לי על החלפה 50 100 ש"ח זה לא סוף העולם...אבל זה לא העניין... אני אוהב לטפל ולתקן בעצמי, זה נותן סיפוק..וגם ידע וגם אח"כ זה חוסך לי

פורסם

במצבים מסויימים כן אפשר לפתוח פילטר שמן עם מברג, אתה לא מוכרח להפעיל כוח עד לגזירה.

לא הבנתי את הרעיון הזה, "קודם כל מנסים לפתוח את הפילטר, ורק אחרי זה מרוקנים את השמן".

40 שנה אני עושה ההיפך, אבל תמיד מוכן ללמוד עוד. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אם נפתח אותו הפוך זה ילכלך לי שם את כל החלקים ואז זה עבודה כפולה,השמן יצא בלחץ מהצדדים של הפילטר

פורסם
מרק, אני תמיד נהנה לקרוא את ההודעות שלך, אבל פילטר לא פותחים עם מברג! הפילטר עלול להיגזר ואז אתה עומד בפני שוקת שבורה וגם עם מפתח לא תוכל לפתוח אותו.

אין שום בעייה לפתוח פילטר עם מברג, מלבד הסיכוי לפגוע עם המברג בדברים אחרים (קצת זהירות ואין שום בעייה). גם אם הפילטר "ייגזר" (סיכוי אפסי, הסגירה שלו היא בעזרת כח היד) עדיין אפשר להלביש מפתח פילטר על הפילטר, גם אם הוא קרוע.

פורסם
הבן אדם תקוע אז פותרים את הבעיה.

היו זמנים שהפרוטה לא היתה בכיסי וגם אני חאפר לא קטן באילתורים כאשר צריך.

איך פותחים קופסאת שימורים בשטח כאשר אין פותחן והבטן מקרקרת ? בעזרת מברג או עם שיניים כאלה...

הבנאדם לא תקוע במדבר או במקום שאי אפשר לקנות כלי מתאים.

אם הוא ממש חייב לנסוע עם האוטו- שיאלתר.

לדעתי הסיבה שקודם פותחים את הפילטר היא זאת: רוקנת את השמן ואז ניסית לפתוח את הפילטר ולא הלך. אתה צריך לנסוע למוסך. איך תסע? תמלא שוב את השמן הישן, שבטח רוקנת אותו לאיזה כלי מטונף? או שתשים את השמן החדש ועד שתגיע למוסך הוא יתערבב עם השמן הישן שנשאר בפילטר.

• תוכן חדש...