Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע ה1.8T של VAG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במנועים של ה TTQ ו S3 יש את אותו יחס דחיסה בדיוק!!! כמו במנועי 150/180 כ"ס והוא 1:9.5, וגם את זה אתה יכול לבדוק ב AUTODATA.

בקיצור, תעשו שיעורי בית בבקשה. יש לי את שני המנועים מפורקים בבית. אני לא מדבר ממה ששמעתי שאנשים אמרו. יש לי את החלקים בבית.

ערב טוב לכולם,

ערן

ערן

לא הייתי כותב לך באם לא הייתי בטוח, קבל בבקשה הבדלי יחס דחיסה

http://www.audiworld.com/model/tt/06/TTC%20turbo%20tech.pdf

כנ"ל גם לגבי בוכנות, זה שהן דומות לא אומר שהבוכנה של ה 225 כ"ס לא חזקה יותר, בדוק מקט"ים ותיווכח

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למען הסר ספק צרפתי PRINT SCREEN מתוכנת AUTODATA עם הנתונים של מנוע BAM (של TTQ)

ואפילו סימנתי לך בחצים אדומים את הדברים החשובים כדי שלא תפספס.

שים לב שהמסמך שאתה העלת הוא של שנת ייצור 2006 ואנחנו מדברים עד סביבות שנות ה 2000 בכלל.

רק חסר שתביא לי דוגמא של מנוע TFSI ותתחיל להתווכח שהוא נפח 2000 סמ"ק בכלל.

בקשר לבוכנות- לבוכנות של אודי יש מקט שונה מבוכנות של VW כי לרוב החלקים של אודי יש מקט שונה משל VW ככה שזה לא מעניין אותי המקט.

החומר שממנו עשויה הבוכנה מעניין אותי והוא זהה. אם אתה משלם על הבדיקה אני מוכן להביא את הבוכנות שיהרסו אותן ויבדקו הרכב חומרים.

הרי כבר אמרת שהטלטלים שלהם יותר חזקים והם לא (ואני לא היחיד שאומר לך את זה).

הם זהים לטלטלים של כל מנוע 1.8T (השוני בטלטלים הוא בקוטר פין הבוכנה ולא בצורה או החומר ממנו הוא עשוי),

אז אל תעשה מעצמך יותר צחוק ממה שעשית ותוותר. גם הבוכנות עשויות מאותו חומר בדיוק.

אני אתן לך נקודה למחשבה- הנקודה החלשה במנועי 1.8T הם הטלטלים (ואת זה כוווווולם יודעים). הם מתקפלים בסביבות 400 כ"ס.

אם הטלטלים (שהם הנקודה החלשה במנועים האלה) זהים בכל המנועים אז מה הרעיון להשקיע יותר כסף על בוכנות "יותר חזקות"

כאשר הם לא הנקודה החלשה בכלל?

תן לי תשובה לשאלה הזו ואני אסכים עם מה שאתה רוצה.

עוד נקודה למחשבה- אם מנוע 1.8T רגיל (של 150 כ"ס) עומד בהספק של 350 כ"ס (ואת הנתון הזה המהנדסים של VAG יודעים בוודאות),

למה להם לשנות משהו בבוכנות/טלטלים בשביל להוציא "רק" 225 כ"ס?

שבעצם להספק הזה (או לפחות מאוד קרוב אליו) אפשר להגיע עם מנוע 1.8T של גולף עם הטורבו K03 המקורי בעזרת צ'יפ קטן (וגם את זה המהנדסים של VAG יודעים).

הרי VAG חושבים קצת מעבר ליוקרה "שהבוכנות של TTQ יהיו יותר איכותיות משל כל מנוע 1.8T רגיל". זה לא מעניין אותם.

מה שמעניין אותם בסוף היום זה התמורה ביחס לכסף שהם משקיעים.

אין טעם להשקיע יותר על מנוע כזה בכל כיוון שתסתכל על זה ולכן הם לא שינו את הבוכנות/טלטלים/משאבת שמן/החומר ממנו עשוי הקרנק/גלגל תנופה/

מתזי שמן בבוכנות/שסתומים/קפיצי שסתומים/ רינגים/לאגרים ואני יכול להמשיך ככה עד החומר ממנו עשויים ברגי הראש או הברגים שמחזיקים את הטורבו לסעפת פלטה.

אז תחשוב קצת, תחפש תשובות ותחזור לכתוב.

זה נחמד שיש לך מנוע כזה מורכב באוטו אבל עד שלא פרקת את 2 המנועים בידיים שלך וראית את ההבדלים (או בעצם שאין הבדלים)

כל מה שאתה אומר כי "קראת באינטרנט" לא ממש מעניין אותי.

לילה טוב,

ערן

BAM.jpg

פורסם
לא אמרתם כלום צריך להחליף חצי אוטו בשביל 350 כוח סוס וכמה כסף זה?:evil:יותר מי 30 אלף שקל בשקט

זה לא מתקרב ל 30,000 ש"ח ובכלל לא מתקרב לחצי אוטו.

אני יכול לתת לך דוגמאות של מנועי 1.8T שבנו בארץ ל 700 כ"ס שההשקעה במנועים האלה מגיעה למחיר של איביזה טורבו שנת 2002 +

.

בשביל 350 כ"ס צריך להשקיע בסביבות 20,000 ש"ח אם הדברים שאתה קונה חדשים:

טורבו GT2876 יעלה בסביבות 8,000 ש"ח

סעפת יציקה תעלה בסביבות 1500-2000 ש"ח

משאבת דלק 800-1000 ש"ח

מזרקים 1000 ש"ח

פורק 1000 ש"ח

צ'יפ 2000 ש"ח

אינטרקולר 1000 ש"ח

תוסיף לכל זה עבודה וצנרות למיניהם (גדישה ופלטה כולל דאון פייפ)

ערן

פורסם
זה לא מתקרב ל 30,000 ש"ח ובכלל לא מתקרב לחצי אוטו.

אני יכול לתת לך דוגמאות של מנועי 1.8T שבנו בארץ ל 700 כ"ס שההשקעה במנועים האלה מגיעה למחיר של איביזה טורבו שנת 2002 +

.

בשביל 350 כ"ס צריך להשקיע בסביבות 20,000 ש"ח אם הדברים שאתה קונה חדשים:

טורבו GT2876 יעלה בסביבות 8,000 ש"ח

סעפת יציקה תעלה בסביבות 1500-2000 ש"ח

משאבת דלק 800-1000 ש"ח

מזרקים 1000 ש"ח

פורק 1000 ש"ח

צ'יפ 2000 ש"ח- 4000 ש"ח (2000 ברשות הפלסטינאית אולי)

אינטרקולר 1000 ש"ח- 3500 ש"ח.

תוסיף לכל זה עבודה וצנרות למיניהם (גדישה ופלטה כולל דאון פייפ)- עבודה +צנרות למיניהם- 4000 ש"ח.

ערן

שלא לדבר על קלאץ' נורמלי ובולמים...

מגיע ל25K בקלות בשביל שיהיה כמו שצריך.

CONTROL IS NOTHING WITHOUT POWER - GT35R

פורסם
שלא לדבר על קלאץ' נורמלי ובולמים...

מגיע ל25K בקלות בשביל שיהיה כמו שצריך.

לפי מירב ידיעתי הקלאצ המקורי מחזיר לפחות 300+- כ"ס.

קו---------------------------------------

פורסם

כן בעיקרון כן אבל הכל תלויי באיך נוהגים ומי שבונה רכב אם 350 כ"ס נוהג "קצת " לא רגועה אז בכל מיקרה אני לרכב הזה לא הייתי מעלה מעל 250 בלי לשנות קלאצ ובלמים .

זה חמשיר: מעשה במצלמה מז@י&ת,כל היום נהגים מצלמת, כשיסע השוטר

אז אותה ננסר ונוכל לחייך על באמת

פורסם

באמת שאני לא מבין .. את התופעה המוזרה הזאתי שמישהו פותח שירשור ושואל תשובה וכל אחד מביא תשובה שאני לא יודע מאיפה ואז מתנהל ויכוחון מי צודק ומי לא מי שלא יודע את התשובה לשאלה בברור ומשעיר סתם השערות שלא יענה למה בן אדם ששואל שאלה צריך לנחש למי להאמין וזה קורה המון בפורום זה ..

לילה טוב.

125 סוסים לא מספיקים?

הונדה מציתה את הדימיון !! :lol:

פורסם

זה קורה בכל שיחה בין בני אדם, אפילו בנורוגיה או בהונדורס.

יש שמועות שזה קורה גם בפתח תקוה! :shock:

החומר שממנו עשויה הבוכנה מעניין אותי והוא זהה.

גם הבוכנות עשויות מאותו חומר בדיוק.

אם הטלטלים (שהם הנקודה החלשה במנועים האלה) זהים בכל המנועים

ולכן הם לא שינו את הבוכנות/טלטלים/משאבת שמן/החומר ממנו עשוי הקרנק/גלגל תנופה/מתזי שמן בבוכנות/שסתומים/קפיצי שסתומים/ רינגים/לאגרים ואני יכול להמשיך ככה עד החומר ממנו עשויים ברגי הראש או הברגים שמחזיקים את הטורבו לסעפת פלטה.

עד שלא פרקת את 2 המנועים בידיים שלך וראית את ההבדלים (או בעצם שאין הבדלים),כל מה שאתה אומר כי "קראת באינטרנט" לא ממש מעניין אותי.

ערן שלום,

רק שאני אבין בבקשה, אתה מבסס את דעותיך הנחרצות על בסיס מראה עיניים ותחושות בידיים של החלקים?

לא שאני טוען שאתה טועה אבל פשוט מעניין אותי על סמך מה אתה אומר את זה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

על סמך שקילות מדוייקות של הבוכנות והטלטלים. ההפרשים במשקלים היו זניחים.

אם היה מדובר בסגסוגות שונות הייתי מוצא שוני גדול יותר בין ממוצעי משקלים של הבוכנות והטלטלים של כל מנוע שבדקתי.

לצערי אין לי כסף מיותר לקחת את הבוכנות לבדיקת תרכובת, אבל אני בטוח שהתוצאות היו דומות.

פורסם

המשקל חייב להיות זהה בכדי לשמור על איזון ודינמיקה של המנוע, יכול להיות שאת המשקל הזהה הם משיגים ע"י עובי חצאית או גובה חצאית שונה אבל משקל זהה עדיין לא מצביע על סגסוגת זהה, בטח לא בנחרצות שאתה ציינת את זה, ושוב, אני לא אומר שאתה טועה, אני רק היעיתי שמח לקבל סימוכין לכאן או לשם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
המשקל חייב להיות זהה בכדי לשמור על איזון ודינמיקה של המנוע, יכול להיות שאת המשקל הזהה הם משיגים ע"י עובי חצאית או גובה חצאית שונה אבל משקל זהה עדיין לא מצביע על סגסוגת זהה, בטח לא בנחרצות שאתה ציינת את זה, ושוב, אני לא אומר שאתה טועה, אני רק היעיתי שמח לקבל סימוכין לכאן או לשם.

קודם כל המשקל שצריך להיות זהה ולשמור על איזון של המנוע הוא בין סט לסט ולא בין כל 8 הבוכנות.

כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך...

נלקחו מידות של כל 8 הבוכנות והמידות היו זהות לחלוטין בכולן (עובי, גובה, נפח וכו'...)

אח"כ שקלתי את כל 8 הבוכנות. עשיתי ממוצע בין 4 הבוכנות של המנוע של הגולף (AGU) וממוצע בין 4 הבוכנות של המנוע של ה S3.

המשקל הממוצע היה זהה, ולכן, אם כל המידות זהות והמשקל זהה מדובר באותו חומר.

בקיצור, בואו נסגור על זה שאני אומר שהם זהות ושיש מי שלא מסכים.

אני מציע שנסגור את הדיון הזה כי מי שלא השתכנע עד עכשיו שהמנועים זהים לא ישתכנע משום דבר שאני אגיד.

מקווה שלמדתם משהו, ואם לא, חבל...

אחלה יום לכולם.

ערן

פורסם

ואחרי הכל, בואו ניקח את כל הכח הזה, נחבר אותו לגיר הרציף באיזו A4 ונראה איך הוא מ***ן לגיר את הצורה.נכון, המנוע יכול להגיע להספקים מדהימים ביחס למקור, אבל לא הייתי מעז לגמור את העבודה ב-20 אלף ובלי לשנות גיר, קלאצ', בולמים, בלמים, אולי רגישות ההגה, עדכון תוכנה ל-ESP ועוד כמה דברים... כמו, למשל, להפוך את הרכב להנעה אחורית :)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...