Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שלושה שבועות חזרתי מחופשה בארה"ב. בין כל הדברים שרכשתי שם היתה גם קונסולת משחק Wii של נינטנדו, שנרכשה במחיר נמוך מאוד ביחס למחירה בארץ (250$ לעומת כ-1,800 ש"ח).

כבר במעמד הרכישה וידאתי כי האחריות היא בינ"ל - וכמובן שהיא אכן כזאת.

את מרפי אתם מכירים? הוא קפץ לבקר אצלי :?

מסתבר שברוב טפשותי (או פשוט חוסר ההבנה שלי באלקטרוניקה, תקראו לזה איך שאתם רוצים), אומנם דאגתי לחבר את המכשיר לחשמל דרך שנאי מתח ל-110V, אולם לא דאגתי לבדוק שהשנאי יכול לעמוד בהספק הדרוש (53W).

התוצאה: כעבור מספר ימים של תפקוד ללא דופי, לפתע נשמע קול נפץ מהשנאי המסכן, ועמו התפשט בחדר ריח שרוף.

אצתי רצתי לחנות האלקטרוניקה הקרובה, ורכשתי שנאי מתאים. שבתי לביתי, חיברתי אותו ל-Wii, וגיליתי שהוא לא עובד. שבתי לחנות, המוכר בדק את השנאי והודיעני שהפיוז שלו נשרף משום מה, אך החליף לי אותו מבלי שחייב אותי בדבר.

שבתי הביתה שמח וטוב לב, חיברתי את השנאי לחשמל, ונורת הביקורת שלו דלקה כמתוכנן. חיברתי את ה-Wii, ומעשה שטן, המנורה שוב כבתה. בדיקה של הפיוז גילתה שהוא שוב נשרף. קיבינימאט :evil:

הגעתי למסקנה המתבקשת שכנראה דפקתי משהו במכשיר עצמו, והבנתי שזוהי השעה לממש את האחריות. חיפוש קצר בגוגל העלה שיבואנית נינטנדו לישראל היא חברת רונלייט. משום שאבא שלי נמצא עמם בקשר הדוק בנוגע למכשיר ל-GPS שלו, ידעתי שבד"כ זוכים לקבל אצלם שירות טוב, וחייגתי אליהם בלב שקט ובידיעה שבעייתי עומדת להפתר בקרוב.

ענתה לי נציגה נחמדה בשם שרון ושטחתי בפניה את הסיפור שלי. שרון בדקה פעם-פעמיים, והודיעה לי כי היות ורכשתי את המכשיר בחו"ל, אינני זכאי לקבל מהם שירות כלל.

"אבל וידאתי טרם הרכישה שהאחריות היא בינ"ל, איך אתם עכשיו מתנערים ממנה?" ניסיתי להקשות עליה.

שרון בדקה עוד פעם, ושבה עם אותה תשובה.

ניסיתי לתקוף את העניין מזוית אחרת: היות והיה לי ברור שהבעיה היא עם ספק הכוח של המכשיר, ביקשתי ממנה לרכוש מהם בכסף ספק כוח אירופאי, ולזרוק לעזאזל את הספק האמריקאי שיש לי.

להפתעתי ותדהמתי, קיבלתי שוב את אותה תשובה. כן, גם כשביקשתי לשלם תמורת חלק מבלי לקבל אחריות על כל מה שמעבר - פשוט נתקלתי בחומת סירוב בצורה. וכל זאת מדוע? מפני שאני פושע מתועב שהעז להביא את המכשיר מחו"ל במקום לשלם עבורו בארץ מחיר מופקע.

לא אמרתי נואש, ומצאתי חנות באיזור מגוריי אשר הסכימה לתקן לי את הספק במחיר מציאה של 100 ש"ח בלבד. כעת כל שנותר לי זה רק להוציא מחר את הספק מהתיקון, להחליף פיוז בשנאי, ולהוציא את העצבים שלי על השירות המגעיל של רונלייט באיזה משחק.

המסקנות:

1. כנראה שיבואנים מקומיים אינם שמעו על המונח שנקרא "אחריות בינלאומית".
  2. אם אתם רוצים לרכוש Wii, נסו לתפוס מישהו שנוסע לארה"ב. ולכל מי שמעדיף להימנע מכך עקב בעיית תאימות (NTSC מול PAL), אני יכול להרגיע: המכשיר פועל בארץ גם ב-NTSC, ותמורת מאות בודדות של שקלים ניתן להסב אותו ל-PAL, אם אתם ממש לא יכולים בלי.
  3. רונלייט מנוולים.
  4. אקססוריז ומשחקים - רק בחו"ל. פערי המחירים עומדים על מאות אחוזים (משחק בחו"ל - $20~, בארץ - החל מ-200 ש"ח).
  5. הפעלה של Wii אמריקאי בארץ - רק ע"י שנאי בעל הספק של לפחות 90W. לחילופין, ניתן לרכוש ספק אירופאי בחנויות השונות, וגם בלוח יד 2 ראיתי שכמה מוכרים כאלה במחירים די נמוכים.
  6. ר' סעיף 3.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כנראה שיבואנים מקומיים אינם שמעו על המונח שנקרא "אחריות בינלאומית".

שמעו ועוד איך. הם רק לא הבינו את זה נכון ופירשו את זה כ"אחריות כל עוד קנית את זה בארץ, מאיתנו, במחיר משוגע לגמריי".

כתוב מכתב תלונה רשמי לחברה שמייצרת את הווי.

הדגש את סרוב היבואן לתת לך שירות.

לפחות תקבל תחושת סיפוק קלה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אורן, אני אידיוט רק פעם אחת (אני מקווה :oops:). בדקתי את העניין ברמת וודאות מוחלטת, והשנאי הנוכחי שלי אמור להתאים ללא כל בעיה.

ברווז, בשביל 100 ש"ח אין לי את הסבלנות לכתוב מכתב תלונה. אני יודע היכן אוכל לקבל שירות אם וכאשר אזדקק לו, מבלי שאצטרך להתנצל על כך שלא רכשתי את המכשיר בארץ, ומבלי למשכן כליה כדי לשלם על כך.

הנחמה שלי היא בידיעה שהבאתי את הסיפור לידיעת הקוראים כאן, כדי שלא ישלמו ממיטב כספם לגנבים החצופים מרונלייט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה לא סוד ש"אחריות בינלאומית" לא תופסת בישראל.

למרות שהיה לי ניסיון חיובי עם IBM שהביאו לי מארה"ב, החבר שהביא לי את המחשב ביקש אחריות בינלאומית עבורי (כי ביקשתי) והאחריות עלתה עוד כמה עשרות דולרים (30$ אם אני זוכר נכון) לשנה אחריות בינלאומית, ואכן כשנזדקקתי (זכרון נשרף משום מה) הם החליפו בלי בעיה כלל.

אבל עדיין,

רוב היבואנים בארץ לא מוכנים לעזור גם אם יש אחריות בינלאומית כי זה לא נקנה מהם.

נראה לי שהתיקון יוצא להם מהכיס אבל לגבי זה אני לא יודע.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

אלעד , אני מכיר את העניין הזה של אחריות בינלאומית , או יותר נכון של אי כיבוד אחריות בינלאומית ע"י נציג מקומי.

זה קרה גם לי ניסיתי לקבל טיפול במכשיר של CREATIVE שרכשתי בניו יורק, ושהגדלתי וקניתי עבורו ב40 דולר כתב אחריות בינלאומית מורחבת שכוללת כיסוי עבור כל נזק שהוא.

כמובן שזה לא כובד ע"י נציגי קריאטיב בארץ...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אלעד , אני מכיר את העניין הזה של אחריות בינלאומית

גם אני מכיר , מעולם הרכב דווקא . על הבולם "קוני" שמעתם ?

:?

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אלעד:

אני מסכים לגמרי שיבואן רשמי צריך לכבד כתב אחריות בינלאומית אבל:

האם לפי כתב האחריות שבידך, נזק שנגרם לקונסולה בעקבות שימוש לא נכון (או רשלנות מצד הלקוח) מכוסה באחריות? או שהאחריות מכסה רק על פגמים שמקורם ביצור? ברוב המקרים, אחריות על כל מוצר חשמלי לא מכסה נזקים שנגרמים עקב רשלנות של לקוח.

לפי מה שהבנתי הנזק נגרם כתוצאה משימוש בשנאי לא מתאים שאתה חיברת ולא מאיזושהי תקלה שמקורה בקונסולה עצמה. בכל מקרה לא נראה לי שהאחריות תקפה במקרה זה.

לגבי זה שלא מכרו לך שנאי אירופאי, למיטב ידיעתי רונלייט לא מוכרים שנאים בנפרד. האמת, שגם את הקונסולה עצמה הם בקושי מצליחים למכור.

בתור בעל חנות ניסיתי כבר כמה פעמים להזמין מהם קונסולות כדי למכור בחנות אבל לפי מה שהבנתי כרגע חסר לגמרי במלאי והם בוחנים את כל העניין של ה Wii ושוקלים לבצע שינוי בשיטת השיווק.

אם אתה עדיין מעוניין בשנאי אירופאי צור קשר בה"פ.

אסף

נ.ב. - גילוי נאות: אני משווק מורשה של מכשירי GPS ומחשבי כף יד של רונלייט.

פורסם
גם אני מכיר , מעולם הרכב דווקא . על הבולם "קוני" שמעתם ?

:?

כן,

אלו שנותנים בעולם אחריות לכל החיים

וכאן בארץ לא מכבדים את זה.

יש לי ברכב בולמי קוני ספורט מתכווננים, אני מקווה מאוד שבעתיד לא אצטרך ליצור קשר עם היבואן...

אפילו רק בשביל הסיבה הזאת כדאי לקנות בילשטיין עם יבואן טובה מאוד.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לא רק , כמו במקרה של אלעד , הם לא מוכנים להחליף בולם אם לא נקנה על ידם .

אל בוא לא נמשיך וניתן לאלעד להרוס לעצמו את השרשור שלו...

:twisted:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

זה רק אני, או שגם לכם זה נשמע כמו משהו מתוך סרט פורנו? :-P

עכשיו ברצינות, אלעד.

מה הבעיה לכתוב מכתב תלונה לחברת נינטנדו? מה כבר יש לך להפסיד?

חבל. לא על הכסף, אלא על האפשרות לז**ן את היבואן באמצעים חוקיים.

פורסם
חיפוש קצר בגוגל העלה שיבואנית נינטנדו לישראל היא חברת רונלייט

פה מתחילה ונגמרת הטעות שלך בגישה לנושא:

רונלייט היא אחת מיני היבואניות של נינטנדו לישראל.

אין יבוא רשמי של נינטנדו לישראל.

הכל ביבוא מקביל.

עקב זה - אין להם שום צורך לכבד אחריות , ובטח כשהיא לא בין לאומית על מוצר שלא נקנה מהם.

לא מאמין לי?

פנה לנינטנדו ותשאל אותם, או חפש באתר שלהם , אין זכר לישראל (משום מה....)

כל המהומה הזאת היא בדיוק על כלום.

וד"א , אי אפשר להסב NTSC לPAL , אולי אתה מתכוון להחלפת שנאי - אבל אל תבנה על לקנות משחקים מהארץ (חלקם פועלים , חלקם לא והכי גרוע - חלקם יכול להשבית לך את הקונסולה).

דביל - אין קשר בקטע הזה בין WII לXBOX , הWII הוא צרכן קל מאוד של 53W (וצריך לו שנאי לפחות 100W אמיתי ד"א אם כבר דנים בעניין , מניסיון של חבר).

הXBOX צורך כבר בסביבות ה200W (תלוי בגירסא) ודורש שנאי של לפחות 300-400W אמיתי.

הPS3 למי שמסוקרן - למרות כיתוב מטעה (בכוונה) והצהרות מטעות (שוב בכוונה) - מצויד בספק אוניברסלי (בדוק).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...